• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 3757)
يکشنبه 15/5/1391 - 0:22 -0 تشکر 491678
بیماری ایدز و پیرامون آن

اشاره:

ایدز در حال حاضر چهارمین علت مرگ و میر بشر را به خود اختصاص داده که این بیماری حاصل تکثیر ویروسی به نام «اچ آی وی» است. ویروسی که دستگاه ایمنی بدن را مورد حمله قرار داده و باعث تخریب گلبول های سفید می شود و این خود زمینه ساز بروز عفونت های موسوم به عفونت های فرصت طلب مانند سینه پهلو می شود.

راه های انتقال

ایدز نیز مانند هر بیماری دیگر، از راه های مختلفی منتقل می شود که عمده ترین این راه ها شامل:
1. انتقال از طریق خون و فرآورده های خونی
2. انتقال از مادر به نوزاد
3. انتقال جنسی

علائم و نشانه ها

پس از ورود ویروس اچ آی وی (HIV) به بدن اولین علائم بیماری به صورت یک سندرم شبیه سرماخوردگی بروز می کند که این سرماخوردگی همراه با تب، گلودرد و بزرگ شدن غدد لنفاوی است که به این مرحله، مرحله حاد بیماری گفته می شود.
این مرحله معمولا با بهبود علائم پایان می یابد. اما ویروس بیماری در داخل بدن به شکل نهفته باقی می ماند که گاه زمان این نهفتگی 15 - 10 سال می باشد. البته این دوره زمانی برای زنان، کودکان و افراد سالمند کوتاه تر می باشد.
بعد از مرحله حاد، مرحله بزرگی غدد لنفاوی آغاز می شود. در این مرحله غدد لنفاوی گردنی، پشت گردنی، زیر بغل و ناحیه فک به صورت دو طرفی بزرگ می شود. در مرحله آخر که مرحله پایدار بیماری است، ویروس ایدز به تمام سیستم ها و ارگانیسم های بدن حمله کرده و به تنهایی یا به کمک عوامل مختلف مثل انگل ها، قارچ ها، ویروس ها و عفونت های مختلف باعث کاهش لنفونیست های نوع T در خون شده که در این مرحله ایدز نمود پیدا می کند.

ایدز و راه های پیشگیری از آن

برخلاف تصور افراد، ایدز بیماری ای است که می توان به آسانی از شیوع و گسترش آن جلوگیری کرد. اما این مسأله منوط به رعایت یک سری نکات مهم می باشد که شامل:
1. اجتناب از فرو کردن هر جسم نوک تیز غیراستریلیزه مثل سوزن و سرنگ در بدن و استفاده از تیغ های یکبار مصرف
2. استفاده از سرنگ های یکبار مصرف
3. کنترل خون و فرآورده های خونی
4. سلامت اخلاقی و دوری از بی بند و باری های اخلاقی

ایدز در ایران

بر اساس آمار نخستین مورد ایدز در ایران در سال 1366 در یک کودک 6 ساله مشاهده شده است که مبتلا به هموفیلی بوده و فرآورده های خونی آلوده دریافت کرده است. هر چند میزان مبتلایان ایدز در ایران کم هستند و آمار مبتلایان به ایدز تا دی ماه 1387 به 20 هزار نفر رسیده است. اما به گفته سازمان بهداشت جهانی، نرخ رشد اپیدمی ایدز در ایران به صورت هشداردهنده ای در حال افزایش است که از این مقدار بین 60 تا 70 درصد از طریق سرنگ های مشترک بوده است.

نکته ها:

1. هر فرد دچار HIV مثبت، الزاما مبتلا به ایدز نمی باشد.
چرا که بعضی از نشانه ها و علائم در بیماری ها مشترک می باشد.
2. افراد مبتلا به ایدز ریسک بالایی برای ابتلا به بیماری های مختلف از جمله سرطان دهانه رحم و لنفوم، عفونت های مغزی، زخم های بدخیم، سل، مالاریا و ... دارند.
3. شرم، منع های اخلاقی و فرهنگی، بدنامی، ترس از طرد شدن از طرف دوستان و خانواده باعث می شود که افراد آلوده، بیماری خود را مخفی نگه دارند که این خود موجب گسترش آلودگی می شود.
4. مطابق آمار 95 درصد مبتلایان به ایدز در ایران مردان هستند.
5. یکی از شایع ترین علائم بیماری وجود تب طولانی بیش تر از یک ماه و اسهال بیش تر از 3 ماه می باشد.
منابع: www.fa.wikipedia.org/wiki
http://www.pezeshk.ns
منبع: ماهنامه دیدار آشنا شماره131

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 0:20 - 0 تشکر 491673

چرا برخی به ایدز مقاومند؟ 
بیش از نیم میلیون نفر در آمریکا به خاطر عفونت HIV می میرند و در حال حاضر بیش از یک میلوین نفر با این ویروس زندگی می کنند، اما برخی از افراد مبتلا شده به ویروس HIV هیچ وقت دارو دریافت نمی کنند و هیچ وقت نیز به علت این ویروس، بیمار نمی گردند. سیستم ایمنی این جمعیت کوچک (شاید حدود 50000 نفر) به نحوی ویروس را برای مدت زمان طولانی کنترل می کند. البته به طور عادی پاسخ انسانها به بیماریها یک توزیع نرمال یا زنگوله ای شکل دارد. (یعنی عده کمی بسیار حساس و عده کمی مقاوم هستند و اکثریت جامعه در بین این دو حالت قرار می گیرند) اما کشف اینکه چگونه افراد این ویروس را کنترل می کنند، یکی از بزرگترین رازها در شیوع جهانی ایدز است. حل این راز شاید راه جدیدی برای جلوگیری و درمان عفونت HIV باز کند. در حال حاضر چندین گروه پژوهشی نیز به دنبال پاسخ این سوال هستند.
به طور معمول اگر یک سال بعد از عفونت HIV دارو درمانی آغاز نشود، افراد در هر میلی لیتر از خون خود ده ها یا شاید صدها هزار نسخه از ویروس خواهند داشت که بیش از 3/4 سلولهای ایمنی نوع CD4 آنها نابود شده است. اما افرادی هستند که سرعت پیشرفت بیماری در آنها کمتر از متوسط جامعه است. این افراد را می توان به دو دسته تقسیم نمود: افرادی که 10 سال بعد از آلودگی در هر میلی لیتر خون خود فقط 50 تا 2000 عدد از ویروس را دارند و مقدار CD4 آنها نیز تغییر نمی کند و یا شاید گاهی به طور معنی داری کاهش یابد. گروه دیگر افرادی هستند که مقدار ویروس در هر میلی لیتر خونشان کمتر از 50 عدد است و سلولهای CD4 آنها حتی پس از مرگ یک دهه از زمان عفونت کاهش نیافته است.
البته بررسی افراد مشکل است، چون آزمایش ابتلا به HIV از آزمایشهای معمول پزشکی نیست. به طور تقریبی 1/4 تا 1/3 افرادی که به HIV مبتلا می شوند، از آلودگی خود خبردار نمی شوند و بسیاری فقط زمانی آگاه می گردند که علائم عفونت بارز می شود و آن هم در مرحله پیشرفته بیماری ایدز است. در نتیجه تعدادی از افراد مقاوم در بین آنهایی که اطلاعی از وضعیت بیماری خود ندارند، قرار می گیرند و عده ای دیگر نیز شاید قبل از اینکه نیاز به درمان پیدا کنند تحت درمان قرار می گیرند. پزشکان و بیماران نیز اطلاع کافی در مورد این نوع از پاسخ ندارند و اینکه بیماران را باید به کجا ارجاع دهند تا در این بررسی شرکت کنند.

نقش ژن ها

ویروس در افرادی که بیماری را کنترل می نمایند آهسته تر از افراد عادی تولید می شود. البته این بدان معنی نیست که ویروس آلوده کننده این افراد از نوع کم خطر است، بلکه سیستم ایمنی آنها این ویروس را کم خطرتر می نماید. ژنهای میزبان که چگونگی پاسخ سیستم ایمنی به تمام بیماریها دارند. الل های گوناگونی مانند الل 5701*HLAB با روند پیشرفت بیماری در افراد عادی و آنهایی که بیماری را کنترل می نمایند مرتبط هستند. پژوهشگران برای یافتن علت کنترل بیماری، ژنها و سیستم ایمنی حدود 1600 نفر از افرادی که بیماری را کنترل کرده اند، مورد بررسی قرار دادند. در بررسیهای انجام شده 90 درصد افراد مقاوم دارای این الل بوده اند.
در اینجا تنها ویروسهایی می توانند از دست سیستم ایمنی فرار نمایند و زنده بمانند که دچار جهش شده اند، اما این جهش ممکن است سبب گردد که ویروسها توانایی ورود به سلولها یا ادغام شدن با DNA سلول را از دست بدهند.
همچنین سلولهای ایمنی نوع CD8 که بیشترین نقش را در مقابله با ویروس HIV دارند، در افرادی که بیماری را کنترل کرده اند بیشتر هستند و کارایی بالاتری دارند. این سلولها در افراد مقاوم پروتئین پرفورین و گرانزیمز بیشتری تولید می کنند که مرگ سلولی را سبب می شوند. در نتیجه قدرت نابودکنندگی آنها 40 درصد بیشتر از سلولهای مشابه در افرادی است که بیماری به طور عادی سیر خود را طی می کند.
چیزی که در این بررسیها مشخص شده این است که کنترل HIV از طریق یک مسیر ژنتیکی نیست و احتمالاً از مسیرهای گوناگونی که هر یک با عوامل محیطی و ژنتیکی خاص خود ترکیب می شوند، این امر اتفاق می افتد. پس ژنهای میزبان شرط لازم و کافی برای توضیح مقاومت برخی از افراد نمی باشند. پژوهشگران امیدوارند که با شناسایی افراد مقاوم بیشتر و بررسی آنها، بتوانند نقش ژنهای خاص را در این امر مشخص نمایند.

