• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن موبایل > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
موبایل (بازدید: 381)
دوشنبه 16/5/1391 - 18:38 -0 تشکر 494591
مقایسه رابط كاربری آندروید و IOS

 
اخیرا مقالات زیادی درباره ارتباط كاربر و گوشی‌های مبتنی بر آندروید منتشر شده كه طی آن كاربری نرم‌افزارها و نبود رضایت كامل مشتری در اكوسیستم آندروید كه یك سیستم عامل منبع‌باز فراگیر به‌شمار می‌رود، بررسی شده است.

چرا كسانی كه با آیفون كار می‌كنند، ‌بعد از مدتی واسط‌های كاربری را نامناسب قلمداد می‌كنند؟

البته به این پرسش نمی‌توان پاسخی جامع عنوان كرد ؛ چرا كه نظرها و سلیقه‌های گوناگونی در آن دخیل خواهد بود. با این حال می‌شود با راه‌اندازی یك پروژه آزمایشگاهی، این دو سیستم عامل را از جنبه‌های مختلف بررسی ‌كرد.

وقتی مساله مقایسه میان دو چیز مطرح می‌شود، دو نوع آزمایش به ذهن خطور می‌كند:

1- تست الف یا ب

2- تست ترجیح و سلیقه

در تست اول، بررسی تصویر الف یا ب (به‌صورت غیرهمزمان و ایزوله) در نظر گرفته می‌شود. نتیجه دریافتی از الف یا ب در نهایت با هم مقایسه می‌شود تا نتیجه نهایی بررسی شود. اگر زمان ارتباط كاربر با یك سیستم بسیار بیشتر از دیگری باشد، ‌در نتیجه سیستم دوم بهتر است.

در تست ترجیح و سلیقه، دو طراحی كنار همدیگر قرار می‌گیرند. در این آزمایش محبوبیت یك ابزار در تصمیم‌گیری دخیل است و از این رو بهتر است هر گونه نشان و علامتی كه موجب شناخته شدن محصول است، ‌حذف شود. از این رو تنها نقطه كاملا متمایز دو سیستم عامل یعنی نوار وضعیت را اگر نشان ندهیم، در این صورت می‌توان تا حد زیادی سلیقه شخصی را كم كرده و ترجیح شخص را برای استفاده مورد بررسی قرار داد.

آزمایش و نتایج

در این آزمایش، روش‌هایی كاملا ساده در نظر گرفته شده است و از این جهت زمان انجام یك كار ساده بررسی می‌شود. اگر بین دو سیستم عامل، زمان انجام یك كار مشخص بسیار متفاوت بود، در این صورت می‌توان تصمیم گرفت كدام یك در این زمینه از آن یكی بهتر است. بدون مقدمه‌ای دیگر آزمایش را شروع می‌كنیم:

كسانی كه در دنیای مجازی فعال هستند، خوب می‌دانند كه پیغام‌های @ دار چیستند. مثلا شما می‌خواهید پیغامی را در یك نظرسنجی به شخص دیگری در همان نظرسنجی بدهید، در این صورت ابتدای اسم وی یك علامت @ قرار داده تا مخاطب خود را او قرار بدهید.

این كار كاملا ساده نباید زمانی ببرد و به همین جهت برای آزمون انتخاب شده است.

در این آزمایش نتیجه حاصل شده از آندروید و iOS بسیار به هم نزدیك بود و جالب است كه بسیاری به‌جای استفاده از نشان @ از پیغام رسانی مستقیم استفاده می‌كردند.

نتیجه تاكنون: آندروید 1ـ iOS 1

در ابزار ترجمه، تغییر زبان یكی از عملكردهای اصلی این ابزار است و باید سریع و ساده انجام شود. بیایید به نتیجه نگاه كنیم:

نگارش‌های آندروید به زمان كوتاه تری برای ارتباط با مخاطب نیاز داشتند و حدود 2 ثانیه این وظیفه را زودتر انجام می‌دادند كه می‌تواند یكی از دلایلش وجود دكمه Drop Down باشد.

نتیجه تاكنون: آندروید 2ـ iOS 2

یكی از بهترین قابلیت‌های نرم‌افزار مترجم گوگل، كه هم در آندروید و هم در آیفون وجود دارد، تلفظ كلمات است كه در هنگام سفر بسیار كمك حال است.

