گر شما هم هلو، شلیل، آلو و میوههایی از این دست دوست دارید و نمیتوانید از خوردن آنها دست بکشید به این خبر توجه کنید تا بهانه شما جور شود. محققان به تازگی اغلام کردهاند عصاره دانه هلو شامل تركیبات زیست فعالی است كه به طور بالقوه میتواند با چاقی و دیابت مبارزه كند.
محققان با مطالعه بر روی ردههای سلولی مختلف موشها، دریافتند میوههایی مانند هلو، آلو و شلیل میتوانند سلاحی در برابر سندرم متابولیك و دیابت باشند. آنها همچنین دریافتند كه تركیبات فنلی موجود در هسته این میوهها، علاوه بر خاصیت ضدچاقی و ضد دیابتی، میتواند با كاهش میزان كلسترول بد (LDL)، از ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی نیز جلوگیری كند.
نتایج حاصل از این تحقیق كه در نشریه انجمن شیمی فیلادلفیا نیز منتشر شده، حاكی از آن است كه چهار گروه عمده موجود در این میوهها شامل فنلها، آنتوسیانینها، اسیدهای كلوروژنیك و مشتقات كاتچین میتوانند با زیر و بم كردن ژنها و پروتئینهای سلولی در مقابل بروز التهابات ناشی از این بیماریها اقدام كنند.
هسته هركدام از این میوهها حاوی گروههای فنلی مشابه ولی با نسبتهای متفاوت است كه در صورت استفاده، اثرات یكدیگر را تكمیل میكنند.