• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
وبلاگ نویسان (بازدید: 3485)
شنبه 7/5/1391 - 21:13 -0 تشکر 483282
مطالبی پیرامون برنامه نویسی php و آمادگی برای چند پروژه

سلام ، من قصد داشتم از امروز یه سری پروژه ها رو با پی اچ پی طراحی کنم و قرار بدم ، اما فکر کردم که بهتره اول یه سری مفاهیم کلی و یه سری کار های ضروری که واسه این کار لازمه رو خدمتتون ارائه بدم؛بدون مقدمه میرم سر اصل مطلب،خیلی از مطالب اساسی توسط دوستان گفته شده اما یه سری مطالب رو که توی پروژه های آینده باهاشونبرخورد می کنیم و ممکنه برای شما سوال باشه رو این جلسه توضیح میدم.

متغییر ها در هر زبان برنامه نویسی به صورت خاصی نمایش داده میشن به عنوان مثال در زبان پی اچ پی به این صورت نمایش داده میشن:

$a="ali";
$A="mohammad";

دقت کنید که در پی اچ پی ، کوچک یا بزرگ بودن حروف متغییر خیلی مهم هست،به عنوان مثال،ما در مثال بالا،دو متغییر داریم با دو مقدار متفاوت ، چون یکی با حروف بزرگ و یکی با حروف کوچک هست
از اونجایی که خیلی از مطالبی که من الان قصد گفتنشونو داشتم قبلا توسط دوستان گفته شدن ، پس من یه سری مطالب مهم تر رو سعی می کنم بگم .

در برنامه نویسی php ، ما اکثر اوقات به اطلاعات خاصی احتیاج داریم که نیاز هست توی همه یا اکثر صفحات اون اطلاعات رو استفاده کنیم،اما اگه قرار باشه ما هردفعه این اطلاعات رو توی هر صفحه وارد کنیم یه کار وقت گیر هست،هم چنین ممکنه این اطلاعات یه سری اطلاعات باشن که لازم باشه ، پس از مدتی یا پس از انتقال پروژه بر روی هاست،تغییر کنن ، پس واقعا تغییر این اطلاعات کار دشوار و وقت گیری هست ، چنین مواقعی هست که ما میایم اطلاعات رو یه بار داخل یه فایل ذخیره می کنیم
و هر دفعه که به اطلاعات نیاز بود ، اون صفحه رو باز خوانی می کنیم ، هم اکنون من در مورد این کار توضیح مفصلی خواهم داد:
فرض می کنیم ما اطلاعات دیتا بیس و هاستمون رو نیاز داریم تا در مواقع نیاز برای اتصال به دیتا بیس ، ازشون استفاده کنیم ، پس برای این کار ما یه فایل با فرمت پی اچ پی ایجاد می کنیم و اطلاعات زیر رو داخلش می نویسیم:

<?php $db_host="localhost"; $db_user="root"; $db_pass="12345678"; $db_name="test"; ?>

در مثال بالا ما اطلاعات هاستمون که اینجا لوکال هست رو قرار دادیم ، حالا این فایل رو با نام دلخواهی ذخیره می کنیم:

config.php

نکته :
فقط دقت کنید که اسم این فایل مهم نیست که چی باشه ، امااکثرا از همین نام و نام های مشابه این استفاده میشه اما چنانچه قصد دارید که سایت مهمی ایجاد کنید که نیاز به همچین فایلی هم برای نگهداری اطلاعاتتون دارید ، پیشنهاد من این هست که از یک اسم ابداعی و جدید استفاده کنید چون اطلاعاتی که توی این فایل قرار می گیره میتونه برای یک هکر خیلی ارزشمند باشه ، البته اینم بگم که دستیابی به اطلاعات این فایل اونقدر هم آسون نیست ، چون کد های پی اچ پی،بعد از اینکه در سرور اجرا بشن،تبدیل به کد های اچ تی ام ال میشن و به علت اینکه ما دستوری واسه نمایش هیچ اطلاعاتی در این فایل قرار ندادیم،اطلاعاتی نمایش داده نمیشه

مورد دیگه هم که واسه همراهی من در پروژه ها نیاز دارید ، اینه که واسه ی استفاده از این اطلاعات ذخیره شده در فایل مذکور ، ما به روش زیر استفاده می کنیم:

<?php include_once("config.php"); echo $db_host; ?>

ما توسط دستوری که مشاهده می کنید ، فایل حاوی اطلاعات رو بازخوانی کردیم که این دستور در واقع کلیه ی اطلاعات فایل فراخوانی شده رو تو صفحه ی جدید ما اضافه می کنه ، دقیقا مثله اینکه اون دستورات توی همین صفحه ی جدید نوشته شده باشن و جالب اینکه حتی اگه اطلاعات قابل رویتی توی اون فایل باشه ، اینجا نمایش داده میشه
اگه به کد بالا دقت کنید،ما توی این صفحه اصلا متغییری تعریف نکردیم،اما کدی نوشتیم که از برنامه میخوایم متغییری رو که همون نام سرور دیتابیس هست رو بهمون نشون بده.

آموزش امروز تموم شد،من سعی کردم توی این قسمت چیزایی رو که در آینده نیاز داریم و تقریبا مهم خواهند بود رو یه کم توضیح بدم ، البته من رشتم برنامه نویسی نیست و از روی علاقه این کار رو یاد گرفتم ، اما سعی می کنم تا اونجا که بتونم مطالب مفید رو منتشر کنم و انشاالله در آموزش بعدی اولین پروژه یعنی ارسال اطلاعات و دریافت اطلاعات از دیتا بیس رو قرار بدم
سوالی در این مورد داشتید،من در خدمتم واگه در حد توانم باشه حتما جواب میدم و اگه هم نباشه بی پاسخ نمی مونه و دوستان حتما پاسخ خواهند داد،نظراتتون رو هم حتما اعلام کنید تا بدونم بیشتر آموزش پیرامون چه مواردی رو دوست دارید
موفق باشید

www.7learn.com

شنبه 7/5/1391 - 20:56 - 0 تشکر 483275

آموزش PHP (بخش اول) معرفی PHP و قابلیت های آن 

دوستان سلام ، این اولین مطلبیست که در سایت ۷Learn قرار می دهم ، در این سری مطالب قصد دارم یک آموزش جامع و شامل برای PHP قرار دهم ، به گونه ای که از ابتدائی ترین مبحث زبان PHP شروع خواهم کرد تا مبحث ساخت CMS ،کار با فرم ها و… اما نکته ای که قابل عرض است این است PHP یک زبان سخت نیست ولی انتظار هم نداشته باشید که که ظرف ۵ دقیقه به یک برنامه نویس PHP حرفه ای تبدیل شوید .

آموزش php بخش اول

در ابتدا و قبل شروع آشنایی با زبان php  ، شما باید با زبان HTML آشنایی داشته باشید.

PHP چیست ؟

  • PHP مخفف Hypertext Preprocessor می باشد.
  • PHP یک زبان سمت سرور است همانند ASP.NET
  • کد های PHP در سرور اجرا می شوند.
  • PHP قابلیت کار با بسیاری از پایگاه داده ها همانند MySql و Oracle را داراست.
  • PHP یک نرم افزار منبع باز و کاملا مجانی می باشد .

چرا PHP ؟

  • PHP دارای قابلیت CrossPlatforms می باشد یعنی در همه سیستم عامل ها قابل اجراست.
  • PHP با تمام وب سرورهای امروزی همانند APACHE , IIS سازگار است
  • یادگیری آن آسان است البته به شرط تمرین!

