• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 275)
شنبه 7/5/1391 - 11:10 -0 تشکر 482936
لیگ میلیاردی علیه فوتبال ملی

برگرفته از بخش خبری تحلیلی سایت فرارو



جابه‌جا شدن بیش از 180 بازیكن در فصل نقل‌و‌انتقال فوتبال كه با ارقام ریز و درشت صورت گرفت، مثل سال‌های گذشته حساسیت‌های بحقی را از جانب كارشناسان و مردم به دنبال داشت چرا كه پول این نقل و انتقال عمدتا از كانال منابع دولتی خرج می‌شود و در شرایطی كه حداقل انتظار از صرف هزینه میلیاردی در لیگ برتر، تقویت پایه‌های فوتبال ملی است، كارشناسان تاكید دارند كه این لیگ به هیچ عنوان در این راستا حركت نكرده و بلكه بر علیه فوتبال ملی است

شنبه 7/5/1391 - 11:11 - 0 تشکر 482937

مصداق بارز این ادعا برگزاری 11 دوره رقابت‌های لیگ حرفه‌ای و مقایسه وضعیت كنونی فوتبال ایران با 11 سال پیش است. وضعیتی كه تغییر ملموسی در آن مشاهده نمی‌شود.

شنبه 7/5/1391 - 11:12 - 0 تشکر 482938

هزینه كردن میلیاردی باشگاه‌ها كه هر سال روند رو به رشد و افسار گسیخته‌ای دارد، در شرایطی ادامه می‌یابد كه اگر هزینه‌كرد این پول‌ها را سرمایه‌گذاری برای آینده ورزش ایران بدانیم، با یك حساب سرانگشتی و بررسی شرایط 11 سال گذشته‌ فوتبال ایران (یعنی از بدو شكل‌گیری لیگ حرفه‌ای) بوضوح درمی‌یابیم، نه تنها در بخش نیروی انسانی شامل پرورش فوتبالیست، داور و مربی فوتبال كه در بخش زیرساخت‌های ورزش هم رشد قابل ملاحظه‌ای مشاهده نشده است.

شنبه 7/5/1391 - 11:12 - 0 تشکر 482939

این در حالی است كه اگر یكی، دو باشگاه خصوصی را فاكتور بگیریم، درصد بسیار بالایی از این هزینه‌ها به صورت غیرمستقیم از جیب مردم و از سوی باشگاه‌های دولتی پرداخت شده است.

شنبه 7/5/1391 - 11:13 - 0 تشکر 482940

فساد فوتبال، اضمحلال فرهنگ

مهدی مناجاتی، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال كه چند سالی است عطای كاركردن در فوتبال را به لقایش بخشیده است، درباره هزینه‌های میلیاردی لیگ برتر به جام‌جم می‌گوید: معتقدم نه تنها در فوتبال كه در هر بخش دیگری نیز هر وقت پول بی حساب و كتاب تزریق شده، اولین پیامد آن ایجاد فساد است، فسادی كه ابتدا باشگاه‌ها را در برگرفته و در ادامه دود آن به چشم تیم ملی می‌رود. ممكن است مخالفان در این باره بگویند همه جای دنیا و در فوتبال حرفه‌ای این ارقام رد و بدل می‌شود اما در پاسخ باید گفت كجای فوتبال ما با این پول‌ها حرفه‌ای شده است؟

شنبه 7/5/1391 - 11:13 - 0 تشکر 482941

وی با اشاره به مقطعی كه سرپرستی تیم ملی را در زمان سرمربیگری امیر قلعه‌نویی عهده دار بود، می‌افزاید: در آن مقطع نسبت به نظم و انضباط لژیونرهایی چون كریمی، نكونام ، هاشمیان و مهدوی‌كیا اطمینان خاطر داشتیم، چرا كه آنها از دل فوتبال واقعا حرفه‌ای به اردوی تیم ملی می‌آمدند و علاوه بر بعد فنی، در زمینه نظم و انضباط و فرهنگ بازیگری نیز از بیشتر بازیكنان لیگ به اصطلاح حرفه‌ای ایران یك سر و گردن بالاتر بودند.

