مواد لازم
بادنجان قلمی ۸ عدد
گوجه فرنگی درشت ۵ عدد
آب غوره یك دوم لیوان
نعنای خشك یك قاشق غذا خوری
پیاز رنده شده ۳ قاشق سوپ خوری
گل پر یك قاشق غذاخوری
آب انار ۲ لیوان
طرز تهیه
بادنجانها را میتوان كبابی كرد و یا در صورت دلخواه آنها را در فر به مدت نیم ساعت قرار داد تا نرم شوند. سپس پوست میكنیم و خوب ساطوری میكنیم.
در این زمان مقداری آبجوش روی گوجه فرنگیها میریزیم تا پوست آنها به راحتی كنده شود. سپس گوجهها را خرد كرده و كنار میگذاریم
آنگاه بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آب غوره میگذاریم تا آهسته بجوشد و غلیظ شود. پس از آن گل پر، نعنا و پیاز رنده شده را ریخته و از روی شعله بر میداریم و با گوجه فرنگی خرد شده مخلوط كرده و در ظرف میكشیم. سپس با مقداری گردوی خرد شده تزیین میكنیم
نكات تغذیهای
بادنجان دارای انرژی كمی است زیرا بیشتر حجم آن را آب تشكیل میدهد. ۹۲ درصد وزن بادنجان خام را آب تشكیل میدهد. نصف لیوان بادنجان پخته فقط ۱۴ كالری انرژی و كمتر از ۵/۰ گرم پروتئین و حدود ۳ گرم كربوهیدرات دارد. محتوای مواد مغذی آن كم است و كمتر از ۵ درصد نیاز روزانه به مواد مغذی را برآورده میسازد
مقداری فیبر، كلسیم، پتاسیم، اسید فولیك و سایر ویتامینها و املاح را داراست، ولی قابل ملاحظه نیستند
به دلیل كالری پایین آن، برای افرادی میخواهند انرژی دریافتی و وزن خود را كاهش دهند، مناسب است
استفاده از آبغوره و آب انار در این غذا، آن را خوشمزه كرده و نیز باعث افزایش اشتها میشود