بروز التهاب تا چه اندازه موثر است؟

یک گروه از محققان در دانشگاه کالیفرنیا در حال بررسی نقش التهاب و فعال شدن سیستم ایمنی در پیشرفت بیماری HIV هستند. این فرضیه زمانی آغاز شد که بعد از تزریق مقدار زیادی از ویروس SIV (جد ویروس HIV) به نوعی از میمون به نام Sooty managabeys که فعالیت سیستم ایمنی کمی دارند، پیشرفت بیماری دیده نشد و آنها به اندازه حیوانهای آلوده نشده زندگی نمودند. اما زمانی که همین مقدار ویروس به نوع دیگری از میمون به نام rhesus macaque که سیستم ایمنی مشابه انسان دارد، تزریق گشت در آنها یک کاهش شدید در سلولهای ایمنی نوع CD4 و بروز بیماری ایدز دیده شد. تفاوت بین این دو نوع میمون میزان فعال شدن سیستم ایمنی بود. در میمون دوم بیش از 60 درصد سلولهای نوع CD8 فعال شدند که غیرعادی است، چون به طور معمول در حدود 10 درصد این سلولها در آنهایی که مبتلا نشده اند فعال شدند.
به نظر می رسد میزان فعال شدن سیستم ایمنی یک عامل پیشگویی کننده در مورد چگونگی سرعت پیشرفت بیماری HIV باشد. فعال تر شدن این سیستم در افرادی که HIV را کنترل می کنند، به میزان معنی داری کمتر است. البته در این گروه علی رغم اینکه تولید مثل ویروس کنترل می گردد، اما هنوز سطح التهاب بالا می باشد که این امر بدون عواقب نخواهد بود. مدت مدیدی است که تصور می گردد التهاب در بروز بیماری های قلبی-عروقی و سرعت بخشیدن به روند پیری نقش دارد.
در حال حاضر این پژوهشگران در حال بررسی پیری زودرس در افراد مبتلا به HIV هستند و این بررسی حتی در مورد آنهایی که تحت درمان می باشند نیز انجام می گردد. سیستم ایمنی این افراد مشابه افراد بسیار پیر است. همچنین این افراد به طور معمول در سن های کمتر دچار بیماری های قلبی - عروقی و سرطان می گردند که به طور عادی با روند پیری ارتباط دارند.

امیدهایی برای تولید واکسن

یکی از دستاوردهای ممکن در این پژوهش، تولید واکسن HIV است. واکسنهای موسوم، سیستم ایمنی را در طول زمان تحریک می کنند و آن را آماده می نمایند تا به عامل بیماری زایی که هنوز وارد نشده است، پاسخ دهد. واکسن ها سطح بالاتری از پاسخ را نسبت به مقداری که به طور طبیعی بدن با آن مواجه می شود، ایجاد می کنند تا بدن بهتر با مهاجمان مقابله نماید. اما اگر نکته کلیدی در بیماری HIV تحریک شدید پاسخ سیستم ایمنی باشد، در نتیجه شاید واکسنهای پیشگیری کننده به جای تحریک واکنشهای ایمنی باید آن را سرکوب نماید.
منبع:
scientific American/ November 18,2009
ترجمه: دکتر بردیا جمالی
منبع:نشریه اطلاعات علمی - شماره367

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 0:28 - 0 تشکر 491708

مشاوره برای پیشگیری و آزمایش آنتی بادی HIV 
نویسندگان: دکتر فاطمه سخنوری، حسین نجاتی آزمایش داوطلبانه آنتی بادی ضد HIV، یک آزمایش محرمانه است که به درخواست مراجعه کننده یا پزشک وی انجام می شود و یک راه مفید و مناسب برای فردی است که می خواهد از وضعیت HIV خویش مطلع شود. نقش دیگر آزمایش آنتی بادی HIV در مورد بیماران علامتدار است که برای کمک به تشخیص عفونت HIV انجام می شود.
قبل و بعد از انجام آزمایش باید مشاوره صورت پذیرد که تضمین کننده یک رشته اطلاعات، محرمانه بودن، کاربردهای آزمایش و حمایت های احساسی است. مشاوره باید درباره نگرانیها و اطلاعات نادرست مراجعه کننده در ارتباط با آزمایش بحث نماید. مشاور باید اطمینان حاصل نماید که مراجعه کننده کاربردهای آزمایش را فهمیده و معنی آزمایش مثبت و منفی را درک کرده است.
افرادی که نتیجه آزمایش آنان منفی است احساس راحتی کرده و مطمئن می شوند که می توانند به زندگی سابق خود ادامه دهند. در این مرحله مشاوره باید فوراً شروع شود و مشاور درباره دوره پنجره ای و معنی و اهمیت آن صحبت کند.
معنی دوره پنجره ای دوره سه ماهه یا بیشتر از آخرین برخورد با عفونت است که آن آزمایش آنتی بادی منفی است. در اینجا باید به آنها گفته شود که چگونه از اکتساب یا انتقال عفونت طی این مدت پیشگیری نمایند و باید به آنها تفهیم کرد که برای پیگیری مشاوره مراجعه نمایند.
به بیمارانی که برای انجام آزمایش مراجعه می نمایند باید اطلاعات کامل داده شود تا بتوانند بر پایه آن اطلاعات تصمیم گیری نمایند. اطلاعات باید جدید و به روز بوده و تمام خصوصیات تکنیکی آزمایش را پوشش دهد. در طی تمام مراحل محرمانه بودن باید حفظ شود.
آزمایش اجباری HIV یعنی آزمایشی که بدون اطلاع فرد انجام می شود در پیشگیری و برنامه های مراقبتی HIV جایی ندارد. به هر حال تنها جایی که این آزمایش به صورت اجباری انجام می شود اهداء کننده باید از انجام آزمایش مطلع باشد و به وی اطمینان داده شود که نتیجه آزمایش محرمانه است.
گاهی اهداء کنندگان خون برای انجام آزمایش HIV مبادرت به اهداء خون می نمایند. سازمانهای انتقال خون باید اهداء کنندگان خون را در مورد خطر اهداء خون وقتی که احساس می کنند مبتلا به HIV هستند یا در معرض ابتلاء هستند مطلع سازند{زیرا این افراد ممکن است در دوره پنجره ای بوده و خون اهدایی آنان از نظر آنتی بادی ضد HIV منفی باشد ولی در واقع حاوی ویروس آلوده است.}
به همین دلیل در حال حاضر بسیاری از سازمانهای انتقال خون برای اهداء کنندگان برنامه مشاوره قبل از اهداء خون دارند تا بر اساس آن برنامه اهداء کنندگان خون که مایل به دادن آزمایش هستند انجام شود. این اهداء کنندگان باید به مراکز دیگر ارجاع داده شوند تا مشاوره انجام شود.
مشاوره قبل از آزمایش HIV
این نوع مشاوره یک گفتگوی محرمانه بین مراجعه کننده و مشاور در مورد آزمایش HIV بوده که منجر به تصمیم گیری در مورد انجام یا عدم انجام آزمایش شده و این مشاوره در محور دو موضوع اصلی صورت می گیرد:

1- گذشته مراجعه کننده و خطر برخورد وی با HIV در گذشته و یا حال که اصطلاحاً این موضوع تحت عنوان ارزیابی خطر خوانده می شود.

2- اطلاعات مراجعه کننده در مورد، HIV/AIDS و قدرت برخورد و تطابق وی با بحرانها است که به عنوان ارزیابی اطلاعات و قدرت تطابق نامیده می شود.

