• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 615)
پنج شنبه 12/5/1391 - 19:28 -0 تشکر 488998
«عقد اخوت» پیامبر(ص) با امیرالمؤمنین(ع) از زبان آیت‌الله سبحانی

  پیامبر(ص) خطاب به امیرالمؤمنین(ع) هنگام عقد اخوت فرمود: «تو برادر من در این جهان و سرای دیگر هستی، به خدایی که مرا به حق برانگیخته است، من کار برادری تو را به عقب انداختم که تو را برادر خود انتخاب کنم».

 

 

 در روز دوازدهم ماه مبارک رمضان در سال اول هجری، واقعه‌ پر میمنتی اتفاق افتاد تا بار دیگر بر حقانیت امیر‌المؤمنین علی علیه‌السلام صحه بگذارد.

وقتی آیه‏ «اِنّما المؤمنونَ اِخوَةٌ» (حجرات، 10) نازل شد، حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) بین یاران خود از مهاجر و انصار عقد اخوت برقرار کرد و هر یک از مهاجران را با یکی از انصار برادر ساخت، آن حضرت همچنین در پایان، حضرت علی(ع) را به برادری خویش انتخاب کرد، واقعه‌ای که حضرت علی(ع) بر آن می‌بالید و می‏فرمود: من بنده خدا و برادر رسول خدا(ص) هستم و هر که غیر از من، چنین ادعایی کند، دروغگو است.

«عقد اُخوت» واژه‌ای است عربی که از دو کلمه «عقد» به معنای بستن و ارتباط برقرار کردن بین دو چیز و کلمه‌ «اُخوت» به معنای برادری تشکیل شده است که معادل فارسی این واژه را می‌توان «پیمان برادری» دانست.

با اجرای عقد برادری، حقوق برادری در ضمن صیغه مخصوص برادری بر انسان بار می‌شود، در منابع حدیثی، روایات متعددی در زمینه حق مؤمن بر برادر مؤمنش بیان شده از جمله درباره ثواب دیدار برادران مؤمن، معانقه، یاد کردن آنان، سرور ساختن آن‌ها، زدودن غم از سینه برادر مؤمن، عیادت و تلاش برای رفع حوائج آن‌ها وارد شده است.

و اینک شرح ماجرا از زبان آیت‌الله جعفر سبحانی که در کتاب «فروغ ولایت» به رشته تحریر در آمده است:

رسول اکرم (ص) برای هر یک از افرادی که در مسجد النبی حاضر بودند، برادری معین کرد. علی (ع) در آن میان تنها ماند و برای او برادری تعیین نشد. در این هنگام علی (ع) با دیدگان اشک آلود به حضور پیامبر (ص) رسید و گفت: برای هر یک از یاران خویش برادری تعیین کردی، ولی میان من و کسی پیوند اخوت برقرار نفرمودی!

 در این لحظه رسول اکرم (ص) کلام تاریخی خود که را که مبین مقام و موقعیت علی (ع) از حیث قرب و منزلت او نسبت به پیامبر(ص) است، خطاب به او فرمود: «انت اخی فی الدنیا و الاخرة و الذی بعثنی بالحق ما اخزتک الا لنفسی. انت اخی فی الدنیا و الاخرة»، تو برادر من در این جهان و سرای دیگر هستی. به خدایی که مرا به حق برانگیخته است، من کار برادری تو را به عقب انداختم که تو را برادر خود انتخاب کنم، اخوتی که دامنه آن هر دو جهان را فرا گیرد.

این کلام موقعیت حضرت علی (ع) را نسبت به پیامبر اکرم (ص)، از نظر معنویت و پاکی و از نظر اخلاص در اهداف دینی، به خوبی روشن می‏سازد و از میان دانشمندان اهل تسنن مؤلف «الریاض النضرة» به این حقیقت اعتراف کرده است.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.