نرم‌افزار آندروید زمان كلیك بیشتری برای این كار نیاز دارد (حدود 12 ثانیه) اما میزان موفقیتش 80درصد است؛ در حالی كه نرم‌افزار آیفون زمانی حدود 42‌/‌6 ثانیه برای كلیك نیاز دارد ولی میزان موفقیتش 52درصد است. صرف ‌نظر از زمان كلیك، نرخ 52 درصد خیلی بالا نیست و به‌نظر می‌رسد آندروید این بار موفق‌تر است.

نتیجه تاكنون: آندروید 3ـ iOS 2

نرم‌افزار Soundhound از آن جهت مفید است كه می‌تواند به شما بگوید آهنگی كه در حال حاضر در حال گوش دادنش هستید (مثلا از طریق رادیو و...) چه آهنگی است و اسم گروه یا خواننده آن چیست.

نتیجه جالبی از این آزمایش به دست آمد كه میزان تشخیص درست این نرم‌افزار در آندروید و آیفون تقریبا با هم یكی بود (93 و 95درصد) اما زمان كلیك بسیار متفاوت بود و نگارش iOS حدود 13 ثانیه از نگارش آندروید عقب‌تر بود و بنابراین برنده این بخش نیز آندروید خواهد بود.

نتیجه تاكنون: آندروید 4ـ iOS 2

خرید آهنگی كه آدم با كلی زحمت توانسته نامش را پیدا كند، امری تقریبا محتمل به‌شمار می‌رود. حالا باید بررسی كرد این وظیفه ساده، یعنی معرفی آهنگ و خرید آسان آن در هر دو گوشی چطور با یكدیگر مقایسه می‌شوند. نتیجه برتری اندك با آندروید است: زمان متوسط كلیك برای آندروید حدود 83‌/‌5 ثانیه و برای iOS 64‌/‌7 ثانیه بود و میزان موفقیت آن 100درصد بود در حالی كه iOS به میزان موفقیت 90درصد رسید. برد خفیف با آندروید است، هر چند نیم امتیاز می‌توان به iOS داد چرا كه نتیجه بسیار خوبی داشت.

نتیجه تاكنون: آندروید 5ـ iOS 5/2

همچنین می‌توان بررسی كرد كه نظر كاربران در مورد رابط كاربری برنامه‌های طراحی شده با SDKهای آندروید و iOS چیست؟ با حذف نوار Status بالای نمایشگر و پرسش از كاربران، نتیجه زیر حاصل شد:

هر دو سیستم‌های عامل با 17رای نتیجه‌ای مساوی دریافت كردند.

نتیجه تاكنون: آندروید 6 ـ iOS 5/3

عمل ساده متوقف كردن موسیقی می‌تواند آزمون خوب دیگری برای بررسی این دو سیستم عامل باشد.

نتیجه هر دو مساوی بود و میزان موفقیت 100درصد و زمان كلیك 64‌/‌3 و 86‌/‌2درصد نشان می‌دهد كه به هر دو می‌توان یك امتیاز داد.

نتیجه تاكنون: آندروید 7ـ iOS 5/4

نتیجه نهایی میان بقیه نرم‌افزارهای این دو سیستم عامل، امتیازات را 9 به 5‌/‌7 به سود آندروید تغییر داد. چیزی كه در این میان می‌توان از هر دو نتیجه گرفت، این است كه آندروید و iOS از نظر كاربری بسیار به یكدیگر شبیه هستند. البته باید این نكته را هم در نظر گرفت كه نرم‌افزارهای بررسی شده در هر دو بستر بسیار خوب طراحی شده ‌بودند و نمی‌توان یك نرم‌افزار ضعیف در یكی را با یك نرم‌افزار قوی در سیستم دیگر مورد مقایسه قرار داد.

یكی از تفاوت‌هایی كه باید به آن اشاره كرد، سخت‌افزار است كه بعضا باعث تفاوت سلیقه می‌شود. هرچند گوشی‌های قدرتمند آندرویدی وجود دارند، اما شركت‌هایی اقدام به تولید گوشی‌های ارزان آندرویدی كرده اند كه رابط كاربری مناسبی ندارند.

با وجود این، آزمون فوق نشان می‌دهد اگر از نظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هر دو گوشی در بهترین وضعیت باشند، انتخاب میان این دو از چارچوب علمی خارج و متمایل به سلیقه می‌شود؛ چرا كه هردوی آنها امكاناتی مشابه و نزدیك به یكدیگر عرضه می‌كنند.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.