• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 749)
يکشنبه 15/5/1391 - 0:10 -0 تشکر 491650
قلب و سلامت آن

 ۲۱ شیوه موثر برای سلامت قلب      
    بیماری های قلبی دامنه وسیعی دارد و برای توصیف بیماری های متعددی که قلب و در بعضی موارد رگ های خون را تحت تاثیر قرار می دهد، به کار برده می شود.     
        
بیماری های قلبی دامنه وسیعی دارد و برای توصیف بیماری های متعددی که قلب و در بعضی موارد رگ های خون را تحت تاثیر قرار می دهد، به کار برده می شود. بیماری های مختلف مربوط به بیماری قلبی عبارتند از؛ ناراحتی شریان های کرونری، آریتمی قلبی و نقص مادرزادی قلب. بیماری قلبی، عمده ترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان شناخته شده است.به گزارش مایوکلینیک، بیماری های قلبی متعددی را می توان با اتخاذ شیوه زندگی سالم و ورزش درمان و یا پیش گیری کرد.به گفته کارشناسان یک تغییر ساده روزانه خطر بیماری قلبی را ۹۲ درصد کاهش می دهد.در این مطلب به نکاتی اشاره می کنیم که می توانید در شروع برنامه روزانه یک روش را در برنامه زندگی خود بگنجانید.

▪ روز اول: چای سبز بخورید؛ این نوشیدنی مهم دارای آنتی اکسیدان های متعددی است که کلسترول را کاهش می دهد و فشار خون را پایین می آورد. برای تهیه مقدار لازم برای مصرف یک روز، در ۳ لیوان آب جوش، ۳ کیسه چای سبز فاقد کافئین را به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. کیسه ها را بردارید و چای را بعد از سرد شدن در یخچال قرار دهید. پس از خنک شدن در طول روز مقداری از آن را بخورید.

▪ روز دوم: برچسب های غذا را برای وجود چربی های ناسالم کنترل کنید. بزرگسالانی که به برچسب ها دقت می کنند نسبت به بقیه افراد ۲ برابر کاهش کالری دارند، نگذارید چربی بیش از ۳۰ درصد کالری شما را تشکیل دهد. مهم تر از آن، چربی مصرفی خود را از چربی های اشباع نشده مانند روغن زیتون، میوه مغزدار ، آواکادو و... انتخاب کنید.مصرف چربی های اشباع شده را محدود کنید و تا حد ممکن از چربی های ترانس که در شیرینی ها و غذاهای فرآوری شده یافت می شود، دوری کنید. چربی های ترانس و اشباع شده کلسترول مضر را که باعث انسداد رگ ها می شود افزایش می دهد.

▪ روز سوم: استفاده از روغن زیتون به جای روغن های جامد: تا حد امکان برای تهیه غذا از روغن زیتون استفاده کنید. روغن زیتون علاوه بر کاهش کلسترول مضر، کلسترول مفید را افزایش می دهد. روغن زیتون غنی از آنتی اکسیدان است که در کاهش خطر بروز سرطان و بیماری های حاد مانند آلزایمر نقش مهمی دارد.

روغن زیتون را جایگزین کره و یا مارگارین کنید و از آن برای روی سالاد و در شیرینی پزی استفاده کنید.

▪ روز چهارم: فیبر غذا را افزایش دهید: بررسی ها نشان داده، هر چه مصرف فیبر بالا باشد، احتمال حمله قلبی نیز کمتر است. نان ها و غلات سبوس دار را در رژیم غذایی خود بگنجانید. حداقل روزی ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر استفاده کنید.

▪ روز پنجم: درست بخوابید: در افراد میان سال هر یک ساعت اضافه خواب شب، خطر سفت شدن رگ ها را که عامل بیماری های قلبی است ۳۳ درصد کاهش می دهد. کمبود خواب حتی اگر کم باشد هورمون های استرس را در بدن رها می کند . اگر به طور روزانه خسته از خواب بیدار می شوید و یا نیاز به خواب ظهر دارید، بدانید که دچار کمبود خواب هستید.

▪ روز ششم: ماهی بخورید؛ چربی های اشباع شده موجود در گوشت قرمز باعث انسداد رگ ها می شود، در حالی که ماهی ها مانند ماهی آزاد سرشار از اسیدچربی های امگا ۳ است و به حفظ ریتم سالم قلب کمک می کند. مصرف هفته ای یک وعده ماهی غنی از امگا۳، خطر مرگ بر اثر حمله قلبی را تا ۵۲ درصد کاهش می دهد.

▪ روز هفتم: روز خود را با آب میوه آغاز کنید؛ آب پرتقال دارای اسید فولیک است که در کاهش میزان هوموسیستین(homocysteine) و کاهش خطر حمله قلبی، موثر است.آب انگور سرشار از ۲ نوع آنتی اکسیدان به نام فلاوانوید و رسویراترول است. این آنتی اکسیدان مانع لخته شدن گلبول های قرمز و در نتیجه انسداد رگ ها می شود.

▪ روز هشتم: سبزی بخورید؛ توصیه کارشناسان تغذیه این است که سعی کنید ۵۰ درصد وعده غذایی خود را از سبزی استفاده کنید، بنابراین سبزی های غنی از آنتی اکسیدان مانند کلم، کلم بروکلی، کلم پیچ و...به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

▪ روز نهم: میوه مغزدار را جایگزین تنقلات دیگر بکنید؛ بررسی ها نشان داده افرادی که هفته ای بیش از ۱۴۰ گرم میوه مغزدار می خورند، نسبت به بقیه یک سوم کمتر در خطر بیماری قلبی و یا حمله قلبی قرار می گیرند. توجه داشته باشید، از آن جایی که میوه مغزدار سرشار از چربی و کالری است ، در مصرف آن دقت کنید.

▪ روز دهم: روزی ۲۰ دقیقه پیاده روی کنید:هفته ای ۲ ساعت و نیم یعنی روزی ۲۰ دقیقه پیاده روی ، خطر حمله قلبی را به یک سوم کاهش می دهد.

▪ روز یازدهم: دانه کتان را به رژیم غذایی خود اضافه کنید: دانه کتان یکی از مهم ترین منابع چربی امگا ۳ و برای قلب مفید است.تحقیقات نشان داده، افزودن دانه کتان به رژیم غذایی بروز بیماری قلبی را تا ۴۶ درصد کاهش می دهد و مانع لخته شدن گلبول های قرمز و انسداد رگ ها نیز می شود. روزی ۲ قاشق دانه کتان آسیاب شده را به ماست، سالاد و... خود اضافه کنید.

▪ روز دوازدهم: در شروع و یا پایان روز خود ورزش های کششی انجام دهید. بزرگسالان بالای ۴۰ سال که بدن انعطاف پذیرتری دارند نسبت به بقیه ۳۰ درصد کمتر با سفت شدن رگ ها مواجهند. ورزش کششی روزی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه باعث نرمی رگ ها می شود.

▪ روز سیزدهم: در پخت غذا از سیر استفاده کنید: مصرف روزی یک حبه سیر خطر حمله قلبی را کاهش می دهد. مانع چسبیدن گلبول های قرمز به هم و انسداد رگ ها می شود، آسیب های رگ ها را کاهش می دهد و مانع تراکم کلسترول در جدار رگ ها می شود.

▪ روز چهاردهم: در ورزش روزانه کمی هیجان داشته باشید، بهترین ورزش آن است که به طور مداوم انجام دهید. بنابراین حرکت های جدید و سرگرم کننده ای مانند کار با حلقه های هولالوپ، تنیس و بدمینتون را به ورزش خود اضافه کنید. بررسی ها نشان داده، افرادی که در طول روز برای مدت کوتاهی فعال هستند نسبت به افرادی که ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش می کنند و سپس پشت رایانه می نشینند، کالری بیشتری می سوزانند و سالم تر هستند.

▪ روز پانزدهم: کاری را که دوست دارید انجام دهید؛ یکی از بزرگ ترین علل استرس، زندگی کردن به سبکی است که با روحیه شما سازگاری ندارد. از خود بپرسید، آیا کاری که دوست دارم را انجام می دهم؟ آیا آن چه که آرزوی آن را دارم به دست آورده ام؟ با افرادی که دوست دارید و کارهایی که دوست دارید وقت خود را صرف کنید.

▪ روز شانزدهم: تمرکز کنید: با روی هم قرار دادن چشم ها و نفس کشیدن آرام به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه، تمامی استرس ها را از خود دور کنید.

▪ روز هفدهم: به جنبه معنوی زندگی خود توجه کنید. تحقیقات نشان داده افرادی که به طور مرتب به مسجد می روند و یا در مراسم مذهبی شرکت می کنند، عمر بیشتری می کنند و احتمال حمله قلبی آن ها خیلی کم است. کمک کردن به افراد تنگدست نیز می تواند در این امر موثر باشد.

▪ روز هجدهم: ارتباط خود را با نزدیکان حفظ کنید؛ این امر از اضطراب و افسردگی که خطر حمله قلبی را افزایش می دهد، می کاهد.

▪ روز نوزدهم: ویتامین D و روغن ماهی مصرف کنید: اگرچه نظرات متفاوتی درخصوص نقش مولتی ویتامین در پیش گیری ازحمله قلبی وجود دارد، اما محققان بر مصرف ویتامین D و روغن ماهی تاکید زیادی دارند. تنها مکملی که در آزمایش های بالینی نشان داده که مانع بیماری قلبی می شود، روغن ماهی است. اسیدهای چرب امگا ۳ ، فشار خون، میزان تری گلیسیرید و تراکم جرم در رگ ها را کاهش می دهد.

▪ روز بیستم: با همسر خود مهربان باشید: نمونه های زیادی نشان داده، ازدواج موفق فرد را از بیماری قلبی محافظت می کند. هم چنین بررسی ها نشان داده، زوج هایی که با هم برخوردهای منفی دارند نسبت به بقیه فشار خون بالاتری دارند . کافی است با کمک کردن به هم دیگر در کارهای شخصی و مهربان بودن، استرس عاطفی را کنترل کنید.

