• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 2363)
دوشنبه 2/5/1391 - 4:40 -0 تشکر 477160
سلامت در روزه و روزه داری

روزه از دیدگاه دانشمندان  

کتر ( الکسیس کارل ) در کتاب انسان موجود ناشناخته می نویسد : ( با روزه داری قند خون در کبد می ریزد و چربی هایی که در زیر پوست ذخیره شده اند و پروتئین های عضلات و غدد و سلول های کبدی آزاد می شوند و به مصرف تغذیه می رسند ) . دکتر کارل می گوید : ( لزوم روزه داری در تمام ادیان تأکید شده است . در روزه ابتدا گرسنگی و گاهی نوعی تحریک عصبی و بعد ضعفی احساس می شود ، ولی درعین حال ، کیفیات پوشیده ای که اهمیت زیادی دارند ، به فعالیت می افتند و بالاخره تمام اعضاء مواد خاص خود را برای نگه داری و تعادل محیط داخلی و قلب قربانی می کنند و به این ترتیب روزه تمام بافت های بدنی را می شوید و آن ها را تازه می کند . )

دکتر ( ژان فروموزان ) روش معالجه با روزه را شست و شوی اعضای بدن تعبیر می کند که در آغاز روزه داری ، زبان باردار است ، عرق بدن زیاد است ، دهان بدبو است و گاه آب از بینی راه می افتد ، که همه این ها علامت شروع شست وشوی کامل بدن است . پس از سه چهار روز بو برطرف می شود . اسید اوریک ادرار کاهش می یابد و شخص احساس سبکی و خوشی خارق العاده ای می کند . در این حال اعضا هم استراحتی کافی دارند . دکتر ( تومانیانس ) راجع به فواید روزه داری می نویسد : ( فایده بزرگ کم خوردن و پرهیز نمودن از غذاها در یک مدت کوتاه آن است که چون معده در طول مدت یازده ماه مرتب پر از غذا بوده در مدت یک ماه روزه داری مواد غذایی خود را دفع می کند و همین طور کبد که برای حل و هضم غذا مجهور است دائماً صفرای خود را مصرف کند ، در مدت سی روز ترشحات صفراوی را صرف حل کردن باقی مانده غذای جمع شده خواهد کرد . دستگاه هاضمه در نتیجه کم خوردن غذا ، اندکی فراغت را حاصل نموده و رفع خستگی می نماید . روزه یعنی کم خوردن و کم آشامیدن در مدت معینی از سال و این بهترین راه معالجه وحفظ تندرستی است ، که طب قدیم و جدید را از این حیث متوجه خود ساخته . مخصوصاً امراضی را که بر دستگاه هاضمه ، به خصوص کلیه و کبد عارض می شود و به توسط دارو نمی توان آن ها را علاج نمود ، روزه به خوبی معالجه می نماید . چنانچه  بهترین دارو برای برطرف ساختن سوء هاضمه نیز روزه گرفتن است .

دکتر ( گونل پا ) فرانسوی می گوید : ( چهار پنجم بیماری ها از تخمیر غذا در روده ها ناشی می شود که همه با روزه اصلاح می گردد ) .

دکتر ( آلکسی سوفورین ) در کتاب خود می نویسد ( جسم به هنگام روزه به جای غذا از مواد باقی مانده در بدن استفاده کرده و آن ها را مصرف می نماید و بدین وسیله مواد کثیف و عفونی ای که در جسم هست و ریشه و خمیره بیماری ها از آن ها است . از بین می رود . روزه سبب بهبودی همه بیماری ها است . بنابراین شایسته است که جسم خود را به وسیله روزه ، نظیف و پاکیزه کنید .

دکتر ( کاریو ) امریکایی می نویسد : ( هر شخص بیمار باید در سال مدتی از غذا پرهیز کند . زیرا مادامی که غذا به تن می رسد میکروب ها در حال رشدند ، ولی هنگامی که از غذا پرهیز می کند ، میکروب ها رو به ضعف می روند ) . وی هم چنین می افزاید  ( روزه ای که اسلام واجب کرده ،‌ بزرگ ترین ضامن سلامتی تن می باشد

شنبه 31/4/1391 - 9:35 - 0 تشکر 475204

خوردنی ها و نخوردنی های افطار، شام و سحری

واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک توصیه هایی ارائه کرد.

