• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادب و هنر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادب و هنر (بازدید: 616)
سه شنبه 3/5/1391 - 2:39 -0 تشکر 478343
نگاهی به گران‌قیمت‌ترین جوایز ادبی دنیا؛

اگر به پاس نوشتن یك كتاب تحسین برانگیز، 200 هزار دلار جایزه ی نقدی می گرفتید، آیا باز هم به نویسندگی ادامه می دادید؟

یكی از شیوه های معرفی كتاب های برجسته و تقدیر از نویسندگان خلاق در سراسر دنیا، اعطای جوایز ادبی است كه برخی از آنها علاوه بر اعتباری كه به چهره های ادبی می دهند و پله ی ترقی و شهرت نویسنده در عرصه ی جهانی می شوند، منفعت مالی قابل توجهی را نیز نصیب خالق اثر می كنند كه واقعا نمی توان بی توجه از كنار آن گذشت.

ارزش نقدی برخی جوایز ادبی آنچنان قابل توجه است كه مابقی عمر نویسنده و خانواده ی او را تضمین می كند و این خود می تواند مرهمی بر دغدغه های فكری نویسنده شده و او را در خلق دیگر آثار برجسته و ماندگار كمك كند.

در ذیل نگاهی می اندازیم به گران قیمت ترین جوایز ادبی دنیا كه هر انسانی را برای نویسنده شدن تشویق می كند؛

** جایزه ی نوبل ادبیات جایزه ی نوبل ادبیات كه می توان آن را معتبرترین جایزه ی ادبی دنیا معرفی كرد، هر ساله مبلغی معادل یك میلیون و 142 هزار دلار را به برنده ی خود اعطا می كند. سالانه پنج جایزه ی نوبل در بخش های مختلف و به ارزش كلی 10 میلیون كرون به شخصیت های برجسته جوامع بین المللی اهداء می شود، اما این مبلغ در سال جاری میلادی به هشت میلیون كرون كاهش پیدا كرد. امسال آكادمی نوبل كه مقر آن در كشور سوئد است، «توماس ترنس ترومر»، نویسنده ی سوئدی را شایسته ی دریافت نوبل ادبیات دانست.

** جایزه ی كتاب «پلانتا» این جایزه ی ادبی كه ارزش نقدی سرسام آورش، آن را به یكی از گرانقیمت ترین جوایز ادبی دنیا تبدیل كرده است، مبلغی حدود 760 هزار دلار را به اثر برتر یك نویسنده اعطا می كند. نكته ی جالب اینكه دیگر نامزد این جایزه مبلغ 190 هزار دلار جایزه ی نقدی دریافت می كند.

** جایزه ی یادبود آسترید لیندگرن دولت سوئد در سال 2002 جایزه ای به ارزش 714 هزار دلار را با هدف بزرگداشت «آسترید لیندگرن»، نویسنده ی برجسته ادبیات كودك اهل سوئد راه اندازی كرد. این جایزه ی بین المللی به مجموعه ی آثار و میزان تاثیرگذاری یك نویسنده ی فعال در عرصه ی ادبیات كودك تعلق می گیرد. «گاس كویجر» جایزه ی سال 2011 آسترید لیندگرن را به دست آورد.

** جایزه ی رمان تورویه خا چهارمین جایزه ی گرانقیمت ادبیات دنیا باز هم در كشور اسپانیا برگزار می شود. این جایزه كه به كتاب برتر یك نویسنده تعلق می گیرد، مبلغ 455 هزار دلار را برای برنده به همراه دارد.

** جایزه ی دوروتی و لیلیان گیش این جایزه ی 300 هزار دلاری در آمریكا به شخصیت های برجسته ی هنری و نه تنها نویسندگان اعطا می شود.

** جایزه ی كتاب پریماورا این جایزه كه در اسپانیا برگزار می شود، به همراه مبلغ نقدی 253 هزار دلاری به اثر برتر یك نویسنده ی مطرح تعلق می گیرد.

** جایزه ی ادبیات كودك اتصالات جایزه ی ادبیات كودك عرب «اتصالات» كه توسط كمیته ی كتاب نوجوانان امارات در 9 بخش مختلف برگزار می شود، ویژه ی آثار ادبی در حوزه ی ادبیات كودك است. جایزه ی كتاب 272 هزار دلاری اتصالات بین نویسنده و ناشر كتاب تقسیم می شود.

** جایزه ی كتاب شیخ زاید جایزه ی كتاب شیخ زاید كه یكی از معروف ترین جوایز ادبی جهان عرب محسوب می شود، هر ساله در 9 بخش مختلف برگزار می شود و در مجموع مبلغ 7 میلیون درهم، معادل 212 هزار دلار برای به هر نویسنده اعطا می شود.

** جایزه ی یك عمر دستاورد ادبی لانان بنیاد بین المللی «لانان» موسسه ای آمریكایی است كه جایزه ی یك عمر دستاورد ادبی را به مجموعه آثار یك نویسنده ی سرشناس اعطا می كند. برنده ی این جایزه مبلغ 200 هزار دلار نقدا كسب می كند.

** جایزه ی میگوئل دی سروانتس جایزه ی سروانتس كه یكی از قدیمی ترین و معتبرترین جوایز دنیای ادبیات به حساب می آید، اولین بار در سال 1976 به مجموعه آثار یك نویسنده ی اسپانیولی زبان اعطا شد. این جایزه ی 158 هزار دلاری امسال به «نیكانور پارا» از شیلی اعطا شد.

** جایزه ی بین المللی ایمپك دوبلین جایزه ی ادبی دوبلین كه ارزش نقدی آن بالغ بر 126 هزار دلار است، یك از گرانترین جوایز ادبی دنیا محسوب می شود. این جایزه كه در ایرلند برگزا می شود، به بهترین اثر یك نویسنده تعلق می گیرد. «جان مك گروگو» امسال با كتاب «حتی سگ ها» موفق به كسب این جایزه ی معتبر شد.

** جایزه ی بوكر بین المللی جایزه ی من بوكر كه بیشتر به بوكر بین المللی شهرت دارد، مبلغ 93 هزار دلار جایزه ی نقدی نصیب نویسنده ی منتخب می كند. این جایزه ی ادبی كه در سال 2004 راه اندازی شد ، به آثاری تعلق می گیرد كه به زبان انگلیسی چاپ شده باشند و یا ترجمه انگلیسی زبان آنها در دسترس باشد. جایزه ی سال 2011 بوكر بین المللی به «فیلیپ راث»، نویسنده ی معروف آمریكایی اعطا شد.

** جایزه ی ادبیات كودك هانس كریستین اندرسن جایزه ی دوسالانه هانس كریستین اندرسن با مبلغی 85 هزار دلاری در میان گران ترین جوایز ادبی جهان به جشم می خورد. این جایزه ی بین المللی كه به «نوبل كوچك» معروف است، هر دو سال یك بار از سوی IBBY به یك نویسنده و یك تصویرگر كتاب كودك تعلق می گیرد. «ماریا ترزا آندروئتو»، نویسنده ی آرژانتینی و «پتر سیس»، تصویرگر كتاب اهل جمهوری چك در سال 2011 موفق به كسب این جایزه ی معتبر شدند.

منبع : isna.ir

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.