در ابتدا شما را با ویژگی های زبان PHP آشنا خواهیم ساخت :

  • PHP یک زبان سمت سرور است : شاید تا به حال کلمه “زبان سمت سرور” را زیاد شنیده باشد ، ولی شاید لپ مطلب برای شما درک نشده باشد ، وقتی می گویند PHP یک زبان سمت سرور است ، یعنی این که کد PHP در ابتدا توسط شما نوشته می شود ، سپس توسط سرور(ویندوز یا لینوکس) پردازش می شود و خروجی را به صورت HTML به نمایش در خواهد آورد و هیچکس کد اصلی شما را نمی بیند و تنها خروجی کد شما را می بینند  . در قسمت پائین یک مثال را آورده ام :
  

در قسمت بالا یک قطعه کد PHP نوشته ام که سال کنونی را به نمایش در می آورد ، خروجی HTML آن به این صورت می باشد :

۲۰۱۲

بله ! تنها خروجی ما ۲۰۱۲ می باشد ، و این یعنی زبان سمت سرور، هیچکس کد اصلی date را نمی بیند و تنها خروجی آن یعنی ۲۰۱۲ را میبینند.

  • PHP یک زبان داینامیک است : دراین قسمت داینامیک بودن PHP را برای شما به نمایش خواهم درآورد : همیشه شما بخش FOOTER سایت ها را مشاهده می نمائید ، که اکثرا پس از نوشتن حق کپی رایت ، تاریخ تاسیس سایت و تاریخ کنونی را درج می کنند ، حال فرض کنید امروز آخرین روز سال ۲۰۱۱ است ، و شما می خواهید به مسافرت بروید ، و هنوزدر سال ۲۰۱۱ قرار داریم ، حال اگر بخواهید بدون اینکه نگران بروزرسانی قسمت حق کپی سایت خود باشید و از تعطیلات سال جدید لذت ببرید ، می توانید از قطعه کد زیر استفاده نمائید :
 

© 7Learn.com

با قرار دادن این کد در قسمت footer سایت خود ، به طور خودکار با آمدن سال جدید ، قسمت فوتر سایت شما به ۲۰۱۲ تبدیل می شود ، نکته ی جالبی که در این قسمت وجود دارد این است که PHP بر خلاف جاوا اسکریپت ، زمان یا تاریخ سیستم عامل شما نمی گیرد ، بلکه از زمان و تاریخ سرور خود استفاده می کند و بنابر این ویژگی درصد خطای زمان به صفر می رسد ولی در جاوا اسکریپت اگر زمان سیستم عامل شما اشتباه باشد ، زمان و تاریخ را نیز اشتباه نمایش می دهد ، حال خروجی کد فوق بدین شکل می باشد :

footer

این یک مثال کاربردی بود تا مفهوم داینامیک بودن php را درک نمائید .

نکته :همانطور که ملاحظه می نمائید ، php را درون کد html قرار داده ایم ، و در اصل هم php برای جاسازی درون کد html یک صفحه وب طراحی شده است.

با PHP چه کارهایی می توان انجام داد :

  1. ارتباط با پایگاه داده ها مانند ایجاد فرم و قرار دادن  اطلاعات فرم به صورت رکورد
  2. ارسال ایمیل به کاربر
  3. آپلود فایل روی صفحه وب
  4. کار با فایل ها
  5. ایجاد سیستم های مدیریت محتوا همانند وردپرس
  6. و…

اولین قسمت آموزش مقدماتی PHP به اتمام رسید . در بخش بعدی شما یاد خواهید گرفت که کدهای PHP را به صورت آفلاین و در سیستم خود پردازش نمائید وکدنویسی را با PHP شروع خواهیم کرد.

www.7learn.com

شنبه 7/5/1391 - 20:58 - 0 تشکر 483276

 آموزش PHP (بخش دوم) نصب xampp و اجرای کدهای php در ویندوز 

در مطلب قبلی شما را با قابلیت های PHP آشنا ساختیم ، در این قسمت ، نصب PHP را در ویندوز  خواهیم گفت و همچنین در این فصل خواهید توانست در ویندوز خود کد های PHP را پردازش نمائید .

مراحل نصب PHP و مخلفات :

۱) در ابتدا از این لینک نرم افزار XAMPP را دریافت نمائید. ( این نرم افزار ویندوز شما را تبدیل به یک سرور مجازی می کند و شما با استفاده از این  نرم افزار می توانید کدهای PHP خود پردازش و اجرا نمائید ، همچنین می توانید MySql را  نیز با استفاده از این شبیه ساز نصب نمائید.)

http://www.apachefriends.org/download.php?xampp-win32-1.7.7-VC9-installer.exe


2) پس از اینکه این نرم افزار را دانلود نمودید ،آن را اجرا کرده و پس از انتخاب زبان مورد نظر خود ، آن را با زدن چند ok , next نصب نمائید (فرض ما در این است که شما در درایو C این نرم افزار را نصب نموده اید ). پس از دریافت پیغام Congratulations! ، روی دکمه Yes کلیک نمائید و در پنجره ای که برای شما نمایان می شود ، برای دو قسمت Apache و MySql گزینه Start را کلیک نمائید .

آموزش نصب xampp

آموزش نصب xampp

۳) حال در ویندوز شما هم PHP نصب شده ، هم MySql .

4) برای اینکه تست کنید که PHP در ویندوز شما به درستی نصب شده است مسیر زیر را دنبال نمائید :

C:\xampp\htdocs\xampp

سپس در این پوشه یک فایل Notepad را ایجاد نمائید  و آن را با نام phpinfo.php ذخیره نمائید ، سپس آن را در notepad بدین گونه ویرایش نمائید :

  

پس از ذخیره کردن فایل ، ادرس زیر را در مرورگر خود تایپ نمائید :

http://localhost/xampp/phpinfo.php

پس از اینکه enter را بزنید ، اگر php شما به درستی نصب شده باشد ، صفحه ای مانند شکل زیر را مشاهده می نمائید :

php

اگر چنین صفحه را مشاهده نمودید ، یعنی php شما به درستی نصب گردید است و اگر شما هرنوع کد php را ذخیره نمائید در پوشه فوق ، کد شما پردازش می شود ، و خروجی آن برای شما قابل نمایش می باشد .

در این قسمت php را نصب نمودیم ، در قسمت های بعدی کد نویسی یا بهتر بگویم اسکریپت نویسی با php را شروع خواهیم کرد.

www.7learn.com

شنبه 7/5/1391 - 21:1 - 0 تشکر 483277

آموزش PHP (بخش سوم) نوشتن اسکریپت های php 

این فصل ، یعنی بخش نوشتن اسکریپت های php خود دارای ۲ یا ۳ بخش تقسیم خواهد شد که در در این مطلب در رابطه با مباحث زیر بحث خواهیم کرد :

  • آشنایی با چگونگی ساختار PHP
  • جاسازی PHP درون یک صفحه وب
  • ذخیره داده ها در متغیرها
  • نمایش خروجی PHP
  • نحوه تعریف انواع آرایه
  • انواع قلمرو های متغیرها در PHP

آموزش php بخش اول

اگر شما جز افرادی هستید که از کد نوشتن می ترسید ، ممکن است این مطلب کمی برای شما لذت بخش نباشد ، ولی این مطلب جز مهمترین و اگر بهتر بخواهم بگویم Base زبان برنامه نویسی PHP است ، البته سعی خواهم کرد که تا حد ممکم آن را برای شما ساده کنم.

 بخش اول : آشنایی با چگونگی ساختار PHP :

در هر صفحه PHP باید المان های زیر را رعایت نمائید :

  • پسوند قابل پردازش باید PHP باشد مانند Index.php
  • وجود تگ های باز را می توان در شرایطی حذف کرد.
  • کد های php را می توانید با html ترکیب نمائید ولی دقت کنید که کدهای php حتما باید درون تگ های باز و بسته باشند همانند دستور زیر :
1 © 7Learn.com
  • می توانید از چندین قسمت کد php روی یک صفحه استفاده کنید (یعنی چندین مورد تگ های باز و بسته php) ولی نمی توانید آنها را درون یکدیگر قرار دهید.
  • زمانی که شما ترجیح می دهید که کد php خود در یک فایل جداگانه ذخیره نمائید ، تگ اختیاری می باشد ، در حقیقت بهتر است که تگ بسته را وارد نکنید ، اما اگر کد شما حاوی کد html نیز هست حتما باید از تگ پایان استفاده نمائید.