▪ روز بیست و یکم: در معرض دود سیگار قرار نگیرید: تاثیر استنشاق دود سیگار دیگران روی سیستم قلبی عروقی همانند فرد سیگاری ۸۰ تا ۹۰ درصد است. قرار گرفتن در معرض دود سیگار به مدت چند دقیقه و یا ساعت ها همانند سیگار کشیدن طولانی مدت می تواند روی قلب تاثیر بگذارد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 15/5/1391 - 0:8 - 0 تشکر 491644

مردان و زنان از لحاظ اغلب عوامل خطرساز برای بیماری قلبی- شامل کلسترول بالا،‌ کمی فعالیت بدنی،‌ فشار خون بالا سیگار کشیدن- با هم فرقی ندارند- اما برخی از تفاوت‌های جنسیتی از لحاظ بروز،‌علائم و پیامد بیماری قلبی میان آنها وجود دارد.


زنان در مقایسه در مردان، با احتمال بیشتری ممکن است از بیماری قلبی بمیرند؛ زنان با احتمال دو برابر بیشتر در طول شش سال پس از حمله قلبی اول ممکن است دچار حمله قلبی دوم شوند؛ و آنها به اندازه مردان پس از جراحی بای‌پس یا آنژیوپلاستی بهبود پیدا نمی‌کنند. اما در مقابل زنان نسبت به مردان 10 سال دیرتر دچار بیماری قلبی می‌شوند.

چگونه می‌توان این تفاوت‌ها را توضیح داد؟

شروع دیررس بیماری قلبی در زنان احتمالا ناشی از اثرات محافظتی استروژن‌ها (هورمون‌های جنسی زنانه) تولیدشده در تخمدان‌ها است که تا زمان یائسگی ادامه دارد. اما از آنجایی که زنان بعدها دچار بیماری قلبی می‌شوند، با احتمال بیشتری ممکن است بیماری‌های همراه مانند دیابت، باعث ایجاد اختلال در درمان و بهبودی زنان از بیماری قلبی شود. زنان همچنین دارای قلب و عروق کورونر (عروق‌ تغذیه‌کننده قلب) کوچکتری هستند،‌ که به نوبه خود ممکن است انجام جراحی قلب را مشکل‌تر کند. و کارآیی برخی از تکنیک‌های استاندارد تشخیصی مانند آنژیوگرافی عروق کورونر را نیز کمتر کند.

آنژیوگرافی برای یافتن پلاک‌های مملو از کلسترول که به درون رگ‌های خونی برجسته می‌شوند،‌ و باعث انسداد این شریان‌ها می‌شوند، شیوه‌ خوبی است.پلاک‌های شریانی معمولا در مردان این گونه تشکیل می‌شوند. اما در زنان پلاک‌های چربی ممکن است به صورتی یکنواخت در طول دیواره‌های شریان‌ها تشکیل شوند، و به داخل رگ برجستگی نداشته باشند،‌ در نتیجه در آنژیوگرافی معمولا تشخیص داده نشوند.

حملات قلبی در مردان معمولا ناشی از پارگی پلاک‌های شریانی است که باعث می‌شود در محل پلاک لخته‌ای تشکیل شود و جریان خون در شریان متوقف شود. زنان با احتمال بیشتری نسبت به مردان ممکن است دچار بیماری عروق کوچک (میکروواسکولر) باشند به این معنا شاخه‌های ریز و میکروسکوپی شریان‌های کورونر (شریان‌های تغذیه کننده قلب) تنگ و باریک شوند.

این رگ‌های میکروسکوپی که آنقدر کوچک هستند که با آنژیوگرافی دیده نمی‌شوند،‌عضله قلب را تغذیه می‌کنند و آن را سالم نگه می‌دارند. حتی هنگامی شریان‌های اصلی کورونر باز هستند،‌ بیماری رگ‌های میکروسکوپی ممکن است رسیدن اکسیژن به قلب را محدود کنند و باعث درد قلبی و سایر علائم شوند.

هنوز چیزهایی زیادی باقی مانده است که باید در مورد تفاوت قلب‌های زنان و قلب‌های مردان، چگونگی پیرشدن این اندام، و چگونگی پاسخ آن به رژیم غذایی، ورزش، استرس و سایر تاثیرات مشخص شود.

پژوهش‌های مداومی در این موارد درحال انجام است،‌ بنابراین خودتان را به روز نگهدارید.

فعلا این 10 نکته را در مورد خطرات بیماری قلبی در زنان و بهترین شیوه کنترل آنها در نظر داشته باشید:

1- کلسترول نامطلوب:

اثر کلسترول بالا در بیماری قلبی در زنان و مردان اندکی متفاوت است. میزان پایین کلسترول "خوب" HDL (زیر 50 میلی‌گرم در دسی‌لیتر) نسبت به میزان بالای کلسترول "بد" LDL برای زنان خطرناک‌تر است،‌ در حالیکه در مردان میزان بالای کلسترول بد مهمترین عامل خطر ساز مربوط به چربی خون در دچار شدن به بیماری قلبی است.

میزان چربی تری‌گلیسرید (بالای 150 میلی‌گرم در دسی‌لیتر) نیز برای قلب زنان خطرساز است،‌به خصوص در زنانی که دور کمر آنها 89 سانتی‌متر یا بیشتر است.

میزان کل کلسترول اهمیت کمتری نسبت به شاخصی دارد که از تقسیم کردن کلسترول کل بر کلسترول HDL به دست می‌آید. نسبت مطلوب در زنان 3.2 است. خطر بیماری قلبی در زنان به میزان کلسترول غیر HDL آنها ( کلسترول کل منهای HDL) هم بستگی دارد،‌ این عدد باید کمتر از 130 میلی‌گرم در دسی‌‌لیتر باشد.

چه کار باید کرد:

هر پنج سال یک بار چربی‌ خون ناشتای‌تان را اندازه بگیرید. اگر میزان کلسترول‌تان بالا باشد،‌ اول باید تغییرات سبک زندگی- ورزش،‌ سیگار نکشیدن، کنترل وزن، و رژیم غذایی مغذی که حاوی مقدار زیادی سبزی، میوه و غلات سبوس‌دار باشد- را مورد توجه قرار دهید.

پزشک شما ممکن است میزان خطری که با آن مواجه هستید، دارو هم برای‌تان تجویز کند.

2- نقش التهاب:

 کلسترول تنها شاخص خطر بیماری قلبی نیست. شواهد موجود نشان می‌دهد که التهاب هم در ایجاد پلاک‌های شریانی مسدودکننده نقش دارد. امروزه به پروتئین واکنشی ِ C  یا  CRP - ماده‌ای که در بدن در پاسخ به عفونت و التهاب ایجاد می‌شود،‌ توجه زیاد شده است. اکنون یک آزمایش برای تعیین التهاب رگ‌های خونی وجود دارد که CRP با حساسیت بالا یا hsCRP نامیده می‌شود.

بررسی‌ها نشان داده‌‌اند که زنانی که hsCRP بالا دارند،‌ با احتمال دو برابر بیشتر نسبت به افرادی کلسترول بد یا LDL بالا دارند،‌ به علت حمله قلبی یا سکته مغزی می‌میرند. و زنانی که میزان کلسترول LDL آنها طبیعی است،‌ اما hsCRP آنها بالاست،‌ در معرض خطر بیشتر حمله قلبی نسبت به افرادی هستند که LDL بالا و hsCRP پایین دارند.

در نتیجه چنین یافته‌هایی،‌ آزمایش hsCRP در حال حاضر اغلب برای تخمین زدن احتمال حمله قلبی به کار می‌رود.

چه کار باید کرد:

زنان سالم بدون عوامل خطرساز برای بیماری قلب،‌ نیازی به انجام دادن آزمایش hsCRP ندارند. همچنین زنان در معرض خطر بالای بیماری قلبی که از قلب تحت درمان هستند‌، هم لازم نیست این آزمایش را انجام دهند.

با این حال اگر میزان کلسترول شما طبیعی است، اما سایر عوامل خطرساز برای بیماری قلبی مانند فشار خون بالا یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی را دارید،‌ آزمایش hsCRP ممکن است به عنوان شاخصی برای کمک به تصمیم‌گیری برای دادن یا ندادن دارو به شما به کار رود.

3- کنترل فشار خون:

فشار خون بالا هم در زنان و هم در مدران به سلول‌های پوشاننده جدار داخلی رگ‌های کورونری آسیب می‌رسانند و زمینه را برای ایجاد التهاب و ایجاد پلاک چربی فراهم می‌کنند.

میزان مطلوب فشار خون کمتر از 120روی 80 میلی‌متر جیوه است. زنان تا سن 55 سالگی نسبت به مردان با احتمال کمتری دچار فشارخون بالا می‌شوند. اما پس از آن، فشار خون زنان به طور معمول با سرعت بیشتری نسبت به مردان افزایش پیدا می کند،‌و تا 70 سالگی حدود 80 درصد زنان فشار خون بالا دارند.

چه کار باید کرد:

اگر فشار خون شما تدریجا در حال افزایش به بالای حد مطلوب است،‌ سعی کنید با تغییرات سبک زندگی مانند کاهش وزن،‌ افزایش فعالیت جسمی، کاهش مصرف نمک و داشتن یک رژیم غذایی سالم، آن را کاهش دهید.

اگر فشار خون شما به 140 روی 90 میلی‌متر جیوه یا بالاتر برسد، پزشکتان ممکن است برای‌تان دارو، معمولا یک داروی ادرارآور تیازیدی، تجویز کند.

4- نیاز به ورزش:

بیش از 50 سال پژوهش نشان داده است که هر چه شما از لحاظ جسمی فعال‌تر باشید، خطر ابتلا به بیماری قلبی در شما کاهش می‌یابد.

در یک بررسی در زنان پس از سن یائسگی در خطر بیماری قلبی- عروقی، زنانی که آمادگی بدنی داشتند (می‌توانستند با سرعت 8 کیلومتر در ساعت به طور آهسته بدوند یا یک فعالیت جسمی معادل آن را انجام دهند) نسبت به افرادی که آمادگی بدنی نداشتند، - بدون توجه وزن‌شان- میزان کمتری از حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ و میر به این علت داشتند.