سرپرست اسبق تیم ملی با اشاره به نقش دلال‌ها و گرفتار شدن برخی مدیران باشگاه‌ها در منجلاب این دلال‌ها، در بررسی موضوع یك قدم پارا فراتر گذاشته و می‌گوید: به اعتقاد من این ارقام سنگین مالی تحریك برخی تماشاگران را هم به دنبال داشته است و بعضا آنها را به فحاشی وادار می‌كند.

وی می‌افزاید: دردآورتر این‌كه در میان برخی فوتبالیست‌های ما دیگر خبری از احترام گذاشتن به بزرگ‌تر و پیشكسوت وجود ندارد؛ روندی كه به خاطر آلوده شدن فوتبال ایجاد شده و در واقع این هم پیامد فرهنگی رد و بدل شدن این پول‌هاست.

شنبه 7/5/1391 - 11:14 - 0 تشکر 482942

موج مخرب روحی برای كاروان المپیك

اما كاظم اولیایی، مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال، یك بعد دیگر این موضوع را مورد توجه قرار می‌دهد. او با اشاره به فضای روحی و ملتهبی كه در حاشیه فصل نقل و انتقال لیگ شكل گرفت، به جام‌جم می‌گوید: 30 سال است كه این كشور روی نسل جوان خود سرمایه‌گذاری می‌كند و یكی از جاهایی كه باید این سرمایه‌گذاری به ثمر بنشیند، المپیك لندن است، چرا كه موفقیت در این رویداد پیام‌های بسیار بزرگی برای جهانیان دارد.


اما در شرایطی كه قهرمانان رشته‌های مختلف بعضا برای تامین حداقل‌های زندگی دچار مشكل بوده و در عین حال از آنها توقع كسب مدال در المپیك داریم، همزمان با بحران چشم و هم چشمی در فوتبال، این موضوع پیامدهای بسیار مخرب روحی برای ورزشكاران دیگر رشته‌ها در برداشته است. دردناك بودن این قضیه زمانی دو چندان می‌شود كه همه می‌دانند این ارقام سنگین مالی، خروجی چندانی برای ورزش ایران ندارد، بلكه در این مقطع حتی برای كل ورزش نیز مضر است.

شنبه 7/5/1391 - 11:15 - 0 تشکر 482943

وی با تاكید بر این‌كه هزینه كردن در فوتبال همچون كشورهای پیشرفته برای فوتبال ما هم مضر نخواهد بود، می‌افزاید: شخصا معتقدم برای رشد و توسعه فوتبال خیلی بیشتر از اینها باید خرج كنیم و این ارقام نسبت به دستاورد بزرگی كه می‌توانیم به آن دست یابیم خیلی هم پایین است؛ البته با رعایت شرایطی خاص،. ما نمی‌توانیم قله یك كوه را فتح كنیم بدون آن‌كه ابتدا دامنه را پشت سر بگذاریم. پول باید در جای درست آن خرج شود و مبلغ مالی باید به سمت بعد سخت‌افزاری، رده‌های پایین سنی فوتبال و برنامه‌ریزی مدون و دقیق هدایت شود، نه به سمت جیب دلالان و برخی مدیران آلوده در این ورطه كه تنها خروجی آنها مشتی حاشیه‌سازی مخرب است.

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال با اشاره به لیگ كشورهای پیشرفته فوتبال، ادامه می‌دهد: در جایی كه برنامه‌ریز، ناظر و مجری خود دولت است، نباید انتظار وضع دیگری را داشت. اگر صحبت از ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای است، چون این ورزش متعلق به خود ماست و می‌توانیم الگوی دیگران قرار بگیریم اما فوتبال یك ورزش وارداتی است و باید پذیرفت كه باید از كشورهای صاحب نام این ورزش الگو بگیریم. سال‌ها می‌گوییم فوتبال امروز در دنیا به یك صنعت تبدیل شده، اما گوش شنوایی وجود ندارد كه این موضوع بسیار مهم را برای فوتبال ایران نهادینه كند.

