• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
زن ریحانه آفرینش (بازدید: 801)
يکشنبه 8/5/1391 - 22:50 -0 تشکر 484579
خدیجه(س) بانوی پر برکت و مبارک

بر گرفته از  http://goldtoos.blogsky.com/1388/06/10/post-148/
نوشته حسن مهدیان 


در راس طبیعت پاک و سالم حجاز و در زیر آسمان زیبا و پر ستاره ی مکه ، کهن ترین معبد جاوادنه ی توحید ، تقوا و آزادی و ازادگی در خانه و خانواده ای فرهنگ ساز و تحول خواه نو اندیش و بیگانه با جهل و جنون و ناسازگار با آداب و رسوم خرافی و به دور از آفت واسپگرایی و دنباله روی جامعه و روزگار خویش ، دختری زیبا چهره و سپید بخت دیده به جهان گشود . پس از ولادت این دخت ارجمند ، خاندان دگر اندیش و دگر باور و دگر آئین و دگرخواه او برخلاف رسم سیاه و منحط زمانه – که مژده ی ولادت فرزند دختر را بر نمی تافت – قدوم وی را خیر مقدم گفتند بزم جشن و سرور و شادمانی خانوادگی آرستند و ضمن تبریک ولادت او به پدر و مادرش « خویلد » و « فاطمه » در همان مراسم نام نورسیده خاندان خویش را « خدیجه » به مفهوم بریده و گسسته و بیگانه از ناپسندی ها و نازیبایی ها و نارواها برگزیدند .

يکشنبه 8/5/1391 - 22:50 - 0 تشکر 484580

نام ها و عنوان های چند گانه حضرت خدیجه
نام مبارک ایشان ، خدیجه
نام پدر : خویلد
نام مادر : فاطمه
محل تولد : مکه
تاریخ ولادت : سه دهه پیش از طلوع اسلام

يکشنبه 8/5/1391 - 22:51 - 0 تشکر 484582

نام ها و عنوان های پنجگانه حضرت خدیجه ( س )
1- طاهره یا بانوی پاک سرشت و پاک منش
از برجسته ترین القاب آن بانو که پس از طی دوران کودکی و نوجوانی و پس از رشد جسمی و عقلی و خودسازی و شکوفایی نخست از ناحیه ی چهره های برجسته و درست اندیش خاندان خویش و ان گاه از سوی قریش و مردم مکه به ان مفتخر گردید واژه ی « طاهره » یا پاک سرشت و پاک منش بود .
یکی از دانشمندان اهل سنت در این مورد می نویسد : « و کانت تدعی فی الجاهلیه بالطاهره لشدة عفافها» و نیز دیگری می نویسد « و کانت فی الجاهلیه الطاهره » . علامه مامقانی فقیه و راوی شناس نامدار معاصر در وصف پاکی ان بانو می نویسد « کانت تدعی فی الجاهلیه الطاهره »

يکشنبه 8/5/1391 - 22:52 - 0 تشکر 484583

2- سالار بانوان « قریش » :
او بدان دلیل به این لقب بزرگ نایل امد که آشنا و بیگانه و دوست و بدخواه در برابر جمال و کمال و سیما و سیره ی مترقی و انسانی او لب به تحسین و ستایش گشودند .
یکی از دانشمندان در این مورد می نویسد :
« و کانت تدعی فی الجاهلیه بالطاهره ، لشده عفافها و کانت تسمی سیده نساء قریش » 5
او در روزگار تیره و تار ، بخاطر باور مترقی و پروا و معنویت بسیارش ، طاهره خوانده می شد و به راستی که سالار زنان برجسته ی قریش بود .

