امروزه مطالعات زیادی در مورد پروبیوتیكها و اثرات آنها انجام شده و مصرف محصولات لبنی محتوی پروبیوتیك بسیار توصیه می شود پ روبیوتیك ها به تحریك رشد باكتری های مفید روده و یا به كاهش بیماریزایی میكروب های مضر كمك می كنند و مكانیسم عمل آنها متكی به جایگزینی و زنده ماندن آن ها دردستگاه گوارش است. روده انسان حاوی تقریبا 100 تریلیون باكتری زنده است كه همگی آنها با هم فلورمیكروبی روده را به وجود می آورند، این باكتری ها شامل انواع مفید،مضر و خنثی هستند . باكتری های مفید در تولید تركیبات مورد نیاز بدن مانند ویتامین ها و اسیدهای آلی نقش موثری به عهده دارند. درمقابل، باكتریهای مضر تركیبات سمی و سرطان زا تولید می كنند. بنابراین اگر باكتری های مضر در روده غالب بشوند نه تنها تركیبات مغذی و ضروری تولید نمی شوند بلكه میزان تركیبات مضر نیز افزایش می یابد.
باكتری های پروبیوتیك از طریق رشد و فعالیت خود مانع رشد و تكثیر باكتر یهای مضر می شوند و علاوه بر آن با سنتز برخی مواد ضروری برای بدن مانند ویتامین ها، اسیدهای آمینه و ... نقش مهمی در حفظ سلامتی فرد ایفامی کنند.