• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 122)
دوشنبه 2/5/1391 - 18:48 -0 تشکر 477935
به سالاد سلام کن

اگر می‌خواهید برنامه غذایی‌تان مورد تایید متخصصان تغذیه باشد باید حتماً سالاد نیز در رژیم غذایی روزانه‌تان وجود داشته باشد ...
البته نه هر نوع سالادی. جالب است بدانید که کلمه سالاد (salade) فرانسوی و از ریشه لاتین کلمه (salata) به معنی شور و نمک اندود شده است.

در میان ایرانی‌ها، ترکیب چند سبزی خام خرد و طعم‌دارشده با انواع چاشنی‌ها سالاد نامیده می‌شود که یا قبل از غذا، یا بعد از غذا یا به جای غذا میل می‌شود.

گفتیم که خوردن هر نوع سالادی را به شما توصیه نمی‌کنیم، می‌پرسید چرا؟ بهتر است که این مطلب را به دقت مطالعه کنید.

4 دلیل برای سالاد خوردن

1. دریافت فیبر مورد نیاز: خوردن سالاد راهی برای تأمین فیبر مورد نیاز بدن است زیرا از مواد غذایی‌ای تشکیل شده که از منابع عالی فیبر هستند. فراموش نکنید که رژیم غذایی سرشار از فیبر، کلسترول خون را کاهش می‌دهد و از بروز یبوست پیشگیری می‌کند.

2. بهره‌مندی از خواص انواع میوه‌ها و سبزی‌ها: تهیه سالاد با انواع میوه‌ها و سبزی‌های تازه، روشی برای مصرف هر چه بیشتر انواع مختلف این گروه‌های غذایی و برخورداری از ارزش تغذیه‌ای تمام آن‌هاست.

3. دریافت کالری کمتر و داشتن حس سیری بیشتر: نتایج مطالعه‌ها نشان داده‌اند با خوردن 3 لیوان سالاد که تقریباً 100 کیلوکالری انرژی دارد، انرژی دریافتی به میزان قابل‌ملاحظه‌ای (معادل 55 کیلوکالری در هر وعده) کاهش می‌یابد و به این ترتیب فرد احساس سیری می‌کند و می‌تواند در پیروی از رژیم کاهش وزنش موفق عمل کند.

4. دریافت چربی‌های مفید: با افزودن کمی روغن زیتون، آووکادو یا چند عدد مغز خام می‌توان به راحتی اسیدهای چرب مفید و ضروری را دریافت کرد که این کار با خوردن سالاد به آسانی امکان‌پذیر خواهد بود.
به اندازه مصرف روزانه سالاد تهیه کنید، یادتان باشد که سبزی‌های خردشده با ماندن در یخچال به مرور زمان ارزش تغذیه‌ای خود را از دست خواهند داد

دوشنبه 2/5/1391 - 18:49 - 0 تشکر 477938


5 اشتباه رایج در تهیه سالاد

1. استفاده از برگ‌های جوان کاهو: خرد کردن چند برگ جوان اما زرد کاهو ارزش غذایی سالاد را چندان افزایش نخواهد داد زیرا هر چه کاهو سبزتر باشد، اسیدفولیک، مواد معدنی و ترکیب‌های مفید بیشتری خواهد داشت.

2. زیاده‌روی در مصرف نان‌های خشک یا فرآورده‌های گوشتی آماده: افزودن نان‌های برشته به سالاد کالری زیادی به آن می‌افزاید زیرا هر نصف لیوان نان برشته، 100 کیلوکالری انرژی دارد. فرآورده‌های گوشتی نیز مملو از چربی و افزودنی‌های مختلف هستند که دریافت هر روزه‌شان توصیه نمی‌شود. می‌توان به جای آن‌ها یک تا 2 قاشق غذاخوری مغز گردوی خردشده به سالاد افزود تا امگا 3 فراوانی به بدن برسد.

3. زیاده‌روی در افزودن پنیر: اغلب پنیرهایی که به سالاد اضافه می‌شوند، مملو از چربی هستند بنابراین زیاده‌روی در مصرف آن‌ها علاوه بر پروتئین و کلسیم، انرژی سالاد را اضافه خواهد کرد.