به گزارش وب­دا متن این توصیه هایی که برای خوردنی ها و نخوردنی های سحری، افطار و شام است اعلام شده به شرح زیر است:

افطار

رطب یا خرما + آب: افطار کردن با خرما سنت است و بهتر است تا شام چیز دیگری میل نشود. اما اگر  خواستید چیز دیگری مصرف کنید بهتر است از شیرینی جات طبیعی مصرف کنید، مثل عسل به صورت شربت یا انگور و کشمش یا میوه های شیرین دیگر.

۱- آبی که هنگام افطار می نوشید بهتر است نه زیاد گرم باشد و نه زیاد سرد باشد (معتدل)

2- سعی شود افطار و شام با هم مصرف نشود حداقل نیم ساعت بعد از افطار شام مصرف شود.

3- در افطار لبنیات مثل (دوغ و ماست) مصرف نشود زیرا بسیار سرد است و برای مغز مضر بوده و چه بسا احساس کسالت به انسان دست دهد.

شام

1- حریره بادام با آرد برنج قهوه ای، که با عسل یا شیره ی انگور یا شیره خرما شیرین شده باشد.

2- نان + پنیر +سبزی + مغز گردو + چند عدد خرما یا مقداری انگور رسیده.

3- اکتفا به یک نوع غذای ساده که بخار پز یا آب پز  شده باشد. مانند: انواع

پلوها و خورش ها.

4- می توان از غذاهای گوشتی یا غذاهای دریایی نیز در وعده شام استفاده کرد اما به مقدار کم (حداکثر ۲بار در هفته )

5- می توان از آش جو با کشک مرغوب استفاده کرد. می توان از انواع سوپها نیز استفاده کرد. برنج به مقدار کم – خوراک عدسی – گوشت و سبزی.

سحر

1- بهتر است در سحری از غذاهای گیاهی پخته یا خام استفاده شود. مثلا: سالاد فصل + ۲ قاشق غذا خوری جوانه گندم + لیمو ترش تازه و روغن زیتون و آن را خوب بجوید. سپس می توان مقدار کمی از غذاهای پخته گیاهی مانند پلو  و خورشت گیاهی استفاده کرد. به جای گوشت درسحری می توان از قارچ استفاده کرد.

2- مقداری میوه و مغز بادام خام یا مغز گردو و پسته و فندق و تعدادی انجیر خشک خوب جویده شود بعد ۲ لیوان آب خنک نیز میل شود. می توان در سحری چند دانه خرما یا انجیر یا میوه های دیگر نیز تناول کرد.

3- غذاهای حاوی حبوبات، خرما، پنیر، نان گندم سبوسدار ، شیر ، ماست محلی، میوه و سبزیجات ، نیز می‌توان مصرف کرد.

توصیه های کلی در مورد شام و سحری

1- در هنگام شام و سحری فقط از یک نوع غذا استفاده شود که شامل سه گروه غذایی باشد و در مصرف چند نوع غذا باهم خودداری شود.

2- سعی شود حتما سحری میل شود، زیرا به فرموده پیامبر (ص) درآن برکت است و نیاز تغذیه ای بدن را در طول روز تامین می کند و از کاهش قند خون و از بی­حوصلگی و خستگی و کاهش یادگیری جلوگیری می کند.

3- در سحری غذاهای کم حجم مصرف شود، سعی شود غذاهای فیبردار مصرف شود.

4- مصرف سبزیجات و میوه جات هنگام سحری و شام بسیار مناسب است و کمک به دفع سموم می کند و تشنگی در طول روز را کاهش می‌دهد.

۵- در شام و سحر سعی شود از آرد سبوسدار استفاده شود.(نانی که با ارد سبوسدار پخت شده باشد مانند نان سنگک)

۶- در سحری از مصرف غذاهایی مثل: کوکو سبزی،کوکو سیب زمینی، کتلت، گوشت سرخ کرده، جوجه کباب، ماهی کباب، همچنین غذاهایی که ادویه زیاد دارند خودداری شود، زیرا این غذاها موجب تشنگی می شوند.