يکشنبه 8/5/1391 - 22:52 - 0 تشکر 484584

3- بانوی پر برکت و مبارک :
از دیگر لقب های آن بانوی پروا و ایمان ، لقب ارجمند « مبارکه » به مفهوم بانوی « پر برکت » است . مرحوم محدث قمی آورده است که در پیامی به حضرت مسیح از سوی خدا بخاطر مقام و موقعیت حضرت خدیجه در نزد خداوند ، آمده است که مبارکه و همدم مریم است در بهشت ! و در انجیل به هنگام ترسیم نشانه ها و ویژگی های پیامبر آزادی و عدالت امده است که : « نسله من مبارکه ، و هی ضره امک فی الجنه » 6 نسل آخرین پیامبر خدا از « مبارکه » یا بانوی پر برکت است ، همو که همدم و همسوی مادرت مریم ( ع ) در بهشت بر طراوت و زیبای خدا خواهد بود
.

يکشنبه 8/5/1391 - 22:53 - 0 تشکر 484585

4- سالار زنان گیتی :
پیامبر گرامی اسلام در این باره در وصف او فرمود : ان الله اختار من النساء اربع ، مریم و آسیه و خدیجه و فاطمه » « خدای فرزانه از میان زنان نو اندیش و تاریخ ساز ، چهار زن را برگزید، که عبارتند از مریم ، آسیه ، خدیجه و فاطمه علیها السلام و نیز فرمود : سالار زنان دو جهان ، این چهار زن کمال جو و ستم ستیز و ازادمنش و خداجو هستند ، خدیجه دختر خویلد ، فاطمه دخت ارجمند محمد ( ص ) ، آسیه دختر مزاحم و مریم دختر عمران . و نیز فرمود : هان ای خدیجه راستی که تو بهترین مادر ایمان آورندگان ، برترین آنان و سالار زنان گیتی هستی.

يکشنبه 8/5/1391 - 22:53 - 0 تشکر 484586

5- بانوی راستی و درستی :
از نام ها و نشانه های بلند آوازه ی بانوی خردمند حجاز « صدیقه » به معنای بسیار راستگو و راست کردار است . قران کریم در وصف صدیقین می فرماید « و الذین آمنوا بالله و رسوله اولئک هم الصدیقون »  در فرازی از زیارت نامه ی پیامبر در این مورد امده است .
سلام بر همسران پاک و نیکوکردارت ، که مادران مردم توحید گرا و با ایمان هستند ، به ویژه بر ان بانوی تصدیقگر حق و عدالت ان بانوی پاک سرشت و پاک منش ، ان بانوی خشنود از مهر و لطف خدا ، خدیجه کبری مادر ارجمند و سرمشق راستین مردم با ایمان ( مومنین ) .
همچنین با تامل در کلمات معصومین خاصه پیامبر گرامی اسلام القاب دیگری برای ان بانوی با کرامت بیان شده است که عبارتند از « خدیجه کبری بانوی بلند مرتبه ، خدیجه الغراء بانوی پرفراز و پر معنویت ، زکیه یا بانوی پاک منش و بالنده ، مرضیه یا بانوی مورد پسند خداوند ، راضیه یا خشنود از تدبیر و تقدیر حکیمانه خدا » .

يکشنبه 8/5/1391 - 22:54 - 0 تشکر 484587

کنیه های آن بانوی ارجمند
در جامعه ی عرب رسم بر ان بود که افزون برگزینش نام و نشان برای کودکان ، پس از رشد و کمال به تناسب شخصیت و موقعیت و نقش آنان برای هر یک کنیه برمی گزیدند که کنیه مردان با واژه « اب» و زنان با واژه « ام » آغاز می شد .
از کنیه های ان بانو ؛ ام الزهرا 2- ام الصعالیک و ام الیتامی مادر یتیمان و بی نوایان 3- ام المومنین