4. افزودن تکه‌های سرخ‌شده انواع گوشت: بسیاری از افراد عادت دارند در سالادشان تکه‌های سینه مرغ سرخ‌شده بریزند، این کار به دلیل کالری فراوانی که مرغ سرخ‌شده دارد باعث دریافت مازاد بر نیاز انرژی خواهد شد، پس بهتر است گوشت به اندازه و به صورت آب پز شده در سالاد ریخته شود.

5. پوشاندن سالاد با سس: اغلب سس‌ها مملو از چربی هستند و غوطه‌ور کردن سالاد در سس، ارزش غذایی آن را به شدت کاهش خواهد داد به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم سالادتان را با آب‌لیمو، نارنج یا حتی سرکه بالزامیک مزه دار کنید.
]

دوشنبه 2/5/1391 - 18:50 - 0 تشکر 477941

4 نکته تکمیلی

1. از انواع سبزی‌های رنگارنگ و تازه فصل برای تهیه سالادتان استفاده کنید. مثلاً، چند حلقه پیاز قرمز، هویج رنده شده، چند حلقه فلفل دلمه‌ای رنگی، تکه‌های خردشده گوجه‌فرنگی و قارچ ظاهر زیبایی به سالادتان خواهد داد.

2. به اندازه مصرف روزانه سالاد تهیه کنید، یادتان باشد که سبزی‌های خردشده با ماندن در یخچال به مرور زمان ارزش تغذیه‌ای خود را از دست خواهند داد.

3. برای طعم‌دار کردن سالاد می‌توان از سبزی‌های برگ سبز معطر مانند ریحان، نعناع و شاهی نیز استفاده کرد.

4. فراموش نکنید افزودن مواد غذایی‌ای مانند خلال بادام، کنجد، پنیر پارمیزان، تکه‌های زیتون چه سبز چه سیاه که همگی مقادیری کالری دارند، به راحتی می‌تواند کالری سالاد را 2 تا 3 برابر افزایش دهد پس اگر از یک رژیم غذایی کم کالری پیروی می‌کنید، بهتر است یا این مواد غذایی را در سالادتان نریزید یا مقدار آن‌ها را محدود کنید.

دوشنبه 2/5/1391 - 19:32 - 0 تشکر 478012

قبل از غذا، سالاد بخوریم یا بعد آن یا همراه با غذا خورده شود 

در هنگام غذا خوردن به موارد ده گانه زیر توجه کنید قبل از غذا، سالاد بخوریم یا بعد آن؟ زمان غذا خوردن آب بخوریم، یا نخوریم؟ مصرف میوه پس از صرف غذا، به هضم غذا كمك می‌كند یا عكس آن، باعث سوء هاضمه می‌شود؟

