• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 460)
دوشنبه 2/5/1391 - 20:3 -0 تشکر 478039
چه طور باید شیر بخوریم

شاید یکی از بزرگترین مشکلاتی که اکثر خانم ها و آقایان با آن مواجهند مشکل در مصرف شیر است.این مشکل واقعا وجود دارد و توضیحی کاملا علمی هم دارد.

شیر یکی از باارزشترین مواد غذایی است.اما برای اینکه در بدن انسان جذب شود نیاز به یک فاکتور بسیار مهم دارد.در روده انسانها نوعی باکتری زندگی می کند که برای تجزیه محتویات شیر لازم است.در حالت عادی تعداد انها بسیار بسیار کم است.وقتی شما به یکباره حجم زیادی شیر میل می کنید(مثلا یک لیوان) باکتری مورد نیاز جهت تجزیه این یک لیوان در روده شما وجود ندارد، در نتیجه روده شما شیر را بعنوان یک ماده اضافی تشخیص داده و ان را دفع می کند.

این دفع به صورت دل پیچه و اسهال رخ می دهد.

اما اگر به روشی اصولی شیر را مصرف کنید این مشکل اتفاق نخواهد افتاد.روز اول از مقدار حداقل شروع کنید.مثلا نصف استکان (یا حتی کمتر). باکتریهای اندک موجود در روده شما فرصت کافی خواهند داشت تا شیر موجود را تجزیه کنند و سپس بدن شما آنها را جذب خودش کند.

در کنار این موضوع آن باکتریها می توانند فرصت لازم را داشته باشند برای اینکه تعداد خود را افزایش دهند.چند روز (مثلا 3 روز ) باهمین مقدار اندک، شیر میل کنید.روز 3-4 می توانید اندکی به میزان آن اضافه کنید.این سیکل را هرچند روز یکبار افزایش داده تا پس از مثلا 15 روز- یکماه، مقدار مصرف شیر روزانه خود را به یک لیوان در روز برسانید.

اگر این روش اصولی را همه شما دقیق و مو به مو بکار برید، حدود 90% شما بدون مشکل خواهید بود.در گروهی از افراد ممکن است بوی خود شیر برایشان ناراحت کننده باشد.این افراد می توانند از شیر پاستوریزه در هر فرم آن استفاده کنند: سرد گرم فرقی نمی کند.حتی اگر واقعا شیر به تنهایی برای شما غیرقابل تحمل است می توانید ترکیبات آن را امتحان کنید.

در زندگی حرفه ایم تنها یک دسته مراجعان هستند که اعصاب من را بینهایت خط خطی می کنند: کسانی که صبر ندارند و عجولند!! عجول نباشید!! بلافاصله نپرید جلو که : اقا همه این کارها رو کردیم نشد!! ارام باشید و تک تک موارد را دقیق رعایت کنید.

با این که هیچ چیز هیچ چیز جایگزین خود شیر خالی نمی شود اما در صورتی که واقعا توانایی تحمل آن را -بعد از انجام این کارها - نداشتید، از ترکیبات آن استفاده کنید: شیرخرما ، شیرعسل ، شیرکاکایو ، شیرموز و ...

گروه بسیار بسیار اندکی هستند که به صورت مادرزادی ممکن است در روده انها باکتری مربوطه وجود نداشته باشد .این موضوع را تنها یک پزشک مجرب و با آزمایشات متعدد می تواند تشخیص دهد.

برای این دسته از افراد توصیه می شود که شیر مصرف نکنند و بجای آن از سایر لبنیات مثل ماست ، پنیر ، دوغ و . استفاده کنند. بازهم تاکیید می کنم هیچکدام جایگزینی برای شیر نیستند همانطور که شیر هرگز جایگزینی برای ماست و پنیر و .. نخواهد بود.اگر ماست جایگزینی برای شیر بود چرا اسمش را شیر بگذارند؛ می گذاشتند ماست آبکی !!

