• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4704)
دوشنبه 2/5/1391 - 5:32 -0 تشکر 477181
بهداشت و سلامت دوران بارداری

نجام آزمایش تیروئید قبل از بارداری ضروریست 

به دلیل افزایش دفع ید در دوران بارداری بهتر است مادران توسط آزمایشات غدد تیروئید از وضعیت عملكرد مناسب این غده اطمینان حاصل نمایند.

 

دكتر فیروزه عسگرانی متخصص غدد در خصوص لزوم انجام آزمایش تیروئید در زنان باردار اظهار داشت: تحقیقات نشان داده، بارداری سبب افزایش دفع ید در بدن زنان می شود همچنین جنین نیز به دلیل دریافت ید از بدن مادر باعث كاهش ید می شود بنابراین بهتر است زنان قبل از بارداری از نظر عملكرد غده تیروئید غربالگری شوند.

 

وی ادامه داد: تكامل سیستم عصبی جنین توسط هورمون های بدن مادر صورت می گیرد بنابراین مادر باید از نظر غده تیروئید وضعیت مناسبی داشته باشد.

 

عسگرانی علت بیماری های غده تیروئید را عمدتا خود ایمنی دانست و افزود: كمبود ید در مواد غذایی مطرح نیست زیرا در آب آشامیدنی و فرآورده های نان این كمبود جبران شده و عسگرانی در خصوص بیماری های ناشی از غده تیروئید در دوران بارداری بیان كرد: اگر مادر مبتلا به بیماری گواتر باشد و این بیماری در مرحله ساده باشد برای مادر و جنین هیچ مشكلی حاصل نمی شود ولی اگر غده تیروئید كم كار باشد ممكن است سقط جنین صورت گیرد و یا اینكه این كم كاری در رشد مغز جنین تاثیر بگذارد البته مادران باردار نگران نباشند زیرا با انجام آزمایش قبل از بارداری و یا بالا بردن دوز دارو در دوران بارداری می توان از بروز این خطرات جلوگیری كرد.

 

این متخصص غدد در ادامه افزود: هر چند پزشكان قبل از بارداری توسط انجام آزمایش تیروئید، عملكرد این غده را در زنان باردار زیر نظر دارند اما پیگیری عملكرد این غده در دوران بارداری نیز ادامه خواهد داشت و حتی بعد از زایمان تا سه روز نوزادان تحت آزمایشات غربالگری تیروئید هستند.

 

وی خاطر نشان كرد: بهتر است مادران از مصرف شلغم خام، بادام زمینی و كلم به دلیل كمك به دفع ید خودداری كرده و از مواد یددار نظیر نمك یددار و ماهی و میگو استفاده نمایند.

 

دوشنبه 2/5/1391 - 15:45 - 0 تشکر 477588

ویتامین ها در بارداری ؛ چرا و چگونه ؟

ویتامین ها نقشی اساسی و کلیدی در هضم و جذب مواد مغذی و کالری زا، یعنی قند، چربی و پروتئین ها دارند. به همین دلیل در سلامت شما و جنین تان نقش دارند...
شما در بارداری، این ویتامین ها را از راه خوردنی ها و مکمل ها دریافت خواهید کرد. دو دسته کلی ویتامین ها شامل ویتامین های محلول در آب، یعنی ویتامین های B و C و دسته دوم ویتامین های محلول در چربی یعنی ویتامین های A،D ، E، K هستند.