اضافه کردن توضیحات یا Comment به کدهای PHP خود :

هر کدی که بین تگ های باز و بسته PHP قرار گیرد ، به عنوان دستور اطلاق می شود و آن دستر پردازش می گردد ، مگر اینکه با استفاده از علامت گذاری های خاصی آن خط(ها) دستور را به توضیح (Comment) تبدیل نمائید ، که در این صورت کد مورد نظر پردازش نمی شود ، کامنت گذاری برای دستورات فایده های بسیار زیادی در راهنمایی داره :

  • برای قرار دادن یک توضیح کوتاه برای عملکرد قطعه کد خود
  • برای غیر فعال کردن موقت قسمتی از کد
  • برای مشخص کردن کاربرد متغیر ها و…

برای اضافه کردن توضیحات در PHP چند روش وجود دارد :

توضیحات تک خطی :

این روش متداول ترین روش اضافه کردن یک توضیح برای کد تک خطی است ، یعنی قرار دادن دو اسلش در ابتدای آن ، همانند این :

1 //this is a comment
2
3 $book = ‘php’ ; //This is a variable

توضیحات چند خطی :

اما اگر توضیحی می خواهید استفاده کنید که چند خط را اشغال می کند با از روش زیر استفاده نمائید :

1 /*
2 This is
3 a comment
4 block
5 */

متغیر ها در PHP :

متغیر ها اسمی هستتند که به چیزی داده می شوند ، که ممکن است مقدار آن (همان چیز!) تغییر کند ولی همیشه نام متغیر یکی است ، مانند نام یک انسان ، کلمه نام همیشه یکی است ولی دارای مقادیر متفاوتی است مانند میلاد ، لقمان ، محمد و …

بهتر است برای درک مفهوم متغیر مثالی دیگر بزنم :

حساب بانکی خود را در نظر بگیرید که دارای گردش حساب هست یعنی پعنی پول هم پس انداز می شوند ، هم دریافت می شود ، اما مهم نیست که چقدر پس انداز کردید یا چقدر برداشت کرده اید ، بلکه مهم این است که همیشه آن را موجودی می نامند.

نکته: متغیر ها در زبان PHP همیشه با یک علامت $ شروع می شوند .

نمونه ای از تعریف متغیر :

1
2 $profile;
3 $book;
4 ?>

نکاتی که باید در انتخاب و نام گذاری متغیر ها رعایت نمائید :

  • متغیر ها در php همیشه با علامت $ شروع می شوند.
  • اولین کاراکتر بعد از علامت $ نمی تواند یک عدد باشد.
  • هیچ فاصله یا علامتی در نامگذاری متغیر مجاز نیست به جز علامت (_).
  • زبان php به حروف بزرگ و کوچک حساس است یعنی بین $book و $BOOK تفاوت قائل است .

نکته : سعی کنید در انتخاب نام متغیر دقت نمائید ، شما وقتی برنامه را می نویسید و به نام متغیر ها توجه نمی کنید ، همان لحظه می دانید که چه کرده اید و متغیر هایی که ایجاد نموده اید ، برای چه کاری هستند ولی اگر همان برنامه را چند هفته دیگر دوباره مشاهده کنید ، به احتمال بسیار زیاد فراموش خواهید کرد که متغیر مورد نظر چه کاربردی دارد!؟

نکته : برای انتخاب نام یک متغیر ، شما آزادی کامل دارید ولی یک استثنا وجود دارد و ان هم نام $this است ، این نام متغیر از نسخه ۳ بعد زبان php یک نام رزرو شده است برای کلاس ها ، چون از نسخه ۳ به بعد php ، قابلیت شی گرایی به این زبان افزوده شد.

مثال زیر را مشاهده نمائید :

1
2 $sum=10;
3 $average=20;
4 $name="milad";
5 ?>

همانطور که قطعه کد فوق را مشاهده می نمائید ، در دستور اول ، در متغیر sum ، مقدار ۱۰ قرار میگیرد ، دستور دوم مقدار ۲۰ در average قرار میگیرد و در دستور سوم مقدار name برابر با نام میلاد می شود .


نکته : همانطور که در مثال بالا مشاهده نمودید ، برای مقدار دهی دو متغیر sum و average از علامت کوتیشن استفاده نکردم ولی برای مقدار دهی به متغیر name از کوتیشن استفاده کردم ، برای مقدار دهی یک کلمه ، یک حرف ، یک جمله یا بهتر بگویم یک رشته از کوتیشن استفاده می کنند.

خاتمه دادن به دستورات در php :

هر دستور در php با یک علامت (;) خاتمه می یابد ، همانطور که در کد های فوق ملاحظه کردید ، پس از تعریف متغیرها از علامت ; استفاده نمودیم.

نمایش خروجی در PHP :

تمام کارهایی که شما در پشت صحنه PHP انجام می دهید ، فقط وقتی معنی پیدا می کنند که بتوانید آنها را مشاهده نمائید ، دو روش برای نمایش نتایج در PHP وجود داره :

  • استفاده از دستور echo
  • استفاده از دستور  print

نکته :این دو دستور دقیقا کاربرد یکسانی دارند با این تفاوت که مقدار print ، مقادیر true و false بر می گرداند.

می توانید از echo به همراه متغیرها ، اعداد و رشته های متنی استفاده کنید ، طریقه استفاده این دستور به صورت زیر می باشد :

1
2 $name="milad";
3 echo $name;
4 echo 5;
5 echo "David";
6 ?>

در قطعه کد بالا ، ابتدا یک متغیر به نام name تعریف کرده ایم ، سپس این متغیر را چاپ نموده ایم ، همچنین می توان مقدار مستقیم برای چاپ در نظر گرفت مانند کد بالا.

وصل کردن رشته های متنی به یکدیگر :

php هم مانند زبان های برنامه نویسی دیگر ، دارای قابلیت الحاق کردن دو یا چند رشته را با یکدیگر دارد که برای اینکار از یک نقطه (.) استفاده می نماید :

1
2 $firstname="milad";
3 $lastname="heydari";
4 echo $firstname . $lastname; // output : miladheydari
5 ?>

همان طور که ملاحظه نمودید ، دو رشته را در دو متغیر جداگانه قرار دادیم ، ولی در بخش دستور echo از عملکرد الحاقی (.) استفاده نمودیم.

برای نمایش یک فاصله در خروجی (یعنی دو کلمه milad و heydari با فاصله چاپ شوند) می توانیم از کوتیشن استفاده نمائیم :

1
2 $firstname="milad";
3 $lastname="heydari";
4 echo $firstname . " " .  $lastname; // output : milad heydari
5 ?>

همانطور که ملاحظه نمودید ، متغیر firstname را با کوتیشن الحاق کرد و همچنین متغیر lastname را با کوتیشن الحاق نمود ، حال در خروجی ما بین دو کلمه یک فاصله چاپ می شود.

نکته مهم :حتما کد زیر را در پوشه xampp ایجاد کنید و خروجی آنها را مشاهده نمائید.

انواع داده پشتیبانی شده توسط PHP

انواع داده ها در PHP شامل بولین ، عدد صحیح ، عدد اعشاری ، رشته های متنی و آرایه ها می باشند.

بولین ( Boolean) :

این نوع داده ای فقط شامل دو مقدار می باشد (درست و غلط )یعنی TRUE و FALSE ، برای TRUE مقدار ۱ و برای FALSE مقدار ۰ در نظر گرفته شده است :

1

2

3  $value = false; // is false
4  $value = 1; // is true
5  $value = -1; //is false
6  $value = 5; //is true
7  value = 0;  //is false
8  ?>

استثنا: برای با این که رشته ها باید در داخل کوتیشن قرار گیرند ، اما مقادیر true و false نباید در کوتیشن قرار گیرند ، همانطور که در کد بالا ملاحظه می نمائید مقدار false را در کوتیشن قرار نداده ایم ، اگر این مقادیر را در داخل کوتیشن قرار دهید ، آنها تبدیل به رشته false و true می شوند.