7- از مصرف غذاهای شیرین و چرب مثل زولبیا و بامیه در هنگام افطاری خودداری شود.

۸- مصرف غذاهای ساندویچی و سس مایونز نیز ضرر دارد و مناسب نیست.

۹- جهت احساس تشنگی کمتر می توان در پایان سحری لیموترش استفاده کرد.

۱۰- در شام و سحری از مصرف غذاهای سنگین و سرخ کرده پرهیز شود.

11- بعد از مصرف سحری بلا فاصله نخوابید.

12- در هنگام سحری از نوشیدن چای خودداری شود زیرا مدر بوده و دفع آب بدن را زیاد می کند و موجب تشنگی می شود.

گدای فاطمه(س)

شنبه 31/4/1391 - 9:39 - 0 تشکر 475205

این نکات را در هنگام سحر رعایت کنید


مشرق: در ماه مبارک رمضان با توجه به طولانی بودن ساعات میان سحر تا افطار باید نکات بسیار زیادی را رعایت کنید. در این مطلب در مورد نوع وعده سحری و نکات اصلی آن صحبت خواهیم کرد.

وعده سحری

غذای مصرفی در وعده سحری بهتر است خصوصیات و ویژگی های وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود.

در ماه رمضان پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلی غذایی نان و غلات، میوه و سبزی، گوشت و حبوبات، شیر و لبنیات ضروری است.

افراد روزه دار بهتر است همانند زمانی كه روزه نیستند سه وعده غذا بخورند كه این وعده ها شامل افطار، شام و سحر است اما صرف غذا در دفعات كمتر از 2 بار در روز در سالهایی كه ماه رمضان در فصل تابستان است و روزهای بلند و فاصله سحر تا افطار 16 تا 17 ساعت است، توصیه نمی شود.

با توجه به ساعت صرف افطار تا وعده سحری، می توان در فاصله افطار تا سحر یك وعده غذایی مثل شام سبك را صرف كرد.

در هنگام افطار مصرف غذاهای سبك و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات، میوه و سبزی، نان و غلات برای افزایش قند خون توصیه می شود همچنین مصرف شیر گرم فرنی و شیر برنج در هنگام افطار مناسب است.

استفاده از مواد غذایی آبكی مثل سوپ كم چرب، آش كم حبوبات، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و مواد معدنی فرد روزه دار می شود.

استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل این كه منبع خوبی از فیبر هستند و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است، مانع بروز یبوست می شود و بسیار مناسب است.

شیرینی را از سحری حذف كنید

مصرف موادغذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود زیرا مصرف مواد غذایی شیرین با تحریك انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در نتیجه كاهش قند خون شده و فرد زودتر گرسنه می شود.

بهتر است در وعده سحری مقدار مناسبی سبزیهای مختلف مانند سبزی خوردن مصرف شود زیرا سبزیها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامینها مواد معدنی و مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می كنند.

برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای كمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران كم آبی بدن نوشیده شود.

افراد باید از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب كنند زیرا چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمكهای معدنی كه بدن در طول روز به آن احتیاج دارد، می شود

گدای فاطمه(س)

شنبه 31/4/1391 - 9:40 - 0 تشکر 475206

پرخوری و بدخوری علت اصلی عوارض روزه داری است


مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت :پرخوری و بدخوری علت اصلی عوارض روزه داری است که اکثر افراد پس از ماه مبارک رمضان دچار افزایش وزن و بیماری گوارش می شوند که ناشی از عدم اصول تغذیه مناسب روزه داری است .


به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، زهرا اباصلتی افزود : تغذیه صحیح در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد و باید مواد غذایی نظیر گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و سبزی ها، قسمت اعظم رژیم غذایی شخص را در برگیرد.


وی اظهارداشت : مصرف تمام مواد غذایی باید روی اصول و برنامه باشد.مثلا اگر می گوییم لبنیات خوب است، باید در نظر داشته باشیم که مصرف بالای لبنیات بدون مصرف آب به میزان کافی، ایجادسنگ های مجاری ادراری را بسیار افزایش می دهد.


