• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 989)
پنج شنبه 5/5/1391 - 9:59 -0 تشکر 480749
پیشگیری از بوی بد دهان در روزه داری


استفاده از قرص‌ها و اسپری‌های خوشبو كننده علاوه بر بیماری‌های ریه، به مرور زمان باعث فرسودگی دندان‌ها خواهند شد.

فکر می کنم تاثیر نامطلوبی که بوی بد دهان در شخصیت یک فرد می گذارد با هیچ چیز قابل مقایسه نباشد. خاطره بدی که شاید ماهها در ذهنتان بماند.

در یک دید کلی بوی بد دهان حتما یک علتی دارد و اینطور نیست که بگوئیم دهان فلانی بد بو است و نمی شود کاری کرد.
روزه داران در این ایام دچار بوی بد دهان می شوند اما نمی دانند علت آن چیست و چگونه می توان با آن کنار آمد.


پنج شنبه 5/5/1391 - 10:0 - 0 تشکر 480750

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، شایع‌ترین علت بوی بد دهان است.
رژیم غذایی و یا نخوردن چند وعده غذایی باعث ایجاد بوی ناخوشایند دهان می‌شود. همچنین کاهش جریان بزاق و خشکی دهان نقش مهمی در بوی بد دهان دارد.

بوی بد دهان حتما نشانه وجود مشكلی در دهان یا لثه یا دندان‌های شماست. یا به دلیل عفونت‌های تنفسی یا اختلالات گوارشی است. بنابراین راه حل اصلی ، رفع عامل بوی بد دهان است، نه فقط پوشاندن آن به صورت موقت با مواد طعم‌دهنده و خوشبوكننده.



پنج شنبه 5/5/1391 - 10:1 - 0 تشکر 480751

عوامل متعددی در ادامه حیات باکتری ها و در نتیجه بوی بد دهان دخیل هستند که از مهم ترین آنها می توان به مسواک نزدن یا شیوه اشتباه مسواک زدن، زبان آلوده، سوراخ های درون دهان، بیماری های لثه ناشی از استفاده از پلاک ارتودنسی، دندان مصنوعی و غیره اشاره کرد.

استفاده از سیگار باعث بوی نامطبوعی در دهان می‌شود که تا مدت زیادی باقی می‌ماند

پنج شنبه 5/5/1391 - 10:2 - 0 تشکر 480752

اختلالات گوارشی مانند اختلال مری و معده در افرادی كه مرتبا ترش می‌كنند و یا عفونت‌ها و آب‌های ریوی، التهاب حفره بینی، سینوزیت (التهاب سینوس‌ها)، التهاب مخاط بینی و التهاب ناحیه گلو مانند گلودردهای چركی نیز سبب بوی بد دهان می‌شود. بیماری‌های لثه هم از شایع‌ترین علل بوی بد دهان هستند.

همین گرسنگی و گرسنه روزه گرفتن می‌تواند دلیلی برای ایجاد بوی بد دهان باشد. به همین دلیل سعی كنید حتما برای صرف سحری از خواب بیدار شوید.



پنج شنبه 5/5/1391 - 10:2 - 0 تشکر 480753

اگر شما دندانی پوسیده در دهانتان داشته باشید، میكروب‌ها در این محل تجمع پیدا می‌كنند. در عین حال باقیمانده موادغذایی نیز ممكن است در این حفره پوسیده جمع شوند. بنابراین تخمیر قندها در محل پوسیدگی یا لابه‌لای دندان‌ها، سبب بوی بد دهان می‌شود. بهترین روش رفع این مشكل این است كه پیش از ماه رمضان یا پس از افطار،‌ به كلینیك دندانپزشكی مراجعه كنید و هرچه زودتر پوسیدگی دندان‌هایتان را ترمیم كنید.

با استفاده از رژیم غذایی مناسب و نوشیدن آب کافی می‌توان بوی بد دهان را کاهش داد.



پنج شنبه 5/5/1391 - 10:3 - 0 تشکر 480754

پس از خوردن سحری، لازم است حتماً مسواک بزنیم. سپس با نخ دندان فضاهای خالی میان دندان ها را که ممکن است باقی مانده غذا درون آن جا بگیرد، پاک کنید. زبان را نیز باید با مسواک تمیز کنید. از دهان شوی آنتی باکتریال استفاده کنید و بالاخره این که هنگام سحری دو تا سه لیوان آب را، حتماً بنوشید. شما حتی می توانید یک دهان شوی همراه داشته باشید و در طول ساعات روزه داری به شکلی که آب از گلو پائین نرود، آن را غرغره کنید.



پنج شنبه 5/5/1391 - 10:3 - 0 تشکر 480755

نكته دیگری كه برای پیشگیری از بوی بد دهان در طول روزه‌داری باید به خاطر داشته باشید، نوع موادغذایی است كه در افطار یا سحر مصرف می‌كنید. سیر، پیاز و ادویه می‌تواند باعث بوی بد دهان شما شود. این مواد گوگرد دار پس از هضم و جذب ممكن است از طریق ریه‌های شما دفع و باعث بوی بد نفس شما شوند.