اعداد صحیح (Integer ) :

یک عدد صحیح به صورت یک عدد کامل نمایش داده می شود ، یا به عبارتی دیگر شامل هیچ قسمت اعشاری نیست مانند :

1
2 $value = 50;
3 $book = 100;
4 ?>

اعداد اعشاری (Double) :

اعداد اعشاری دارای نقطه اعشار هستند ، که به شما اجازه می دهند قسمت کسری را مشخس نمائید :

1
2 $value = 2.5;
3 $book = 5.75;
4 ?>

رشته های متنی (String) :

رشته های متنی می توانند حاوی یک کاراکتر ، یک کلمه یا یک جمله باشند که باید حتما آن ها را در داخل کوتیشن قرار داد:

1
2 $lname="heydari";
3 $book="php";
4 $email="yahoo";
5 ?>

آرایه ها (Arrays) :

اگر بخواهم در وصف آرایه بگویم ، آرایه مجموعه ای از متغیر های مربوط به یکدیگر است مثلا شما شهر تهران را یک آرایه در نظر بگیرید و مناطق ۲۲ گانه آن را مقادیر آرایه در نظر بگیرید.

آرایه ها در زبان php به ۳ صورت نوشته می شوند :

  • آرایه ایندکسی ( شاخص عددی)
1
2 $tehran = array("m1" , "m2" , "m3" , "m4");
3 ?>

همانگونه که ملاحظه نمودید ، ما  آرایه را با ۴ مقدار تعریف کردیم  و هر کدام از این ۴ مقدار دارای یک ایندکس یا شماره هستند ، همچنین آرایه ایندکسی را به صورت شاخصی می توانید تعریف نمائید ، دقیقا کاربرد همان بالایی را دارد :

1
2 $tehran[0] = "m1";
3 $tehran[1] = "m2";
4 $tehran[2] = "m3";
5 $tehran[3] = "m4";
6 ?>
  • آرایه شاخص رشته ای :

شما می توانید به جای شاخص گذاری عددی ، از رشته ای استفاده کنید به بدین صورت می باشد :

1
2 $ages["Peter"] = "32";
3 $ages["Quagmire"] = "30";
4 $ages["Joe"] = "34";
5
6 echo "Peter is " . $ages["Peter"] . " years old.";
7 ?>

در مثال بالا ، مثلا شاخص peter دارای مقدار ۳۲ است .

شاخص گذاری رشته ای را به گونه ی دیگری نیز می توانید تعریف نمائید :

1
2 $ages = array("Peter"=>32, "Quagmire"=>30, "Joe"=>34);
3 ?>

اگر آرایه شاخص گذاری رشته ای خود را همانند قسمت بالا تعریف نمائید ، برای مقدار دهی به شاخص ها از علامت  “یک مساوی و یک فلش” استفاده می شود.

  • آرایه آرایه ها:

شما آرایه آرایه ها را همانند یک جعبه ای در نظر بگیرید  که درون آن تعداد زیادی پاکت وجود وجود دارد  ، این نوع آرایه را نیز می توانید به دو صورت تعریف نمائید :

  • نوع اول (شاخص گذاری عددی) :
1
2 $families = array
3 (
4 "Griffin"=>array
5 (
6 "Peter",
7 "Lois",
8 "Megan"
9 ),
10 "Quagmire"=>array
11 (
12 "Glenn"
13 ),
14 "Brown"=>array
15 (
16 "Cleveland",
17 "Loretta",
18 "Junior"
19 )
20 );
21 ?>

حال اگر بخواهیم یک مقدار مشخص را چاپ نمائیم ، اینگونه مشخص می نمائید :

1
2 echo "Is " . $families["Griffin"][2] ." a part of the Griffin family?";
3 // OutPut : Is Megan a part of the Griffin family?
4 ?>
  • نوع دوم (شاخص گذاری رشته ای ) :
1
2 $image= array(
3 array("file" => "1" , "alt" => "milad"),
4 array("file" => "2" , "alt "=> "hossein"),
5 array("file"=> "3" , "alt"  => "ahmad"),
6 array("file" => "4" , "alt" => "reza"),
7 array("file"=>"5" , "alt"  => "not")
8 );
9 ?>

در قسمت فوق ، یک آرایه به نام image تعریف کرده ایم که همان جعبه ما می باشد ، هر پاکت شامل دو بخش است یکی بخش file و دیگری بخش alt  قسمت آرایه آرایه ها در php کاربر بسیار زیادی دارد ، ان شاالله در بخش پروژه عملی ، مثال تصاویر تصادفی را خواهیم زد که از آرایه آرایه ها استفاده می شود. فی الحال از شما انتظار نمی رود که به کاربرد آرایه ها مسلط باشید ، فقط کافیست نحوه تعریف کردن آن ها را یاد گرفته باشد ، در قسمت های بعدی مثال های خواهیم زد که کاربرد های آرایه ها را درک خواهید کرد.

نکته ای قابل توجه برای استفاده از  کوتیشن ها :

در ابتدا قطعه کد زیر ملاحظه نمائید :

1
2 $book = "this is milad"s learn on the 7learn . ";
3 ?>

در نگاه اول که ملاحظه می نمائید ، مشکلی وجود ندارد اما php فکری دیگر می کند . همانطور که شما ملاحظه کردید ما از کوتیشن منفرد استفاده کرده ایم ولی بخش milad’s نیز دارای یک کوتیشن است ، php فقط تا کلمه milad’s را پردازش می کند و ادامه جمله را پردازش نمی کند:

کوتیشن در php

برای حل این مشکل می توانید یکی از راه های زیر را انتخاب نمائید :

1
2 $book = "this is milad"s learn on the 7learn . ";
3
4 $book = "this is milad\"s learn on the 7learn . ";
5 ?>

همانطور که ملاحظه نمودید ، ما قبل از آپستروف milad یک علامت \ (بک اسلش) استفاده کردیم ، پس در مواقع اینگونه می توانید از بک اسلش استفاده نمائید.

قلمرو متغیر :

با این که بهتر است متغیرهای مورد نیاز اسکریپت خود را در ابتدای برنامه خود معرفی کنید، اما می توانید آن ها را در هر جای اسکریپت خود معرفی نمائید ، مکان معرفی کردن یک متغیر ، تاثیر بسیار زیادی برای دسترسی به آن را دارد ، در این قسمت با محدوده یا قلمرو متغیر آشنا خواهیم شد .

متغیرها در php از لحاظ قلمرو ، چهار نوع هستند :

  • متغیرهای محلی (Local Variable)
  • پارامترهای تابع
  • متغیرهای عمومی (Global Variable)
  • متغیرهای استاتیک (Static Variable)

توضیحات قسمت قلمرو متغیرها را در بخش بعدی توضیح خواهم داد.

در قسمت بعدی با عملگردها در php آشنا خواهیم شد.

www.7learn.com

شنبه 7/5/1391 - 21:4 - 0 تشکر 483278

 آموزش PHP (بخش چهارم) عملگرها 

در این فصل شما را با عملگرها در php آشنا خواهم ساخت ، عملگرها یک نماد هستند که یک عمل خاصی را در یک عبارت انجام می دهند ، شما با  بسیاری از عملگرها آشنا هستید و آن ها را از اول دوره دبستان خود فراگرفته اید همانند عملگرد جمع (+) و تفریق (-).