ورزش باعث تشدید بسیاری از تغییرات مفید در قلب و شریان‌های کورونر می‌شود،‌ از جمله افزاش فعالیت آنتی‌اکسیدان (ضداکسیداسیون) و بهبود کارد آندوتلیوم (سلول‌هایی که پوشش درونی رگ‌ها را تشکیل می‌دهند). ورزش می‌تواند میزان HDL را بالا ببرد و میزان تری‌گلیسیریدهای خون را پایین بیاورد،‌ یعنی تغییراتی که به خصوص برای سلامت قلب زنان اهمیت دارند. ورزش همچنین به تسکین استرس روانی- یک عامل خطرساز برای فشار خون بالا و بنابراین مشکلات قلبی- کمک می‌کند.

چه کار باید کرد:

ورزش کردن- پس از سیگار نکشیدن- احتمالا مهمترین عامل منفردی است که خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

5- تفاوت‌ها در علائم:

هم زنان و هم مردان ممکن است دچار آنژین صدری شوند ک نشانه کلاسیک بیماری قلبی است،‌ و باعث درد قفسه سینه، عرق سرد کردن،‌ احساس تهوع و سایر علائم می‌شود. اما زنان با احتمال بیشتری ممکن است علائم بیماری قلبی به صورتی غیرمعمول گزارش دهند، مثل یک ناراحتی کلی،‌ احساس فرسودگی،‌ یا تنگ نفس که در هنگام استرس یا حین انجام کارهای معمول روزانه رخ می‌دهند

 زنان همچنین با احتمال بیشتری ممکن است دچار "آنژین پرینزمتال" شوند،‌ که معمولا در هنگام استراحت (معمولا در شب) رخ می‌دهد و ناشی از اسپاسم یا تنگ‌شدن شریان کورونر است. هم در مردان و هم در زنان، احساس درد یا فشار در قفسه سینه اولین نشانه حمله قلبی است؛ درد بازو،‌ درد شانه، و عرق کردن نیز شایع است و در هر دو جنس رخ می‌دهد. اما زنان با احتمال بیشتری ممکن است از خستگی، تهوع، کمردرد، سرگیجه و تپش قلب شکایت کنند.

یک بررسی نشان داد که 84 درصد زنان (76 درصد مردان) پیش از بروز حمله قلبی علائم پیشینی (پرودرومال) - علائم اولیه هشدار دهنده اولیه مربوط به بیماری قلبی (درد قفسه سینه،‌ بازو، تنگ نفس، و خستگی) را در طول یک سال پیش از اولین حمله قلبی را از خود بروز داده‌اند.

چه کار باید کرد:

درسی که باید بگیرید این است، اگر به طور غیرمعمول احساس خستگی،‌ درد مبهم در قفسه‌سینه یا تنگ نفس می‌کنید، به نزد دکترتان بروید تا مطمئن شوید که بیماری قلبی ندارید.

6- افسردگی و قلب:

پیوندهای میان روان و قلب را به سختی می‌توان به صورت کمی بیان مرد،‌ اما اغلب کارشناسان سلامت توافق دارند که عوامل روانی ممکن است در خطر بیماری قلبی دخیل باشند.

یکی از قابل‌توجه ترین این عوامل برای زنان افسردگی است. در "بررسی سلامت پرستاران" که سال‌هاست در آمریکا در جریان است،‌ افسردگی با افزایش خطر بیماری قلبی مرگبار،‌ از جمله مرگ قلبی ناگهانی همراهی داشت،‌ حتی پس از آنکه سایر عوامل خطرساز (مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، سیگار کشیدن،‌ چاقی، و عدم تحرک جسمی کافی) در نظر گرفته شده بود.

تنها افسردگی نیست که خطر بیماری قلبی را می‌افزاید؛ حمله قلبی هم باعث افسردگی می‌شود، که خود این افسردگی به نوبه خود خطر حمله قلبی دوم را افزایش می‌دهد.

یک تاثیر افسردگی این است که باعث می‌شود زن در مراقبت خودش - از لحاظ ورزش کردن، اجتناب از سیگار، داشتن رژیم غذایی مناسب، و مصرف داروها- اهمال کند. سازوکارهای زیستی مستقیمی نیز در این رابطه وجود دارند،‌ از جمله افزایش پاسخ‌های التهابی و لخته‌شدن خون.

چه کار باید کرد:

اگر از لحاظ عاطفی دوره سختی را می‌گذرانید، سلامت قلب‌تان یکی از دلایل بسیاری است که باید رفتن به نزد متخصص بهداشت روانی را در نظر داشته باشید. از پزشک خانواده‌تان بخواهید شما را به متخصص مناسب معرفی کند.

7- خواب و قلب:

خواب بد با فشار خون بالا، تصلب شرائین، نارسایی قلبی، حمله قلبی، سکته مغزی، دیابت و چاقی ارتباط دارد. در یک بررسی در زنان میانسال که هر شب بیش از 5 ساعت نمی‌خوابیدند، در طول یک دوره ده ساله نسبت به زنانی که به طور متوسط هشت ساعت در شبانه‌روز می‌خوابیدند، 30 بیشتر در معرض بیماری قلبی بودند.

خواب ناکافی همچنین با رسوب کلسیم در عروق کورنری قلب، که یک بخش تشکیل دهنده پلاک تصلب شرایین، است، ارتباط دارد. یک خطر قلبی-عروقی دیگر یک مشکل تنفسی مختل‌کننده خواب به نام "قطع تنفس حین خواب" (sleep apnea) است. و میزان چندین شاخص التهابی در خون (CRP، اینترلوکین 6، فاکتور نکروز تومور- آلفا و دیگر شاخص‌ها) در نتیجه خواب ناکافی افزایش می‌یابد.

چه کار باید کرد:

سعی کنید هفت تا هشت ساعت در شب بخوابید. اگر خواب شما به طور مزمن مختل شده یا ناکافی است یا اغلب در حین روز احساس خواب‌آلودگی می‌کنید، با پزشک عمومی‌تان در این مورد مشورت کنید.

8- ارزیابی خطر:

کارشناسان برای سال‌های بسیار برای ارزیابی خطر ابتلا به بیماری قلبی به داده‌های به دست آمده از یک بررسی مشهور به نام "بررسی قلب فرامینگهام" اتکا می‌کردند که خطر دچار شدن به حمله قلبی را ده سال آینده با در نظر گرفتن سن، جنسیت، سیگار کشیدن،‌ میزان کلسترول، و فشار خون تخمین می‌زند

 یک معیار اندازه‌گیری به نام "نمره خطر رینولدز" که علاوه بر اینها، اندازه‌گیری با حساسیت بالای CRP خون یا hsCRP و سابقه خانوادگی را نیز در نظر می‌گیرد، به خصوص در مورد حملات قلبی در زنان، توانایی پیش‌بینی را بهبود بخشید است.

در یک بررسی مدل رینولد در نیمی از زنانی که بر اساس مدل فرامینگهام خطر حمله قلبی در آنها بینابینی ارزیابی شده بود، با مدل رینولدز در رده‌های با خطر بالاتر یا پایین‌تر طبقه‌بندی مجدد شدند.

چه کار باید کرد:

پس از محاسبه نمره خطر حمله قلبی بر حسب مدل فرامینگهام،www.health.harvard.edu/heartrisk. اگر میزان خطر شما در حد متوسط - 5 تا 20 درصد بود- انجام آزمایش hsCRP را در نظر داشته باشید، سپس موقعیت‌تان را با مدل جدید رینولدز www.reynoldsriskscore.org. ارزیابی مجدد کنید.

9- داروهای که ممکن است به آنها نیاز داشته باشید یا نداشته باشید:

داروهای گروه استاتین‌ها درمان انتخابی برای بهبود میزان کلسترول خون هستند. این دارو میزان کلسترول بد (LDL) را کاهش می‌دهند، اندکی میزان کلسترول خوب (HDL) را بالا می‌برند، و اندکی میزان تری‌گلیسریدها را کاهش می‌دهند. میزان این کاهش‌‌ها بسته نوع و مقدار استاتین مصرفی دارد.

استاتین‌ها برای افرادی که علیرغم تغییرات سبک زندگی میزان کلسترول خون آنها بالا می‌‌ماند، یک گزینه درمانی است. اما این داروها برای هر کسی ضروری نیستند. این داروها ممکن است باعث عوارض جانبی ناراحت‌کننده‌ای- به خصوص دردهای عضلانی- و در موارد نادری مشکلات کبدی شوند. و گرچه نشان داده شدهاست که این داروها خطر مشکلات قلبی-عروقی (از جمله حملات قلبی مرگبار) را در زنانی که قبلا دچار بیماری قلبی بوده‌اند، کاهش می‌دهند،

هنوز روشن نیست که آیا زنان دارای میزان بالای کلسترول بدون نشانه بیماری قلبی نیز ممکن است از مصرف این داروها سود ببرند یا نه.

سایر داروهایی که میزان کلسترول را هدف قرار می‌دهند نیز ممکن است در برخی شرایط مناسب باشند.

چه کار باید کرد:

با دکترتان صحبت کنید. اگر تری‌گلیسرید بالا و LDL بالا دارید، یک گروه دارویی به نام مشتقات اسید فیبریک (مانند جمفیبروزیل) ممکن است به شما کمک کند.

اگر میزان HDL یا کلسترول خوب‌تان پایین است، یک گزینه درمانی استفاده از داروی نیاسین است که هم HDL را بالا می‌برد و هم LDL و تری‌گلیسرید را کاهش می‌دهد. برای ایجاد این اثر معمولا باید نیاسین با دوزهای نسبتا بالا به بیمار داده شود و درمان تحت نظر متخصص باشد.

مصرف آسپیرین یک علامت سوال برای زنان بوده است. نشان داده شده است که مصرف روزانه آسپیرین خطر اولین حمله قلبی در مردان را کاهش می‌دهد، اما "بررسی سلامت زنان" در آمریکا نتوانست نتایج مشابهی را در مورد زنان به دست دهد.