دوشنبه 2/5/1391 - 20:30 - 0 تشکر 478082

دلایل مشکلات گوارشی خوردن شیر

یک فوق تخصص متابولیسم انرژی و پروتئین با بیان اینکه 20درصد از ایرانی ها عدم تحمل لاکتوز دارند، گفت: تجربیات نشان داده است افرادی که با خوردن شیر دچار مشکلات گوارشی می شوند به مرور با استفاده از شیرهای بدون لاکتوز و آنزیم مربوط به آن در بدن آنها سنتز می شود.

دکترعزیزالله کمال زاده اظهار داشت: برخی از افراد به خوردن شیر حساسیت دارند و این موضوع می تواند به دو علت باشد یکی اینکه بدن فرد تحمل لاکتوز شیر را ندارد و علت آن هم این است که مصرف شیر این افراد بعد از دوران شیرخوارگی قطع شده و به مواد دیگری روی می آورند و آنزیم لاکتاز در بدن آنها سنتز نشده و عدم تحمل لاکتوز را در بزرگسالی پیدا می کنند، عدم تحمل لاکتوز در جوامع اروپایی بین 5 تا 6 درصد است ولی در کشورهای آفریقایی و آسیای جنوب شرقی به 60 تا 70 درصد می رسد و در کشور ما، افراد حدود 20 درصد عدم تحمل لاکتوز را دارند. علت دیگر اینکه برخی از افراد به خوردن شیر حساسیت دارند این است که در شیر پاستوریزه برخی باکتری های مقاوم به گرما از بین نمی روند و این باکتری ها و برخی باکتری های سرما دوست هستند که رشد پیدا می کنند و برخی باکتری ها هم بعد از بسته بندی شیر اگر در مجاورت درجه حرارت بالاتر از 4درجه قرار گیرند شروع به رشد کرده (باکتری های گرما دوست) و بدین ترتیب در این نوع شیرها اگر مراحل پاستوریزاسیون شیر به خوبی انجام نشده باشد برخی افراد با خوردن این شیرها حال بدی پیدا می کنند. وی یادآور شد: علت اینکه برخی افراد به خوردن این شیرها حساسیت دارند این است که با خوردن این نوع شیرهای پاستوریزه این باکتری های سرما دوست و گرما دوست وقتی وارد روده می شوند از لاکتوز شیر استفاده می کنند و تولید گاز اسید لاکتیک کرده و التهابات گوارشی پیدا می کنند بنابراین، این افراد مشکل عدم تحمل لاکتوز شیر را ندارند بلکه به نوع شیر مصرفی حساسیت دارند ایشان توصیه کردند: بهتر است که این افراد از شیر استریلیزه استفاده کنند که عاری از هر نوع باکتری است و مطالعات نشان داده است که افرادی که از شیرهای مدت دار استفاده می کنند مشکل التهابات گوارشی پیدا نمی کنن. دکتر کمال زاده ادامه داد: همچنین به افرادی که مشکل عدم تحمل لاکتوز شیر را دارند توصیه می شود که از شیرهای بدون لاکتوز استفاده کنند که بسیار مناسب است و بعد از 1 تا 2 ماه بتدریج از شیرهای معمولی کم چرب استفاده کنند، تجربیات نشان داده است که عده زیادی از افراد می توانند مشکل عدم تحمل لاکتوز را برطرف کنند چرا که با مصرف شیر لاکتوز و آنزیم مربوط به آن می تواند در بدن فرد سنتز شود. افرادی که بدن آنها به خوردن شیر بسیار حساسیت دارند می توانند از منابع دیگری مثل ماست استفاده کنند که فاقد لاکتوز شیر است و کلسیم بالایی دارد اما فاقد لاکتوز است و این عامل باعث کاهش جذب کلسیم در بدن این افراد می شود به علت اینکه لاکتوز جذب کلسیم را در بدن افزایش می دهد. از دیگر منابعی که این افراد می توانند به عنوان جایگزین شیر استفاده کنند پنیر است که منبع غنی از کلسیم است اما به مانند شیر نیست، همچنین استفاده از برخی شیرهای طعم دارهم توصیه می شود اما از لحاظ کلسیم بالا مثل شیرهای طبیعی نیست ولی بدون مزایا هم نیست و اگر قابلیت جذب کلسیم شیر معمولی 40 درصد است جذب کلسیم در شیرهای طعم دار به 25 درصد می رسد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.