پسته دارای مواد غذائی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است.
خواص داروئی پسته:
۱. مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است.
۲. جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
۳. خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت میكند.
۴. مغز و ذهن را تقویت میكند.
۵. برای آرامش قلب و آرام كردن اعصاب مفید است.
۶. برای باز كردن مجاری كبد مصرف پسته توصیه میشود.
۷. پسته معده را تقویت میكند.
۸. برای تسكین سرفه مفید است.
۹. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان میكند.
۱۰. جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف كردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
۱۱. مغز پسته بهعلت داشتن آهن خونساز است و آنهائی كه مبتلا به كمخونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
خواص پوست سبز پسته:
۱. پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است.
۲. برای رنگرزی بهكار میرود.
۳. بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است.
۴. جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان میشود.
۵. برای استحكام لثه آن را روی لثه بمالید و یا بجوید.
۶. دمكرده پوست سبز پسته حالت دل بههمخوردگی و استفراغ را از بین میبرد.
۷. دمكرده آن برای رفع اسهال مفید است.
۸. برای رفع سكسكه پوست سبز پسته را دم كنید و یك فنجان از آن را بنوشید.
خواص پوست سفید پسته:
پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است. برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی را كه این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند. باعث تسكین درد و تخفیف بیماری میشود.
مضرات مصرف مغز پسته :
مغز پسته چربی زیادی دارد و بنابراین برای معده مناسب نیست و كسانیكه معده ضعیف دارند باید آن را با زردآلو بخورند. ضمناً مغز پسته گرم و خشك است خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و كهیر و دانههای قرمز رنگ در پوست میشود. برای رفع گرمی و خشكی باید سركه، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.