 مصرف روزانه آسپیرین به پیشگیری از سکته‌های مغزی ناشی از نرسیدن خون به مغز (شایع‌ترین نوع سکته مغزی) کمک کرد و تا حدودی در پیشگیری از حملات قلبی در میان زنان 65 ساله و بالاتر موثر بود. اما در زنان زیر 65 سال، مصرف روزانه آسپیرین نسبت به دارونما اثر بیشتری در پیشگیری از حملات قلبی نداشت. روشن است که آسپیرین دارویی معجزه‌آسا نیست،‌ و دارویی کاملا بدون عارضه هم نیست. خونریزی گوارشی و سکته مغزی ناشی از خونریزی در رگ‌ها مغز جزو خطرات مصرف منظم آسپیرین هستند.

چه کار باید کرد:

با دکترتان در مورد خطرات و منافع مصرف آسپیرین مشورت کنید. به یاد داشته باشید که یک سبک زندگی سالم می‌تواند در پیشگیری از سکته مغزی و حمله قلبی بسیار موثرتر از آسپیرین باشد.

10 -بهبود تشخیص:

شیوه استاندارد برای ارزیابی علائم قلبی گرفتن الکتروکاردیوگرام یا همان نوار قلب - در حین استراحت و بر روی ترد میل (تست استرس) است- و ممکن است در مرحله بعدی آنژیوگرافی رگ‌های کورونر (سرخرگ‌های تغذیه کننده قلب) انجام شود. آنژیوگرافی یک شیوه تصویربرداری با اشعه ایکس است که پس از فرستادن سوندی به درون رگ‌های کورونر قلب و تزریق ماده حاجب، می‌تواند هر نوع انسداد این رگ‌ها را نشان دهد.

اما نوار قلب ممکن است نتواند بیماری قلبی در زنان را تشخیص دهد و حتی آنژیوگرافی نیز همانطور که قبلا گفتیم ممکن است در تشخیص ناتوان بماند.

چه کار باید کرد:

تست هسته‌ای تحت استرس (تزریق ماده رادیواکتیو در حالی که بیمار روی تردمیل در حال فعالیت است و عکسبرداری از قلب) و اکوکاردیوگرافی تحت استرس (تصویربرداری از قلب با امواج مافوق صوت در حین فعالیت بیمار روی ترد میل) نسبت به الکتروکاردیوگرافی یا نوار قلب مطمئن‌تر هستند و بسیاری از مراکز تخصصی این آزمایش‌ها را انجام می‌دهند.

همچنین برخی از زنان ممکن است نیاز به دو تست دیگر داشته باشند.: سونوگرافی داخل‌عروقی که تصاویر سطح مقطع دیواره‌های شریان می‌گیرد و "بررسی‌های رزرو جریان خون کورونر" که در آنها میزان افزایش خون در این رگ‌ها در پاسخ به افزایش تقاضا اندازه‌گیری می‌شود. این دو تست می‌توانند نشان دهند آیا رگ‌های ذره‌بینی در قلب مقدار کافی خون به ماهیچه قلب می‌رسانند یا نه. هر دوی این تست‌ها ممکن است حین آنژیوگرافی انجام شود.

کلام آخر

اگر علائم نگران‌کننده‌ای دارید، آن را با دکترتان در میان بگذارید. و پیش متخصصی بروید که به حرف شما گوش می‌دهد و نگرانی‌های شما را جدی می‌گیرد. حتی ممکن است در یک مرکز تخصصی قلب بتوانید پزشکی را که متخصص سلامت قلب زنان است را پیدا کنید.

منبع:همشهری آنلاین

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 15/5/1391 - 0:9 - 0 تشکر 491645

رژیم غذایی مناسب بیماران قلبی






ایسنا: یک متخصص پزشکی ورزشی می گوید: غذاهای سرخ شده، لبنیات پر چرب، غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس و پیتزا، چربی های اشباع شده مانند روغن های حیوانی و گیاهی جامد و کره جزو مواد غذایی غیر مجاز برای افراد مبتلا به بیماری قلبی می باشند.


دکتر بهزاد حیدرپور، تصریح کرد: بیماران قلبی نباید امعاء و احشاء حیوانی مانند دل، جگر، قلوه، سیرابی و مغز، میگو و گوشت های پر چرب (حتی الامکان باید چربی های قابل رویت جدا شوند)، دسرهای چرب، انواع کلوچه، کیک، شیرینی ها مخصوصاً شیرینی تر، روغن نارگیل، سس های سالاد، انواع شکلات، چیپس و پفک، زرده تخم مرغ و غذاهای کنسرو شده را استفاده کنند.


وی گفت: توصیه می کنم بیماران قلبی در حد توان از ترشیجات پرهیز کنند، این افراد می توانند از لیمو ترش به عنوان چاشنی غذا بهره ببرند.


دکتر حیدرپور در خصوص رژیم غذایی توصیه شده در بیماران قلبی اظهار داشت: در این بیماران همراه با کاهش مصرف چربی های جامد باید غذاهای غنی از نشاسته مانند نان و سیب زمینی آب‌پز یا کبابی، غلات و حبوبات، میوه و سبزیجات، شیر و لبنیات کم چرب و همچنین روغن زیتون مصرف شود.


وی گفت: این افراد باید همراه وعده غذایی سالاد، سبزی همراه با آبلیمو و چاشنی ماست مصرف کنند و از خوردن سس مایونز اجتناب نمایند.


این متخصص تاکید کرد: به بیماران قلبی توصیه می کنم روزانه دو عدد گردو را در وعده صبحانه مصرف کنند. بیماران قلبی می توانند از سویا استفاده کنند این ماده علاوه بر غنی بودن از پروتیین، باعث کاهش میزان کلسترول بدن هم می شود.


وی در خاتمه گفت: بیماران قلبی باید به میزان کافی در روز مایعات مصرف کرده و از کم آبی بدن خود پیشگیری کنند. این افراد داروهای خود را با میزان کافی آب مصرف کنند و از خوردن قرص بدون آب اجتناب نمایند.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 15/5/1391 - 0:9 - 0 تشکر 491646

حمله ی قلبی در کمین افراد غمگین!






فارس نیوز: یک پژوهش پزشکی جدید در آمریکا نشان می‌دهد افراد بسیار ناراحت و غمگین که یکی از عزیزان خود را از دست داده اند، ۲۱ بار بیشتر از دیگران در معرض حملات قلبی قرار دارند.


پژوهشگران دانشگاه هاروارد آمریکا در پژوهش پزشکی خود دریافتند افرادی که به خاطر از دست دادن یکی از عزیزان خود دچار غم و اندوه شده‌اند، ۲۱ بار بیشتر از دیگران در معرض حملات قلبی قرار دارند.


این پژوهشگران می گویند: این افراد غمگین ابتدا دچار خستگی و سپس از دست دادن اشتها و افزایش سطح کورتیزول می‌شوند که خطر ابتلا به حملات قلبی را افزایش می‌دهد.


این پژوهشگران افزودند: فشار عصبی شدید، کم شدن استراحت، کم خوابی و فراموش کردن مصرف داروهای روزمره، سلامت بازماندگان را در روزهای عزاداری با خطر زیادی روبه‌رو می کند.


به گفته این پژوهشگران، خطر ابتلای بستگان به حملات قلبی در روز اول مرگ یکی از عزیزان آنها ۲۱ برابر بیشتر از حد معمول و در هفته اول ۶ برابر بیشتر از حد معمول است.


این پژوهش که روی شماری از بیماران دچار حملات قلبی انجام شد، نشان داد اکثر آنها دچار شوک های روانی شدید شده‌اند که مهمترین آن از دست دادن یکی از نزدیکان نظیر همسر یا فرزند در مدت یک تا ۶ ماه قبل از ابتلا به حملات قلبی بوده است.


پژوهشگران گفتند: فشار روانی و اندوه شدید ضربان قلب و فشار خون را بالا می‌برد و باعث بروز لخته خونی در رگ‌ها و وقوع حملات قلبی و سکته شود.


به گفته این پژوهشگران، فشار روانی و اندوه شدید همچنین باعث احساس درد در سینه و قسمت بالای بدن، دردهای معده، تنگی نفس، احساس تهوع و تعریق فراوان می‌شود.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

يکشنبه 15/5/1391 - 0:18 - 0 تشکر 491667

چرا ضربان قلب تند می شود؟ 
ضربان قلب تند ضربانی گفته می شود که سریع از حد نرمال بتپد. ضربان قلب نرمان بین شصت تا صد ضربه در دقیقه است. تندی ضربان قلب، به سرعتی بالاتر از صد تپش در دقیقه اطلاق می شود. وقتی ورزش می کنید یا فعالیت دیگری انجام می دهید، قلب شما بطور طبیعی سریع تر خواهد تپید. این مسأله باعث می شود قلب تان خون را در سراسر بدن پمپاژ کند تا اکسیژن لازم را به بافت های بدن برساند. وقتی می ترسید یا احساساتی مثل اضطراب و استرس را تجربه می کنید هم، ضربان قلب تان بالاتر می رود. کسانی که می توانند ضربان قلب خود را حس کنند، احتمالاً دچار تپش قلب هستند. این مشکل می تواند به خاطر استرس اضطراب یا مصرف برخی داروها یا نشانه ی یک مشکل جدی قلبی باشد. اگر شما هم تپش قلب دارید، حتماً باید این مسأله را با پزشک خود در میان بگذارید. تندی ضربان قلب می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که عبارتند از:
-عفونت ریوی مثل سینه پهلو یا ذات الریه
- عفونت خونی که می تواند منجر به تب شود.
- کم خونی
- پایین بودن فشار خون
- بی آبی بدن
- مصرف الکل یا کافئین
- داروهای ضد اشتها
- اختلالات تیروئید
اختلالات قلبی مثل بی نظمی ضربان قلب

علائم

- ممکن است هیچ علائمی از بالا بودن تپش قلب تان حس نکنید، ممکن هم هست که تپش قلب تان را حس کنید.
- احساس استرس و اضطراب.
- احساس کنید قلب تان در سینه یا گلو می کوبد که باعث ایجاد درد و ناراحتی می شود. همچنین ممکن است احساس کنید که قلب تان در سینه می لرزد. اگر کم خونی داشته باشید، احتمالاً احساس خستگی و ضعف بیش از حد می کنید و انجام فعالیت های روزانه برای تان دشوار می شود.
- برخی از افراد علاوه بر تپش قلب دچار درد سینه هم می شوند که ممکن است خفیف یا حاد باشد. شدت درد نشان می دهد که چقدر به عضلات قلب آسیب می رسد. اگر همراه با تپش قلب، در قفسه ی سینه احساس درد کردید، فوراً درخواست کمک کنید.
- اگر تندی ضربان قلب تان به خاطر مشکلات ریوی است، ممکن است چه در حالت استراحت و چه انجام هر نوع فعالیتی، دچار تنگی نفس شوید.
- در تپش قلب هایی که از تنگی نفس ناشی می شود، بهتر است روی تخت دراز بکشید و دو بالش یا بیشتر زیر سرتان بگذارید. این تنگی نفس ممکن است شما را نصف شب از خواب بیدار کند.
- اگر مشکلات قلبی داشته باشید، ممکن است پاهای تان ورم کند، بخصوص در نواحی قوزک پا به پایین.
همچنین ممکن است احساس نفخ کنید.