اباصلتی اضافه کرد : مصرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آنها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده کرد تا از یبوست جلوگیری شود و باید در نظر داشت که مصرف زیاد غذاهای پروتئینی موجب تشنگی می شود.


وی درباره کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند، اظهار داشت: باید تمام مواد مغذی در رژیم غذایی آنها گنجانده شود. این نوجوانان باید در وعده سحر به مقدار کافی غذا بخورند و آب میوه هایی مثل هویج و گوجه فرنگی را بسیار مصرف کنند.


اباصلتی افزود: بسیاری از افراد طی این ماه به لحاظ تغذیه دچار بد خوری و یا پُرخوری شده و در تغذیه افراط می کنند به گونه ای که ممکن است، حتی وزن فردی کاهش یافته، اما میزان چربی خون افزایش یابد.


به گفته وی علت اصلی این مشکلات افراط در مصرف شیرینی جات است چون شیرینی جات، مواد قندی و چربی ها، به راحتی سلامت مصرف کنندگان را با خطر مواجه می کند.


وی گفت: در ماه مبارک رمضان باید از مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ کرده به شدت خودداری کرد، چون برخلاف آنچه که مردم گمان می کنند که در ماه رمضان به واسطه روزه گرفتن وزن افراد کم می شود در بسیاری موارد مشاهده شده که پس از ماه رمضان نه تنها باعث کاهش وزن نشده، بلکه موجب افزایش وزن و چربی هم می شود.


مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود:مصرف زیاد مواد غذایی چرب هنگام افطار باعث بی اشتهایی در هنگام سحر می شود، چون هضم چربی ها در بدن نیازمند مدت زمان طولانی تراست، استفاده از خوراکی ها و مواد غذایی تا دیر وقت و به تأخیر انداختن زمان خواب، موجب بی اشتهایی و بی حوصلگی هنگام سحر می شود.


وی گفت : اگر وعده افطار به صورت مناسب مصرف شود مشکلی برای وعده سحر ایجاد نخواهد شد.


دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: اگر روزه به شیوه مناسب انجام نشود یعنی رژیم غذایی به گونه ای باشد که کالری بیش از حد ممکن وارد بدن شود، به طور حتم به بدن آسیب می رسد.


وی یاد آور شد : اگر روزه داری به شیوه صحیح انجام شده باشد، می تواند با کاهش کالری در بدن، نوع خوب کلسترول یا HDL را در بدن افزایش می دهد و موجب کاهش کلسترول بد یا LDL شود. در غیر این صورت کلسترول بد خون افزایش می یابد.

گدای فاطمه(س)

شنبه 31/4/1391 - 13:36 - 0 تشکر 475314

چگونه افطار كنیم 

باید و نباید‌های تغذیه‌ای كه دكتر محمد هاشمی، دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران در ماه خدا به شما توصیه می‌كند؛

1)‌ فقط دو لیوان مایه حیات : خوردن بیش از دو لیوان آب‌سرد باعث سوء‌هاضمه و مشكلات گوارشی می‌شود. پس بهتر است در این زمینه زیاده‌روی نكنید.

2)‌ میوه و سالاد، انتخاب‌های خوب سحری : خوردن مواد غذایی كه فیبر دارند در وعده سحری توصیه می‌شود. منبع غذایی ویژه برای فیبر هم كاهو، ‌سبزی‌ها و انواع میوه‌ها هستند كه بر خلاف باور نادرست مردم نه‌تنها باعث معده درد نمی‌شود، بلكه آب بدن را در طول روز حفظ می‌كنند.

3)‌ خداحافظ شیرینی :اگر می‌خواهید در درازمدت سلامت لوزالمعده‌تان حفظ شود، شروع افطارتان را با هر چیزی به غیر از شیرینی‌هایی كه قند مصنوعی دارند، داشته باشید. زولبیا، ‌بامیه، چای شیرین، شله‌زرد و حلوا بدترین انتخاب‌های شروع یك افطار هستند، برای جلوگیری از افت قند بدنتان هم، بهتر است از موادی چون خرما كه قند طبیعی دارند، استفاده كنید.