مشاوره پس از آزمایش:

مشاوره پس از آزمایش از جلسه ای که پاسخ آزمایش داده می شود شروع شده و می تواند برای جلسات متعدد پس از آن که فرد مراجع مبتلا به HIV مثبت با این تشخیص کنار آمده و تصمیم گیری برای ادامه زندگی با وجود نتیجه مثبت را مطرح می کند ادامه یابد.
در موارد آزمایش منفی هم مشاوره پس از آزمایش انجام می شود. مشاور در هنگام اعلام پاسخ مثبت باید تمام اطلاعات مربوط به HIV را نیز بیان نماید.
این نوع مشاوره یک گفتگوی محرمانه بین مراجعه کننده و مشاور است و هدف آن بحث در مورد نتیجه آزمایش و دادن اطلاعات مناسب و حمایت احساسی است. همچنین ارجاع مراجعه کننده به مراجع ذیصلاح و تشویق رفتارهایی است که باعث کاهش خطر ابتلاء و یا انتقال عفونت می شوند.
موضوع مشاوره پس از آزمایش بستگی به نتیجه آزمایش دارد (مثبت، منفی، بینابین).
منبع: کتاب مشاوره در ایدز و مطالب تهیه شده بوسیله سازمان جهانی بهداشت.
منبع: نشریه پیام پزشک، شماره 53.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 0:29 - 0 تشکر 491712

سطوح آموزش و مشاوره در ایدز 

چرا آموزش و مشاوره در HIV/AIDS ضروری می باشد؟

ایدز، یکی از چالش های بزرگ هزاره سوم، با سرعت در حال شیوع و گسترش است این بیماری با آلوده کردن افراد مختلف جامعه مخصوصاً جوانان و با از بین بردن این افراد در مهمترین دوران زندگی موجب چالش های بهداشت عمومی، اقتصادی و اجتماعی می شود و به عبارت دیگر، پیشرفت و توسعه را در جوامع به خطر می اندازد و انجام رفتارهای پرخطر از قبیل اعتیاد تزریقی و رابطه جنسی خارج از چهارچوب خانواده از مهمترین علل انتقال این بیماری می باشد لذا لزوم آموزش و مشاوره جهت اصلاح رفتارهای پرخطر کاملاً واضح می باشد. به همین دلیل برآن شدیم تا نوشتار فوق را که از سطوح آموزش ایدز از پایین ترین سطح یعنی جامعه و محله شروع و به سطح عالی مشاوره در مراکز مشاوره می پردازد جهت مطالعه پرسنل بهداشتی درمانی ارائه نماییم امید است با همکاری شما عزیزان و معرفی افراد نیازمند خدمات فوق الذکر به سطوح مربوطه بتوانیم گامی جهت پیشگیری و کنترل این بیماری برداریم.

1) CLC (مرکز یادگیری محلی)

Communitating Learning Center
این مرکز وظیفه آموزش را به عهده دارد مشاوره در ایدز از مراکز یادگیری محلی شروع می شود. که عموم مردم را شامل می شود و اطلاع رسانی به منظور تغییر نگرش انجام می شود.

2) DIC (مرکز کاهش آسیب)

Drop In Center
DIC یا مرکز گذری مرکزی است که آن دسته از معتادان تزریقی و افراد مصرف کننده مواد مخدر که در حال حاضر تمایل به ترک ندارند و معتادانی که رفتارهای پر خطر خود را ادامه می دهند برای دریافت انواع خدمات آموزشی و درمانی به آن مراجعه می کنند.

اهداف تأسیس مرکز گذری:

* برقراری ارتباط با مصرف کنندگان مواد
* آموزش و اطلاع رسانی و مشاوره افراد با رفتار پر خطر
* در دسترس قرار دادن سرنگ استریل و پنبه الکل برای تزریق ایمن
* توزیع کاندوم و تشویق به استفاده از آن
* مشاوره جهت آزمایش داوطلبانه HIV
* خدمات حمایتی مانند: تغذیه، پوشاک، امکان استحمام، پانسمان و ... .

3) VCT (پایگاه مشاوره و بیماری های رفتاری)

Testing & Voluntary , Consulting
VCT محلی است که در آن حداقل دو نیروی آموزش دیده وجود دارد که دوره کامل مشاوره ایدز را گذرانده و امکان ارائه خدمات کاهش آسیب را دارند. افراد High Risk از بین معتادان تزریقی و افراد با رفتارهای پر خطر جنسی در مراکز کاهش آسیب و نیز مراکز بهداشتی دیگر جدا شده و به مراکز VCT جهت مشاوره و خدمات کاهش آسیب و انجام آزمایش هدایت می شوند.

وظایف VCT:

* مشاوره با افراد دارای رفتار پرخطر
* انجام آزمایش HIV به صورت رایگان
* ارائه سرنگ و کاندوم به صورت رایگان

4) TC (کلینیک مثلثی یا مرکز مشاوره بیماری های رفتاری) Triangular Clinic

TC مرکزی است که قابلیت انجام خدمات آموزشی، مشاوره، پیشگیری، مراقبت و درمان مراجعین را در سه بعد بیماری های آمیزشی، عفونت HIV/AIDS و مصرف مواد مخدر تزریقی وابسته به امکانات موجود دارد.

گروه های گیرنده خدمت از این مرکز:

* کلیه موارد HIV/AIDS شناسایی شده در منطقه تحت پوشش
* افراد با سابقه رفتار پرخطر جنسی و یا مبتلا به (SII)
* افراد استفاده کننده از مواد مخدر تزریقی
* خانواده افراد HIV/AIDS.
* داوطلبین اختیاری مشاوره
منبع:نشریه پیام پزشک، شماره 53

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 0:29 - 0 تشکر 491718

رعایت نکات بهداشتی در آرایشگاه زنانه وقتی قصد دارید آرایشگاهی را برای آرایش و زیبایی خود انتخاب کنید، چه معیارهایی را در نظر می گیرید؟ نزدیک بودن آرایشگاه به محل کار یا منزل؟ پایین بودن قیمت خدمات؟ به روز بودن مدلها و امکانات آرایشی؟ با تجربه و با سابقه بودن آرایشگر؟ آیا معیاری مانند اهمیت به وضعیت بهداشت و رعایت استانداردهای بهداشتی در یک آرایشگاه هم در انتخاب شما تأثیری دارد؟

تعریف و شرح وظایف سالنهای آرایستگی و زیبایی:
تعریف سالنهای زیبایی و آرایستگی:

به مکانی گفته می شود که با توجه به شرح وظایف، فقط اقدامات زیبایی و آرایشی در امور پاکسازی را انجام داده و به هیچ عنوان حق دخالت در امور و حیطه پزشکی و ورزشی را ندارند.

شرح وظایف:

1- دکلره کردن یا رنگ بری مو و یا رنگ کردن مو؛
2- گریم پوست، ترمیم ابرو با قلم؛
3- بخور آب گرم بدون استفاده از ازن و اشعه ماوراء بنفش؛
4- استفاده ازموم و یا اپیلاسیون؛
5- استفاده از کرمهای مرطوب کننده و ماسکهای استاندارد و مجاز.
2- در مؤسسات زیبایی انجام کلیه امور تاتو، لیزر، کرایو، کاشت مژه و ناخن با نفوذ در پوست ممنوع می باشد.
3- جهت ضد عفونی وسایل در آرایشگاهها بایستی حتماً از الکل 70 درصد استفاده شود.
آرایشگاهها، یکی از مراکز مستعد برای انتقال برخی بیماریهای خطرناک هستند. از این رو در بحث مقابله با انواع راههای مقابله با شیوع ایدز، نباید از این مسأله غافل بود. کارشناسان معتقدند باید در کنار هشدار جدی به افراد برای پرهیز از ابتلا به ایدز از طریق تماسهای جنسی، مراقبت در تزریقات و استفاده نکردن از سرنگهای مستعمل و همچنین رعایت نکات دقیق بهداشتی در دندانسازی ها و دندانپزشکی ها، باید مسأله آرایشگاهها را به طور جدی مد نظر قرار داد. این نظارت می تواند از طریق مسؤولان بهداشت و درمان و با همکاری اتحادیه صنفی آرایشگران صورت گیرد. به عنوان مثال استفاده از تیغ یکبار مصرف، استفاده از چراغ ضد عفونی کننده برای میکروب زدایی ابزار بُرنده و جمع آوری موهای تراشیده در آرایشگاهها می تواند احتمال ابتلا به ویروس ایدز را از برخی مبتلایان به سایرین در این مکانها به حداقل ممکن برساند. شانه های مستعمل، ماشینهای اصلاح خراب و قیچی هایی که با الکل و ساولون پاک نمی شوند، می توانند امکان ابتلا و گسترش این بیماری را به برخی افراد که برای آرایش موهای خود به ناچار به آرایشگاه ها مراجعه می کنند افزایش دهد.
هرچند همه چیز به آرایشگاه های مردانه ختم نمی شود، خالکوبی و تاتو در آرایشگاه های بانوان نیز می تواند در صورت آلودگی ابزارها که برای آرایش افراد قبلی استفاده شده، ناقل ایدز باشد. حتی ابزارهایی مثل الکترولیز که برای ترمیم جای جوش ها کاربرد دارد، در صورت بی دقتی می تواند خطر آفرین باشد. جلوگیری از فعالیت آرایشگاههای زنانه که به طور غیر مجاز در خانه ها فعالند نیز مهم است. در سالهای اخیر، از اتحادیه صنفی، آرایشگاهها خبر می رسد که این مدیران سعی در نظارت برجلوگیری از این مسئله دارند و برای این مسأله تمهیداتی را نیز در نظر گرفته اند. اما به هر حال، گسترش نگران کننده ایدز در جامعه این مسأله را به طور جدی تر متذکر می شود که باید برای کاهش مقابله با ایدز، به همه راه های قابل انتقال فکر کنیم و برای جلوگیری از آن، دستورالعمل ها و نظارت هایی را قائل شویم. این که 90 درصد ابتلا به ایدز در جهان در سال 2001 در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه گزارش شده، مؤید کم دقتی های ماست که باید ما را آگاه سازد.
تراشیدن مو، خالکوبی، سوراخ کردن گوش که در آن شرایط سترون سازی کامل رعایت نشود، ممکن است موجب سرایت اچ. آی. وی و سایر ویروسهای خطرناک از یک فرد مبتلا به دیگران شود. در این موارد لازم است مشابه اقدامات پزشکی از وسایل یکبار مصرف (مانند تیغ) برای هر فرد استفاده شود یا ابزارها به طور کامل سترون شوند. توصیه می شود هر فرد هنگام مراجعه به آرایشگاه ها وسایل شخصی خود را به همراه ببرد (تیغ، قیچی، شانه، حوله و ...) تا از سرایت بیماری های عفونی جلوگیری شود. اپیلاسیون (کندن موها) ممکن است موجب آسیب به پوست و ایجاد زخم های بسیار ریز در محل کنده شدن موها بکند، بنابراین بهتر است از وسایل یکبار مصرف برای آن استفاده شود قابل توجه مراجعه کنندگان آرایشگاه های زنانه
1- انجام الکترولیز باید فقط در مطب پزشکان متخصص مقیم در شهر، انجام شود و ذکر عناوینی تحت عنوان نظارت متخصص پوست در محلی غیر از مطب او مجاز نمی باشد؛ بنابراین سالنهای زیبایی، حق انجام الکترولیز را در سالنهای خود ندارند.
2- هر گونه پیشنهاد، تجویز، فروش، ارائه نسخه کرمها و مواد آرایشی از طرف سالنها، مجاز نمی باشد.
3- در استفاده از وسایل آرایشی، بند انداختن، کاشتن ناخن، وسایل باید یا به طور کامل ضدعفونی شود یا از ابزار یکبار مصرف استفاده شود.
انواع بیماری هایی که ممکن است از طریق آرایشگاهها منتقل شوند عبارتند از: ایدز (AIDS)- هپاتیت Bو C- عفونت های میکروبی- عفونت های قارچی و ویروسی - بیماری های پوستی از جمله اگزما و سایر حساسیت های پوستی.

