• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 3333)
دوشنبه 2/5/1391 - 0:22 -0 تشکر 477029
تاریخچه وب و اینترنت در جهان

1958- آیزنهاور رئیس جمهور وقت آمریکا دستور اختصاص ردیفی در بودجه نیروی هوایی آمریکا جهت تاسیس ARPA (آژانس تحقیقاتی پیشرفته) را صادر نمود.

1961 - کلینراک پروفسور علوم کامپیوتر در دانشگاه  UCLA، اولین مقاله را تحت عنوان "جریان اطلاعات در شبکه های بزرگ ارتباطی"  نوشت.

1962- اولین مقاله در مورد مفهوم اینترنت تحت عنوان ?ارتباط کامپـیوترهای روی شبـکه? تـوسـط کلارک و لیکلایدر نوشه شد.

1964- باران اولین مقاله را تحت عنوان ?شبکه های ارتباطی توزیع شده? نوشت.

1965- آزمایش اولین شبکه ساخته شده بوسیله Larry Roberts در آزمایشگاه ایالتی MIT: دو کامپیوتر با استفاده از تکنولوژی Packet switching با یکدیگر ارتباط برقرار کردند.

1966- پروژه ARPA به سرپرستی لاری رابرتز آغاز شد.

1972- اولین برنامه های استفاده از e-mail بوسیله رای تامیلسون برای ARPA نوشته شد و علامت @ (at) به معنای ?در?  انتخاب شد.

1974- اولین طراحی های پروتکل TCP توسط کرف و کان منتشر گردید.

1976- ملکه الیزابت دوم یک e-mail فرستاد.

1978-  به TCP و TCP/ IP تقسیم شد.

1979- کمیته کنترل پیکره بندی اینترنت (ICCB) را تاسیس نمود.

1980- سیستم های ARPANET به دلیل وجود یک ویروس در پیام های الکترونیکی از کار افتاد.

1982- پروتکل TCP/IP، بعنوان استاندارد مورد استفاده وزارت دفاع آمریکا تعیین شد.

1983- Domain Name System) DNS ) ابداع گرید و پسوندهای net,.org,.mil,.com,.gov .edu,.int بوجود آمدند.

1985- "Symbolic.com"بعنوان اولین Domain ثبت شد.

1986- 50000 میزبان در اینترنت حضور دارند. ارتباط e-mail بین آلمان و چین برقرار شد.

1988- گفتگوی مبتنی بر اینترنت (IRC ) تعریف و تدوین گردید.

1989- در این سال 000 /100 میزبان در اینترنت قرار دارند.

1990- اولین سرویس تجاری اینترنت از طریق خطوط تلفن راه اندازی شد. شبکه ARPAnet به کار خود خاتمه داد- ?تیم برنرزلی ? سیستم جهانی web) www) را ابداع نمود. سیستم Gopher ارایه شد.

1992 - جستجو در اینترنت بوسیله آرمورپولی ابداع گردید- جامعه اینترنت در ژانویه این سال آغاز به کار کرد- تعداد میزبانها به یک میلیون افزایش یافت.

1993- مرورگر موزاییک در دانشگاه Illinois ایجاد شد که بعدها نت اسکیپ بر اساس آن طراحی شد- کرم های جدید اینترنتی شیوع بیشتری پیدا کرد.

1994- اینترنت 25 ساله شد- میکروسافت شروع به طراحی یک مرورگر Web برای ویندوز 95 نمود. فروشگاهها نیز به اینترنت متصل شدند. در این سال FTP و www به ترتیب به کاربردترین پروتکل های اینترنت بودند.

1995- شرکت Microsystems Sun، جاوا را ارایه کرد- در این سال Real Audio گسترش پیدا کرد- ثبت نام Domain از حالت رایگان خارج شد و 50 دلار هزینه ثبت سالیانه تعیین گرید- دایره مبارزه با مواد مخدر آمریکا برای اولین بار در اینترنت استراق سمع نمود.