پرسش‌هایی مثل این‌ها، سال‌هاست كه در ذهن همه چرخ می‌خورد و تا امروز هم برای خیلی از آن‌ها جواب دقیق، روشن و فراگیری پیدا نشده، البته نه برای همه. خیلی از این پرسش‌ها هستند كه پاسخ علمی برای آن‌ها وجود دارد، اما خیلی‌ها هم‌چنان همان جواب‌های غیرعلمی غلط را در ذهن دارند و جالب این‌كه مرتب هم به این و‌آن توصیه می‌كنند. دكتر ضیاء الدین مظهری، متخصص تغذیه درباره ۱۰ رفتار رایج نادرست درباره غذاخوردن توضیح داده است.
● نوشیدن آب
نوشیدن آب بلافاصله پس از صرف غذا، موجب رقیق شدن شیره معده می‌شود و اثر آنزیم‌های هضمی را به تعویق می‌اندازد؛ به این ترتیب در هضم غذا اختلال ایجاد می‌شود. بنابراین بهتر است مصرف آب، هنگام غذا به حداقل برسد و این عمل یك تا دو ساعت قبل و یا بعد از صرف غذا انجام شود. گفتن این نكته هم ضروری است كه نوشیدن آب قبل از غذا، باعث تحریك اشتها می‌شود.
● پیاده روی آهسته
حركت و تغذیه مناسب دو روی سكه هستند؛ حركت، قبل از غذا اشتها آور است و حركت آهسته، چند دقیقه پس از صرف غذا، باعث سهولت عمل معده می‌شود؛ به طوری كه احساس سنگینی و حتی اشكال در تنفس ناشی از سنگینی معده را از بین می‌برد. هم‌چنین پیاده‌روی به خصوص به خانم‌هایی كه دردهای استخوانی در ناحیه پا دارند و یا از پوكی استخوان در هراس‌اند بسیار توصیه می‌شود.
● سیگار كشیدن
كشیدن سیگار پس از صرف غذا، امكان ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد؛ چون معلوم شده كه سیگار خطر رفلاكس یا بازگشت محتویات معده به مری را بالا می‌برد و رفلاكس هم در دراز مدت، خطر سرطان را بالا می‌برد. البته فراموش نكنید كه سیگار نه تنها پس از صرف غذا، بلكه در همه حال سرطان‌زاست.
● خوردن میوه
با توجه به این كه بعد از غذا خوردن، معده پر و سنگین است، خوردن میوه به این سنگینی دامن می‌زند و در عمل هضم، مشكل ایجاد می‌كند و بهتر است یك تا دو ساعت پس از صرف غذا باشد. البته برخی افراد، به علت حساسیت نداشتن گیرنده‌های انسولین، پرخوری یا تحریك‌پذیری پانكراس، بعد از خوردن غذا تمایل به مصرف ماده شیرین دارند، كه تنها به این افراد توصیه می‌شود بعد از صرف غذا، به جای مصرف شیرینی، مربا و… از میوه استفاده كنند. در ضمن خوردن میوه و یا ساندویچ‌های سبك، به مقدار كم در میان وعده‌ها، باعث كاهش ولع افراد برای وعده بعد می‌شود، از افت فشارخون و خستگی زودهنگام، جلوگیری می‌كند و به این ترتیب قدرت فكر و كار را افزایش می‌دهد و از رفتارهای تنش‌زای فرد با دیگران جلوگیری می‌شود.
● نوشیدن چای
چای دارای تانن است و باعث جلوگیری از جذب آهن می‌شود. بهتر است خانم‌ها و كودكان، تا دو ساعت پس از صرف غذا، چای ننوشند. البته مصرف آن بلافاصله بعد از غذا، در آقایان كه عمدتا آهن خون آن‌ها زیاد است، مشكلی ایجاد نمی‌كند.
● محكم بستن كمربند
بستن كمربند در حین صرف غذا و پس از آن باعث می‌شود گردش خون با مشكل انجام شود؛ البته این هشدار شامل حال تمام افراد نمی‌شود، ما به برخی مراجعان خود توصیه می‌كنیم قبل از غذا، برای كم‌خوری، كمر بند خود را محكم كنند.
● استحمام
تحقیقات نشان داده است رفتن به حمام با معده پر، باعث ایجاد استرس و اختلالاتی در خون‌رسانی به قلب و مغز می‌شود.
● استفاده كردن از دسر
دسرها مقدار زیادی انرژی دارند و در صورت استفاده، علاوه بر آن‌كه موجب ایجاد فشار به قلب و عروق می‌شوند، این انرژی دریافتی به صورت چاقی ظاهر می‌شود و همان‌گونه كه می‌دانیم، چاقی عامل بیماری‌های متعدد است.
● خوابیدن
به افرادی كه زمینه رفلاكس (بازگشت اسید معده) دارند، توصیه می‌شود بلافاصله پس از صرف غذا، دراز نكشند؛ زیرا این عامل باعث برگشت محتویات معده كه اسیدی هستند، به طرف مری و ایجاد التهاب مری می‌شود. در برخی موارد نیز احتمال ورود غذا به ریه را امكان پذیر می‌كند. این نكته را نیز باید درنظر داشت كه بعد از صرف غذا، چند دقیقه استراحت به معده كمك زیادی می‌كند، اما این استراحت نباید به صورت دراز كشیدن باشد.
● سالاد
مصرف سالاد، بعد یا قبل یا زمان غذا خوردن، توصیه می‌شود، اما بهتر است قبل از غذا باشد كه هم از پرخوری جلوگیری می‌كند و هم محتوای فیبر آن برای حركت درست روده‌ها مفید است. اگر مصرف سالاد به بعد از غذا موكول شود، ممكن است دیگر جایی برای آن باقی نماند، یا این‌كه باعث گشاد شدن بیش از حد معده شود.

دوشنبه 2/5/1391 - 21:36 - 0 تشکر 478091

 بهترین زوج های غذایی...

لوبیا و گوجه فرنگی

مصرف این دو ماده‌ی غذایی در کنار هم باعث افزایش میزان جذب آهن می‌شود که برای عملکرد خوب مغز و عضلات مفید است. آهن برای تولید هموگلوبین‌ها ضروری است و کمبود آن در بدن باعث خستگی، ضعف و افت تمرکز می‌شود.