نحوه انتقال بیماری ها از طریق آرایشگران:

1-تماس با پیش بند مشترک مشتریان؛
2- شانه های مشترک؛
3- قیچی؛
4- تیغ؛
5- شستن سر و صورت و خشک کردن با یک حوله برای بیش از یک نفر؛
6- کاشتن ناخن و بند انداختن در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی.

نکات بهداشتی هنگام اصلاح

آرایشگران باید پیش از شروع اصلاح، نخ را با الکل ضدعفونی کرده و بعد از پایان کار هم برای کاهش التهاب پوست مشتری، از پماد اکسید روی استفاده کنند. بعد از استفاده هر مشتری، نخ باید عوض شود تا یک نخ با پوست دو صورت تماس نداشته باشد. در غیر این صورت، احتمال انتقال بیماری های پوستی زیاد است. برای مشتریان گذری، آرایشگر باید تعدادی موچین ضد عفونی شده آماده داشته باشد و در طول روز یک موچین را تنها برای یک نفر استفاده کند. در پایان روز نیز همه موچین ها را برای ضدعفونی شدن در الکل قرار دهد.
تمیز بودن سرشویی عامل مهمی در جلوگیری از انتقال بیماری های پوست و مو و بیماری های قارچی است. سرشویی آرایشگاه ها باید پس از هر بار استفاده، شسته و خشک شود در ضمن افرادی که فقط می توانند از یک نوع شامپو استفاده کنند، باید هنگام مراجعه به آرایشگاه حتماً شامپوی خود را همراه داشته باشند. خالکوبی از زمانهای قدیم در تمامی تمدن ها مورد توجه بوده است. در ایران نیز خالکوبی سابقه ای طولانی دارد. تا 50 سال یپش خالکوبی مخصوص پهلوانان و جاهل مآب ها بود و به نسبت بزرگی تصویر انتخاب شده افتخاری برای او محسوب می شد، اما امروزه ورق برگشته و خالکوبی یا به قول امروزی تاتو به عنوان قسمتی از زیبایی برای تمامی اقشار محسوب می شود. هرچند که این کار همیشه مشکلات خود را داشته است. اگر این امر را باور ندارید نگاهی به عفونتهای گوناگون ناشی از خالکوبی داشته باشید.
عفونت یکی از شایعترین مشکلات خالکوبی است. علت این امر ضدعفونی کردن نامناسب و نادرست وسایل تاتو کردن و استفاده از رنگ های آلوده است. تاتو کارها برای این کار یا کم تعلیم دیده اند یا اصلاً تعلیم ندیده اند و بیشتر نمی دانند چطور وسایل خود را بهداشتی نگه دارند تا از انتقال بیماری های خونی مانند هپاتیت یا حتی ایدز جلوگیری کنند. خالکوبی مانند یک زخم باز است یا باید آن را پوشاند و پانسمان کرد یا با استفاده از کرم های آنتی بیوتیک از آن مراقبت کرد تا عفونی نشود و هنگام رفتن زیر تابش آفتاب از کرمهای ضد آفتاب استفاده کرد. توصیه می شود همه پس از انجام خالکوبی حتماً از قرار گرفتن زیر تابش مستقیم آفتاب اجتناب نمایند و از کرمهای ضد آفتاب با حداقل SPF30 بر روی خالکوبی استفاده کنند.
تاتو به عنوان راهی برای انتقال بیماریهای عفونی مانند هپاتیت B، سیفلیس، جذام، سل، سرطان پوست و پسوریازیس یا حتی تغییرات رفتاری شناخته شده است. هپاتیت B بزرگترین خطر هنگام انجام خالکوبی است. ویروس این بیماری براحتی از طریق استفاده از سوزن مشترک تاتو منتقل می شود و فرد را بیمار می کند. خالکوبی کردن همچنین به انتشار ویروس ایدز کمک می کند. دریافت ویروس HIV از طریق تاتو معمول و رایج است، اگر تاتو کارها از اصول کنترل صحیح عفونت تبعیت نکنند این امکان همیشه و بالقوه وجود دارد.
به علاوه تحقیقات نشان داده مردمی که در سالن های تبلیغاتی تاتو، خالکوبی کرده اند 9 بار بیشتر از مردمی که خالکوبی نکرده اند در معرض خطر ابتلا به هپاتیت C می باشند.
هپاتیت C می تواند از طریق تاتو کردن بوسیله سوزن های از قبل استفاده شده توسط مشتریان قبلی و یا رنگ های استفاده شده نقص در تکنیک استرلیزه کردن، مانند امتحان تیزی سوزن با دست و بعد تماس آن دست با پوست کسی که تاتو روی او انجام می شود منتقل شود. اگر فکر می کنید شما در معرض بیماری های HIV، هپاتیت C و یا هپاتیت B قرار گرفته اید حتماً تست مربوط به بیماری خود را انجام داده بعد اقدام به خالکوبی نمایید. در مورد هپاتیت B می توانید واکسن آن را تزریق نمایید.
باید هنگام تاتوکردن حتماً از سوزن های یکبار مصرف آماده و جوهر تازه و نو در ظرف های آماده استفاده شود و از استرلیزه شدن و ضدعفونی شدن وسایل خالکوبی در دستگاه اتوکلاو مطمئن شد. مراقب باشید. در تاتو از سوزن ها و رنگ های مخصوصی استفاده می شود که اگر پس از هربار استفاده عوض و دور ریخته نشوند می توانند عامل انتقال بیماری های خونی و عفونی مانند ایدز و هپاتیت B و C باشند.
انواع خالکوبی بین زنان ایرانی همیشه طرفداران پرو پا قرص داشته و بازار آرایشگاه های زنانه در این زمینه داغ است. هرچند عمل تاتو ندرتاً توسط برخی پزشکان متخصص پوست صورت می گیرد، اما عمدتاً توسط آرایشگران انجام می شود؛ اما انجام این کار توسط این افراد که به طور کلی آموزشی در زمینه استریلیزاسیون ندیده اند امکان انتقال بیماری های عفونی را در آرایشگاه ها بالا می برد.
بهتر است هر مشتری هنگام مراجعه به آرایشگاه حوله خود را هم همراه بیاورد. قیچی پس از هربار استفاده باید با الکل ضدعفونی شود و در پایان هفته نیز در دستگاه اتوکلاو استریل شود. شانه ها هم پس از هر بار استفاده باید شسته و در ظرف محتوی الکل نگهداری شوند.
استفاده از یک پیش بند برای چند مشتری امکان خطر انتقال بیماری های پوست و مو از طریق قسمتی از پیش بند که دور گردن بسته می شود و در ارتباط مستقیم با پوست است وجود دارد. در آرایشگاه های معتبر از چسب های مخصوصی دور گردن استفاده می کنند. به این ترتیب پوست گردن در تماس مستقیم پیش بند نیست. آرایشگران موظف اند پس از هر بار استفاده از کلاه جهت مش آن را با مایع ظرفشویی شسته و با الکل ضدعفونی کنند و برای جلوگیری از چسبناک شدن به آن پودر بزنند. استفاده از فویل برای مش کردن، بهداشتی تر است چون فویل یک بار مصرف بوده و برای مشتری بعدی استفاده نمی شود. اگر پیش از کاشت ناخن آرایشگر از مواد ضد قارچ استفاده نکند و هوای زیر ناخن مصنوعی را خوب نگیرد، فضای میان ناخن فرد و ناخن مصنوعی خالی می ماند و این فضا در اثر تماس با آب می تواند مرکز تجمع قارچ و میکروب شود.