منابع غذایی ویتامین A
این ویتامین در لبنیات، روغن ماهی، جگر، کره، هویج، زردآلو، گوجه فرنگی، جعفری، اسفناج، سیب زمینی شیرین، کلم پیچ و چای سبز فراوان است. یادآوری می کنم زیاده روی در مصرف این ویتامین سبب افزایش خطر سقط جنین و یا بیماری اسکوروی در نوزاد می شود. هرگز خودسرانه از قرص یا روغن کبد ماهی استفادهنکنید. نکته کسانی که از راکوتان( Raccutane ) در درمان آکنه شدید پوستی و یا ازرتین A ( ترتینوئین) در آکنه خفیف و یا از اکیترتین (Acitretin ) در درمان پس وریازیس استفاده می کنند، چند ماه پیش از اقدام به باردار شدن باید این داروها را کنار بگذارند زیرا افزایش این ویتامین موجب ناهنجاری های مغزی و قلبی می گردد.
منابع غذایی ویتامین C
این ویتامین در مرکبات به ویژه در آب پرتقال، سبزی ها، گریپ فروت، کیوی، زردآلو،گوجه فرنگی، توت فرنگی، هویج، هندوانه، فلفل قرمز و سبز، پیاز و سیب زمینی یافت می شود. مصرف بی رویه این ویتامین با عمل جذب ویتامین B12 که برای ذخیره و تولید شیر ضروری است، تداخل کرده و علاوه بر کاهش شیر شما ، می تواند اسهال و یاسنگ کلیه ایجاد نماید.
میزان 70 میلی گرم از این ویتامین روزانه مورد نیاز است.منابع غذایی ویتامین Dاین ویتامین در ماهی قزل آلا، روغن ماهی، شیر ، ماکارونی، تخم مرغ و غلات غنی شده با آهن یافت می شود.برای جذب بهتر آن می توانید روزانه 10 دقیقه زیر نور آفتاب قدم بزنید. ویتامین D یا ویتامین نور خورشید، دربرگیرنده انواع ویتامین هایD1 تا D4 است.
بر اثر تابش نور خورشید ویتامین D به ویژه D3 در بدن تولید می شود که به جذب کلسیم ، فسفر و تراکم استخوان ها کمک می کند . نورخورشید این ویتامین را در کبد و کلیه ها می سازد .
منابع غذایی ویتامین E
این ویتامین در بهبود گردش خون، کنترل سیستم انعقادی، و تنظیم و تولید هورمونی در بدن مفید است. منابع خوراکی این ویتامین:
جوانه گندم ، تخم مرغ، کدوتنبل ، شیر حبوبات ، کره، روغن کنجد، اسفناج، کلم بروکلی و سبوس هستند .
منابع غذایی ویتامین K
این ویتامین محلول در چربی است و در انعقاد خون و نرمی ماهیچه ها ، تنظیم کلسیم و تراکم استخوان نقش دارد. منابع این ویتامین : گیاهان سبز به ویژه کلم برگ، کاهو، اسفناج، کلم بروکلی و هم چنین زرده تخم مرغ، سیب، انگور، موز، گردو ، بادام و فندق هستند . منابع غذایی ویتامین B
مهم ترین ویتامین های گروه B شامل B1, B2, B3, B6, B12 هستند .
ویتامین B1 (تیامین) در گوشت قرمز ، جگر، حبوبات، سویا ، تخمه آفتاب گردان، جوانه گندم ، گندم، برنج با پوست ( پیشاز آسیاب) یافت می شود. دانه برنج دارای دوپوسته است : یک پوسته خارجی که تنها ارزش دارویی دارد و پوسته دوم که ارزش دارویی و خوراکی دارد . در هنگام تهیه برنج ، نخست این پوسته سخت و خشک را دور می ریزند و دانه به رنگ قهوه ای روشن یا کرم در می آید که به برنج قهوه ای موسوم است. سپس با دستگاه این برنج را سفید کرده ، پوسته دوم آن را که با ارزش است، جدا می کنند. در این بخش برنج سفید با بخش عمده ی نشاسته ای باقی می ماند. ویتامین تیامین در اثر نور خورشید ، پخت طولانی، به کاربردن جوش شیرین همراه آن، آسیاب کردن و تصفیه غلات از بین می رود.
بنابراین برنج کته نسبت به آب کشی، ویتامین بیشتری دارد. در دوران بارداری نیازبدن به این ویتامین بیشتر می شود که با مصرف مکمل ها و یا بهتر از آن با منابع خوراکی آن، این نیاز را برآورده نمود .
ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
این ویتامین با سوخت و ساز سه نوع ماده اصلی در سلول های بدن، انرژی تولید می کند. این ویتامین در شیر و دیگر لبنیات، دل و قلوه و جگر، گوشت بدون چربی، تخم مرغ، قارچ، سبزی ها ، سویا، جوی پرک نشده یافت می شود. برای نگهداری و حفظ این ویتامین، باید لبنیات را در ظرفهای کدر نگه داری نمود.
ویتامین B3 (نیاسین)
در گوشت قرمز، مرغ، ماهی، جگر، مخمر آبجو، بادام زمینی( اگر حساسیت ندارید)، آجیل و سبوس برنج یافت می گردد. تنها گروه میوه ها و سبزی ها هستند که سرشار از این ویتامین نیستند.
ویتامین B (پیریدوکسین)
در گوشت پرندگان، ماهی، گوشت خوک و موز یافت می شود. این ویتامین محلول در آب برای از بین بردن تهوع دوران بارداری سودمند است. آن را نباید با فنی توئین (داروی ضد صرع) بخورید زیرا اثر آنرا کم می کند .
ویتامین B12 (ترانس کوبال آمین)
بیشتر در فرآورده های حیوانی یافت می گردد. این ویتامین با همکاری اسید فولیک در تولید و ساخت گلبول های سرخ خون و ترکیب DNA سلولی نقش اساسی دارد. آن را می توان در دل و قلوه و جگر، گوشت قرمز ، مرغ و خروس، ماهی ، شیر ، پنیر، تخم مرغ و کرن فلکس(ذرت برگه شده) یافت . مواردی که مانع جذب این ویتامین می گردند شامل: قرار گرفتن در معرض نور و هوا، زیاده روی در مصرف ویتامین C ، مصرف آنتی اسید، ملین، الکل و نیز قرص پیش گیری از بارداری (هنگام غیر آبستنی) هستند.
اسید فولیک یا ویتامین B9
اسید فولیک برای نخستین بار از عصاره برگ اسفناج به دست آمد و چون در زبان لاتین اسفناج ، فولیوم نامیده می شود، این ماده را اسید فولیک نام نهادند. جزو خانواده ویتامین B است و با کمک ویتامین های C و B12 ، سبب تجزیه و تشکیل پروتئین های جدید می گردد.برای تولید و سلامت گلبول های سرخ نقش حیاتی دارد و کمبود شدید آن به نوعی کم خونی (آنمی مگالوبلاستیک) منجر می گردد. در این آنمی سلول های خونی قادر به حمل اکسیژن نیستند.
اسید فولیک برای تکامل دستگاه عصبی مرکزی مغز جنین اساسی و ضروری است و در ساختار لوله عصبی نقش دارد.اگر کمبود آن پیش بیاید،جنین دچار اسپینابیفیدا (ناهنجاری لوله عصبی) خواهد شد که در این صورت، نخاع و پرده های نخاعی از شکاف روی ستون مهره ها بیرون زدگی پیدا می کنند.گل کلم ، بادام زمینی( دقت نمایید حساسیت نداشته باشید) ، فندق و اسفناج دارای اسید فولیک هستند . برای پیش گیری از بروز این اختلال نه تنها باید در سه ماهه نخست بارداری، اسید فولیک استفاده کنید، بلکه باید از سه ماه پیش از بارداری(هنگام اقدام به بارداری) اسید فولیک بخورید و یا مواد دارای فولات را به اندازه ی کافی دریافت نمایید .
مواد غنی شده با اسید فولیک مانند آرد، ماکارونی، برنج، جو دوسر و غلات آماده نیز در دسترس هستند. می توان مقادیر قابل توجهی از این ویتامین را در مواد زیر پیدا کرد.
1- حبوبات (لوبیا، عدس، ماش، لپه) و غلات (سبوس گندم و جو)
2- مرغ و غذاهای دریایی مانند ماهی
3- میوه های ترش مانند پرتقال ، سیب ترش ، نارنگی ، لیمو ترش ، گوجه فرنگی و توت .
4- گیاهان دارای برگ سبز ( اسفناج، کاهو، نخود سبز، کلم و... ) خوراک جگر نیز دارای آهن، اسید فولیک و ویتامین A فراوان است اما به خاطر داشته باشید که زیاده روی در مصرف آن خطرناک است و سبب ناهنجاری های جنینی می شود .
دانستنی های سودمند
غذاهای دارای گلوکز جذب اسید فولیک را زیاد می کنند و مواد قلیایی جذب آن را کم می کنند .
نوشیدنی های الکلی ، گردش کبدی این ویتامین را مختل می کنند.

