• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 101)
يکشنبه 15/5/1391 - 0:2 -0 تشکر 491633
کاهش خطر سرطان سینه با مصرف کارتنوئیدها

یکی از سرطانهای رایج میان زنان، سرطان سینه است. همان طور که می دانیم بهترین راه مقابله با سرطان پیشگیری از ابتلا به آن می باشد. نتایج مطالعات نشان داده است که  برای جلوگیری از خطر ابتلا به  سرطان سینه قبل از یائسگی، زنان باید به میزان کافی از منابع کاروتنوئید مصرف نمایند. کاروتنوئید ها رنگدانه های گیاهی هستند که خاصیت قوی آنتی اکسیدانی دارند. این رنگدانه ها در هویج، کلم پیچ و سبزیجات برگ سبز یافت می گردند.

 

محققان دانشگاه هاروارد در یک مطالعه بر روی بیش از 12 هزار نفر، دریافتند زنانی که روزانه تعداد میزان بیشتری  سبزیجات غنی از کاروتنوئید می خورند، خطر ابتلا به این بیماری در آنها کمتر است. در این مطالعه، محققان ارتباط بین خطر سرطان پستان و میزان مصرف سبزیجات و میوه های غنی از کاروتنوئید در رژیم غذایی را ،مورد بررسی قرار دادند. برای این منظور به مقایسه رژیم غذایی 5707 زن مبتلا به سرطان سینه غیر پیشرفته و 6389 زن سالم در گروه کنترل پرداختند.

 

نتایج این مطالعه نشان داد مصرف بیشتر کاروتنوئیدها (ویتامین A، بتاکاروتن، الفاکاروتن و گزانتینین) خطر سرطان پستان را ،در سنین قبل از یائسگی، کاهش می دهد، اما در زنان پس از یائسگی اثری ندارد. مصرف روزانه حداقل 2 واحد غذایی از سبزیجات غنی از کاروتنوئید، خطر ابتلا به سرطان سینه قبل از یائسگی را تا 17% کاهش می دهد. کاروتنوئیدها با سیگنال های استروژن مداخله می کنند، به همین دلیل اثرات ضد سرطانی آنها به سنین قبل از یائسگی محدود می گردد.

 

شواهد فبلی نشان داده اند که اغلب فاکتورهای خطر مربوط به سرطان سینه، وابسته به هورمون می باشند. بعنوان مثال، سنی که خانم ها برای اولین بار قاعده می شوند از عواملی است که در ابتلا افراد به سرطان سینه نقش دارد  و  جزء مواردی است که زنان قادر به تغییرشان نیستند.  رژیم غذایی افراد از دیگر فاکتورهای خطر ابتلا به این بیماری میباشد که خوشبختانه قابل اصلاح است.

 

نتیجه عملی: با توجه به شیوع سرطان سینه در خانمها، پیشگیری از بروز این بیماری دارای اهمیت اساسی است. مطالعات اخیر نشان می دهد که کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان های بسیار قوی در بدن می باشند و قادر به جذب میزان زیادی از کارسینوژن ها (عوامل سرطان زا) در بدن هستند. لذا استفاده از مواد غذایی حاوی این نوع آنتی اکسیدان در پیشگیری از بروز این بیماری مفید می باشد.

 

منبع: Int J Cancer2009 Jun

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.
  • وبگردی