آرایشگاه ها و تخلفات رایج

در حال حاضر، بیشتر آرایشگاه ها تاتو می کنند، محصولات چاقی و لاغری تجویز می کنند و ... که تمام این موارد تخلف پزشکی به حساب می آید. یک آرایشگاه فقط حق دارد درچارچوب وظایفی که از سوی اتحادیه صنف آرایشگران مشخص شده، با توجه به نرخ های تعیین شده اقدام کند. از جمله کارهایی که هم اکنون رواج زیادی در آرایشگاهها یافته، تزریق ژل به لب است. این موضوع موجب متورم شدن لبها می شود و اگر به هر دلیلی موجب عفونت شود، فرد حق شکایت داشته و مدیر آرایشگاه مسئول است. این موضوع درباره تاتوی ابرو هم صادق است. بسیاری از افراد پس از تاتو دچار حساسیت پوستی می شوند و روی ابروی آنها گوشت اضافه در می آید.

آنچه در آرایشگاه باید بدانید و به آن توجه کنید:

1- بهترین راه حفاظت شخص از انتقال بیماری های واگیردار در آرایشگاه ها انتخاب یک آرایشگاه مخصوص و استفاده از تمامی لوازمات شخصی است.
2- استفاده از ساولن برای ضد عفونی وسایل در آرایشگاه جهت پیشگیری از انتقال هپاتیت b و c و ایدز مؤثر نیست.
1- الکل 70 درجه بعد از اینکه وسیله به مدت 15 دقیقه در آن غوطه ور گردید خاصیت ضد عفونی دارد، بنابراین هنگامی که آرایشگاه شلوغ است وسیله مطمئن جهت ضدعفونی نیست.
2- برای ضد عفونی کردن، وسایل فلزی باید حداقل یک دقیقه روی چراغ الکلی قرار گیرند.
3- بهترین راه ضد عفونی کردن وسایل پلاستیکی استفاده از محلول هیپوکلریت سدیم (وایتکس) یک درصد است.
4- بهترین روش ضدعفونی کردن وسایل فلزی استفاده از اتوکلاو است.
5- ترکیبات تجاری حاوی گلوتارآلوئید 2% (مانند سایدکس، راپیدید، و ... ) در مدت 1 تا 2 دقیقه باعث از بین رفتن HIV می شوند.
6- آرایشگر باید در محیط کار از روپوش و ماسک استفاده نمایند.
در آرایشگاه استفاده از هر وسیله نوک تیز یا برنده در کارهایی مانند تاتو، خالکوبی و ... می تواند به راحتی بیماریهایی نظیر هپاتیت B و C و ایدز را انتقال دهد.
منبع:نشریه پیام پزشک، شماره 53

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 0:30 - 0 تشکر 491721

اولین گام در مبارزه علیه ایدز، شکست دیوار سکوت و انگ و شناخت اهمیت کنترل آن است
اطلاق عباراتی چون تراژدی هزاره سوم، طاعون قرن، آنفلوانزای ایدز و دهها اصطلاح رعب آور دیگر نشان می دهد که چرا بیماری ایدز به عنوان بزرگترین بلای جامعه بشری پس از جنگ جهانی دوم قلمداد شده است. تاکنون انسانها در طول تاریخ هیچ بیماری را به این شکل تجربه نکرده اند که کلیه ابعاد فردی و اجتماعی زندگی آنان را اینگونه تحت الشعاع خود قرار دهد، انتشار نتایج مطالعات متعدد انجام گرفته در حوزه های متنوعی مانند ایدز و اقتصاد، ایدز و اعتیاد، ایدز و سیاست، ایدز و فحشا، ایدز و جوانان، ایدز و خانواده، ایدز و آموزش، ایدز و نیروی کار، ایدز و اخلاق، ایدز و واکسن و دهها حوزه دیگر به خوبی نشان می دهد که اپیدمی اضطراب موجود در مورد آن تا چه حد گسترده است. بیماری های واگیردار هنوز هم حدود 47 درصد از مشکل سلامت مردم دنیا را تشکیل می دهند و بیماری ایدز جزء مهمترین آنهاست. علیرغم اینکه مطالعات نشان دهنده این است که احتمالاً HIV عمری یکصد ساله دارد لیکن بیماری ایدز از حدود سی سال پیش مورد توجه قرار گرفته است، همچنین مطالعات اپیدمیولوژیک ایدز بیانگر آن است که گرچه تعداد افراد HIV مثبت در سطح جهان به میزان اندکی کاهش داشته است و کشورهای اروپایی و معدود کشورهای دیگر بیشترین سهم این کاهش را به خود اختصاص داده اند لیکن پیش بینی موج سوم انتقال ایدز و تغییرات الگوی سرایت آن و نیز وجود مسائل لاینحل در سطح بهداشت بین الملل مؤید آن است که از اهمیت و حساسیت این بیماری بالاخص در کشورهای آفریقایی و آسیایی به هیچ وجه کاسته نشده است. ایدز بیشتر از اینکه از جنبه عفونی یک بیماری غامض و پیچیده باشد از جهت ابعاد اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی قابل توجه است و بنابراین وزارت بهداشت به هیچ وجه نمی تواند به تنهایی پاسخگوی این معضل بزرگ باشد، اصول یازده گانه برنامه راهبردی پیشگیری و درمان بیماری ایدز نیز ناظر بر همین موضوع است.
پیدایش موارد متعددی از ابتلا به ایدز در بین خواص از یکطرف و نیز پایین ترین اقشار جوامع در سطح کلیه کشورهای جهان از طرف دیگر اثبات می کند که اولین گام در مبارزه علیه ایدز شکستن دیوار سکوت وانگ، پذیرش آن در جامعه و شناخت اهمیت کنترل آن است در کشور ما ایران نیز بیماری ایدز از حدود بیست سال پیش مورد توجه قرار گرفت و به غیر از چند سال اولیه که به علل مختلف به انکار و ابهام و بلاتکلیفی گذشت در سالهای بعد فعالیت های نسبتاً مناسبی انجام گرفته که درصورت گسترش و تعمیق، نویدبخش آینده قابل قبول تری خواهد بود.
به جرأت می توان گفت که گرچه از نظر جسمی ایدز یک بیماری نقص اکتسابی دستگاه ایمنی شمرده می شود لیکن بهترین راه پیشگیری و مهار آن رعایت موازین بهداشتی و اخلاقی در روابط اجتماعی و بین فردی است، بنابراین مؤثرترین واکسن خدادادی و در دسترس برای آن پایبندی و رعایت اصول بهداشتی و مبانی اخلاقی مؤکد ادیان الهی بالاخص دین مبین اسلام است. البته همزمان با تذکر مکرر و رعایت اصول اخلاقی، ما ملزم به اطلاع رسانی و آموزش همگانی به منظور جلوگیری از ابتلا به موارد جدید و نیز فراهم نمودن حداکثر امکانات و تسهیلات بهداشتی و درمانی برای گروه های در معرض خطر و افراد بیمار هستیم تا ان شاءالله بتوانیم در قالب یک برنامه جامع و واقع بینانه این بیماری ناتوان کننده و مهلک را مدیریت نمائیم.
منبع:نشریه پیام پزشک، شماره 53

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 20:56 - 0 تشکر 493044

امیدهای تازه در درمان بیماری ایدز 
پزشکان آلمانی ادعا کرده اند یک بیمار مبتلا به بیماری سیستم ایمنی (HIV) را درمان کرده اند. این پزشکان اعلام کرده اند بیمار تحت عمل پیوند مغز استخوان قرار گرفته و درمان شده است.گزارش مذکور حاکی از تأثیر فوری و کوتاه مدت روش یاد شده است.بیمار یک آمریکایی 43 ساله مقیم آلمان است که سرطان خون داشت.متخصصین امر او را از خطرات عمل آگاه کردند.چنین پیوندهایی اصولا، نیازمند حذف سیتم ایمنی بدن است که در این روش از رادیوتراپی یادآور درمانی استفاده می شود.گفتنی است احتمال مرگ و میر در بین افرادی که از پیوند مغز استخوان به این ترتیب استفاده می کنند، به طور کلی 10 تا 30 درصد است. پزشکان معالج، بیمار را به طور کامل از نحوه عمل جراحی و عواقب و نتایج آن آگاه کرده اند. به گفته رابرت گالو- مدیر مرکز ویروس شناسی دانشکده پزشکی مریلند- بیمار ترجیح داده از دارو درمانی استفاده کند.عمل با موفقیت انجام شد و بیمار از مرگ حتمی نجات یافت. در بیمار دیگری که هم به لنفوم (بیماری غدد لنفاوی) و هم به HIV مبتلا بود، بیمار در اثر بدخیمی ناحیه لنف پس از دو ماه فوت می کند.این در حالی است که اگر اقدامی به عنوان درمان از طریق پیوند برای وی انجام شده، کوچکترین تأثیری در مرگ وی نداشته است.همچنین، در بیمار دیگری که در 1995 مورد عمل پیوند قرار گرفته، پیوند نیز از نمونه برداشت شده از یک بابون(بوزینه) که به طور طبیعی به ویروس H I V مقاوم بوده،انجام شده است بیمار پس از گذشت یک سال از عمل پیوند از ایدز و سرطان فوت می کند.در حقیقت، پیوند نتوانست او را نجات دهد. ولی، درمان سه گانه ضد ویروس که در آن زمان به تازگی ابداع شده بود، درباره فردی که (case4)خود یکی از 80 اهدا کننده خون به بیماران مبتلا به سرطان خون بود،استفاده شد.به گفته دانشمندان «حتی، چنانچه فرض کنیم در آن زمان دارو درمانی تنها روش درمان بیماران مبتلا به ایدز بوده است،همین روش به تنهایی می توانست ویروس مورد نظر را برای سال ها در سیستم لنفاوی و عصبی فرد غیرفعال کند.»با وجود تمامی این بحث ها به طور کلی می توان گفت:بدون در نظر گرفتن فعالیت گیرنده های مورد نیاز برای عمل بیماری زایی ویروس،هیچ ویروسی دست کم در دوران کمون بیماری نمی توانند محیطی از بدن را به خود آلوده کند.
منبع: ماهنامه دنیای سلامت،شماره ی 50.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 20:57 - 0 تشکر 493047

عفونت HIV (ایدز) ویروس نقص ایمنی انسانی یا همان HIV ویروسی است که سبب ابتلا به بیماری ایدز می‌شود. ایدز یک بیماری جدی و خطرناک و تهدیدکننده زندگی است که علایم مختلفی در انسان ایجاد می‌کند.
عفونت HIV با داروهای مختلفی درمان می‌شود طوری که فرد احساس بهتری داشته باشد و طول عمرش کمی افزایش یابد. اما درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد.تقریبا 33 میلیون نفر در سراسر جهان به این ویروس آلوده هستند.