دوشنبه 2/5/1391 - 19:21 - 0 تشکر 477995

بهترین برخورد با ویار بارداری! 

ویار و بارداری جدایی‌ناپذیرند؛ آلوچه و لواشک، کیک شکلاتی، بستنی، هندوانه، گوشت و پنیر فراوان همگی برای مادر باردار حکم خانه شکلاتی برای هانسل و گرتل را دارند! در این دوران ممکن است خوراکی‌هایی را هوس کنید که پیش از بارداری طرفشان هم نمی‌رفتید.

واقعاً پشت تمام این هوس‌های مرموز چه دلایلی نهفته است؟ آیا خوردن این همه خوراکی جورواجور و تشویق دیگران که: «عیبی نداره، بخور، بارداری» بی‌اشکال است؟ دکتر محمدرضا وفا، رئیس انجمن تغذیه ایران در این باره توضیح داده‌اند.

اصولاً چرا ویار اتفاق می‌افتد؟

ویار به دلیل به هم خوردن تعادل بین انتقال‌دهنده‌های عصبی بدن مادر و حالت روحی و روانی خاص و همچنین نیازهای تغذیه‌ای او به وجود می‌آید. اگرچه هنوز علت دقیق ویار مشخص نشده اما نظریه‌های مختلفی در این باره ارائه شده است.

تمایل به برخی غذاها در واقع درخواست بدن است به موادی که نیاز دارد. مثلاً وقتی هوس پنیر می‌کنید ممکن است بدن‌تان به کمی سدیم بیشتر نیاز داشته باشد یا اگر دل‌تان یک همبرگر بزرگ بخواهد ممکن است بدن‌تان پروتئین، سدیم و پتاسیم بیشتری بطلبد.

شاید هم برای یک بستنی خوشمزه بی‌قرار شوید و کلسیم و چربی بیشتری نیاز داشته باشید. به عبارتی آن‌چه شما را بی‌تاب می‌کند، دقیقاً همان خوراکی به خصوصی که ویارش را کرده‌اید نیست، بلکه بدن‌تان احتمالاً به ماده غذایی به خصوصی که در آن خوراکی وجود دارد، نیاز دارد.



پس در واقع این موضوع پشتوانه علمی دارد؟

بله. تحقیقات نشان می‌دهد سطح هورمون‌های بدن در طول بارداری می‌توانند حس چشایی و بویایی خانم‌ها را تغییر دهند به همین دلیل مادر به برخی بوها و مزه‌ها علاقه زیادی نشان می‌دهد و در مقابل از بعضی بوها و مزه‌ها گریزان می‌شود (بیماری صبحگاهی و حالت تهوع ناشی از آن).

