برای طراحی یک رژیم مناسب، می توان از گروه های خونی استفاده کرد. چون خون عامل اصلی تغذیه ی بدن است و احتمال دارد گروه های خونی، مشخص کننده ی تغییر و تنوع در نیازهای غذایی باشد.
مطالعه و تحقیقات نشان می دهد که دارندگان گروه خونی O، مستعد ابتلا، به بیماری هایی هستند که ناشی از اسید بالای معده و دارندگان گروه خونی A، مستعد ابتلاء به بیماریهایی هستند که ناشی از اسید ناکافی معده است. رابطه ی گروه خونی با بیماری، در میزان تولید اسید معده است.
گروه خونی O، قدیمی ترین گروه خونی است و مربوط به زمان است که انسان ها فقط شکار را آموخته بودند، لذا بهترین نوع رژیم غذایی برای این افراد، رژیم عذایی شکارچیان اولیه، یعنی رژیمی غنی از چربی و پروتئین است.
گروه خونی A، مربوط به دوره ی بعدی است، یعنی دوره هایی که بشر کشاورزی را آغاز کرده بود، لذا افرادی که گروه خونی شان A و فرزندانشان دارای گروه خونی AB هستند، باید از رژیم های غذایی غنی از کربوهیدرات و غلات استفاده کنند.
گروه خونی B نیز مابین دو گروه خونی O و A است، لذا افرادی که دارای این گروه خونی هستند، باید از رژیم های غذایی که ترکیبی از این دو نوع رژیم غذایی است، استفاده کنند.
از لحاظ کارایی نیز گروه B مابین دو گروه بالا است، یعنی نه به اندازه ی گروه خونی O می تواند از چربی های موجود در غذا استفاده کند و نه به اندازه ی گروه A می تواند قندها را بسوزاند.
گروه خونی O
گروه خونی O، قدیمی ترین و فراوان ترین گروه خونی است.
سطح اسید معده در این افراد بالاست، به همین علت اغلب افراد مبتلا به زخم های معده، دارای این گروه خونی هستند. معده ی اسیدی این افراد با غذاهای گروه شیر، گندم، نشاسته و نان چندان سازگار نیست.
تحمل گلوتن (اسید آمینه ی موجود در آرد گندم) برای این گروه سخت است، زیرا گلوتن با پروتئین چسبنده یی که در گندمک وجود دارد، منجر به تحریک روده ی باریک و همچنین موجب تولید بیشتر انسولین و اختلال در عملکرد کربوهیدرات ها می شود.
متابولیسم این گروه، بر خلاف گروه خونی A است.
افراد گروه خونی O قادر به انجام تمرینات سخت بدنی، بهره برداری از پروتئین های حیوانی و قطع منابع کربوهیدراتی مانند بسیاری از غلات هستند، به همین جهت بدن بیشتر این افراد همواره در حالت اسیدی است. تجربه نشان می دهد کاهش اسید معده، می تواند این افراد را سرحال تر کند.
افراد این گروه بهتر است ید خون را از نمک یددار دریافت کنند، زیرا سدیم بالا موجب احتباس آب و چاقی می شود.
معده ی این گروه محصولات لبنی را خوب تحمل نمی کند. البته نسبت به گندم و غلات نیز عکس العمل بهتری از خود نشان نمی دهد.
خون این افراد رقیق است و دیرتر منعقد می شود.
ورزش بهترین راه تخلیه ی فشارهای عصبی در این گروه است.
گروه خونی A
دومین دسته ی گروه خونی بعد از O، گروه خونی A است که افرادی با این گروه خونی مستعد ابتلاء به بیماری های قلبی، دیابت و سرطان هستند ظاهراً احتمال ابتلای به سرطان سینه در این گروه بالاست.
افراد این گروه به صورت طبیعی لاغرند.
متابولیسم آنها بر خلاف گروه O است. مثلاً غذاهای حیوانی موجب افزایش سوخت و ساز در گروه خونی O و کاهش سوخت و ساز در گروه خونی A می شود.
سیستم گوارشی آنها حساس بوده و به مرور زمان از گوشتخواری به سمت گیاهخواری متمایل می شوند و به سختی می تواند چربی ها و پروتئین های حیوانی را هضم کند. سبزی، سویا، ماهی و محصولات دریایی، آرد و میوه برای آنها مفید است.
برای این گروه خونی، بسیار حائز اهمیت است که غذاهای خود را به صورت طبیعی، تازه، خالص و سالم مصرف کنند.
گروه خونی A، دارای پایین ترین سطح اسید معده هستند و به همین دلیل احتمال بروز سرطان معده در این افراد بیشتر از سایر گروه هاست.
به دلیل عدم توانایی کافی در جذب ویتامین B12، کم خونی در این گروه زیاد است.
بیشترین انرژی خود را از پروتئین های گیاهی بدست می آورند و تحمل گوشت برای شان راحت نیست.
دانه های باقالی در این افراد ایجاد مشکل می کنند.
غذاهای حاوی سویا به سوخت و ساز بدن آنها کمک می کند و در هضم غذا بسیار مؤثر است.
سبزیجات نیز در کمک به سوخت و ساز و تحریک دستگاه هاضمه ی این افراد مؤثر است و این دقیقاً همان کاری است که آناناس برای این گروه انجام می دهد.
خوردن غذاهای حیوانی، سوخت و ساز بدن آنها را کند می کند و غذاهای گیاهی نیز عکس این عمل را در بدن آنها انجام می دهد.
به علت پایین بودن میزان اسید معده، دستگاه گوارش نیز عمل هضم را به آرامی انجام می دهد که این امر موجب احتباس مایعات در شکم شان می شود. افراد این گروه نمی توانند لبنیات را به خوبی حل کنند و با هضم چربی های اشباع (جامد) مشکل دارند.
افراد این گروه با انجام حرکات ورزشی، احساس ضعف و ناراحتی می کنند، اما انجام ورزش های سبک و یوگا، نشاط و سرزندگی را به آنها هدیه می دهد.
گروه خونی B
سیستم ایمنی این افراد، متعادل و سازگار و دستگاه گوارش شان قوی و قابل انعطاف است.
گروه خونی AB
این گروه هم مانند گروه خونی A، دارای ترشح کم اسید معده هستند و مانند گروه B با خوردن گوشت سازگارند.
در مقابل ویروس ها، حساسیت ها و بیماری های سیستم ایمنی، مقاومتر از بقیه ی گروه های خونی هستند.
دستگاه گوارش حساستری دارند.
این افراد بسیار حساس بوده و بایستی با در نظر گرفتن حد تعادل، از تمام گروه های غذایی به طور مختلط استفاده کنند.
گوشت را به همراه سبزیجات یا پنیر حاصل از شیر سویا مصرف کنند.
این افراد وقتی عضلات شان کمی قلیایی می شود، سرحال ترند.
مغز میانی گندم در گروه O و B قلیازا و در گروه خونی AB و A اسیدزا است.
کم بودن اسید معده در این گروه، مانند گروه خونی A و سازگاری اش با مواد گوشتی مانند گروه خونی B است. به همین دلیل این گروه می توانند گوشت بخورند، اما نمی توانند آنها را هضم کنند و در نتیجه در صورت چربی در بدن شان ذخیره می شود.
در این گروه فشارهای عصبی در لحظات اولیه، خوب تحمل می شود، اما اگر همچنان ادامه یابد، می تواند با ایجاد اضطراب و استرس، سیستم قلب و عروق و ایمنی را تحت تأثیر قرار داده و منجر به بروز سکته و سطان گردد.
منبع: 7 روز زندگی- شماره 85