4)‌ نان فقط نان سبوس‌دار:نان،‌ پنیر و سبزی تركیبات طلایی این سفره هستند كه معمولا بعد از 16 ساعت روزه‌داری به مذاق همه ما خوش می‌آید.

منتهی باید دقت شود که حتما از نان سبوس دار چون سنگک استفاده شود.

5)‌ آش رشته، به‌شرطهـــا و شروطها؛ آش رشته به دلیل غنی بودن از حبوبات معمولا انتخاب خوبی برای افطار است به شرط آن که حبوبات آن به اندازه کافی خیسانده و پخته شده باشد.

6)‌ حلیم‌تان را چرب و شیرین نخورید : خوردن حلیم در ماه رمضان معمولا با دو عادت بد همراه است كه باعث می‌شود از یك غذای مفید به یك غذای زیانبار تبدیل شود. این دو عادت بد یكی اضافه‌كردن روغن به حلیم است و دیگری شیرین‌كردن آن.

7)‌ با گرم‌ها شروع كنید : افطار خود را با یك خرما و شیر گرم، آب‌جوش یا چای تلخ شروع كنید.

8)‌ كله‌های سحری​ : در زمینه كله‌پاچه یك باور غلط وجود دارد. باوری كه می‌گوید چون این غذا از لحاظ جدول، ‌كالری بالایی دارد می‌توان با خوردن آن انرژی مضاعف داشت. در صورتی كه باید گفت خوردن این غذا باعث تشدید تشنگی در روزه‌داران می‌شود.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

شنبه 31/4/1391 - 15:53 - 0 تشکر 475386

سلام
ممنون از مطلب بسیار خوبتون.
من هر چی بگم این سری این ایراد بهش وارده که این دکتر، هی میگه طب سنتی- اسلامی!
ولی والا اعتقاد دارم این نوع طب در ترکیب با طب مدرن بتونه درمان و پیشگیری دردهای امروز ما باشه.
الان که نگاه می کنم توصیه های ارائه شده بدون هیچ کم و کاستی با طب سننتی-اسلامی منطبقه.
//////////////////////////
امیدوارم با رعایت انی نکات ضمن بهره برداری معنوی از ماه مبارک، سلامت و عادات غذایی صحیح فراموش شده مون رو باز پیدا کنیم.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

دوشنبه 2/5/1391 - 5:6 - 0 تشکر 477171

خطراتی که کلیه‌های روزه‌دار را تهدید می‌کند 

در ایام ماه مبارک رمضان بسیاری از افراد به دلیل
بیماری‌های خاصی، توان روزه‌داری را ندارند و به گفته پزشکان، روزه‌داری
این گروه می‌تواند به سلامت و بهبود بیماری آنها ضربه بزند.یکی از این
بیماری‌ها را می‌توان به نارسایی‌های مختلف کلیه ارتباط داد که روزه‌داری
می‌تواند برای این افراد تهدیدکننده و مخاطره‌آمیز باشد.

حال این که کدام گروه از نارسایی‌های کلیه می‌تواند
عوارض بیشتری را برای بیمار به همراه داشته باشد را دکتر سیداحمد تارا، فوق
تخصص بیماری‌های کلیه و فشار خون، رئیس بیمارستان شهید مدرس و عضو هیات
علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با «جام‌جم»، پاسخ گفته است.

وی معتقد است: افرادی که دارای نارسایی‌های کلیوی متوسط
و شدید (دیالیزی‌ها)‌ هستند به دلیل این که قادر به نگهداری آب در بدن خود
نیستند (نمی‌توانند به اندازه کافی ادرار خود را غلیظ کنند)‌، رفع آب باعث
کم‌آبی بدنشان می‌شود که این کم‌آبی می‌تواند در کلیه‌ها مخاطراتی را
ایجاد کند.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه و فشار خون اظهار می‌کند:
بیمارانی که پس از انجام آزمایش کراتینین، مشخص شد سقف کراتینین بدنشان از
حد طبیعی بالاتر است بایستی طبق توصیه پزشک از روزه‌داری اجتناب کنند،
بخصوص امسال که ایام ماه مبارک به فصل تابستان افتاده است، چراکه در فصل
گرم، روزها طولانی‌ترند و رفع آب از بدن افزایش می‌یابد که در بیماران
کلیوی، این تطابق بدن با کم‌آبی، ممکن نیست.