مهم‌ترین هشدار درباره ویار مادران باردار جایگزین شدن ویارانه‌ها به جای

وعده‌های اصلی غذایی مادر است. به عبارتی مادران نباید ویارانه را در زمانی که

چند ساعت گرسنه مانده‌اند و قند خون‌شان پایین است، میل کنند آن هم به میزان

زیاد؛ زیرا دیگر میلی به خوردن وعده اصلی غذایی نخواهند داشت و نیازهای

تغذیه‌ای اصلی خود و جنین‌شان تأمین نمی‌شود



در بیشتر موارد، مادران به مواد خوراکی عادی میل شدیدی پیدا می‌کنند اما برخی افراد ویارهای عجیبی دارند یعنی مواد غیرخوراکی از قبیل خاک، گچ، صابون، مداد شمعی، برفک‌های فریزر و… در این حالت خانم باردار آن ماده را بدون هیچ محدودیتی می‌خورد که برای سلامت خود و جنینش واقعاً خطرناک است. اگرچه دلیل این هوس مادران باردار هنوز دقیقاً مشخص نیست. اما تحقیقات نشان داده زنانی که در دوران بارداری چنین موادی را طلب می‌کنند، معمولاً ماده مغذی‌ای را در بدن‌شان کم دارند که این ماده معمولاً آهناست.

دوشنبه 2/5/1391 - 19:22 - 0 تشکر 477996

با این ویار خطرناک چه باید کرد؟

سؤال خوبی پرسیدید از خطرات خوردن این مواد غیرخوراکی می‌توان به اختلالات تکاملی، مهارت‌های کلامی، کاهش ضریب هوشی، مشکلات شنوایی، ناتوانی در یادگیری، اختلال کم‌توجهی و معلولیت جسمی اشاره کرد.

مسمومیت در طول بارداری هم از عوارض شایع خوردن این مواد غیرخوراکی است. توصیه می‌کنم به محض تمایل به خوردن ماده‌ای غیرخوراکی، پزشک متخصص معالجتان را در جریان بگذارید تا آزمایش‌های فقر آهن و مراقبت‌های لازم را برای‌تان تجویز کند.

دوشنبه 2/5/1391 - 19:23 - 0 تشکر 477998

آیا می‌شود ویار مادران را دسته‌بندی کرد؟

بیشتر مادران به این ۴ گروه غذایی ویار دارند: شیرینی، تندی، شوری و ترشی. عده کمی هم تمایل پیدا می‌کنند برخی میوه‌ها و سبزی‌ها را درسته یا در اندازه‌های درشت ببلعند مثلاً کلم، آلو، انواع توت و… اما خط قرمز ویارانه را باید بشناسید.

دوشنبه 2/5/1391 - 19:23 - 0 تشکر 477999

مهم‌ترین هشدار درباره ویار مادران باردار جایگزین شدن ویارانه‌ها به جای وعده‌های اصلی غذایی مادر است. به عبارتی مادران نباید ویارانه را در زمانی که چند ساعت گرسنه مانده‌اند و قند خون‌شان پایین است، میل کنند آن هم به میزان زیاد؛ زیرا دیگر میلی به خوردن وعده اصلی غذایی نخواهند داشت و نیازهای تغذیه‌ای اصلی خود و جنین‌شان تأمین نمی‌شود. به علاوه، برخی از این خوراکی‌ها کالری قابل‌توجهی دارند و مصرف بیش از حد آن‌ها سبب اضافه وزن بیش از حد در دوران بارداری و مشکل مادر برای کاهش وزن پس از زایمان و شیردهی می‌شود.

دوشنبه 2/5/1391 - 19:24 - 0 تشکر 478000

مراقب وزن‌تان باشید. یک خانم در دوران بارداری ۱۲ تا ۱۷ کیلوگرم اضافه وزن پیدا می‌کند که اگر مادر قبل از بارداری اضافه وزن داشته است این میزان به حدود ۷ تا ۱۲ کیلوگرم می‌رسد. پس اگر به بهانه بارداری هر چقدر دل‌تان خواست خوراکی‌های چرب یا شیرین میل کنید، نباید از اضافه وزن ناگهانی در دوران بارداری چندان متعجب شوید. بسیاری از خانم‌ها با خودشان می‌گویند چرا خارجی‌ها در دوران بارداری زیاد چاق نمی‌شوند، در پاسخ باید بگوییم که آن‌ها از الگوی غذایی مناسبی پیروی می‌کنند و مواد غذایی ضروری را به مقدار کافی می‌خورند؛ یادتان باشد در دوران بارداری نباید به دنبال عذاب وجدان بعد از خوردن مثلاً یک بشقاب بیسکویت یا ظرفی بزرگ ماکارونی سرخود به خودتان رژیم بدهید! اگر نمی‌توانید مراقب وضعیت تغذیه‌ای‌تان باشید، خیلی زود به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید.

دوشنبه 2/5/1391 - 19:25 - 0 تشکر 478001

آیا ویار و دیابت دوران بارداری ارتباطی با هم دارند؟

در سه ماهه دوم و سوم بارداری به شدت مراقب مصرف قندهای ساده باشید؛ اگر به دیابت دوران بارداری مبتلا شده‌اید به هیچ‌وجه سرخود و بی‌برنامه خوراکی‌های شیرین و حاوی کربوهیدرات را میل نکنید زیرا این هوس‌ها می‌تواند سلامت شما و جنین‌تان را به خطر بیندازد. بهترین راه‌حل این است که جایگزین ویار معین کنید. بهتر است ببینید ویارتان نشانه چیست و آن را با مواد سالم‌تر جایگزین کنید مثلاً اگر هوس همبرگر کرده‌اید، سراغ اولین مغازه فست‌فود نروید بلکه خودتان کمی گوشت چرخ شده را بدون چربی و روغن در تابه کباب کنید. یا به جای خوردن یک شیرینی‌ مربایی، کمی نان و عسل طبیعی بخورید. اگر لواشک و هله‌هوله‌های ترش را هوس کرده‌اید، به جای آن‌ها آلوی خشک یا تازه یا کمی ترشی (سبزی‌هایی که در سرکه مانده‌اند) با غذای‌تان بخورید.