نحوه انتقال ویروس ایدز چگونه است؟

فردی ممکن است از طریق راه‌های زیر به ویروس HIV آلوده شود:
• تماس با مایعات بدن از جمله مایع منی و ترشحات واژن (در هنگام تماس جنسی با فرد مبتلا) و همچنین تماس با خون. هنوز مدرکی دال بر انتقال این ویروس از بزاق وجود ندارد.
• آلوده شدن خون با استفاده از سوزن سرنگ مشترک برای داروهای تزریقی و یا فرورفتن اتفاقی سوزن آلوده به ویروس HIV با دست‌ها.
• تزریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده . زنانی که مبتلا به ویروس HIV هستند می‌توانند این ویروس را در دوران بارداری و یا در هنگام شیردهی و حتی از طریق شیر خود آن را به نوزاد خود منتقل کنند.

نشانه بیماری چیست؟

افرادی که مبتلا به عفونت HIV هستند در ابتدا ممکن است احساس بیماری و ناخوشی نداشته باشند. به هر حال این عفونت غالبا با علایم مختلفی همراه است که بسته به اینکه چه مدت است فرد به آن آلوده است متفاوت است.از آنجایی که ویروس HIV عملکرد دستگاه ایمنی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، افرادی که به این بیماری مبتلا هستند دچار بیماری‌های مختلفی می‌شوند.در صورتی که فرد تحت درمان قرار نگیرد، علایم بیماری بیشتر و شدیدتر شده و مدت زمان طولانی‌تری فرد را آزار می‌دهد.علایم ایدز عبارتس از تورم غدد لنفاوی، تب، لرز و تعریق شبانه، اسهال کاهش وزن سرفه و تنگی نفس خستگی دایمی زخم‌های پوستی تاری دید و سردرد ابتلا به سایر عفونت‌ها مانند انواع پنومونی

آیا می توان از این بیماری پیشگیری کرد؟

آموزش همگانی در مورد HIV و ایدز و رفتارهای پرخطر مرتبط با آن موجب تامین سلامت خون و فرآورده‌های خونی می‌شود.مهم‌ترین موضوع در آموزش رفتارهای پرخطر، آموزش رفتارهای جنسی سالم می‌باشد.
رفتار جنسی ناسالم هرگونه تماس جنسی را می‌گویند كه در آن فرد از سلامت خود یا شریك جنسی خود ‌آگاه نباشد.اگر فردی از رفتارهای پرخطر آگاهی داشته باشد بهتر می‌تواند در خصوص سلامت خود یا شریك جنسی خود قضاوت كند. داشتن رفتارهای پرخطر احتمال آلودگی به HIV و سایر عفونت‌های‌ آمیزشی را بیشتر می‌كند.رفتارهای حنسی پرخطر عبارتند از:
• داشتن شركای جنسی متعدد
• تماس‌های جنسی نامعمول (تماس مقعدی و دهانی)
• متوسل شدن به خشونت در زمان تماس جنسی
• مصرف الكل، مواد مخدر و یا روانگردان قبل از برقراری تماس جنسی
• تماس جنسی محافظت نشده (عدم استفاده از كاندوم)بنابراین برای پیشگیری از HIV و ایدز در جامعه باید رفتارهای جنسی سالم را به افراد به ویژه نوجوانان و جوانان آموزش داد.بعضی از افراد و گروه‌ها مانند معتادان تزریقی، كاركنان بهداشتی درمانی، نوزادان متولد شده از مادران HIV مثبت، مبتلایان به عفونت‌های آمیزشی و افراد با رفتارهای جنسی پرخطر در معرض خطر بالای آلودگی به HIV قرار دارند. بنابراین باید توجه بیشتری به این افراد مبذول داشت.زنان HIV مثبت باید تا حد امكان از باردار شدن خود جلوگیری كنند.
بنابراین توصیه می‌شود كه در این افراد از دو روش پیشگیری از بارداری به طور همزمان استفاده شود تا احتمال بارداری به حداقل برسد.با این حال اگر خانم HIV مثبت باردار شود با تجویز داروهای ضد ویروسی در زمان بارداری سعی می‌شود از انتقال HIV به جنین وی جلوگیری شود. البته تجویز این داروها در زمان حاملگی همراه با خطراتی می‌باشد، ضمن آنكه این داروها بسیار گران و كمیاب می‌باشند. همچنین در نوزدان متولد شده از مادران HIV مثبت می‌توان از داروهای ضد ویروسی استفاده كرد.كاركنان بهداشتی درمانی یكی از گروهای در معرض خطر آلودگی به HIV هستند. بنابراین دستورالعمل‌هایی تحت عنوان «احتیاطات استاندارد» تدوین شده است كه تمامی كاركنان بهداشتی درمانی باید آنها را به كار ببندند تا خطر انتقال HIV در آنها به حداقل برسد.یكی دیگر از گروه‌های پرخطر، معتادان تزریقی می‌باشند كه به دلیل استفاده مشترك از سرنگ و سوزن است. افرادی كه رفتارهای پرخطر به ویژه رفتارهای پرخطر جنسی دارند لازم است كه تحت مشاوره قرار گیرند تا از خطرات آلودگی به HIV آگاه شوند و در صورت لزوم آزمایش‌های تشخیصی به‌طور داوطلبانه از آنها به عمل آید. مشاوره و آزمایشات داوطلبانه در مراكز مشاوره بیماری‌های رفتاری در سراسر كشور به‌طور رایگان انجام می‌شود.
منبع:www.salamat.com

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 20:58 - 0 تشکر 493050

گفتگو با خانم دكتر مینو محرز رییس مركز تحقیقات ایدز

خانم دكتر! شما سالهاست که در زمینه درمان و پیشگیری از ایدز کار می‌کنید. وضعیت کشورمان را در این زمینه چگونه می‌بینید؟

ایران در زمینه كاهش آسیب معتادان تزریقی در زندان‌ها تا امروز عملکرد قابل دفاعی داشته است چنانکه در این زمینه توانسته ایم یک الگو باشیم. خیلی از نقاط جهان در این زمینه از ایران مشاوره می‌گیرند. حتی جفری اومالی، مدیر برنامه‌های توسعه سیاست‌های مبارزه با ایدز هم فعالیت‌های ایران را در این زمینه مثبت ارزیابی كرده است.

ما دقیقا در زندان‌ها چه‌کار کرده‌ایم؟

كاهش آسیب معتادان تزریقی یعنی اینکه از تزریق كردن افراد در كنار هم جلوگیری كنیم. ما برنامه جداسازی افراد تزریقی را در زندان‌ها همچنان اجرا می‌کنیم. بیشترین راه انتقال، زندانی كردن و جمع كردن معتادان كنار هم و تزریق آنها است كه كشور ایران تا به حال در این زمینه خوب عمل كرده‌است. .اگر این راه ادامه یابد حداقل می‌توانیم انتقال ایدز از راه تزریق را كاهش دهیم.

کارنامه ما در مورد اقدامات پیشگیرانه‌ در زمینه انتقال جنسی ایدز چگونه بوده است؟

باید یک نکته را به روشنی بیان کنم. آموزش، مهم‌ترین راه پیشگیری انتقال از راه جنسی است كه در این زمینه متاسفانه ما اصلا خوب عمل نكرده‌ایم.

درمان هایی که تا امروز برای مقابله با ایدز مورد استفاده قرار گرفته‌اند کدام‌ها هستند؟

در حال حاضر، استفاده دایمی از داروهای تركیبی ضدویروس، تنها روش درمان و کنترل این عفونت محسوب می‌شود كه البته ویروس را از بین نمی‌برد و فقط مانع تكثیر آن در بدن می‌شود و در صورت توقف مصرف داروها، بیماری به رشد خود ادامه می‌دهد. با در نظر گرفتن این موضوع كه بسیاری از بیماران به دلایل مختلف دوره درمان را متوقف می‌كنند و در عین حال ویروس اچ.آی.وی دائما در حال تغییر و مقاوم شدن در برابر داروهاست، ضرورت یافتن روش‌های درمان جایگزین احساس می‌شود. البته پژوهشگران هم پا به پای تغییرات این ویروس پیش آمده‌اند. مثلا در یکی از این روش‌ها ژن‌های ضدویروس موجود در سلول‌های ایمنی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند كه می‌توانند به‌طور مستقل با ویروس HIV مبارزه كنند.