چه باید بکنید؟

- حتماً باید پزشک تان را در مورد داروهای دیگری که مصرف می کنید ( حتی داروهای غیر تجویزی، ویتامین ها یا داروهای گیاهی) آگاه کنید. به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک تان از آسپرین داروهای حاوی آسپرین استفاده نکنید.
- اگر سابقه ی دیابت، بیماری کبد، کلیه یا قلب دارید، آن را با پزشک تان درمیان بگذارید.
- اگر در خانواده تان (فامیل درجه یک و دو ) سابقه ی بیماری های قلبی، سکته، کلسترول یا فشارخون بالا دارد، ممکن است شما نیز در خطر ابتلاء به این مشکلات باشید. در صورت وجود چنین بیماری هایی در خانواده تان، حتماً پزشک تان را مطلع کنید.
- کشیدن سیگار ممکن است باعث تند شدن ضربان قلب و بروز تپش قلب شود. اگر سیگار می کشید، حتماً باید آن را کنار بگذارید. کشیدن سیگار همچنین احتمال ابتلاء به تخریب رگ های قلب را نیز افزایش می دهد.
- مصرف کافئین و الکل نیز می تواند باعث بالا رفتن ضربان قلب و ابتلاء به تپش قلب شود. اگر مصرف کافئین و الکل را از برنامه غذایی تان، زیاد کنید، احتمال از بین رفتن علائم این مشکل در شما وجود دارد.
- حتماً تحت نظارت پزشک تان، ورزش کنید. پیاده روی، شنا یا فعالیت های هوازی سبک، ضربان قلب شما را در حالت استراحت پایین آورده، به کاهش وزن تان کمک کرده و جریان اکسیژن را در ریه و خون تقویت می کند.
- از تکنیک های تمدد اعصاب برای کاهش میزان اضطراب استفاده کنید. اگر احساس اضطراب می کنید، به آرامی چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید به چیزهایی فکر کنید که به شما آرامش خاطر می دهد.
- اگر برای درمان این اختلال، دارو استفاده می کنید، به هیچ عنوان مصرف دارو را قبل از دستور پزشک تان آن را مصرف کنید.
- اگر مصرف یک وعده از قرص تان را فراموش کردید، حتماً با پزشک تان در میان بگذارید.
- اگر علائم یا عوارض جانبی مشاهده می کنید به ویژه اگر حاد باشند، حتماً پزشک تان را از آن وضعیت آگاه کنید.
- به هیچ عنوان بطور ناگهانی مصرف هیچ یک از این داروها را متوقف نکنید، چون ممکن است عوارض جانبی خطرناکی به دنبالت داشته باشد.

داروهایی را ممکن است توسط پزشک تجویز شود

- بازدارنده های ACE: این داروها به باز کردن و گشاده کردن رگ های خونی کمک می کند. فشارخون تان را پایین آورده و جریان خون را به کلیه ها و سراسر بدن تنظیم می کند.
- داروهای ضد اضطراب: اگر بالا رفتن ضربان قلب تان به خاطر اضطراب باشد، پزشک ممکن است داروهای ضد اضطراب که anxiolytic نامیده می شوند، برای شما تجویز کند. این داروها به آرام کردن شما کمک می کند. این داروها را حتماً باید در صورت احساس اضطراب مصرف کنید. اگر این داروها علائم شما را تخفیف نداد، حتماً با پزشک تان در میان بگذارید.
- داروهای Beta- blocker: این داروها برای کاهش ضربان قلب و تقویت گردش خون در سراسر بدن مورد استفاده قرار می گیرد. در صورت نامنظم بودن ضربان قلب یا بالا رفتن فشارخون این دارو برای شما تجویز می شود.
- بلاکرهای شبکه یی کلسیم: این داروها برای درمان دردهای سینه، فشار خون بالا یا نامنظم بودن ضربان قلب تجویز می شود. این داروها ضربان قلب را کند می کند.
- دیگوکسین ( Digoxin): این دارو که دیجیتالیس نیز نامیده می شود، با کند کردن ضربان قلب و کارآمدتر کردن ضربان های قلب، کار می کند. این دارو گردش خود را در سراسر بدن بهبود می بخشد.
- داروهای ادرارآور ( Dureties): این داروها با وادار کردن شما به ادرار کردن و دفع آب اضافه ی بدن، از نارسایی قلبی جلوگیری می کند.

چه موقع از پزشک کمک بخواهید؟

- تب 5/100 درجه ی فارنهایت، سرد شدن بدن، گلو درد (نشانه های احتمالی عفونت).
- تنگی نفس، درد و ناراحتی در قفسه ی سینه، ورم کردن لب ها یا گلو.
- حس کردن تند شدن ضربان های قلب.
- هرگونه جوش جدید روی صورت، به ویژه اگر به تازگی داروهای تان را عوض کرده باشید.
- ورم غیر طبیعی پاها.
- اضافه کردن وزن بیشتر از دو کیلو در یک هفته.
شدیداً توصیه می شود که در مورد وضعیت سلامتی خود با پزشک مشاوره کنید. اطلاعات موجود در این مطلب فقط جنبه ی آموزشی داشته و نمی تواند جایگزین خوبی برای نظر و صلاح دید پزشک شما باشد.
منبع:نشریه 7 روز زندگی-ش86.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 0:31 - 0 تشکر 491727