پنج شنبه 5/5/1391 - 11:1 - 0 تشکر 480810

خانم‌های باردار از چهار ماهگی به بعد می‌توانند روزه بگیرند، البته به شرط اینكه تحت نظر پزشك باشند.

 به گزارش وب دا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی‌شاپور اهواز ضمن بیان این مطلب گفت: روزه گرفتن در سه ماهه نخست بارداری توصیه نمی‌شود، زیرا در صورت كاهش آب بدن، ممكن است مشكلاتی برای جنین ایجاد شود.

 دكتر محمدعلی نظری‌فروشانی افزود: خانم‌های بارداری كه بیش از چهار ماه از حاملگی آنها می‌گذرد در صورتی كه به بیماری خاصی مبتلا نباشند، با تشخیص پزشك می‌توانند روزه بگیرند البته این افراد نیز باید توجه داشته باشند كه در وعده‌های سحری و افطار باید از سبزیجات و مواد غذایی پروتئینی استفاده كنند.

وی  تصریح كرد: روزه گرفتن از چهار ماهگی به بعد مشكلی برای جنین و مادر ایجاد نمی‌كند، به شرط اینكه مادر باردار مراقب مایعات بدن خود باشد و از كاهش ناگهانی آب بدن خودداری كند. همچنین مصرف مواد غذایی متنوع نیز باید در برنامه غذایی قرار گیرد.

گدای فاطمه(س)

شنبه 14/5/1391 - 23:52 - 0 تشکر 491599

بارداری سبب تغییرات هورمونی در بدن می‌شود و در نتیجه روی پوست تاثیر می‌گذارد. پوست در دوران بارداری می‌تواند هر چیزی از التهاب و قرمزی گرفته تا آكنه را تجربه كند .



تركیبات لوازم آرایشی، به‌ویژه در لوسیون‌ها، كرم‌ها و روغن‌ها، می‌توانند وارد جریان خون شده و به‌طور پنهانی سلامت جنین را تهدید كنند. شاید لازم باشد همان‌طور كه مراقبت‌های پوستی معمول خود را هنگام بارداری تغییر می‌دهید، محصولات آرایشی خود را نیز هنگام بارداری تغییر دهید، به‌ویژه اگر قصد دارید خودتان به نوزادتان شیر بدهید. خوشبختانه فراورده‌های بسیاری وجود دارند كه تنها برای خانم‌های باردار فرمول‌بندی و ساخته شده‌اند و متناسب با نیازهای خاص پوست آنهاست و استفاده از آنها مشكلی برای خانم‌های باردار ایجاد نخواهد كرد.

تركیباتی كه باید از مصرف آنها خودداری كرد

  لایه‌برداری نكنید

اسید سالسیلیك: این ماده چون به پاك‌سازی عمیق منافذ پوست و لایه‌برداری آن كمك می‌كند، برای درمان برخی اختلالات پوستی مانند آكنه به‌كار می‌رود. مصرف خوراكی با دوز بالای اسید سالسیلیك از علل ناهنجاری‌های مادرزادی در جنین شناخته شده است. با این حال برخی از متخصصان ابراز داشتند، مصرف موضعی آن به مقدار كم در برخی محصولات خطری ایجاد نمی‌كند اما بهتر است در دوران بارداری حتی از مصرف موضعی اسید سالسیلیك به‌ویژه در لایه‌بردارهای پوست و بدن بپرهیزید. برای اینكه احتمال وجود هرگونه خطری را به صفر برسانید از به‌كار‌بردن اسید بتاهیدروكسی (BHA) و اسید آلفاهیدروكسی (AHA) نیز خودداری كنید.



از شیمیایی‌ها دور شوید

  استفاده از مواد ارگانیك

از آنجایی كه تركیبات شیمیایی دیگری نیز هستند كه در محصولات زیبایی‌ای كه هرروز از آنها استفاده می‌كنید وجود دارند و می‌توانند به‌طور پنهانی به سلامت فرزندتان آسیب برسانند، شامپوها، لوسیون‌ها، شوینده‌های بدن و لوازم آرایشی ارگانیك مجاز را انتخاب كنید.  اگر از بی‌خطر‌بودن محصولات مورد استفاده خود مطمئن نیستید، با متخصص زنان‌ و زایمان‌تان درباره محصولاتی كه برای مصرف در دوران بارداری بی‌خطر هستند، مشورت كنید. دكتر شما می‌تواند محصولاتی را به شما توصیه كند كه برای‌تان بهترین انتخاب هستند.