وی با تاكید بر این‌كه مقوله نظارت، برنامه‌ریزی و اجرای این برنامه‌ها در ورزش، باید كاملا مستقل انجام شود، می‌گوید: طبیعی است كه در بحث نظارت، مجلس بهترین ارگان برای نظارت بر ورزش تلقی می‌شود و دولت در بخش برنامه‌ریزی می‌تواند نقش خود را با استفاده از كارشناسان واقعی بخوبی ایفا كرده و دربخش اجرا هم باید كار را به بخش خصوصی سپرد؛ یعنی حلقه مفقوده همین لیگ ایران.

شنبه 7/5/1391 - 11:16 - 0 تشکر 482944

لیگ، علیه فوتبال ملی

مجتبی تقوی، سرمربی كنونی تیم فوتبال سایپا سومین كارشناسی بود كه نزدش رفتیم. او صحبت‌هایش را این‌گونه آغاز می‌كند: با قاطعیت می‌گویم این لیگ به هیچ عنوان در خدمت فوتبال ملی ما نیست و مخالفان این دیدگاه من در آینده‌ای نزدیك به این نكته پی خواهند برد، جایی كه كارلوس كرش سرمربی تیم ملی با چالش بزرگی مواجه خواهد شد.

وی در توضیح بیشتر صحبت‌هایش، می‌افزاید: اصلی‌ترین هدفی كه در پس لیگ و در همه جای دنیا مورد توجه قرار دارد، تولید بازیكن است؛ بازیكنانی كه در نهایت در خدمت تیم‌های ملی كشورشان قرار می‌گیرند، اما آیا لیگ ما چنین خاصیتی دارد؟ اگر این طور است پس چرا ما در برخی پست‌های حساس و كلیدی تیم ملی جایگزین مطمئنی برای دروازه‌بان، دفاع میانی و هافبك‌های وسط خود نداریم؟ بنابراین با توجه به خلأ موجود در تیم ملی كه بخوبی نشان‌دهنده ضعف لیگ در تولید بازیكن است شك نكنید كارلوس كرش حتی اگر تیم ملی را هم به جام جهانی ببرد، در جام جهانی با این چالش دست به گریبان خواهد بود.

چه راهكاری برای برون رفت از این وضع پیشنهاد می‌كنید؟ این كارشناس فوتبال در پاسخ به این سوال جام‌جم می‌گوید: برای این‌كه لیگ در خدمت منافع ملی قرار گیرد، فدراسیون فوتبال باید به معنی واقعی كلمه از باشگاه‌هایی كه در مسیر پشتوانه‌سازی و میدان دادن به جوانان گام بر می‌دارند حمایت واقعی داشته باشد و اجازه ندهد باشگاه‌های سازنده به‌خاطر هزینه‌های بی حساب و كتاب و تزریق پول‌های گزاف، دچار چالش شوند.

شنبه 7/5/1391 - 13:25 - 0 تشکر 483048

سلام
چرا جلوی این هزینه های سرسام آوری که تو فوتبال ما میشه را نمیگیرن آخه این پولا قسمت اعظمش از بیت الماله خیلی راحت رییس باشگاهها میگفتن که دولت بهمون 5 میلیارد بیشتر نداده این پول مگه کمه؟ میدونین چقدر بی خانمان وآدمهای فقیر و مریض با این پول میشه مشکلشون و حل کرد!!!
حالا اگه سود داشتن برای دولت یه حرفی اینا که جز ضرر چیزی برای کشور ندارن.
چرا همه مسئولین سکوت کردن و هیچی نمیگن چرا رهبر حرفی نمیزنن؟
واقعا که آدم میمونه از کارای اینا!!!!

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.