يکشنبه 8/5/1391 - 22:55 - 0 تشکر 484588

ویژگی ها و امتیازات شگرف حضرت خدیجه ( س )
1- ریشه و تبار پر شرافت
2- خاندان فرهنگ دوست و آزادیخواه و آزادمنش
3- همسر و همدم بی نظیر
4- دارای همسری بی همتا
5- دخت بی همانند
6- نوادگان بی مثال
7- نسل ماندگار و جاودانه
8- موقعیت والا در بارگاه الهی
9- مباهات خدا به بندگی و نقش کارساز او
10- دریافت سلام و دورود خدا
11- دریافت نوید بهشت پرنعمت و زیبا و رستگاری هماره
12- دریافت داشتن سلام فرشته ی وحی
13- برگزیده شدن در کنار دختران و زنان بزرگ عالم
14- خردمند باهوشی سرشار
15- پاک روشی و پاک منشی
16- پیشتازی در اسلام
17- پیشگامی در ایمان به خدا و پیامبر
18- سبقت در تصدیق وحی و گواهی قران و برنامه های آسمانی
19- یاری و همراهی و حمایت با دریغ از حق و عدالت
20- اولین بانو و پیشتازترین زن در گرایش به اسلام و ایمان به خدا و نماز و پرستش خداوند
21- برترین همسر پیامبر و بسیاری وِیژگی های منحصر به فرد دیگر

يکشنبه 8/5/1391 - 23:7 - 0 تشکر 484601

سلام
ممنون از ثبت این مبحث خوبتون
وفات حضرت خدیجه را تسلیت عرض میکنم.
حضرت خدیجه نمونه بارز یک زن قوی است
همونطور که در تاپیک این مبحث متفاوت است نوشته بودین بعضی ها زن را ضعیفه خطاب میکنند
باید بهشون بگم که آیا حضرت خدیجه هم ضعیفه بودن که با اون همه ثروتی که با تلاش خودشون به دست اومده بود زن حضرت محمد شدند، با آن همه مخالف هایی که داشتن که موقع زایمانشون هیچ زنی در اون سرزمین به بالینشون نیومد و به امر خدا فرشته ها برای به دنیا آمدن حضرت زهرا اومدن.
آیا حضرت زهرا هم که فرزند ایشون بودن هم نعوذ بلله ضعیفه بودن که با قدرت تمام از شوهرشون در مقابل دشمنان دفاع کردن.
حضرت زینب هم ضعیفه بودند که با اون قدرت و صبری که داشتن زبانزد تاریخ شدند و مردها هم به پای این بزرگواران نمیرسند.
این نشون میده که در اسلام زن ارزش و مقام والایی داشته و داره و پیامبر با شیرزن ازدواج کردن و دختر و نوه شان هم شیر زن بودند
پس به اون مردانی که هنوزم کم نیستن تو جامعه خودمون که میگویند زن باید در خانه باشه و از بچه مراقبت کنه و آشپزی کنه و کمتر توی جامعه ظاهر بشه باید بگیم که شما که دم از اسلام و شیعه بودن میزنین یکم زنان صدر اسلام و تاریخ و زندگینامه هاشون و بیاد بیارین و اینقدر سخنرانی های کذب نکنید تا مردم عام ازتون زده نشن به جای این حرفا درست آمدن زن در خارج از منزل و حریمهایی که باید حفظ کنه را به زنان تذکر بدین به خاطر پاسخ اشتباه یک عده به معادله صورت مسئله را پاک نکنید.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

يکشنبه 8/5/1391 - 23:11 - 0 تشکر 484606

با سلام
خانم یاس كبود در زمان های قدیم میگفتن ضعیفه الان دیگه نمیگن ضعیفه . كی جرات داره بگه؟ دی:
الان دیگه مردا ضعیفه شدن . ولی دور از شوخی الان من نشنیدم كسی به زنش از این الفاظ استفاده كنه و زن و مرد برابر هم دارن فعالیت اجتماعی میكنن.

نیکی و بدی که در نهاد بشر است                         شـادی و غمی که در قضا و قدراست 

با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل                        چرخ از تو هزار بار بــــیچاره تر است

مدیر انجمن خانواده ی تبیان

 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.