• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ایران سرای من (بازدید: 1380)
پنج شنبه 5/5/1391 - 12:50 -0 تشکر 480973
کرمان و جاذبه هایش

کویر-کرمان-روستای فهرج

قلعه تاریخی روستای فهرج

فهرج از جمله روستاهاى کویرى استان کرمان است که در ۵۸ کیلومترى شرق بم واقع شده است….

 

 این روستا در دل کویر و بر سر راهى قرار گرفته که از یک طرف سیستان را به کرمان و از طرف دیگر قسمت‌هاى جنوبى استان را به غرب و شمال متصل مى‌کرده است. هم اکنون آثار دو قلعهٔ مخروبه در این روستا باقى مانده که دورتادور آنها آثار خندقى وجود دارد. آثار حفره‌هایى نیز در طبقات مختلف این دو قلعه مشخص شده و به اعتقاد برخى از اهالى این قلعه‌ها مسکونى بوده‌اند. در سه کیلومترى شرق آبادى نیز آثار گورستان بسیار بزرگى به چشم مى‌خورد که سنگ‌قبرها از مرمر بوده است که بر اثر سرما و گرماى محل خرد شده‌اند. آثار خمر‌ه‌هاى بسیار بزرگى در این منطقه به چشم مى‌خورد که طبق اظهار اهالى در داخل آنها استخوان اجساد کشف شده است. در این روستا همچنین دو ساختمان گنبدى به چشم مى‌خورد که از خشت خام ساخته شده و به مرور زمان سقف آنها فرو ریخته است. تاریخ احداث این بناها مشخص نیست این روستا از کانون‌‌هاى عمدهٔ صنایع دستى از جمله قالیبافى، گلیم‌بافى و کرباس‌بافى در استان کرمان است.

Related posts:

پنج شنبه 5/5/1391 - 12:55 - 0 تشکر 480975

کویر-کرمان-روستای بندر هنزا

bandar honza

بندر هنزا ، روستائی زیبا از توابع بخش رابر ، شهرستان بافت ودر مسیر جاده بافت جیرفت در…

 ۱۵ کیلومتری بخش ساردوئیه واقع شده است. جاده اصلی را به سمت هنزا ترک کرده و پس از گذراندن حدود۱۰ کیلومترجاده خاکی پر پیچ و خم به دره ای زیبا که درختان گردو ، آسمانی سبزرا در جوار رودخانه خروشانش گسترانیده اند می رسیم . مردمانی با صفا ، میهمان نواز و با یمان میزبانانی نمونه و قابل اعتماد برای هر گردشگری خواهند بود. اگر پای در دامن طبیعت بندر گذاشتید و نیازمند محبتی خالصانه و در عین حال ساده و بی آلایش داشتید ، پرسیدن احوال پیر بندر، آقا مراد مقبلی را از یاد مبرید. (فاصله از کرمان ، مسیر راین – ساردوئیه ۱۷۵ کیلومتر و از مسیر بزنجان – رابر ۲۱۰ کیلومتر می باشد).

Related posts:

پنج شنبه 5/5/1391 - 12:57 - 0 تشکر 480976

کویر-کرمان-روستاى میمند

Shahrebabak_meimand

میمند مرکز دهستان میمند از شهرستان شهر بابک و یکى از روستاهاى شگفت ایران مى‌باشد….

 این روستا داراى ساختار ویژه‌اى در معمارى و احداث سکونت‌گاه‌هاى روستایى است و یک ناحیهٔ تاریخى استقرار انسانى در نواحى مرکزى ایران محسوب مى‌شود. در این روستا دژى مرکب از دخمه‌هایى وجود دارد که حدود چهارصد مترمربع وسعت با ۱۵ اطاق سنگى دایره‌اى شکل بدون سقف مى‌باشد. این مکان ظاهراً محل قرار دادن مردگان بوده که استخوان مردگان همراه با اشیاى دیگر در آن کشف شده است. مسجد میمند نیز از دیگر دیدنى‌هاى این روستاست. این مسجد در فضایى مربع شکل با ۴ ستون میانى در دل کوه جاى گرفته و تمام قسمت‌هاى آن از سنگ است.
خانه‌هاى قدیمى این روستا مانند مناره‌هایى در دل کوه کنده شده‌اند. جنس کوه از سنگ‌هاى رسوبى و سخت است و اتاق‌هایى که در آن کنده شده‌اند نیز بسیار مستحکم‌اند. در این خانه‌هاى مناره‌اى شکل اتاق‌ها و پستوها داراى راهرو و ستون هستند و معمارى روستایى ویژه‌اى را به نمایش مى‌گذارند. خانه‌هاى یاد شده به علت شیب اطراف درهٔ میمند در چهار یا پنج طبقه بر روى هم قرار گرفته‌اند. ارتفاع این خانه‌ها دو متر و داراى وسعتى نزدیک به ۱۶ تا ۲۰ مترمربع است. این خانه‌ها از نظر نورگیرى هیچ روزنه‌اى ندارند و حتى فاقد دودکش و پنجره هستند. در وسط هر اتاق اجاقى کنده شده که براى گرم کردن خانه و تهیه غذا به کار مى‌رود و دودهایى که در موقع روشن کردن اجاق ایجاد مى‌شود تمام فضاى سنگى خانه‌ها را سیاه کرده است. هر خانهٔ سنگى یک راهرو با شیبى تند دارد که به طرف بیرون کنده شده است. این راهروها در گویش محلى به نام «کیچه» معروف هستند. در سمت راست هر کیچه یک اطاق و در سمت چپ آن اتاق دیگرى قرار دارد و یک اتاق نیز در روبروى ورودى راهرو نمایان است. معمولاً اتاق روبرو براى نشیمن و اتاق‌هاى دست راست و چپ جهت انبار و آغل حیوانات در زمستان مورد استفاده قرار مى‌گیرد. در برخى از این خانه‌ها سه اتاق براى زندگى سه خانوار مجزا تعبیه شده است.

Related posts:

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.