به گفته دکتر تارا، کم‌آبی بدن به معنی کم شدن حجم گردش
خون است که این مساله می‌تواند برای اعضای مختلف، ضررهای زیادی را به
همراه داشته باشد. مثلا اگر فردی عروق مغزی‌اش تنگ باشد دچار سکته مغزی
می‌شود و اگر عروق قلبی‌اش تنگ باشد، خون‌رسانی به قلب با اختلال مواجه
می‌شود و یا ممکن است خون‌رسانی به کلیه‌ها، کم شود.

وی در ادامه خاطرنشان می‌کند: ممکن است کم‌آبی به طور
مستقیم نیز در بیماری‌های کلیوی، اثرات منفی داشته باشد، گروهی از بیماران
کلیوی پروتئین بسیار زیادی را از ادرار خود دفع می‌کنند که این رفع پروتئین
باعث می‌شود امکان لخته شدن خون در بدن افزایش پیدا کند، حال اگر بدن این
افراد با کم‌آبی مواجه شود، امکان لختگی خون در بدن آنها بالاتر می‌رود و
می‌تواند برای آنها خطرناک باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه می‌گوید: در برخی از
بیماری‌های کلیه، مشکل بر سر این است که آب و نمک در کلیه، قابل نگهداری
نیست که در این خصوص می‌توان از بیماری‌های پلی کیستیک کلیه نام برد که
قادر به روزه‌داری نخواهند بود.

دکتر تارا عنوان می‌کند: آن دسته از بیمارانی که دچار
سنگ‌های مکرر کلیه هستند نیز به دلیل مصرف بالای آب، بایستی از روزه‌داری
اجتناب کنند.

روزه‌داری بیماران کلیوی

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه و فشار خون ابراز می‌کند:
بیماران پیوند کلیه در برخی مواقع در صورتی که یک سال از پیوندشان گذشته
باشد و عملکرد کلیه‌شان خوب باشد (طبق نظر پزشک)‌ قادر به روزه‌داری خواهند
بود.وی یادآور می‌شود: وقتی پزشک تشخیص بر این موضوع داد که بیماری کلیوی
توان روزه‌داری دارد، وی بایستی تا حد امکان از مصرف چربی‌ها و مواد قندی
در سحر و افطار اجتناب کند.

یک توصیه

دکتر تارا در پایان اظهار می‌کند: تصمیم‌گیری درخصوص
روزه داشتن فقط در اختیار پزشکان متخصص نیست و مرجع تقلید هم شرط است و طبق
رساله، اگر بیمار خود به یقین برسد که روزه، بیماری‌اش را تشدید نمی‌کند و
فقط ترس از این مساله (تشدید بیماری)‌ داشته باشد، می‌تواند وی را، از
روزه داشتن معاف کند و همچنین عکس آن هم صادق است، چراکه نظر شرع بیشتر
برای سهولت بیماران طراحی شده است و حتی نگرانی بدون یقین فرد نیز باعث
برداشته شدن وجوب روزه می‌شود.

دوشنبه 2/5/1391 - 5:8 - 0 تشکر 477172

خوردن سبزی و میوه تشنگی روزه‌داران را کمتر می‌کند 

کارشناس و متخصص تغذیه گفت: خوردن مواد غذایی پرفیبر
از جمله سبزیجات و میوه‌ها هنگام سحر باعث می‌شود ، روزه‌داران در طول روز
کمتر احساس تشنگی کنند. دکتر علی حسینی نسب در گفتگو با مهر با بیان این که این
عمل باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می‌شود به
روزه‌داران توصیه کرد تا میوه و سبزیجات به دلیل داشتن املاح و فیبر زیاد
در هنگام سحر مصرف کنند تا تشنگی بر آنان غلبه نکند.

وی تاکید کرد: همچنین مصرف میوه‌ها و سبزیجات باعث
جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون و ترشح انسولین بالای بعد از آن می‌شود و
قند موجود در میوه‌ها در بدن دیرتر از قندهای ساده جذب می‌شود و فرد دیرتر
احساس گرسنگی خواهد کرد.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: روزه‌داران سعی کنند مواد
غذایی سرخ شده، پرچرب و شیرین و ادویه‌جات در سحری مصرف نکنند چون تشنگی
را در طول روز افزایش می‌دهد.