پنج شنبه 5/5/1391 - 10:4 - 0 تشکر 480757

بهتر است، افراد از میوه‌های تازه و سبزیجات استفاده کنند و در حد امکان از سیگار کشیدن، نوشیدن نوشابه‌های بو دار، خوردن غذاهایی با ادویه زیاد، غذاهای گوشتی، غذاهای معطر شده، پیاز و سیر، افراط در مصرف مواد چربی دار به خصوص کره و روغن‌های مختلف اجتناب كنند. به علاوه نوشیدن آب زیاد در کاهش بوی بد دهان تأثیر بسزایی دارد.


پنج شنبه 5/5/1391 - 10:6 - 0 تشکر 480758

یکی از مشکلات بهداشتی که بسیاری از روزه داران را در ماه مبارک رمضان اذیت می کند، بوی بد دهان است که گاه باعث ناراحتی فرد روزه دار و اطرافیانش می شود.


بوی بد دهان در ماه رمضان علل مختلفی دارد که با شناسایی این علل و اتخاذ تدابیر بهداشتی ساده می توان تا حد زیادی از آن پیشگیری کرد.



دکتر محمد فراهانی، دندانپزشک  می گوید: التهاب لثه، استفاده از غذاهای گوگرد دار مانند سیر و پیاز، باقی ماندن غذا بین پرکردگی دندان یا بافت، از بین رفتن و شکسته شدن دندان، جمع شدن یا باقیماندن غذا در قسمت عقب زبان و بی توجهی به پاکیزگی و شستشوی درست آن و مصرف دخانیات از مهم ترین عوامل بوی بد دهان در همه طول سال و بخصوص در ماه مبارک رمضان است.



همچنین مشکلات تنفسی، گوارشی و در برخی از موارد جراحی های داخل دهان از دیگر عوامل ایجاد بوی بد دهان به شمار می روند.

پنج شنبه 5/5/1391 - 10:6 - 0 تشکر 480759

کتر فراهانی می افزاید: بویی که در دهان روزه داران ایجاد می شود یا ناشی از عوامل غیرقابل پیشگیری شامل خالی بودن معده و خشکی دهان است یا می تواند ناشی از عواملی همچون ماندن غذا در لابه لای دندان ها و تخمیر آن طی روز و عدم امکان زدن مسواک در حین روزه داری و تخمیر مواد غذایی باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعتقاد دارد به علت کاهش جریان بزاق دهان که هنگام روزه داری پیش می آید، تخمیر مواد غذایی نسبت به افراد عادی شدیدتر اتفاق می افتد، چراکه در اثر خوردن غذا بخشی از میکروب های دهان شسته شده و از بین می روند، اما در حالت روزه داری چون غذایی در طول روز مصرف نمی شود، تخمیر مواد غذایی لابه لای دندان باعث بوی بد دهان می شود.

پنج شنبه 5/5/1391 - 10:7 - 0 تشکر 480760

● توصیه های سحری


دکتر فراهانی معتقد است تا آنجایی که امکان دارد باید عوامل قابل پیشگیری را کنترل کرد، از این رو روزه داران باید پس از خوردن سحری در ماه رمضان و قبل از اذان صبح بدقت دندان های خود را مسواک بزنند، سپس از نخ دندان هم استفاده کنند تا مواد غذایی در لابه لای شیارهای دندان باقی نماند.



به گفته وی، خشکی دهان به عنوان یکی از عوامل غیر قابل پیشگیری در اثر کم آبی به وجود می آید که باعث تجمع میکروبی و عدم شستشوی طبیعی حفره دهان می شود.



دکتر فراهانی تاکید می کند:استفاده از دهان شویه می تواند پس از مسواک زدن در سحری به میزان زیادی حجم میکروب هایی را که به طور طبیعی در داخل حفره دهان وجود دارند، کاهش دهد که در نتیجه از بوی بد دهان در طول روز پیشگیری می کند.



این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می افزاید: بیش از ۷۰درصد بوی بد دهان در حین روزه داری مربوط به خالی بودن معده است، اما محیط دهان، لثه، کام و زبان نیز هر کدام به تنهایی می توانند بوی بد دهان را ایجاد کنند.



بنابراین علل بوی بد دهان در درجه اول بیماری های تنفسی، در درجه دوم بیماری های گوارشی و در درجه سوم بیماری های لثه و دندان هستند.



به گفته وی، توجه به این نکته ضروری است که در اکثر اوقات با رعایت نکات ساده مانند استفاده مناسب و منظم از مسواک در فواصل مختلف و بویژه پس از سحری و افطار، استفاده از نخ دندان و دهان شویه پس از سحری و افطار، تمیز کردن زبان با یک مسواک دارای برس بسیار نرم می توان از بوی بد دهان در ایام روزه داری پیشگیری کرد.



دکتر فراهانی ادامه می دهد: پوسیدگی دندان ها هم در به وجود آمدن بوی بد دهان موثر است که این علت با پاک نگه داشتن دندان ها به وسیله دهان شویه ها و نخ دندان بعد از صرف افطار و سحر از بین می رود.


این متخصص ارتودنسی به افرادی که دندان های مصنوعی را جایگزین دندان های طبیعی کرده اند، توصیه کرد دندان های مصنوعی خود را شستشو داده و به هنگام شب آنها در آب نگهداری کنند تا با بوی بد دهان در طول روز خود و دیگران ر ا اذیت نکنند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.