پس آیمود چه نقشی می‌تواند در درمان ایدز داشته باشد؟ آیا آیمود یک داروی ضدویروس نیست؟

نه. به هیچ‌وجه. این دارو فقط یك داروی تقویت‌كننده سیستم ایمنی بدن است. این دارو سیستم ایمنی را تقویت می‌كند و همچنین موثر بر وضعیت روحی و روانی بیماران است. تركیب این دارو با سایر داروهای ضدرتروویروس ایدز نتایج ارزشمندی را از نظر افزایش كیفیت زندگی و طول عمر بیماران، فراهم خواهد كرد.

بنابراین اگر درست متوجه شده باشم، گروهی از داروهای ایدز ویروس این بیماری را می‌کشند و گروه دیگر سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند؟

بله. تاكنون در جهان 1200 تركیب به‌عنوان تعدیل‌كننده سیستم ایمنی بدن مطرح و ساخته شده‌اند. داروی آیمود بیماران را پرانرژی می‌كند و ماندگاری زیادی دارد كه هیچ‌كدام از داروهای ساخته شده در دنیا تاكنون دوام و اثر ایمود را نداشته‌اند.

واکسن چطور؟ آیا واکسن ایدز هم در راه است؟

متاسفانه تا این لحظه برای پیشگیری هیچ دارو یا واكسن موثری ساخته نشده است.

آیا رابطه‌ای بین داروهای روان‌گردان و بیماری ایدز وجود دارد؟

بله. افزایش مصرف شیشه یكی از دلایل گسترش موج سوم ویروس ایدز در كشور است. اعتیاد به مواد مخدر صنعتی روان‌گردان به مراتب بسیار شدیدتر و زیانبارتر از مواد مخدر سنتی است، زیرا آثاری مانند وابستگی روانی، افزایش رفتارهای سوءجنسی، پرخاشگری و... را دنبال دارد. در مصرف‌كنندگان موادمخدر صنعتی، روان‌گردان و شیشه، رفتار جنسی پرخطری ایجاد می‌شود كه در تسریع انتقال موج سوم ویروس ایدز در كشور بسیار اثرگذار است. برای پیشگیری از بروز چنین مشكلاتی در كشور، باید علاوه بر منسجم كردن بخش درمان به اطلاع‌رسانی صحیح در زمینه عوارض این مواد پرداخت.

در برخی نشریات از ژل‌های ویروس کش صحبت به میان آمده است. آیا این بحث‌ها را علمی می‌دانید؟

این ژل‌ها نوعی میكروب‌كش ضدویروس هستند كه به صورت واژینال استفاده می‌شوند و می‌توانند باعث كاهش انتقال ویروس ایدز به میزان 50 درصد شوند.

از پیشگیری و درمان که بگذریم، به راه‌های تشخیص این بیماری می‌رسیم.

تشخیص آلودگی با ویروس ایدز (HIV) با تشخیص اغلب بیماری‌ها متفاوت است. شما ممکن است که ویرس HIV در بدن خود داشته باشید اما از نظر ظاهری کاملاً سالم به‌نظر برسید. تنها راه مطمئن تشخیص آلودگی و یا عدم آلودگی به ویروس این بیماری انجام آزمایش خون در آزمایشگاه است. علاوه بر این از زمان ورود ویروس به بدن تا زمانی که تغییرات آزمایشگاهی ظاهر شود،‌ ممکن است فاصله زمانی بین 2 هفته تا 6 ماه طول بکشد که به آن «دوره پنجره» می‌گویند. در این دوره شخص ممکن است آلوده باشد و می‌تواند دیگران را نیز آلوده کند. اما هیچ‌یک ازعلایم بالینی و آزمایشگاهی رایج را در خود بروز ندهد. بنابراین اگر شما به رفتار خطرناکی دست
زده‌ اید و نگران سلامت خود هستید، می‌توانید برای انجام آزمایش HIV به پزشک خود و یا مستقیماً به مراکز انتقال خون و دیگر مراکزی که آزمایش ایدز را انجام می دهند، مراجعه کنید.

اخیرا بحث هایی در مورد اجباری شدن آزمایش ایدز قبل از ازدواج مطرح شده. آیا این طرح عملی به‌نظر می‌رسد؟

آزمایش‌های قبل از ازدواج در اکثر کشورهای دنیا بنا به توصیه سازمان جهانی بهداشت دربرگیرنده تست‌های خونی و ژنتیکی است که سلامت افراد را هم از نظر خونی و هم از نظر ژنتیکی تعیین می‌کند. در اکثر کشورهای دنیا آزمایش قبل از ازدواج همانند کشور ماست. به‌عنوان نمونه در کشور آمریکا زمانی که بیماری ایدز افزایش پیدا کرده بود در چند ایالت، این آزمایش‌ها را انجام دادند اما بعد از مدتی متوجه شدند که بی‌فایده است

اگر موافق باشید مسیر گفتگویمان را کمی تغییر دهیم .در مورد الگوی انتقال ایدز در جهان چه نکات قابل ذکری وجود دارد؟

در حال حاضر مركز ثقل اپیدمی ایدز از آفریقا به سمت آسیا و اروپا در حرکت است. مخصوصا این جریان در اوكراین به‌طور محسوسی بیشتر دیده می‌شود. در این مناطق باید به عواملی فراتر از رفتارهای پرخطر جنسی توجه كرد. در حال حاضر عوامل مهمی كه در این مناطق مطرحند عبارتند از: مصرف تزریقی مواد مخدر و رفتارهای پرخطر جنسی و به تازگی تزریق‌های غیرایمن در آسیا.

آیا این مساله می‌تواند خطری برای ایران محسوب شود؟

بله. به‌طور حتم به خاطر نزدیكی این كشور به آسیا این یك خطر كاملا جدی است و نیاز به برنامه‌ریزی و آگاهی دادن به مردم در مورد پیشگیری از آن است. باید اضافه كنم كه نقش رسانه در آگاهی‌دادن به مردم بسیار مهم است. رسانه‌ها در این زمینه كم‌كاری كرده‌اند. البته این یك وظیفه ملی است و همه باید تلاش‌ كنیم تا از افزایش آمار ایدز جلوگیری كنیم.
منبع:www.salamat.com

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 21:5 - 0 تشکر 493063

ویروس‌های مختلف به سلول‌ها و بافت‌های مختلفی از بدن حمله می‌کنند.
ولی ویروس ایدز یا HIV به سیستم ایمنی حمله می‌کند. سیستم ایمنی، گروهی از سلول‌ها هستند که بدن را در برابر انواع عفونت‌ها محافظت می‌کند و بدون آنها توانایی بدن برای مبارزه با انواع عفونت‌ها تضعیف می‌شود. لذا وقتی ویروس HIV وارد بدن فردی شود، به تدریج قدرت دفاعی بدن وی ضعیف می‌شود و این فرد در برابر انواع بیماری‌ها و عفونت‌ها حتی آنهایی که در حالت عادی بیماری‌زا نیستند آسیب‌پذیر می‌شود. این روند قابل رویت نیست و راهی وجود ندارد تا با نگاه کردن به افراد بگوییم که آیا به HIV مبتلا هستند یا خیر ولی آزمایش خون می‌تواند پس از چند ماه از اولین تماس، ویروس را در خون آشکار کند. افراد آلوده به HIV ممکن است سال‌ها کاملا سالم بمانند و حتی خودشان ندانند که آلوده هستند. ولی در این دوره یا در دوره نهفته بیماری بعضی افراد می‌توانند علایم دهانی خاصی داشته باشند که توجه به آنها در تشخیص به موقع این بیماری می‌تواند کمک کننده باشد. مثلا فرد دچار عفونت قارچی یا کاندیدایی در دهان شود. منظور از کاندیدا ضایعات شیری رنگ یا سفید روی زبان، سطح داخلی گونه‌ها و گاهی سقف دهان، لثه‌ها و لوزه‌ها می‌باشد. از علایم بروز کاندیدا در دهان می‌توان احساس طعم بد و سوزش در دهان را ذکر کرد. در ابتلای معمولی به کاندیدا درمان‌های رایج می‌تواند جوابگو باشد ولی در فرد مبتلا به ایدز، درمان پاسخ نمی‌دهد. علامت بعدی خطوط سفیدی است که در کناره زبان دیده می‌شود و ما اصطلاحا به آن لکوپلاکیای مویی می‌گوییم، که عامل اصلی به وجود آوردنده آن ویروس است. به محض مشاهده چنین ضایعه‌ای باید فورا به متخصص بیمار‌ی‌های دهان مراجعه کرد.
آفت‌های متعددی که در نواحی مختلف دهان ایجاد می‌شود، مرتب عود می‌کند و به راحتی درمان نمی شود از علایم مهم دیگر وجود ویروس ایدز در خون است. از علایم دیگر تبخال‌های مزمن و طولانی مدت چه در داخل دهان چه در لب‌هاست که به‌ طور متعدد فرد را مبتلا می‌کند. با مشاهده چنین علایمی دندانپزشک باید بیمار را مشکوک به ایدز فرض کند. البته باید توجه داشت که بسیاری از این علایم اختصاصی برای ایدز نیستند مثلا عفونت قارچی علل دیگرهم دارد؛ اما اگر به راحتی درمان نشود می‌تواند نشانگر ابتلا به ایدز باشد. همچنین آفت و تبخال معمولی در بسیاری از افراد دیده می‌شود اما اگر به صورت شدید در نواحی مختلف دهان و همراه با عود مکرر باشد می‌تواند نشانه ابتلا به ایدز باشد. به هرحال در همه این موارد تشخیص پزشک ضروری است. در بعضی تحقیقات از بزاق دهان برای تشخیص ویروس ایدز استفاده می‌شود که با تایید این آزمایش می‌توان به راحتی در مطب به بررسی وجود ویروس در بدن پرداخت و این اهمیت بزاق را در تایید تشخیص بعضی بیمار‌ی‌ها نشان می‌دهد. برای پیشگیری و احتیاط، اگر پوست دندانپزشک صدمه دیده نباید برای بیمار کار مستقیم دندانپزشکی انجام دهد.