حسینی‌نسب با اشاره به این که ساعات روزه در ماه رمضان
امسال حدود 16 تا 17 ساعت طول می‌کشد، گفت: مهم‌ترین اصل در این زمان حفظ
آب بدن روزه‌داران است و افراد باید به منظور کاهش دردها و فشار معده
افطاری را با یک غذای سبک آغاز کنند.

وی حفظ آرامش و آهسته غذا خوردن به منظور آمادگی بدن
بعد از چندین ساعت استراحت را یک اصل و ضرورت مهم برای روزه‌داران خواند و
گفت: غذا باید به درستی جویده و به آرامی بلعیده شود.

وی اظهار کرد: بهترین حالت برای روزه‌داران این است که
با صرف یک وعده غذای سبک هنگام افطار می‌توانند حداقل 2 ساعت بعد کمی بیشتر
غذا بخورند.

این کارشناس تغذیه خوردن غذاهای پروتئینی به همراه برنج و میوه و سبزی را در موقع سحر به روزه‌داران توصیه کرد.

دوشنبه 2/5/1391 - 11:15 - 0 تشکر 477311

15 نکته تغذیه ای در ماه رمضان


هدف ما از روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر اجر معنوی آن، بهره بردن از منافع جسمانی و روانی این ماه مبارک است. البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است اما با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.

رعایت راهکارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحر می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع بدنی و تسهیل بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند زیرا یک فرد بیمار به درستی نمی تواند از برکات ماه رمضان فیض ببرد.



1) برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سویس و کالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید.

2) سعی کنید از غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و کم نمک استفاده کنید.

3) خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.

4) بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیر دندان استفاده کنید.

5) سعی کنید در ماه رمضان میوه های آب دار و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا در طول روز دچار تشنگی نشوید.

6) بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده کنید.

7) خوردن 8 تا 12 لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب می شود تا شما در طول روز کمتر دچار تشنگی شوید.

8) برای اینکه بعد از خوردن افطار و سحری دچار سوزش معده و ترش کردن نشوید بهتر است از غذاهای سبک و کم چرب استفاده کنید. در ضمن مایعات را پس از اتمام غذا بخورید و بلافاصله بعد از خوردن سحری به رختخواب نروید.

9) بهتر است افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی جات فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید.

10) سعی کنید وعده های غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.

11) برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده، بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه میل کنید.

12) ورزش سبک و پیاده روی بعد از افطار به هضم غذا و جلوگیری از یبوست کمک زیادی می کند.

13) وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنید زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.

14) نان و پنیر کم نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.

15) برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید. این مواد سبب می شود گلیکوژن بدن در حد نرمال حفظ شده و فرد کمتر دچار تشنگی شود.


منبع: هفت صبح

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

پنج شنبه 5/5/1391 - 11:5 - 0 تشکر 480822

خرما بهترین ماده غذایی هنگام شروع افطار 

با توجه به ارزش غذایی خرما، این ماده غذائی  بهترین غذا هنگام شروع افطار در ماه رمضان است.

به گزارش وب دا، مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان این مطلب، افزود: خرما در گروه میوه‌ها قرار دارد و سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن است.

یوسف نقیایی با بیان اینکه هر یکصد گرم خرمای تازه حاوی ۲۵۰ کیلوکالری انرژی است، افزود: عمده‌ترین مواد تشکیل دهنده خرما را کربوهیدرات‌ها تشکیل می‌دهند به طوری که ۶۷ درصد از اجزای تشکیل دهنده خرما را کربوهیدرات‌ها به ویژه ساکاروز و فروکتوز تشکیل می‌دهد.