راكوتان و آكوتان ممنوع

رتینوئید: رتنوئیدها از عناصر بسیار عالی در محصولات آرایشی ضدپیری و ضد‌چین و چروك هستند اما ثابت شده، دوز بالای ویتامین A برای جنین بسیار خطرناك است. ایزوتریتینوین، نوع خوراكی رتینول است كه در داروهایی مانند آكوتان كه مخصوص درمان آكنه تجویز می‌شود وجود دارد كه این داروها نیز سبب به‌وجود آمدن ناهنجاری‌های مادرزادی می‌‌شوند. در نوع موضعی آن (رتین A و رنووا) بروز مشكلاتی از این قبیل نشان داده نشده است اما بهتر است از مصرف محصولاتی كه حاوی این تركیبات هستند، بپرهیزید.



  با ماسك‌های بارداری چه كنیم؟

لک های پوستی

خانم‌ها به‌دلیل ازدیاد ایجاد ملانین (لكه‌های تیره) مستعد لك‌های پوستی هستند و چون در دوران بارداری هورمون‌های استروژن و پروژسترون زیادی تولید می‌شود، پوست برای ساختن سلول‌های ملانینی بیشتر تحریك می‌شود. چنین لك پوستی ملاسما یا لك دوران بارداری است كه ماسك بارداری نیز نامیده می‌شود و ممكن است در 3 ماهه دوم تا سوم بارداری ایجاد شود. این شرایط سبب ایجاد لكه‌های قهوه‌ای تیره روی گونه‌ها، پیشانی و بالای لب می‌‌شوند. اشعه‌های UV نیز ملاسما را بدتر می‌كند. از یك كرم ضد‌آفتاب بی‌خطر استفاده كرده و برای جلوگیری از ظهور این لكه‌های تیره كمتر زیر آفتاب بمانید. در صورتی كه دچار این لكه‌ها شدید از محصولات بی‌رنگ‌كننده پوست استفاده نكنید. معمولا ملاسما پس از زایمان از بین می‌رود. در ضمن می‌توانید برای از بین‌بردن آنها از كانسیلرها استفاده كنید.





روغن نارگیل كمكتان می‌كند
ترك‌های پوستی

برای جلوگیری از ایجاد ترك‌های پوستی در دوران بارداری كار زیادی نمی‌توان انجام داد. اما برخی خانم‌ها بیشتر از دیگران مستعد این مشكل هستند. برای كاهش ترك‌ها تنها می‌توانیم نوشیدن آب فراوان، مصرف تمامی ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای كه متخصص زایمان تجویز كرده و پیروی از یك رژیم غذایی سالم را توصیه كنیم. همچنین می‌توانید از یك لیف حمام نرم برای ماساژ پوست و افزایش گردش خون در آن مناطق كمك بگیرید. پیش از ایجاد ترك‌ها این شانس را دارید كه با مرطوب نگه‌داشتن شكم و بالاتنه با مالیدن نرم‌كننده‌های طبیعی چون روغن نارگیل، از ایجاد ترك جلوگیری كنید.

نکته : 
برخی مشكلات پوستی به‌دلیل تغییرات هورمونی و فیزیكی در دوران بارداری و پس از آن به‌وجود می‌آیند 



 شاید بارداری به شما كمك كند

آكنه و پوست چرب

در طول دوران بارداری ممكن است پوست‌تان چرب‌تر شود. در اینگونه موارد باید از محصولات بدون چربی استفاده كنید. در طول 3ماهه اول بارداری بیشتر ممكن است جوش‌ها ظاهر شوند. همان‌طور كه پیش‌تر اشاره كردیم، ثابت شده مصرف برخی داروهای تجویزی برای آكنه در دوران بارداری بسیار خطرناك است. با متخصص زنان‌وزایمان خود درباره چگونگی درمان ایمن آكنه مشورت كنید اما خبر خوب اینكه اگر در حال حاضر پوستتان آكنه دارد، می‌توان گفت گاهی بارداری سبب ازبین‌رفتن همه آنها می‌‌شود.



   نكته‌هایی كه باید رعایت كنید

  •  وقتی آرایش می‌كنید، محصولات بدون چربی را انتخاب كنید تا از بسته‌شدن منافذ پوست و ایجاد جوش جلوگیری كنید.
  •  هرروز از یك شوینده ملایم برای از بین‌بردن چربی پوست و جلوگیری از جوش‌ها استفاده كنید.
  •  پوست خود را مرطوب نگه دارید. از حمام‌كردن با آب داغ خودداری كرده و از یك شوینده ملایمی كه پس از استحمام پوستتان را خشك نكند، استفاده كنید.
  •  ممكن است در ناحیه شكم به‌دلیل كشیده‌شدن پوست دچار خشكی و خارش شوید. در این موارد شكم خود را با روغن نارگیل ماساژ دهید.
   2 مشكل مهم را  راحت حل كنید

1- خستگی و ورم پاها: پاها را با ژل یا كرمی كه حاوی تركیبات خنك‌كننده مانند روغن نعناع یا اكالیپتوس است، مرطوب كرده و ماساژ دهید.

2-گشادشدن سیاهرگ‌های روی پا: به‌مدت طولانی روی پاهای خودتان نیایستید و در رژیم غذایی خود به مقدار كافی ویتامین C مصرف كنید.