در ابتدا شما را با انواع عملگرها آشنا خواهم سپس به تقدم عملگرها خواهیم پرداخت :

۱) عملگرهای محاسباتی :

این نوع عملگرها کار ریاضی را بر عهده دارند و خوشبختانه استفاده از آن ها بسیار آسان است در حد دوره دبستان :

عملگردنامتوضیحمثالخروجی
x + y جمع جمع x  و y 2 + 2 4
x – y تفریق تفریق x و y 5 – 2 3
x * y ضرب ضرب x و y 5 * 2 10
x / y تقسیم تقسیم x بر y 15 / 5 3
x % y باقیمانده به دست آوردن باقیمانده ۵ % ۲
۱۰ % ۸
۱۰ % ۲
۱
۲
۰
- x منفی عدد منفی - ۲
a . b الحاقی الحاق کردن دو رشته “Hi” . “Ha” HiHa

2) عملگردهای نسبت دهی :

این عملگرها ، مقداری را به یک متغیر نسبت می دهند :

عملگرمعادل باتوضیح
x = y x = y x را برابر با y قرار می دهد.
x += y x = x + y x برابر با مقدار خود به علاوه y می شود.
x -= y x = x – y x برابر با مقدار خود به منهای y می شود.
x *= y x = x * y x برابر با مقدار خود ضربدر y می شود.
x /= y x = x / y x برابر با مقدار خود تقسیم بر y می شود.
x %= y x = x % y x برابر با مقدار خود و باقیمانده با y می شود.
a .= b a = a . b دو رشته را الحاق می کند

۳) عملگرهای افزایشی و کاهشی :

عملگرنامتوضیح
++ x افزایشی یک واحد به x اضافه می شود.
x ++ افزایشی در ابتدا x بر می گردد سپس اضافه می شود
– x کاهشی x کاهش یافته ، سپس بر می گردد
x – کاهشی x بر می گردد سپس کاهش پیدا می کند
نکته : امیدوارم متوجه شده باشید که تفاوت x++  و ++x در چیست ، اگر متوجه نشده اید به مثال زیر خوب دقت نمائید :
  

در کد فوق ، در ابتدا یک واحد به متغیر x اضافه می شود  و مقدار در  y قرار می گیرد یعنی y برابر با ۱۱ خواهد شد.

اما مثال زیر را هم ببینید :

  

در کد بالا ، مقدار فعلی x در y قرار می گیرد (یعنی مقدار ۱۰) و سپس یک واحد به x اضافه می شود و در این قسمت x برابر می شود با ۱۱٫

حال برای آشنایی بیشتر به مثال زیر توجه نمائید :

  

در کد بالا ، در ابتدا مقدار x یک واحد افزایش پیدا می کند و به علاوه مقدار فعلی y می شود (یعنی ۱۵) و در متغیر m مقدار ۲۶ قرار می گیرد و مقدار خود y برابر با ۱۶ می شود.

۴) عملگرهای مقایسه ای :

عملگرهای مقایسه ای دو مقدار را با یکدیگر مقایسه می کنند ، این عملگرها بیشتر در دستورت شرطی و تصمیمات مورد استفاده قرار می گیرند.

عملگرنامتوضیحمثال
x == y شرط برابر اگر x با y برابر بود ۵==۸ returns false
x === y یکسان بودن اگر x با y برابر بود و همچنین دارای نوع یکسانی بودند. ۵===”۵″ returns false
x != y نا مساوی اگر x نامساوی y باشد ۵!=۸ returns true
x <> y نا مساوی اگر x نامساوی y باشد ۵<>8 returns true
x !== y نا مساوی اگر x با y برابر نبود و همچنین دارای نوع یکسانی نودند. ۵!==”۵″ returns true
x > y بزرگتر اگر x بزگرتر بود ۵>8 returns false
x < y کوچکتر اگر y بزرگتر بود ۵<8 returns true
x >= y بزرگتر مساوی اگر x بزرگتر مساوی y بود ۵>=8 returns false
x <= y کوچکتر مساوی اگر x کوچکتر مساوی y بود ۵<=8 returns true

5) عملگرهای منطقی :

این عملگرها یکی از مهمترین علمگرها در زبان های برنامه نویسی است ، این عملگرها به شما اجازه می دهند جزیان یک برنامه را تغییر دهید و در دستورات شرطی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

برای درک مفهوم بهتر یک مثال می زنم :

  

در این جا ، خروجی ما دو مورد است :

  1. فایل milad.txt وجود دارد.
  2. اگر وجود نداشته باشد ، پیغام اخطار File Not Found ظاهر می شود.
عملگرنامتوضیحمثال
x and y And اگر هر دو صحیح باشند ، این عبارت صحیح است و گرنه حتی اگر یکی از آن ها صحیح باشد خروجی false می شود x=6
y=3
(x < 10 and y > 1) returns true
x or y Or اگر حداقل یکی از دو متغیر صحیح باشد نتبجه true است ، در غیر اینصورت false است x=6
y=3
(x==6 or y==5) returns true
x xor y Xor اگر تنها x یا فقط y صحیح باشد ، مقدار true می شود x=6
y=3
(x==6 xor y==3) returns false
x && y And اگر هر دو صحیح باشند ، این عبارت صحیح است و گرنه حتی اگر یکی از آن ها صحیح باشد خروجی false می شود x=6
y=3
(x < 10 && y > 1) returns true
x || y Or اگر حداقل یکی از دو متغیر صحیح باشد نتبجه true است ، در غیر اینصورت false است x=6
y=3
(x==5 || y==5) returns false
! x Not اگر x صحیح نباشد ، عبارت true می شود x=6
y=3
!(x==y) returns true
نکته : سعی کنید با عملگرها به خوبی آشنا شوید ، در ابتدا شاید فکر کنید حفظ کردن این عملگرها بسیار کار سختی است ، اما اگر شما همت و تلاش را پیشی بگیرید و بسیار تمرین کنید ، دیگر نیازی به حفظ کردن این عملگرها ندارید چون خود به خود ملکه ذهن شما خواهند شد. البته باید شانس بیاورید این عملگرها را در کنکور ندهند ، که اگر بدهند داستان درازی ست برای خودش.

استفاده از عملگر سه گانه :

عملگرهای سه گانه با علامت سوال (؟) مشخص می شوند روش استفاده از این عملگر بدین صورت می باشد :

  14 ? "young" : "child" ;
?> 

این شرط چک می کند که اگر سن شما بزرگتر از ۱۵ سال بود مقدار متغیر compare را برابر با young قرار می دهد در غیر اینصورت مقدار متغیر برابر با child می شود.

تقدم عملگرها :

تقدم عملگرها در تمام زبان های برنامه نویسی چه سیستمی چه تحت وب بسیار مهم هستند و شما باید ترتیب این عملگرها را به خاطر داشته باشید ، جدول زیر ترتیب عملگرها را در php به نمایش درآورده است :

عملگردنام
 new  ایجاد یک نمونه شی (شی گرائیی)
 ( )  پرانتز
 [ ]  شاخص گذاری
 ! ++ –  عملگر نه! افزایشی و کاهشی
 @  توقف خطا
 / * %  ضرب و تقسیم و باقیمانده
 + – .  جمع و تفریق و عملگر الحاقی
< <= >= >  کوچکتر مساوی ، بزرگتر مساوی ،
 == != === <>  نامساوی و…
 || &&   عملگر AND و OR
 ?:  عملگر سه گانه
 AND XOR OR  عملگرهای منطقی
 ,  جدا کننده

مثال :

به نظر شما خروجی فوق چیست ؟

  

فکر می کنید که در خروجی چه مقداری چاپ می شود ، اگر گفته اید ۷۲ ، کاملا در اشتباه قرار دارید ، مگر عملگر ضرب تقدم بیشتری نسبت به جمع ندارد؟؟؟ در ابتدا ، ۷ ضربدر ۶ می شود و سپس به علاوه ۵ می شود ، پس خروجی برابر با ۴۷ می باشد.

مثالی دیگر :

  

حال خروچی چیست ؟؟؟ اگر در ابتدا متغیر x به علاوه y شود و حاصل آن بر ۲ تقسیم شود و نتیجه آن ضرب شود ، حاصل ۲۴ می شود ، یا اینکه اگر ابتدا y تقسیم بر ۲ شوید وحاصل آن با x جمع شود و نتیجه آن در ۳ ضرب شود ، حال آن ۳۳ خواهد بود و… اما اگر این کد را در xampp ایجاد کرده باشید خروجی به شما عدد ۲۱ را نمایش می دهد ، چرا؟؟؟

در ابتدا y تقسیم بر ۲ می شود ، سپس ۵ ضربدر ۳ می شود و سپس حاصل به علاوه ۶ می شود.