تقریبا همه می‌دانند كه بیماری‌های قلبی ـ عروقی یكی از بیماری‌های شایع و اولین عامل مرگ و میر در تمام دنیاست. به طوری كه این گروه از بیماری‌ها، سالانه نزدیك به ‌17 میلیون نفر را به كام مرگ می‌‌كشاند كه از این میان، بیش از حدود 7 میلیون نفر به علت بیماری‌های قلبی ـ عروقی ، 5/5 میلیون نفر به علت حوادث عروق مغزی و 3/3 میلیون نفر به دلیل فشار خون بالا فوت می‌كنند. متاسفانه در كشور ما نیز در این زمینه، اوضاع اصلا خوب نیست.
به گونه‌ای كه 38 درصد مرگ‌ها و 23 درصد از ناتوانی‌ها به علت همین بیماری‌هاست. بعلاوه رشد آمارهای مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و البته كاهش سن ابتلا به آنها حدود 40 سالگی شده است و هم اكنون این بیماری به عنوان اولین علت مرگ و میر در كشورمان تلقی می‌شود. با این همه داشتن قلبی سالم و جوان، به‌رغم وجود عوامل خطری چون آلودگی هوا و استرس‌های محیطی كه این روزها در كشور ما همه را تهدید می‌كند، یك رویا نیست. فقط لازم است برای سالم و جوان نگهداشتن قلب خود، همواره بر 3 عامل تغذیه صحیح، تحرك و مصرف نكردن دخانیات تاكید و توجه داشته باشید. طبق آمار‌های وزارت بهداشت، روزانه 365 نفر به علت بیماری‌های قلبی جان خود را در كشورمان از دست می‌دهند، در حالی كه در صورت رواج تغذیه سالم، حفظ تحرك روزانه و دوری از دخانیات، این آمار بخصوص در جوان‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای كاهش خواهد یافت.
دوری از بیماری‌های قلبی
این روزها به دلایل قطعی ثابت شده است كه اصلاح شیوه غذایی و مصرف روزانه میوه و سبزیجات تازه، استفاده از غذاهای كمتر سرخ‌شده و مصرف كمتر روغن‌های جامد اشباع‌شده، مصرف غذاهای دریایی در كنار 30 تا 40 دقیقه پیاده‌روی روزانه و دوری از دخانیات می‌تواند سلامت قلب ما را تضمین كند.
دكتر محمدرضا محمدحسنی، متخصص بیماری‌های قلب و عروق در این باره می‌گوید: بی‌شك جوان‌ها و بخصوص آقایان، بیشتر در معرض خطرات جدی و مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های قلبی ـ عروقی قرار می‌گیرند، با این حال زمینه‌های ژنتیك، استرس‌های شغلی، اختلال در چربی‌های خون، دیابت، مصرف دخانیات، چاقی، بی‌تحركی یا كم‌تحركی و فشار خون بالا از عوامل خطر بسیار جدی در بروز سكته‌های پرخطر قلبی محسوب می‌شوند.
قلبتان از كودكی بیمار می‌شود
جالب است بدانید كه سكته قلبی جزو بیماری‌هایی است كه عوامل خطرساز آن از دوران كودكی شكل می‌‌گیرد، ولی اغلب خانواده‌ها هنوز نسبت به اهمیت این موضوع توجه نشان نمی‌دهند.
دكتر محمد حسنی می‌افزاید: تقریبا همه سكته‌های قلبی در نتیجه آرترواسكلروز یا تنگی عروق كرونر و كاهش خونرسانی به قلب صورت می‌گیرد در حالی كه روند گرفتگی عروق از زمان ‌بچگی شروع شده و چربی بتدریج در دیواره رگ‌های خونی رسوب می‌كند.
این رسوب در سنین كودكی باعث تنگی عروق نمی‌شود ولیكن همین نواحی ممكن است زمینه‌ساز ایجاد و تشدید تصلب شرایین در بزرگسالی شوند. در واقع توسعه آرترواسكلروز از 25 سالگی شروع می‌شود و عوامل مختلفی از جمله كلسترول و قند بالا، مصرف سیگار، فشار خون بالا و عوامل ژنتیك تشدیدكننده آن هستند.
چرا سن سكته‌های قلبی كاهش یافته است؟
بر اساس آنچه در رسانه‌ها گفته می‌شود، سن سكته‌های قلبی در كشور از 50 تا 60 سالگی در دهه گذشته به حدود 40 سالگی در چند سال اخیر كاهش یافته است.
دكتر محمد حسنی تاكید می‌كند: علت این مساله به چاقی، افزایش وزن و بی‌تحركی افراد در سنین بالای 25 سال در كشورمان بازمی‌گردد.
در واقع اختلالات تغذیه‌ای با رشد روزافزون فست‌فودها و دسترسی آسان مردم به آنها و همین‌طور دسترسی به سیگار ارزان، از دلایل اصلی افزایش آمار سكته‌ها و بیماری‌های قلبی و حتی سایر بیماری‌های كشنده در كشور است. حتی سازمان بهداشت جهانی پیش‌بینی كرده است كه در كشورهای در حال توسعه ـ بخصوص كشورهایی مثل ما ـ در سال 2020 بیماری‌های قلبی حالت اپیدمی پیدا می‌كند و بسیاری از مردم، دچار چاقی و تصلب شرایین خواهند شد.
بهای زندگی سالم چقدر است؟
دكتر محمد حسنی با تاكید بر این‌كه برخورداری از زندگی سالم نباید زمانی ارزش پیدا كند كه ما دچار بیماری یا عارضه‌ای می‌شویم، اضافه می‌كند: پیش از آن كه دچار عارضه قلبی بشویم باید از آن پیشگیری كنیم و حتی اگر دچار عارضه‌ای كوچك یا بزرگ هم شدیم باید آن روند با ضرورت‌های بیشتری ادامه یابد.
ورزش‌كردن مرتب و مداوم با مشقاتی همراه است. خوردن غذای سالم هم لازمه‌اش چشم پوشی از غذاهای چرب و شیرین و خوشمزه است، ولی نكته‌ای كه بسیاری از آن غافل هستند آن كه حذف یا كاهش رفتارهای پرخطر می‌تواند زندگی بشر را عوض كند. آنچه مهم است نهادینه شدن تغییر روش‌های زندگی است.آنچه مردم بیشتر نگران آن هستند در واقع عدم موفقیت در این مساله است. اینها باورهایی هستند كه باید از كودكی شكل بگیرند.
به گفته دكتر حسنی، رسانه‌ها نقش بسیار موثری در شكل‌گیری این باور‌ها دارند.یك بیمار قلبی بیشتر به استراحت‌ خود اهمیت می‌دهد تا این‌كه یك برنامه ورزشی سبك و مداوم را برای خودش برنامه‌ریزی كند. كمتر كسی می‌خواهد و می‌تواند به طور همیشگی غذای سالم كه بیشتر ریشه گیاهی داشته باشند بخورد. بخصوص كه این روزها بسیاری به غذاهای تركیبی و تغییرشكل‌یافته روی آورده‌اند. تغییر رفتار تغذیه‌ای بی‌شك كاربرد موثری در پیشگیری خواهد داشت. فراموش نكنید پیشگیری همیشه مقدم بر درمان است.
منبع:روزنامه جام جم

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
يکشنبه 15/5/1391 - 21:7 - 0 تشکر 493071

تاثیر چای سبز برکاهش خطر مرگ‌ومیر در بیماران قلبی

تا صحبت از چای می‌شود بیشترمان یاد چای سیاهی می‌افتیم که از قدیم‌الایام به نوشیدنش عادت کرد‌‌‌‌‌‌ه‌ایم. لابد این را هم شنیده‌اید که خیلی‌ها می‌گویند نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا خوب نیست و باید حداقل یک ساعت از صرف وعده اصلی بگذرد؛ اما از این‌حرف‌ها که بگذریم، سخن چای سبز خوش‌تر است؛ چایی که این روزها از خواصش زیاد می‌گویند؛ که خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و عادت به نوشیدنش جلوی بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی را می‌گیرد و ... از این رو، شما را به خواندن نتایج تحقیقی که در همین زمینه در ژاپن به انجام رسیده، دعوت می‌کنیم.
نتایج تحقیقات پژوهشگران ژاپنی نشان داده است که چای سبز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد.
نتایج این تحقیق که در آن، بیش از 40 هزار نفر مورد بررسی قرار گرفتند، نشان داد مصرف چای سبز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را تا بیش از یک‌چهام کاهش می‌دهد اما برخی متخصصان قلب می‌گویند شاید این فواید به دلیل رژیم غذایی خاص ژاپنی‌ها باشد که نسبت به رژیم غذایی غربی‌ها سالم‌تر است.
همه ما می‌دانیم پس از آب، چای، یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در دنیاست. در سراسر جهان سالانه 3 بیلیون کیلوگرم چای تولید می‌شود. بررسی‌های آزمایشگاهی و مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده، نشان داده است که چای سبز فواید زیادی برای سلامت دارد.

خوب است، مخصوصا برای خانم‌ها

در این بررسی که در سال 1994 آغاز شد، پژوهشگران دانشگاه توکیو فواید چای سبز و تاثیر آن بر سلامت انسان را مورد بررسی و مطالعه قرار دادند. این پژوهشگران 40 هزار و 530 فرد بزرگسال 40 تا 79 ساله را در شمال شرق ژاپن، جایی که چای سبز به مقدار زیادی استفاده می‌شود، بررسی کردند. حدود 80 درصد مردم این منطقه چای سبز می‌نوشند و بیش از نیمی از آنها روزانه بیش از 3 فنجان چای سبز مصرف می‌کنند.
در پایان بررسی نتایج این تحقیقات 11 ساله نشان داد، احتمال مرگ در اثر بیماری‌های قلبی‌عروقی در افرادی که روزانه 5 تا 6 فنجان چای سبز می‌نوشیدند 16 درصد کمتر است.
به‌علاوه، یافته‌های به دست آمده طی 7 سال ابتدایی این بررسی نیز نشان داد این افراد 26 درصد کمتر در معرض خطر مرگ در اثر بیماری‌های قلبی‌عروقی هستند. در این بررسی ارتباطی بین مصرف چای سبز و مرگ در اثر بیماری سرطان مشاهده نشد. نکته جالب توجه این بود که مشاهده شد در طول مطالعه فواید چای سبز برای خانم‌ها بیشتر از آقایان است و خانم‌هایی که روزانه بیش از 5 فنجان چای سبز می‌نوشیدند در مقایسه با افرادی که روزانه کمتر از یک فنجان چای سبز می‌نوشیدند 31 درصد کمتر در معرض خطر مرگ در اثر بیماری‌های قلبی‌عروقی قرار دارند.

چای سبز و طول عمر

دکتر شینیچی کوریاما، سرپرست این تیم تحقیقاتی، درباره اثرات این نوشیدنی بر طول عمر می‌گوید: «مهم‌ترین یافته ما این است که چای سبز ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی موجب افزایش طول عمر افراد شود.»
در این مطالعه سعی شده است عوامل دیگر مانند رژیم غذایی هم مورد توجه قرار گیرد اما الن ماسون در موسسه قلب انگلستان می‌گوید: «رژیم ژاپنی‌ رژیم غذایی سالمی است و ممکن است درباره افرادی که رژیم غذایی ناسالمی دارند این نتایج حاصل نشود.»
میزان بیماری‌های قلبی در ژاپن در مقایسه با سایر کشورهای جهان پایین است و به نظر می‌رسد که رژیم غذایی ژاپنی‌ها نقش مهمی در پایین نگه داشتن این آمار داشته باشد. نوشیدن 3 تا 4 فنجان چای سبز در قسمت‌های مختلف ژاپن یک عادت روزانه است. به طور متوسط، رژیم غذایی در سایر کشورها در مقایسه با رژیم غذایی در ژاپن چربی‌های اشباع بیشتری دارد و شاید به همین علت است که میزان بیماری‌های قلبی در این کشور نسبتا کمتر است.
اکنون برای محققان این پرسش مطرح است که آیا نوشیدن روزانه چای سبز در افرادی که رژیم غذایی پرچربی دارند نیز موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی خواهد شد. همچنین دانستن این موضوع که آیا چای سبز می‌تواند از مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی پیشگیری کند که البته نیاز به بررسی‌ها و مطالعات بیشتری دارد.

منبع:www.salamat.com

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
سه شنبه 17/5/1391 - 1:23 - 0 تشکر 495491

بیمارى قلبى و درد قفسه سینه 
منبع:روزنامه جوان
هر عضوى از بدن درد خاص خود را دارد و در جاى خاصى احساس مى شود. با این حال پزشكان چندان موافق نیستند دردهایى را كه در قسمت قلب و قفسه سینه احساس مى شود درد قلبى بنامیم. آنها بیشتر از اصطلاح درد قفسه سینه یا آنژین صدرى استفاده مى كنند و تمام دردهاى ناحیه سینه را مهم تلقى كرده (هر چند درست روى قلب نباشد) و علت آن را كاملا بررسى مى كنند. علت این است كه برخى از دردهاى قفسه سینه اصلا منشا قلبى ندارند و در اثر آسیب هاى سایر اندام ها ایجاد مى گردند.