   نكات آرایشی برای روزهایی كه 2 نفر هستید

  •  اگر پوستتان خشك شده است از كرم‌پودرهای حاوی آب یا مرطوب‌كننده استفاده كنید.
  •  برای پوشاندن خستگی و رنگ‌پریدگی چهره‌تان از رژگونه استفاده كنید.
  •  رنگ كانسیلر را روشن‌تر از رنگ كرم‌پودر خود انتخاب كنید. كرم‌پودر را تنها به جاهایی از صورت كه كانسیلر نمالیده‌اید،  بزنید.
  •  به‌اندازه كافی استراحت كنید. اگر قادر نیستید، 8 ساعت كامل بخوابید (‌به‌خصوص پس از زایمان)، برای ازبین‌بردن تیرگی دور چشم‌ها از كانسیلر استفاده كنید. همچنین برای ازبین‌بردن پف زیر چشم‌ها می‌توانید برای 5 تا 10‌دقیقه خیار ورقه‌شده، چای كیسه‌ای مرطوب یا كمپرس سرد روی چشم‌ها قرار دهید.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:53 - 0 تشکر 491600

ویروس‌‌ها و باكتری‌ها بطور طبیعی در هر مكانی یافت و به انسان نیز منتقل می‌شوند. در بدن انسان نیز همواره تعداد محدودی عوامل میكربی وجود دارند كه نه تنها برای انسان ضرری ندارند بلكه مفید نیز هستند و تنها در شرایط خاصی رشد می‌كنند و بیماری‌زا می‌شوند.
ویروس‌‌ها و باكتری‌ها بطور طبیعی در هر مكانی یافت و به انسان نیز منتقل می‌شوند. در بدن انسان نیز همواره تعداد محدودی عوامل میكربی وجود دارند كه نه تنها برای انسان ضرری ندارند بلكه مفید نیز هستند و تنها در شرایط خاصی رشد می‌كنند و بیماری‌زا می‌شوند. از طرفی سیستم ایمنی بدن به گونه‌ای است كه در برابر میكرب‌ها دفاع می‌كند و می‌تواند فعالیت آنها را تا اندازه‌ای محدود كند. ای كولای بطور طبیعی در ناحیه تحتانی دستگاه ادراری وجود دارد با این تفاوت كه رشد آن محدود است و به مقدار خیلی كم وجود دارد.

به گفته دكتر ایران‌منش، پس از زایمان عواملی مانند بی‌حسی و مشكلات بافت اطراف مجاری ادراری، می‌تواند راهی برای انتقال عوامل میكربی از قسمت‌های تحتاتی به بخش‌های فوقانی دستگاه ادراری مانند مثانه شوند. بی‌حسی و به دنبال آن كاهش حساسیت مثانه نسبت به اتساع و پر شدن ادرار، باعث می‌شود تا ادرار مدت زمان بیشتری در مثانه باقی بماند و باعث رشد میكرب‌‌ها شود.


* عوامل مستعد كننده عفونت ادراری

ورود میكرب‌ها به سیستم ادراری و رشد آنها باعث ایجاد عفونت‌های ادراری است و ممكن است به مثانه یا كلیه آسیب وارد كند. عوامل میكربی می‌توانند هر بخشی از دستگاه ادراری را مانند كلیه‌ها، حالب كه مجرای متصل كننده مثانه به كلیه است، مثانه و یا مجاری تخلیه‌كننده ادرار را آلوده كنند و باعث عفونت‌های ادراری شوند.

دكتر هما ایران‌منش، متخصص زنان و زایمان می‌گوید: تغییرات فیزیولوژیك كه در دوران بارداری اتفاق می‌افتد، زنان حامله را مستعد عفونت‌های ادراری می‌كند. بزرگ شدن رحم در این دوران، باعث می‌شود فشار بیشتری بر مجاری ادراری وارد شود و در نتیجه ادرار بطور كامل از مثانه تخلیه نشود. به دنبال آن عبور ادرار از مجاری ادراری به كندی صورت می‌گیرد و باعث می‌شود ادرار مدت زمان بیشتری در مجاری یا مثانه باقی بماند، به این ترتیب احتمال رشد میكرب‌ها افزایش پیدا می‌كند. این در حالی است كه دكتر ایران‌منش مهمترین عامل را در ایجاد عفونت‌های ادراری رعایت نكردن بهداشت و صعود عوامل میكربی از قسمت‌های تحتانی مجاری ادراری و نواحی اطراف می‌داند. تضعیف سیستم ایمنی بدن در بارداری نیز از دیگر عللی است كه در بروز عفونت‌ها مؤثر است.

دكتر فرهاد ملاهجی، متخصص اورولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در این باره می‌گوید: دیابت بارداری، مصرف كم مایعات، استفراغ‌های طولانی‌مدت و چاقی از عواملی است كه زنان را در دوران بارداری مستعد عفونت‌های ادراری می‌كند. فشار ناشی از اعما و احشا در زنان چاق باعث می‌شود تا مثانه به درستی تخلیه و پر نشود و احتمال بروز عفونت‌های ادراری افزایش پیدا كند. بنابراین توصیه می‌شود زنان قبل از باردار شدن وزن خود را كاهش دهند و روزانه حداقل دو لیتر آب بنوشند.