پی نوشت ها :

*متخصص بیمار‌ی‌های دهان

منبع:www.salamat.com

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 21:5 - 0 تشکر 493064

بیماری ایدز در دهان آثار گوناگونی به جا می‌گذارد

در سال1981، جهان از بیماری جدیدی در میان مردان هم‌جنس‌گرا در آمریکا باخبر شد: بیماری ایدز. این بیماری جدید که در آن سیستم ایمنی فرد به تدریج از بین می‌رفت، در ابتدا اسامی دیگری داشت اما در نهایت نام ایدز (نشانگان نقص سیستم ایمنی اکتسابی) را به خود گرفت. به مرور مشخص شد که این بیماری فقط مختص مردان هم‌جنس‌گرا نیست و همه افراد با هر گروه سنی ممکن است به آن مبتلا شوند، چنان که بعد از مدت کوتاهی با شدت در سراسر جهان گسترش یافت. از آن زمان حدود دو سال طول کشید تا علت اصلی این بیماری مشخص شود. در سال 1983 دانشمندان انستیتوپاستور پاریس توانستند ویروسی را که عامل این بیماری بود، پیدا کنند و این ویروس اچ آی وی نام گرفت. با همه اینها مردم از این بیماری جدید اطلاع چندانی نداشتند تا در سال 1985، راک‌هادسن – هنرپیشه معروف آمریکایی – به علت این بیماری از دنیا رفت و بعد از آن، ایدز در جهان شناخته شد.

پنجره سلامت

از قدیم گفته شده که چشم، دریچه روح و دهان، دریچه سلامت است. به همین ترتیب است که در بسیاری موارد اولین علامت‌های یک بیماری در دهان دیده می‌شوند. در شرایط عادی، باکتری‌های زیادی در محیط دهان وجود دارند اما فرد می‌تواند با بهداشت این باکتری‌ها را تحت کنترل درآورد اما در موارد بیماری، سیستم دفاعی فرد ضعیف شده و انواع باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها می‌توانند فرصت ابراز وجود پیدا کنند. در بیماری ایدز نیز همین شرایط ایجاد می‌شود. در این بیماری، ویروس اچ آی وی وارد بدن می‌شود و در ابتدا به گلبول‌های سفید حمله می‌کند. این سلول‌ها سد اول مبارزه با بیماری‌ها هستند و هنگامی که آسیب می‌بینند، فرد نمی‌‌تواند در مقابل عفونت‌های مختلف از خود دفاع کند.

برخورد اول

آلوده شدن فرد به وسیله ویروس اچ آی وی اغلب به وسیله سوزن‌های آلوده، دریافت خون آلوده، انتقال از طریق مادر به جنین، تماس‌های جنسی و تماس مستقیم با خون یا مخاط ایجاد می‌شود. در روزهای اولی که فرد به ویروس آلوده شده است، اغلب علامت مشخصی وجود ندارد اما در حدود سه تا شش هفته بعد در بعضی موارد علامت‌های شبیه آنفلوآنزا به تدریج ظاهر می‌شوند مانند تب، سردرد، خستگی، اسهال و سرفه‌های خشک. پس از آن، به تدریج سایر علایم در بیمار نمایان می‌شود همانند عرق شبانه، کاهش حافظه، افسردگی، کاهش سریع وزن، لکه‌های قرمز داخل دهان، بینی یا پلک چشم، برفک دهانی، تورم غدد لنفاوی گردن و زیر بغل.
این علایم چندان واضح نیستند و پس از مدتی از بین می‌روند و فرد ممکن است تا چند سال علامت دیگری را نشان ندهد. همین امر هم خطرناک است چون فرد نمی‌داند که مبتلا شده است و احتمال دارد که سایر افراد را بیمار کند. پس از طی این مدت، سیستم ایمنی فرد به تدریج ضعیف شده و انواع عفونت‌های فرصت طلب موجب بروز مشکلات متعدد در فرد بیمار می‌شوند.

علایم دهانی

شاید مشکلات دهانی در بیماران ایدزی جزو مهم‌ترین مشکلات آنها نباشد اما حقیقت این است که این مشکلات می‌توانند چنان آزاردهنده باشند که حتی مانع خورد و خوراک فرد شوند. خوشبختانه بسیاری از این مشکلات قابل درمان هستند.
از طرفی می‌توان گفت که دهان اولین منطقه‌ای است که علایم بیماری را نشان می‌دهد. به همین دلیل اطلاع از این علایم اهمیت زیادی دارد.
برفک : همه ما صبح که بیدار می‌شویم، طعم بد دهان و لایه سفیدرنگی را روی دندان‌هایمان می‌بینیم که ناخوشایند است. اما با مسواک‌زدن این علایم برطرف می‌شوند. در بیمار اچ آی وی مثبت، این مشکلات با مسواک‌زدن برطرف نمی‌شوند. آنها دچار شایع‌ترین عفونت فرصت‌طلب یعنی برفک شده‌اند. علت این بیماری، قارچی است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد اما سیستم ایمنی در حالت طبیعی مانع رشد آن می‌شود. در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، این قارچ‌ رشد سریعی یافته و لکه‌های سفیدرنگی را روی زبان، داخل گونه، ته گلو و زیر زبان به وجود می‌آورند. برفک دهان شرایط چندان خطرناکی نیست اما برفک‌هایی که در گلو به وجود می‌آیند، خطرناک‌اند و همچنین سبب درد شده و غذاخوردن را دشوار می‌کنند. این مشکل را با مصرف داروهای ضد قارچ می‌توان تا حد زیادی برطرف کرد. بهداشت خوب دهان همراه با نکشیدن سیگار و ننوشیدن الکل هم می‌تواند تا حدی احتمال بروز آن را در این بیماران کم کند.
زخم‌های دهانی: یکی از این زخم‌ها، زخم‌های آفتی هستند که اشکال گرد یا بیضی داشته و به رنگ سفید یا زرد با هاله‌ای قرمز‌رنگ در اطراف آن دیده می‌شوند. آفت‌های بزرگ بسیار دردناک بوده و به طور تکرارشونده‌ای در دهان فرد، به خصوص داخل گونه و روی زبان و لب بروز می‌کنند.
زخم‌های دیگری که در دهان ایجاد می‌شوند، زخم‌های تبخال (هرپس) هستند که بر اثر فعالیت یک نوع ویروس به وجود می‌آیند. تبخال‌ها اغلب در اطراف لب ظاهر می‌شوند و می‌توانند دردناک باشند. این زخم‌ها هم می‌توانند مشکلاتی را برای غذاخوردن فرد به وجود بیاورند.
لکوپلاکیای مویی: این حالت به صورت مناطق سفیدرنگ لکه مانندی در سطح خارجی زبان، طرفین زبان، داخل گونه یا لب پایین بروز می‌کند و برخلاف برفک قابل پاک‌شدن نیست. عامل به وجود آورنده آن ویروس است و با داروهای ضد ویروس می‌توان آن را تا حدی درمان کرد.
دهان خشک: این شرایط اغلب بر اثر مصرف داروهای ضد ایدز به وجود می‌آید و سبب افزایش پوسیدگی‌های دندانی شده و مشکلاتی را برای جویدن، خوردن، قورت‌دادن و حتی صحبت‌کردن فرد به وجود می‌آورد.
بیماری‌های لثه: طبیعی است که هر شرایطی که دفاع و ایمنی بدن را پایین بیاورد، روی لثه هم اثر خواهد گذاشت. در بیماران اچ.آی.وی مثبت در اغلب موارد مشکلات لثه به چشم می‌خورد. این مشکلات گاهی به شکل التهاب خفیف لثه و گاهی به صورت شدیدتر بروز می‌کند که سبب خون‌ریزی‌هایی از لثه می‌شود. بیماری لثه گاهی به حدی است که موجب تخریب استخوان اطراف دندان شده و به لق‌شدن دندان منجر می‌شود.
اما در کل باید بگوییم که این علامت‌ها مختص بیماری ایدز نیستند و دیدن این علایم نشان‌دهنده این نیست که فرد مبتلا به ایدز شده است! در بسیاری از بیماری‌ها چنین علامت‌هایی دیده می‌شوند. در نهایت، تنها با انجام آزمایش خون می‌توان درباره این بیماری اطمینان پیدا کرد.

منبع:www.salamat.com

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.