كیفیت درد قلبى

معمولا درد قلبى در افراد به صورت درد مبهم یا احساس فشار، سنگینى، سفتى، فشردگى یا خفگى بیان مى شود تا درد واضح و اغلب بصورت احساس ناراحتى است تا درد. و در صورت شدید بودن بیمار درد را به صورت خرد كننده، فشارنده و له كننده توصیف مى كند كه نفس فرد را تنگ كرده و او را از ادامه فعالیت باز مى دارد. كیفیت این درد بیشتر فشارنده است تا سوزشى یا تیز.بنابراین در كسانى كه دچار دردهاى سوزشى قلب مى شوند (به ویژه وقتى اندازه محل درد از حد یك سكه تجاوز نمى كند)، باید به فكر علل دیگرى براى درد بود. البته اینگونه دردها نیز ممكن است منشا قلبى داشته باشند ولى نشانه ایسكمى (كاهش خونرسانى بافت قلب) نمى باشند.معمولا دردهاى قلبى با فعالیت بدنى و یا تغییر حالات روحى و روانى (از جمله استرس هاى ناگهانى)، سرما، غذا یا تركیبى از این عوامل تسریع و تشدید مى شود و با استراحت تسكین مى یابد. البته بسیارى از حملات با این الگوها هماهنگى ندارد.مدت این دردها نیز از ۵ دقیقه تا ۳۰ دقیقه متغیر است. در صورتیكه درد قلبى از نیم ساعت بیشتر به طول بینجامد احتمال سكته قلبى در فرد مبتلا به شدت افزایش مى یابد.

محل درد قلبى

معمولا این درد در ناحیه جناغ سینه (قسمت پایینى آن) یا سمت چپ قفسه سینه احساس مى شود اما درد سایر قسمت هاى سینه نیز ممكن است مربوط به قلب باشد. ولى ممكن است به سایر قسمت ها نیز انتشار داشته باشد. گاه این درد به بالاى شكم راه مى یابد و فرد تصور مى كند دچار سوءهاضمه شده است و گاه به آرواره یا زیر چانه، گردن، پشت و بین دو كتف یا بازوها (به ویژه دست چپ) نیز تیر مى كشد. مورد اخیر (انتشار به دست چپ) حالتى نسبتا اختصاصى بوده و باید فرد را نسبت به قلبى بودن منشا درد آگاه سازد.

علایم شایع همراه درد قلبى

معمولا حمله قلبى با علائمى مانند احساس نزدیكى مرگ، تعریق سرد، تهوع و استفراغ، احساس خفگى، تنگى نفس، ضعف و منگى همراه است .

علل درد قلبى

علت درد قلبى در درجه اول كاهش خونرسانى به بافت عضلانى قلب مى باشد. به طورى كه عروق قلب نتوانند جوابگوى نیاز قلب به اكسیژن و مواد غذایى باشند.این امر در چند حالت ایجاد مى شود اما شاید دو سه مورد آن از بقیه مهمتر باشند كه بسته شدن نسبى یا كامل سرخرگ هاى قلب توسط لخته خون، گرفتگى یا انقباض عروقى و اختلال شدید در ضربان قلب از آن جمله اند. گاهى عروق قلبى بتدریج دچار گرفتگى مى شوند و حالتى ایجاد مى شود كه گویى رسوبات خاصى رگ را مسدود مى سازند.
اگر این انسداد تدریجى از مرز ۷۰ درصد بگذرد، رگهاى در حالت فعالیت نمى توانند تكافوى نیاز قلب را بدهند و فرد دچار درد مى شود. به این نوع درد قلبى آنژین پایدار یا دردى كه ناشى از مقدار خاصى فعالیت است، مى گویند. این افراد دچار تنگى مشخصى از یك، دو یا سه رگ قلبى هستند و وضعیتشان در طول ماهها و سال ها تثبیت شده است.
رسوبات داخلى رگها كه باعث تنگى آنها مى شود (و به آنها پلاكهاى آترواسكروتیك نیز مى گویند) در برخى موارد موجب تشكیل لخته شده و انسداد ناگهانى و كامل سرخرگ قلبى اتفاق مى افتد. حال بسته به اینكه این لخته به سرعت رفع شود یا پابرجا بماند فرد را دچار آنژین ناپایدار (كه مردم به آن سكته ناقص مى گویند) و یا سكته قلبى مى كند. در این حالت فرد به طور ناگهانى دچار درد قلبى مى شود و این درد چندان با استفاده از قرص هاى زیر زبانى بهبود نمى یابد. در حالت دیگر رگهاى قلبى فرد دچارانقباض مى شود و درد قلبى خاصى در حالت استراحت یا حتى در خواب براى فرد ایجاد مى نماید.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
سه شنبه 17/5/1391 - 1:29 - 0 تشکر 495503

بیمارى قلبى پایان راه نیست 

منبع:روزنامه ایران

زمانى كه از بیمارى قلبى صحبت مى شود، تصور این كه این عضو حیاتى نتواند ما را در ادامه زندگى همراهى كند، بسیار آزاردهنده خواهد بود.فرد بیمار كه به علت سكته قلبى، نارسایى قلبى و یا عمل جراحى قلب به یك باره متوجه مى شود كه قلب بیمارى دارد، افزون بر ناتوانى هاى جسمى كه به دنبال این بیمارى ها رخ مى دهد، از نظر روحى نیز صدمه فراوانى مى بیند. گاهى بیماران تا روز قبل از بروز یك حادثه قلبى، به ظاهر هیچ گونه مشكلى نداشته اند و همه چیز به طور ناگهانى و غافلگیرانه اتفاق افتاده است. چه بسا فرد تا مدت ها نتواند بپذیرد كه مدتى قادر به انجام بخشى از فعالیت هاى قبلى خود نخواهد بود.
از سوى دیگر مشاهده شده كه تصورات نادرست و اطلاعات بى پایه و اساس ارائه شده از سوى برخى اطرافیان و افراد غیرمتخصص نیز به مشكلات بیمار دامن مى زند. در چنین مواقعى بیمار همه چیز را پایان یافته و بقیه زندگى خود را تاریك مى بیند. چنین احساسى نه تنها زندگى شخصى او را مختل مى كند، بلكه عرصه را بر خانواده و بستگان نیز تنگ خواهد كرد. حال آن كه بیماران قلبى باید بدانند كه بروز بیمارى به معناى پایان دنیا نیست و با استفاده از روش ها و دستورات نوین علمى كه در سراسر دنیا براى بیماران قلبى ارائه مى شود مى توانند زندگى جدید خود را بر پایه اصول صحیحى بنا گذاشت و از ادامه آن لذت ببرد.در قدم نخست توصیه مى شود فاكتورهاى خطرساز براى بروز بیمارى هاى قلبى را بشناسید، چرا كه آگاهى نسبت به آن ها براى پیشگیرى لازم است. برخى از این عوامل مانند ارث، جنس و سن در اختیار شما نبوده و قابل تغییر نیستند. اما براى جلوگیرى از بروز بیمارى هاى قلبى، باید دیگر عوامل خطرساز را تحت كنترل خود درآوریم. بنابراین با حذف دخانیات، متناسب كردن فشار، قند و چربى خون، استرس، چاقى (خصوصاً چاقى شكمى) و كم تحركى مى توان نخستین گام ها را برداشت.
بیشتر این عوامل را مى توان از دوران كودكى و نوجوانى كنترل كرد تا احتمال بروز بیمارى هاى قلبى در دوران بزرگسالى كاهش یابد. برخى از این فاكتورهاى خطرساز ارثى هستند و در خانواده از والدین به فرزندان منتقل شده و یا ناشى از یك بیمارى دیگر هستند. این ها را نیز تا حدى مى توان كنترل كرد. بیمارى هاى مادرزادى قلب، گروه جداگانه اى هستند كه با پیشرفت در امر تشخیص و درمان به میزان قابل توجهى كنترل مى شوند.همچنین هر روز گزارش هایى را از رادیو، تلویزیون و یا مجله هاى پزشكى مى شنوید كه كسانى كه شب ها خر خر مى كنند، طاسى جلوى سر دارند و یا موى زایدى روى لاله گوش دارند، بیشتر به بیمارى هاى قلبى مبتلا مى شوند اما باید به خاطر داشته باشیم كه ابتلا به این نوع عوارض به معنى آن نیست كه به حتم به بیمارى قلبى مبتلا مى شویم، بلكه به شما این هشدار را مى دهند كه اگر فاكتورهاى خطر اصلى (چاقى، دیابت، سیگار، فشار خون بالا، سن، جنس و ارث) را دارید، بیشتر در معرض خطر خواهید بود و باید با كنترل آن ها، خطر بیمارى هاى قلبى را مقدار زیادى كاهش دهید. بنابراین فكر خود را زیاد به اخبارى كه هر روز مى شنوید، مشغول نكنید.
به خاطر داشته باشید كه تصمیم به عمل جراحى قلبى، براى یك بیمار نیاز بیشترى به بررسى هاى مختلف و مشورت میان جراح قلب و متخصص داخلى قلب دارد. پزشكان هم زمانى توصیه به عمل جراحى مى كنند كه روش هاى دیگر مانند درمان دارویى و آنژیوپلاستى و استنت گذارى (براى بیماران عروق كرونر) و یا والولدپلاستى (از راه شریان یا ورید براى بیماران دریچه اى)، براى بیمار مناسب نباشد.توانبخشى قلب نیز برنامه اى است كه به طور اختصاصى براى هر بیمار و نیازهاى طبى وى طراحى مى شود كه شامل ورزش، تغییر در روش زندگى، تغذیه صحیح و حمایت هاى روانى از بیماران قلبى است. برنامه هاى توانبخشى قلب، فعالیت هاى بدنى و سلامت روانى را، بدون آن كه خطر عوارض مهم را افزایش دهند، بهبود مى بخشند. امروزه با توجه به نتایجى همانند بهبود كیفیت زندگى بیمار، افزایش فعالیت بدنى، رضایت از تغییر فاكتورهاى خطرساز، تطابق روانى در برخوردهاى اجتماعى و امكان پیشرفت در فعالیت هاى كارى بیمار، براساس مهارت قبلى او (نه فقط حضور در محل كار) مى توان میزان موفق بودن برنامه هاى توان بخشى را اندازه گرفت. پاسخ هر بیمار به بیمارى قلبى و یا عمل جراحى قلب، با بیمار دیگر متفاوت است و بدن هر بیمار به روش خودش عمل خواهد كرد. همچنین دوران نقاهت براى عمل هاى جراحى مختلف متفاوت خواهد بود.
مهم ترین اهداف توانبخشى بیماران قلبى
كاهش اثرات فیزیكى و روحى بیمارى هاى قلبى، كاهش خطر انفاكتوس مجدد و یا مرگ ناگهانى، كاهش علائم بیمارى، به تأخیر انداختن روند «آترواسكلروز» با ارائه برنامه هاى ورزشى، آموزش و مشاوره ها و تغییر فاكتورهاى خطر و بازگرداندن بیماران قلبى به وضع مطلوب در روابط خانوادگى واجتماعى از مهم ترین اهداف توانبخشى است.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
سه شنبه 17/5/1391 - 1:29 - 0 تشکر 495505