* عفونت‌های پس از زایمان

از شایع‌ترین عوامل میكربی كه عفونت‌های ادراری را به وجود می‌آورند می‌توان به ای كولای كلبسیلا و كلامیدیا اشاره كرد كه تقریباً 75 تا 80 درصد از موارد عفونت‌های ادراری توسط ای كولای به وجود می‌آید.

* عوارض میكرب‌ها در بارداری

رشد عوامل میكربی در هر قسمتی از دستگاه ادراری می‌تواند علائم متفاوتی را به وجود آورد به صورتی كه عفونت مجاری ادراری باعث سوزش، درد و ترشح چرك خواهد شد.

به گفته دكتر ملاهجی، عفونت مثانه كه سیستیت نام دارد با سوزش، تكرر ادرار و گاهی مشاهده خون در ادرار همراه است.

در صورتی كه میكرب‌ها از مثانه به قسمت‌های فوقانی دستگاه ادراری صعود كنند و به بافت كلیه برسند، پیلونفریت یا عفونت كلیه را به وجود می‌آورند كه علائمی مانند تب و درد ناحیه پهلو را به همراه دارد. همچنین گلبول‌های سفید نیز ممكن است در آزمایش ادرار این دسته از افراد مشاهده شود.

وی با اشاره به آنكه احتمال عفونت‌های مثانه و كلیه در دوران بارداری افزایش پیدا می‌كند، می‌گوید: در صورتی كه عفونت كلیوی بموقع درمان نشود، می‌تواند عوارض خطرناكی از جمله عفونت‌ خون، شوك عفونی و در نهایت مرگ زن باردار را به همراه داشته باشد.

از طرفی برطرف نكردن علائمی مانند سوزش ادرار و درد ناشی از عفونت مثانه می‌تواند باعث پارگی كیسه اطراف جنین و سقط جنین و یا زایمان زودرس شود. برخی عفونت‌های ادراری نیز سنگ‌های كلیوی را به وجود می‌آورند بنابراین درمان بموقع و پیگیری آن می‌تواند از بسیاری عوارض ناخواسته پیشگیری كند.


* عفونت ادراری بدون علامت

دكتر ایران‌منش معتقد است، نوعی عفونت ادراری وجود دارد كه باكتریوری بدون علامت نام دارد. شیوع این بیماری دو تا هفت درصد است در حالی كه عوامل میكربی در دستگاه ادراری وجود دارند، بیمار علامت مشخصی ندارد.

نكته قابل توجه در این باره آن است كه 25 درصد از این زنان پس از باردار شدن ، دچار این علائم می‌شوند به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از باردار شدن، علاوه بر آزمایشات خون، ادرار نیز از نظر عفونت بررسی شود تا درصورت وجود عفونت ، نسبت به درمان بموقع آن اقدام شود و بتوان از عوارض ناخواسته پیشگیری كرد.

* درمان و پیشگیری

عفونت‌های ادراری در بارداری باید مورد توجه زنان قرار گیرد و هرچه سریع‌‌تر نسبت به درمان آن اقدام كنند.

دكتر ایران منش شایع‌ترین زمان بروز تكرار ادرار را سه‌ماه اول و سوم بارداری می‌داند و می‌گوید: در سه ماهه اول بارداری به دلیل آن‌كه رحم در لگن جای گرفته با بزرگ‌تر شدن بر مجاری ادراری تأثیر می‌گذارد و باعث تكرر ادرار در زنان باردار می‌شود. از طرفی در سه ماهه سوم بارداری نیز رحم در داخل شكم به مثانه فشار وارد می‌كند و دوباره زن باردار، دچار احساس تكرر ادرار می‌شود. این تغییرات در بارداری طبیعی هستند اما در صورتی كه با سوزش ادرار، تغییر رنگ آن و یا درد زیر شكم همراه شدند باید به پزشك مراجعه شود.

دكتر الهام نیستانی، متخصص زنان و استاد دانشگاه، تب را یك عامل مهم در عفونت‌های بارداری می‌داند و می‌گوید: تب‌كه نشانه عفونت بافت كلیه است، علامت هشدار دهنده مهمی است و باید به آن توجه بیشتری كرد.

زنانی كه به دلیل عفونت ادراری دچار علائمی مانند سوزش، تكرر ادرار و یا درد مثانه و پهلوها شده‌اند باید با مشاهده تب هر چه سریع‌تر به پزشك مراجعه كنند زیرا ممكن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان باشد.

وی بهترین راه تشخیص عفونت‌های ادراری را آزمایش كامل ادرار و كشت می‌داند و در مورد پیشگیری از آن می‌گوید: در صورت وجود دیابت، قند خون كنترل و از استفاده بی‌رویه آنتی بیوتیك پرهیز شود. درمان نیز براساس نوع میكربی كه در كشت ادرار رشد كرده است باید انجام‌شود.
طول مدت درمان بین هفت تا 10 روز است و توصیه می‌شود تا آنتی بیوتیك تجویز شده بطور كامل مصرف شود.

انجام یك دوره آزمایش ادرار پس از اتمام دارو لازم است تا از برطرف شدن كامل عفونت اطمینان پیدا شود.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.