كبد یا جگر سیاه، پایگاه اصلی متابولیسم (سوخت وساز) مواد غذایی، شیمیایی، دارویی و سموم بدن دام و محل ذخیره انواع ریزمغذیهاست....
ارزش غذایی جگر
در این میان، برخی بیتوجه به آلودگیها و بیماریهایی كه ممكن است از طریق این فرآوردهها منتقل شود، اقدام به مصرف آن میكنند.
اما در مقابل، افرادی هم هستند كه موشكافانه ظاهر جگر، محل عرضه، نوع طبخ و بهداشت ظروف را بررسی كرده و كمتر این غذا راخارج از خانه تهیه میكنند. اما پرسش اینجاست ارزش تغذیهای دل و جگر و قلوه گاو یا گوسفند چه میزان است؟ آیا این قبیل فرآوردهها میتوانند بیماریزا باشند؟ آیا حرارت ناشی از طبخ میتواند آلودگیهای محیطی یا انگلهای احتمالی این فرآورده را نابود سازد؟
ارزش تغذیهای جگر سیاه
این عضو سرشار از ویتامینهای گروه B بخصوص A،B12،B6، B2،B1 و منبع اسیدفولیك، آهن و روی است.
پروتئین جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمزاست ولی آهن آن 2 تا 3 برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است. مقدار كلسترول آن تقریبا 2 برابر گوشت قرمز كم چرب است و اگر در یك روز 100 گرم آن مصرف شود، تقریبا 5/1 برابر بیشتر از حد مجاز، كلسترول وارد بدن شده است. یك سیخ جگر حدود 80 كالری انرژی داشته و در هر 100 گرم آن 185 كالری و در همین میزان جگر سرخ شده 330 كالری انرژی به همراه مقدار بیشتر كلسترول نهفته است.