در این قسمت شما را با عملگرها آشنا ساختیم ، در قسمت بعد دوباره سری به قسمت اصول اسکریپت نویسی در php خواهیم زد.

www.7learn.com

شنبه 7/5/1391 - 21:8 - 0 تشکر 483280

آموزش PHP (بخش پنجم) رشته ها و آرایه های سوپرگلوبال 

در این قسمت از آموزش php شما را با مبحث String ها (رشته ها) و آرایه های سوپر گلوبال آشنا خواهیم ساخت . بخش رشته ها و آرایه های سوپرگلوبال یکی از قدرت های php هستند و می توان برنامه های بسیار کاربردی با استفاده از این دو انجام داد .

آرایه های سوپرگلوبال :

این آرایه ها را که اصطلاحا به آن ها آرایه های داخلی php می گویند ، از قبل در زبان php گنجانده شده اند ، و نام آن ها همیشه (دقت کنید ، همیشه) با یک علامت دلار و یک زیر خط مشخص می شود . در قسمت پائین چند نمونه آرایه های سوپرگلوبال را مشاهده می نمائید :

1 $_POST[" " ];
2 $_GET[" " ];
3 $_FILES[" " ];

به عنوان مثال برای پردازش یک فرم با متد POST می توانید از آرایه سوپرگلوبال POST استفاده نمائید .

نکته :
در قسمت های مختلف آموزش php با آرایه های سوپرگلوبال زیادی آشنا می شوید ،مخصوصا در مباحث : پردازش فرم و آپلود فایل و سیستم لاگین .
نکته :
آرایه های سوپرگلوبال باید با حروف بزرگ نوشته شوند.

برای این که مفهوم آرایه های سوپر گلوبال برای شما قابل درک باشد ، یک مثال خواهیم زد :

در ابتدا کد زیر را در ویندوز خود اجرا نمائید :

1
2
3
4
5

6
7
8

9
10
11
12 if(isset($_POST["upload"])){
13 print_r($_FILES);
14 }
15 ?>
16
17

پس از اجرا کردن آن ، بر روی گزینه browse کلی نمائید و یک فایل را انتخاب نمائید و گزینه upload را کلیک نمائید ، حال متنی برای شما چاپ می شود :

آرایه های سوپرگلوبال در php

همانطور که مشاهده نمودید ، آرایه files دارای ۵ مقدار است(name , type , tmp_name , error , size)  از این آرایه برای آپلود کردن فایل استفاده می شود .

نکته :
از دستور print_r برای چاپ کردن مقادیر یک آرایه استفاده می شود ، همچنین در کد بالا از دستور pre استفاده کردیم ، برای نمایش خواناتر آرایه.

رشته ها (Strings) :

در این قسمت شما را با رشته ها و توابع کاربردی رشته ها در php آشنا خواهیم ساخت.

برای شروع بهتر یک مثال بزنیم :

1
2 $result = "this is PHP . \n Part of the Strings. " ;
3 echo $result;
4 ?>

اگر خروجی را مشاهده نمائید ، این جمله در یک خط نوشته شده است ولی اگر سورس کد صفحه را مشاهده نمائید ، جمله ما در دو خط چاپ شده است .

به این کاراکترها ، کاراکترهای فرار می گویند ، در جدول زیر لیستی از کاراکترهای فرار را مشاهده می نمائید :

کارکاترهای فرار
نام کاراکترتوضیح
\n کاراکتر خط جدید
\r
\t فاصله گذاری افقی
\v فاصله گذاری عمودی
\e یک فاصله یا همان space
\f میدونم هست ولی کاربردش رو خودم هم نمیدونم
\\ قرار دادن یک بک اسلش
\$ علامت دلار
\” قرار دادن کوتیشن
\[۰-۷]{۱,۳} برای مبنای ۸
\x[0-9A-Fa-f]{1,2}

روش Heredoc :

این روش در مواقعی کاربرد دارد که شما بخواهید یک متن طولانی را چاپ نمائید ، یکی از خوب هایی که دارد این است که دیگر نیازی نیست از کوتیشن های تکی و دوتایی استفاده کنید.

1
2 echo <<
3 Example of string
4 spanning multiple lines
5 using heredoc syntax.
6 EOD;
7
8 ?>
نکته :
کاراکتر های >>> اجباری هستند و EOD آخر حتما باید در یک خط جداگانه چاپ شود.

آشنایی با چند تابع پرکاربرد برای رشته ها :

۱) تابع strlen :

این تابع طول رشته را بر میگرداند ( از ابتدا تا انتهای رشته را میخواند و تعداد کاراکترها ها را بر می گرداند.

1
2 echo strlen("Hello world!"); //OutPut : 12
3 ?>

2) تابع strpos :

در این تابع میتوان یک مقدار را مورد جستجو قرار داد و موقعیت آن را بر می گرداند :

1
2 echo strpos("Hello world!","world"); //OutPut:6
3 ?>

در کد بالا ، مقدار world را مورد جستجو قرار می دهد و موقعیت اولین کاراکتر را یعنی w را بر می گرداند.

۳) تابع های حذف فضاهای خالی :

  • ltrim : برای حذف فضای خالی سمت چپ استفاده می شود.
  • chop : برای حذف فضای خالی سمت راست استفاده می شود.
  • trim : برای حذف فضاهای خالی سمت چپ و راست استفاده می شود.
1
2 $lentgh = "      Milad Heydari              ";
3 echo trim($lentgh) . "
";
4 echo ltrim($lentgh) . "
";
5 echo chop($lentgh) . "
";
6 ?>

4) تابع های تبدیل حروف رشته ها :

  • strtoupper : این تابع رشته ای را به حروف بزرگ تبدیل می کند.
  • strtolower : این تابع رشته ای را به حروف کوچک تبدیل می کند.
  • ucfirst : بزرگ کردن اولین حرف رشته مثلا Milad
  • ucwords : بزرگ کردن اولین حرف تمام کلمات رشته مثل Milad Heydari
1
2 $one = "7learn is best";
3 $two = "7LEARN IS BEST";
4 echo strtolower($two) . "
";
5 echo strtoupper($one)  . "
" ;
6 echo ucfirst($one)  . "
";
7 echo ucwords($one)  . "
";
8 ?>

5) جایگزینی رشته ها :

با استفاده از این تابع شما می توانید مثلا به جای _ از – استفاده شود :

1
2 $two = "7LEARN_IS_BEST";
3 echo str_replace("_" , "-" , $two);
4 ?>

برای آشنایی با تمامی تابع های رشته ها می توانید به آدرس زیر مراجعه نمائید :

این قسمت را حتما چندین بار تمرین کنید تا در ذهنتان باقی بماند .

در قسمت بعدی آموزش ،  شما را با خطاها در php آشنا خواهیم ساخت

www.7learn.com

شنبه 7/5/1391 - 21:11 - 0 تشکر 483281

 آموزش PHP (بخش ششم) پیغام های خطا

در این بخش شما را با پیغام های خطا در PHP آشنا خواهیم ساخت. پیغام های خطا جزئی از یادگیری PHP هستند ، پس سعی کنید پیغام های خطا را یاد بگیرید تا بتوانید یک برنامه را به اصطلاح Debug نمائید.

هر پیغام خطا در زبان php از سه قسمت تشکیل شده است :

پیغام های خطا در PHP

همانطور که شکل فوق را مشاهده نمودید ، هر پیغام خطا از ۳ قسمت تشکیل شده است ، به عنوان مثال پیغام فوق را مشاهده نمائید ، خوب اگر شما تازه کار باشید فکر می کنید که این پیغام خطا در خط ۳ به وجود امده است و این پیغام شما را مجبور می کند که فقط خط ۳ را نگاه بکنید ولی اینگونه فکر کردن درباره نمایش پیغام خطا کاملا اشتباه است . PHP وقتی می گوید که مثلا پیغام خطا در خط ۳ به وجود امده است منظور این است که مشکل پیش آمده  قبل از خط ۳ می باشد (یعنی می تواند بین خطوط ۱ تا ۳ باشد) .