در تهیه‌ی سالادهای‌تان لوبیا قرمز یا هر لوبیای دیگری که دوست دارید را به همراه گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای قرمز و بروکلی بخارپز شده مخلوط کرده و میل کنید.

دوشنبه 2/5/1391 - 21:37 - 0 تشکر 478093

چای سبز و لیموترش

ترکیب این دو ماده‌ی غذایی باعث جذب هر چه بیشتر آنتی‌اکسیدان‌ها می‌شود. «کاتچین» موجود در چای سبز یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که روزانه حداقل یک فنجان چای سبز می‌نوشند کمتر در معرض مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار می‌گیرند. محققان معتقدند افزودن آب مرکباتی مثل لیمو ترش، لیمو یا گریپ‌فروت به این چای باعث جذب راحت آنتی اکسیدان کاتچین می‌شود.

دوشنبه 2/5/1391 - 21:37 - 0 تشکر 478094

ماست و موز

این ترکیب  برای رفع خستگی عضلات بعد از ورزش موثر است. محققان معتقدند اگر ساعاتی بعد از ورزش این دو ماده غذایی را با هم مصرف کنید روند احیا و رفع خستگی عضلات سرعت می‌یابد. ترکیب گلوسید و پروتئین میزان انسولین را افزایش می‌دهد

ساعاتی بعد از ورزش نصف فنجان شیر کم چرب، نصف فنجان ماست، یک عدد موز را با یک قاشق غذاخوری عسل یا شربت افرا مخلوط کرده و میل کنید.

دوشنبه 2/5/1391 - 21:38 - 0 تشکر 478095

سیب و توت فرنگی

این زوج باعث می‌شود که قدرت آنتی اکسیدان‌ها برای مقابله با بیماری‌ها بیشتر شود. اگر سیب‌ها می‌توانستند حرف بزنند بدون شک به توت فرنگی‌ها می‌گفتند که «شما نیمه‌ی گمشده‌ی ما هستید». مطالعات نشان می‌دهند که اسید الاژیک که یک آنتی اکسیدان موجود در توت فرنگی، انار، گردو و زغال اخته است قابلیت و قدرت آنتی اکسیدان کرستین (موجود در سیب، انگور و پیاز) را افزایش می‌دهد و سلول‌های سرطان زا را از بین می‌برد. برای بهره‌مند شدن از این آنتی اکسیدان‌ها دسر میوه‎ای بهترین گزینه است. سیب، انگور و توت فرنگی را با هم مخلوط کرده و دانه های انار و گردو را نیز به آن اضافه و میل کنید

دوشنبه 2/5/1391 - 21:38 - 0 تشکر 478096

سالاد و روغن‌های خوب

برای بهره‌مند شدن از خواص کامل سالادتان سعی کنید سرکه‌ی خالی به آن اضافه نکنید. بهتر است روغن زیتون را با سرکه مخلوط کرده و یا به سالادتان آووکادو اضافه کنید.

زمانی که به سالادتان روغن زیتون می‌زنید، آنتی اکسیدانی مانند لیکوین موجود در گوجه فرنگی یا لوتئین موجود در سبزیجات برگ سبز، بیشتر جذب بدنتان می‌شود.

دوشنبه 2/5/1391 - 21:38 - 0 تشکر 478097

ساندویچ با ماست: دوستدار استخوان‌ها

زمانی که ساندویچ مرغ یا الویه درست می‌کنید به جای سس مایونز از ماست سرشار از کلسیم استفاده کنید. ویتامین D میزان کلسیم جذب شده را افزایش می‌دهد.

در مورد ساندویچ تخم مرغ نیز همین کار را بکنید.

دوشنبه 2/5/1391 - 21:39 - 0 تشکر 478098

رزماری در مایه‌ی طعم دهنده‌ی سرخ کردنی‌ها

قبل از سرخ کردن برخی از غذاها گوشت آن‌را در مخلوطی مرکب از نمک، آب لیمو، پیاز و غیره می‌خوابانند تا خوش طعم شود. محققان توصیه می‌کنند به این مخلوط، رزماری نیز اضافه کنید.

آنتی اکسیدان‌های موجود در رزماری تشکیل ترکیبات سرطان‌زایی که امکان دارد در حین سرخ یا کباب شدن تشکیل شوند را کاهش می‌دهد

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.