این کارشناس تغذیه همچنین ۵/۲ درصد پروتئین، ‌۵/۷ گرم فیبر خوراکی، ‌یک میلی‌گرم آهن، پتاسیم، ‌ویتامین A، ‌بتاکاروتن، ‌۴۱ میلیگرم کلسیم، ‌۵۷ میلیگرم فسفر را از دیگر اجزای تشکیل دهنده خرما عنوان کرد و یادآور شد: خرما با توجه به داشتن مقدار قابل توجه فیبر خوراکی در پیشگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش به خصوص سرطان کولون و نیز کاهش چربی‌های خون موثر است.

وی با بیان این مطلب که آهن موجود در خرما در پیشگیری از بروز بیماری فقر آهن موثر است، اظهارکرد: ‌امروزه خرما در پیشگیری از فقر آهن موثر شناخته شده است، چرا که میزان آهن موجود در خرما در هر یکصد گرم به یک میلیگرم می‌رسد که این مقدار نسبت به سایر مواد غذایی مقدار قابل توجهی محسوب می‌شود.

نقیایی با اشاره به مقدار پتاسیم موجود در خرما اظهار کرد: به همین دلیل مصرف خرما، بیماری‌های قلبی-عروقی را نیز بهبود می‌بخشد.

وی با بیان اینکه خرما دارای مقدار قابل توجهی ویتامین A و بتاکاروتن است، افزود: ‌ویتامین A موجود درخرما از بروز بیماری‌های عفونی پیشگیری می‌کند.

این کار‌شناس تغذیه در پایان با تاکید بر ارزش غذایی این ماده غذایی، ‌خرما را بهترین ماده غذایی هنگام شروع افطار در ماه رمضان دانست و خاطرنشان کرد: ‌از آنجایی که خرما دارای کالری زیادی است، مصرف بی‌رویه این ماده غذایی نیز توصیه نمی‌شود، چرا که می‌تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود

گدای فاطمه(س)

جمعه 6/5/1391 - 11:12 - 0 تشکر 481785

روزه داران پس از افطار 8 تا 12 لیوان آب بنوشند  

درمان و آموزش پزشكی، دكتر " مجید غیور مبرهن " افزود: ساده بودن غذای مصرفی و نداشتن تفاوت زیاد با غذای روزمره فرد روزه‌دار، استفاده از سه وعده غذایی شامل سحری، ‌افطار و شام، ‌لزوم استفاده از پنج گروه مواد غذایی شامل نان، غلات، گوشت و تخم‌ مرغ ، شیر، لبنیات، میوه‌ها و سبزیجات از جمله اصول تغذیه صحیح در ماه رمضان است.

وی با اشاره به اینكه در ماه رمضان بدن به انرژی كمتری نسبت به روزهای دیگر سال نیاز دارد و بهتر است هر فرد 10 درصد از انرژی مورد نیاز خود را كاهش دهد، افزود: روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهای سبك همچون نان و پنیر ، شیر و خرما، سوپ های ولرم و سبك، آب یا چای ولرم همراه با خرما افطار كنند تا ازاین طریق از ولع خوردن غذای زیاد و بروز آسیب به دستگاه گوارش و اضافه وزن پیشگیری شود.

دانشیار گروه بیوشیمی و تغذیه كاربردی دانشگاه علوم پزشكی مشهد اظهار داشت: بهترین زمان برای خوردن شام 30 تا 45 دقیقه پس از افطار و خوردن غذاهای سبك است كه در این وعده می توان از غذاهای مشابه وعده ناهار در روزهای عادی اما به مقدار كمتر مصرف كرد.

وی افزود: همچنین از زمان شام تا وعده سحر خوردن پنج واحد میوه برای تامین ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز بدن ضروری است .

عضو مركز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: روزه‌داران باید از مصرف مواد قندی مصنوعی در وعده سحری بكاهند زیرا در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد احساس كسالت، سردرد و نبود تمركز می‌شود و به جای آن از مواد غذایی حاوی پروتئین و دارای فیبر همچون حبوبات و برنج های مخلوط به دلیل آزاد كردن تدریجی انرژی و قند و حفظ مطلوب مایعات مصرف كنند.

به گفته ی وی مصرف غذاهای چرب و شیرین در ماه رمضان موجب نوسان شدید قند خون می شود.

قدرت کلماتت را بالا ببر نه صدایت را!
این باران است که باعث رشد گل ها می شود نه رعد و برق!!!


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.