پیغام های خطا در زبان PHP هفت گروه هستند ، ما این ۷ گروه را برای شما نام برده و تعریف می کنیم ، بهتر است این ۷ گروه را به خاطر بسپارید ، البته در حین زدن کد با PHP اینقدر خطا به وجود می آید که خود به خود تمامی این خطاها را از بر می شوید.

  • Fatal Error: این نوع خطا که بسیار جدی می باشد معمولا وقتی رخ می دهد که شما فایل یا تابعی را فراخوانی کرده اید که وجود نداشته باشد . مثلا کد زیر این نوع خطا را برای شما نمایش می دهد :
  

همانطور که ملاحظه نمودید ما یک تابعی را فراخوانی نمودیم که قبلا تعریف نشده است .

  • Recovable Error : این پیغام خطا زمانی رخ می دهد که استثنا خاص تولید شود که معمولا برای جلوگیری از این نوع خطاها ، کدها را در یک قطعه try و catch قرار می دهند که بعدا توضیح خواهیم داد.
  • Parse Error : این خطا وقتی رخ می دهد که اشتباه شما گرامری باشد مثلا اشتباه در نمایش دادن کوتیشن مانند قطعه کد زیر :
  
  • Warning : این خطا، جدی ترین نوع خطاها می باشد مثلا یک فایل گم شده باشد ولی آنقدر شدید نیست که مانع از اجرای کدهای دیگر شود.
  • Deprecated : این نوع خطا از php نسخه ۵ به بعد ارائه شد ، و می توان گفت که این نوع به طور مستقیم یک پیغام خطا نیست بلکه نصیحت است ، یعنی به شما نصیحت می کند که بهتر است از این کد استفاده نکنید چون  اگر سرور شما در آینده اپدیت شود ، دیگر این کد کار نمی کند (در حقیقت کدهای منسوخ شده را به شما اطلاع می دهد).
  • Strict : این نوع خطا نیز همانند یک پیرمرد نصیحت دهنده عمل می کند و به شما اعلام می کند که شما تکنیک درستی را اعمال نکرده اید (به قول خودمون ، لقمه رو دور سرت نپیچ).
  • Notice : این نوع خطا اهمیت چندان زیادی ندارد ولی بهتر است انها را برطرف نمائید و اصلا باعث ایجاد اختلال در اجرای برنامه نمی شوند مثلا شما از متغیری استفاده نموده اید که از قبل اعلان نشده باشد .
  

حال شما با انواع خطاها در php آشنا شدید ، حال وقت آن است که شما بتوانید اگر خطایی به وجود آمد آن ها را مدیریت کرده و چاره ای برای آنها بیندیشید :

اداره کردن استثناها :

php نیز همانند زبان های برنامه نویسی دیگر مثل سی شارپ یک روش فوق العاده جذاب برای اداره کردن خطاها ارائه نموده است و آنهم استثنا یا Exception نام دارد .

تعریف یک Exception بدین گونه می باشد :

  

در قطعه کد فوق مثلا ما گفته ایم که اگر path ما دارای آدرس نادرستی بود یا اینکه توجه کنید یا اینکه قابل خواندن نبود ، یک استثنا ایجاد نماید . اما ما اینجا فقط استثنا را ایجاد نمودیم اما برای مدیریت این استثنا باید از دستورات try و catch استفاده نمائید ، اما شاید تا به حال فکر کنید که این کار چه فایده ای دارد ؟؟؟ برای پاسخ به این سوال ، من یک سوال طرح می کنم و خودم هم جواب آن را خواهم داد:

فرض کنید یک فایلی گم شده است و صفحه مورد نظر به آن فایل احتیاج محض دارد ، حال اگر این صفحه باز شود یک خطای مرگ بار را نمایش می دهد و کاربری که این خطا را مشاهده می کند قطعا (شک نکنید!) از سایت شما فرار می کند ، حال شما باید چه کنید ؟؟؟

برای اینکار شما با استفاده از یک استثنا ، به موتور php دستور می دهید که قطعه اصلی کد شما را اجرا نکند و و قسمت تنها قطعه کد Catch را اداره کند که این قطعه کد می تواند هدایت کاربر به صفحه ای دیگر باشد.

تعریف try و catch :

 getMessage();
}
نکته :
نام متغیر می تواند هر چیزی باشد ولی نام e یک استاندارد بین برنامه نویسان می باشد.
نکته :

در طی آموزش php با مثال هایی که خواهیم زد با کاربرد استثناها آشنا خواهید شد ، ما فقط تا به اینجا از شما توقع داریم با استثنا و طریقه نوشتن آن آشنا شوید ، پس نگران نباشد.

در قسمت بعدی آموزش شما را با حلقه ها و شرط ها آشنا خواهیم ساخت .

www.7learn.com

شنبه 7/5/1391 - 21:15 - 0 تشکر 483283

 ارسال اطلاعات به دیتابیس در php 

امروز قصد دارم اولین پروژه ی کار با دیتا بیس رو خدمتتون ارائه بدم و همونطوری که قبلا هم گفتم،تو اولین پروژه قصد دارم که آموزش بدم که چطوری میشه اطلاعاتی رو به دیتا بیس فرستاد و همچنین چطور میشه اون ها رو مشاهده کرد
پیشنهاد می کنم برای اینکه بتونید در این بخش ، منو همراهی کنید و دقیقأ متوجه توضیحات بشید،اول آموزش قبلی منو حتمأ مطالعه کنید
بدون مقدمه ، میریم سر اصل مطلب و توضیحات رو شروع می کنم:
اولین بخش کار ما اینه که بتونیم یه صفحه ایجاد کنیم که این صفحه شامل تعدادی فیلد و دو تا دکمه هم داشته باشه تا بازدن دکمه،اطلاعات ارسال بشه
برای ارسال اطلاعات به دیتا بیس ، ما میتونیم به دو روش عمل کنیم ، یکی اینکه بعد از زدن دکمه ی ارسال،اول کاربر به صفحه ی دیگه ای منتقل بشه و بعد اطلاعات از طریق اون صفحه فرستاده بشن به دیتا بیس ، یکی هم این که با زدن دکمه ی ارسال،اطلاعات مستقیمأ از طریق همون صفحه ی اول ارسال بشن.
من تو این آموزش به دلخواه ، روش اول رو انتخاب کردم و اونو آموزش میدم ، اگه لازم بود بگین تا روش دیگه رو هم بگم خدمتتون.
اولین مرحله اینه که همونطور که گفتم صفحه ای ایجاد بشه که اطلاعات رو داخلش بنویسیم ، به همین منظور ، من یه صفحه ایجاد می کنم که شامل دو تا فیلد هست و دو تا دکمه هم هست ، یکی برای پاک کردن فرم و یکی برای ارسال اطلاعات،بخشی از کد هایی که توی این صفحه قرار می گیرن میتونن HTML باشنو یا حتی میشه از CSS استفاده کرد برای زیبا سازی ظاهرش ، اما بخشی از کد ها که قرار اطلاعات رو ارسال کنن ، باید PHP باشن که من الان بخش هایی که PHP هستن رو اول یکی یکی میذارم و توضیحشونو میدم و در پایان هم کل کد هایی که باید توصفحه باشن رو قرار میدم

if(@$_POST["Submit"])

شما در ابتدای کد ها،کد بالا رو می بینید،ما با این کد در واقع میگیم که اگر کلیدی که اسمش Submit هست ،فشرده شد،اون وقت کارهای بعدی رو انجام بده

include_once("config.php");

در خط بعد ،شما دستور بالا رو مشاهده می کنید که در قسمت قبلی،من در موردش توضیح دادم،در واقع ما داریم این صفحه رو بازخوانی می کنیم تا اطلاعاتی رو که بهش دادیم،ازش بگیریم،البته در مراحل بعد،من آموزش ساخت این فایل رو هم خواهم داد