تشخیص بیمارى قلبى با بررسى ناخن پا 
منبع:روزنامه جوان
بررسى ناخن انگشتان پا مى تواند به تعیین وضعیت سلامت قلب كمك كند. مساله، عنصر كروم است؛ عنصر كمیابى كه جزئى از انسولین بوده و براى متابولیسم گلوكز كربوهیدرات ها و چربى ها مورد نیاز است.

تاثیر سطوح كروم در افزایش بیمارى قلبى

به كمك آزمایش خون مى توان سطوح كروم را مشخص كرد اما بررسى محتواى كروم ناخن پا بهتر دریافت طولانى مدت این عنصر را نشان مى دهد. محققان مطالعه اى را جهت ارزیابى ارتباط كروم و خطر حمله قلبى طراحى كرده اند و دریافته اند میزان كروم اهمیت زیادى در سلامت قلب و عروق دارد. در واقع براساس این تحقیق خطر حمله قلبى با كاهش سطوح كروم در ناخن پا ارتباط دارد. مطالعات انجام شده بر رژیم هاى غذایى نشان داده اند بسیارى از افراد به میزان كافى كروم از منابع غذایى دریافت نمى كنند.
كروم عملكرد مهم دیگرى هم دارد. همانطور كه اشاره شد این عنصر جزئى از انسولین است و كاهش آن بر توانایى بدن جهت تنظیم قند خون تاثیر مى گذارد. در مطالعه اى دیگر با دادن مكمل حاوى كروم پیكولینات و بیوتین به بیماران دیابت نوع دوم مشخص شد فرمول كروم بیوتین منجر به كاهش قند خون ناشنا و كلسترول مى شود. افزودن كروم به رژیم غذایى به راحتى امكان پذیر است. بروكلى سرشار از این عنصر است و گوشت بوقلمون، جگر (سایر اندام هاى گوشتى)، غذاهاى دریایى، غلات سبوس دار، صدف، تخم مرغ و پنیر نیز منابع خوبى از كروم هستند. دز توصیه شده روزانه ۲۵ میكروگرم در روز براى زنان و ۳۵ میكروگرم در روز براى مردان است اما بدن اكثر افراد حتى یك مكمل ۶۰۰ میكروگرمى را در روز تحمل مى كند.
توصیه مى شود پیش از مصرف مكمل هاى این عنصر با پزشك خود مشورت كنید.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
سه شنبه 17/5/1391 - 6:1 - 0 تشکر 495683

پای شما، قلب دوم شما 

به نظر می رسد مردم این دوره زمانه دچار یک تناقض واضح بین منطق و عملکرد خود در زمینه سلامتی هستند : ورزش  می کنند ولی حمام آفتاب هم می گیرند، به جای شام سالاد می خورند  ولی در فواصل بین غذاهای اصلی مدام مواد غذایی پرکالری با کلسترول  بالا مصرف می کنند. همین مسئله در مورد پنجه های پای بسیاری از خانم ها هم قابل تعمیم است. کافی است از متخصصان ارتوپد و جراحان استخوان  سؤال کنید تا درآمد سرسام آور پزشکان از راه درمان پاهای مجروح شده خانم ها در اثر کفش های پاشنه بلند را دریابید.

دکتر لوید اسیمت می گوید: «گرایش اخیر زنان به مد، عواقب بدی برای پاهایشان به دنبال خواهد داشت. کفش های پاشنه بلند  با پنجه های بسیار باریک مشکلات عدیده ای ایجاد می کنند.

کفش های پنجه تیز با پاشنه های 12– 10 سانتی مزیت قابل ذکری به همراه ندارند. مثل صندل هایی که رواج فراوانی دارند و تمام سطح پا از کفش بیرون می ماند دکتر اسمیت می گوید: «این دمپایی های لاانگشتی عملاً وحشتناک هستند. آنها کاملاً تخت و نرم هستند و هیچ حفاظت و حمایتی از پا به عمل نمی آورند.»

بنابر اظهار نظر متخصصان حتی برخی از کفش های ورزشی هم باعث بروز مشکلاتی می شوند که نیاز به مداخله پزشکی دارند.

متخصصان متفق القول اعتقاد دارند که بهترین کفش  برای تأمین سلامتی پا، کفشی است که از شکل طبیعی پا تبعیت کند و در عین حال که از قوس های پا حفاظت می کند، باید در قسمت تخت کفش و در زیر پنجه های پا انعطاف پذیر باشد. این ویژگی در اغلب کفش های ورزشی رعایت می شود.

دکتر اسمیت می گوید:«یک کفش خوب باید کفی نسبتاً صاف داشته باشد و طوری طراحی شود که پاشنه پا به راحتی در آن جای گیرد. باید فضای کافی برای پنجه پا و انگشتان وجود داشته باشد و قسمت فوقانی انگشتان باید از مواد نرم ساخته شود. بهترین حالت این است که از بند برای انطباق بهتر کفش استفاده شود.»

بنابر اظهار نظر دکتر «تزادی دیوید» پاشنه ی بلند، پا را از حالت طبیعی خود خارج می کند و باعث کوتاه شدن تاندون آشیل می شود. از سوی دیگر چنین کفش هایی وزن بدن را به طور نامتناسب به قسمت برجسته روی پا منتقل می کنند که باعث مخدوش شدن تعادل و توازن عملکرد پاها خواهد شد.

دکتر دیوید می گوید:«پاشنه بلند ، سطح تماس پا با زمین را کاهش می دهد و با سرازیر کردن مسیر پنجه ها باعث چرخش پاها به سمت داخل شده و صاحب کفش را به شدت در معرض پیچ خوردگی مچ  پا قرار می دهد. پاشنه پا و فرم خاص کف پا به عنوان یک ضربه گیر عمل می کند وقتی پا به زمین می خورد فشار آن5/2 برابر وزن بدن خواهد بود.» دکتر دیوید می گوید: «وقتی شما روی پاشنه پا راه می روید باید قادر باشید تا تأثیر ضربه پاشنه را بگیرید. بنابراین قادر خواهید بود تا پنجه های پا را در حالتی متعادل روی زمین بگذارید. قطعاً دلتان نمی خواهد این سختی و فشار به استخوان های اندام های بالایی بدن شما منتقل شود. کمردرد ، گردن درد و زانو درد از نتایج تأثیر شوک ناشی از قرارگیری یک پاشنه در موقعیت ناصحیح روی اندام های فوقانی تر خواهد بود.»

دکتر دیوید معتقد است وقتی شما از کفشی که با عملکرد طبیعی پا همخوانی ندارد استفاده می کنید، مشکلات آغاز خواهند شد.

به علاوه کفش های مُد روز که سعی دارند پا را به حالت دلخواه خود درآورند اغلب نوک های تیز و باریک دارند که پا را در فضای بسیار کمتر از آنچه مورد نیاز پنجه هاست جا می دهد. کفش های تنگ به اعصاب فشار می آورند و حتی به آنها صدمه می زنند و حتی در دراز مدت باعث آرتریت می شوند. کفش های نوک تیز یا تخت سفت مثل کفش های چرمی متداول، با محدود کردن پنجه و سهولت حرکت قوزک پا از عملکرد مکانیکی طبیعی پا جلوگیری می کنند.

همچنین کفش های تنگ می توانند باعث بروز بد شکلی در پنجه ها شوند و علایم ناشی از این بدشکلی می توان مخفی بماند. دکتر وایزنفلید متخصص ارتوپدی می گوید:«مردم نیاز دارند تا کفش مناسب را با توجه به فرم پا و نوع فعالیت شان انتخاب کنند.»

دکتر نوولا متخصص ارتوپد از این نیز فراتر می رود و دیگر اعتقاد دارد که کفش های ورزشی هم آسیب های فراوانی به پا وارد می کنند. از جمله آنها می توان به صدمه دیدن قوس پا، کبودی روی پاشنه یا و پیچ خوردگی قوزک پا اشاره کرد که اغلب در کفش هایی اتفاق می افتد که قسمت داخلی سفت و قسمت بیرونی آن نرم است. او به بیمارانش توصیه می کند که اگر با کفشی راحت هستید همچنان از آن استفاده کنید و اگر بعد از پوشیدن یک جفت کفش جدید دچار درد و ناراحتی شـُدید ، به احتمال خیلی زیاد کفش هایتان مقصر هستند. دکتر نوولا می گویم: «به بیمارانم می گویم تا وقتی که با کفش های جدیدتان احساس راحتی نکرده اید، کفش های قدیمی را دور نیندازید چون با این کار از شر رفت و آمدهای مکرر نزد پزشک خلاص می شوید چون به سادگی با مقایسه کفش های قدیمی و جدید می توان ایراد کار را پیدا کرد.» مـُدپرستی و علاقه به تعویض پیاپی کفش فقط ضررهای مالی به دنبال ندارد. جراحان ارتوپد با قاطعیت بیشتری می توانند در این زمینه اظهار نظر کنند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.