$con = mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass) or die("خطا در اتصال به پایگاه داده");

ما برای ارسال اطلاعات،احتیاج داریم که به دیتابیسمون متصل بشیم،پس با این دستور،اتصال به دیتا بیس انجام خواهد شد،من از سه تا متغییر استفاده کردم که به ترتیب از سمت چپ به راست مربوط میشن به آدرس هاستمون،نام کاربری دیتابیسمون و رمز عبور دیتابیس و هم من دستوری نوشتم که داخلش دای به معنی مردن به کاررفته و این در واقع به برنامه میگه که اگه دستور قبلی که همون اتصال به دیتا بیس هست،دچارخطایی شد،پیغام “خطا در اتصال به پایگاه داده” رو نشون بده.
دقت کنید که ما میتونستیم این کد رو به یه صورت دیگه هم بنویسیم که در صورت بروز خطا،خود پیغام خطا رو بنویسه مثل این:

$con = mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass) or die(mysql_error());

در خط بعد ریا، شما کد زیر رو می بینید:

$selected=mysql_select_db($db_name, $con) or die("خطا در انتخاب پایگاه داده");

این دستور ، در اصل دیتا بیسی که قرار ما اطلاعات رو بهش ارسال کنیم رو مشخص می کنه ، چون ممکنه ما چندین دیتا بیس رو روی هاستمون داشته باشیم، پس با این دستور ، یه دیتا بیس رو مشخص می کنیم،توی این کد هم دو تا متغییر می بینید که به ترتیب از سمت چپ به راست مربوط هستن به نام دیتا بیس و نام کانکشنمون که اولی رو توی فایل کانفیگمون معرفی می کنیم و دومی که که در ابتدای دستورات ، معرفی شده ، ضمنأ ما انتخاب دیتا بیس رو هم برابر یه متغییر قرار دادیم تا به موقش ازش استفاده کنیم

if($selected){

در خط بعدش ، شما یه شرط رو می بینید که گفته اگه دیتا بیس با موفقیت انجام شد،یه سری کار ها رو انجام بده

$name = $_REQUEST["name"];
$mob = $_REQUEST["mob"];

ما دو تا فیلد یا جعبه ی متن تو صفحه قراره قرار بدیم که اسم یکیش name و اسم یکی دیگش mob(مخفف mobie) خواهد بود،پس احتیاجه که متن داخل هر کدوم از اونا رو بگیریم،پس واسه این کار،دستور بالا رو استفاده می کنیم.

$ins = "INSERT INTO $table (name,mob) VALUES ("$name","$mob")";

در خط بعد،ما دستور بالا رو می بینیم،ما با این دستور رو می بینیم که برای این هست که به برنامه بگه که چه اطلاعاتی رو کجا قرار بده ، توی این دستور هم ما سه تا متغییر رو می بینیم،از سمت چپ ،اولی مربوط به نام جدولمون هست که توی دیتا بیس ساخته شده،این متغییر در فایل پیکربندی یا config معرفی میشه،قبل از دو متغییر دیگه،ما دو تا کلمه ی name و mob رو می بینیم،اینا مربوط هستن به دوتا فیلدیا خانه که داخل جدولمون که اونم توی دیتا بیس هست ساخته شدن
بعد ما متغییر name$ رو می بینیم که در وسط همین دستورات معرفی شده و بعدی هم متغییر mob$ هست که اونم همینجا دوباره معرفی شده

نکته :
این دستور در واقع اول نام جدول،بعد نام خانه های جدول و بعد هم متغییر هارو معرفی کرده
اگه جای متغییر هاویا اسم خانه های جدول جابجا بشه،اطلاعات هم جابجا ذخیره میشه
$saved=mysql_query($ins );

ما کد بالا که خودش برابر یه متغییر قرار داده شده،دستور ذخیره ی اطلاعات رو به همون صورتی که قبلأ تعریف شده ، صادر می کنه و یه متغییر داخلش هست که در واقع معلوم می کنه که چه اطلاعاتی و بر اساس چه پیکربندی ای ذخیره بشن که در اینجا همونطور که میبینید متغییری که داخل پرانتز این دستور قرار گرفته،
مربوط به دستور قبلی هست و میگه اطلاعات براساس اون دستور ذخیره بشن

if($saved){

ما توسط این شرط میخوایم ببینیم که آیا عملیات موفقیت آمیز بوده یا نبوده که همون طوری که می بینید، گفتیم اگه موفقیت آمیز بود یه پیغام و اگه
موفقیت آمیز نبود،یه پیغام دیگه رو نشون بده

mysql_close($con);

این دستور خلاف دستور اتصال به دیتا بیس عمل می کنه،یعنی اتصالی که قبلأ انجام شده رو قطع می کنه،میتونیم از این
دستور حتی فاکتور بگیریم و ننویسیمش،اما این کار ، کار خطرناکیه،چون هم باعث کاهش امنیت سایتون میشه و هم باعث کاهش سرعت سایت و ذخیره ی اطلاعات و نمایش اونها میشه.

حالا کل دستوراتی رو که باید تو صفحه ی اول بنویسیم رو من اینجا میذارم

    فرم ارسال اطلاعات   

:نام

:تلفن

این صفحه رو با یه نام دلخواه ذخیره کنید
index.php
حالا نوبت فایل config.php یا پیکربندی هست ، قبلأ در موردش صحبت کردم پس زیاد توضیح نمیدم،اطلاعات زیر رو باید داخلش بنویسیم

  

حالا این فایل رو با نام config.php ذخیره کنید

من قصد داشتم تو همین قسمت آموزش دریافت اطلاعات و همچنین ساخت جدول و فیلد در دیتا بیس رو بگم،اما چون بحث خیلی طولانی میشه،میذارم واسه قسمت بعدی.
حتما نظراتتون رو اعلام کنید و اشکالاتتون رو در مورد این پروژه اعلام کنید

موفق باشید

www.7learn.com

شنبه 7/5/1391 - 23:43 - 0 تشکر 483493

سلام دوستان


من از Wamp استفاده می کنم. توی Wamp باید فایلهای PHP رو توی پوشه WWW قرار داد


موفق باشید

شنبه 7/5/1391 - 23:52 - 0 تشکر 483501

راستی یادم رفت بگم. 


در اینترنت دو سه تا زبان بیشتر پر استفاده است.


1-بیشترین مربوط به PHP است. که راحت تر و آسون تره... سایت سازهای آماده زیادی هم برای این زبان ساخته شده که نمونه هاش WordPress و PHPNuke و VBulettin و دروپال و جوملا اشاره کرد


2-بعد از اون مربوط به ASP هست که نمونش همین سایت تبیانه...


3-بعد از این دو زبان برنامه نویسی تحت وب CGI کمی حرف واسه گفتن داره. یک پک سایت ساز معروف رو که من دیدم اسمش Movable Type هستش که دقیقا مطمئن نیستم برای سایت هست یا فقط وبلاگ



يکشنبه 8/5/1391 - 17:24 - 0 تشکر 484304

gavad_vb گفته است :
[quote=gavad_vb;333137;483501]راستی یادم رفت بگم. 

در اینترنت دو سه تا زبان بیشتر پر استفاده است.


1-بیشترین مربوط به PHP است. که راحت تر و آسون تره... سایت سازهای آماده زیادی هم برای این زبان ساخته شده که نمونه هاش WordPress و PHPNuke و VBulettin و دروپال و جوملا اشاره کرد


2-بعد از اون مربوط به ASP هست که نمونش همین سایت تبیانه...


3-بعد از این دو زبان برنامه نویسی تحت وب CGI کمی حرف واسه گفتن داره. یک پک سایت ساز معروف رو که من دیدم اسمش Movable Type هستش که دقیقا مطمئن نیستم برای سایت هست یا فقط وبلاگ




البته زبونایی مثل پاتون، روبی و پرل هم کم کم دارن جای خودشون رو باز میکنن تو این زمینه

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.