1996- نام "TV.com" به مبلغ 000 /15 دلار به CNET فروخته شد. میکروسافت و نت اسکیپ دو رقیب اصلی در عرصه تولید مرورگر شدند- تلفن اینترنتی جهانی شد- نخست وزیر مالزی، ماهاتیر محمد به مدت 10 دقیقه از طریق اینترنت با یاسر عرفات و رئیس جمهور فیلیپین گفتگو کرد- کلیه Domain هایی که بدون پرداخت هزینه قبلا ثبت گردیده بودند، حذف شدند.

1997- نام "business.com" به مبلغ 000 /150 دلار فروخته شد. تعداد نام سایت ها در پایگاه جستجوی whois از مرز 000 /100 گذشت.

1998- 2میلیون نام در Network Soloutions ثبت گردید- وزارت اقتصاد آمریکا پیشنهاد داد DNS از مالکیت دولتی خـارج شـده و بـه بـخـش خصوصی واگذار شود.

1999- شرکت American On Line) AOL)، نت اسکیپ را خرید- مایکروسافت و نت اسکیپ تقریبا 100% بازار مرورگرها را در اختیار گرفتند- Napster بوجود آمد- بدین ترتیب و با ایجاد امکان Share کردن فایلها، جنگ کپی رایت در جهان موسیقی بالا گرفت- در این سال برخی شرکتهای سرویس دهنده اینترنت به کاربری که قرارداد اشتراک طولانی مدت امضا می کرد، کامپیوتر مجانی هدیه می کردند.

دوشنبه 2/5/1391 - 0:14 - 0 تشکر 477020

 آیا اینترنت همان وب است؟ 

اکثر کاربران فکر می‌کنند که وب همان اینترنت است اما اینترنت در سال ۱۹۸۳ وقتی که آرپانت که همان پدر اینترنت نامیده می‌شود شروع به استفاده از پروتکل TCP/IP کرد شکل گرفت. وب توسط تیم برنرز لی انگلیسی در سال ۱۹۸۹ ساخته شده. شبکه جهانی وب از سرورها که صفحات را دربر دارند و مرورگرهای بسیاری همانند فایرفاکس ، اینترنت اکسپلورر ، سافاری و… ساخته شده است. درواقع اینترنت مجموعه‌ای از فناوری‌ست که موجودیت وب را رقم زده است. اگر اینترنت نبود وب هم نبود و اگر وب نبود اینترنت همچنان در اثر هجر باقی می‌ماند. باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از برنامه‌های تحت شبکه بدون نیاز به وب کار می‌کنند مانند ایمیل، FTP ، IRC یا چت مبتنی بر اینترنت ، نرم‌افزارهای پیام رسان ، تل‌نت، تورنت...
اینترنت یک داﻻن تو در تو است از تلفن‏ها، خطوط کابلى، ماهواره‏ها، سیم‏هاى شبکه و کامپیوترهاى به هم پیوسته که در سرتاسر جهان پراکنده شده‏اند. توصیه می کنم مقاله اینترنت چیست را در همین سایت ایران کالا مطالعه کنید. وب به نامى گفته می شود که به هر چیز در اینترنت تعلق گرفته است. ما میتوانیم با استفاده از Uniform Resource Locator یا URL به آن چیز دسترسى داشته باشیم. این روش آدرس‏دهى (مثل  در دهه ٦٠ اینترنت را تبدیل به شاهراه اطلاعاتى کرد. به خصوص اینكه باعث حذف اعلان‏ها و فرمان‏هایى شد که سابقاً کاربران مجبور بودند تا براى رسیدن به اطلاعات تایپ کنند. بخش اعظمى از محتویاتى که شما از طریق URL به دست می آورید، فایلهایى هستند که با یک کد خاص موسوم به HyperText Makup Language یا به اختصار HTML نوشته شده‏اند. ما فایلهاى HTML را به عنوان صفحات وب میشناسیم.
حالتـهاى زیادى پیش مـی آید که به جـاى وب از اینترنت استفاده می کنیم : مثل وقتى که یک e-mail میفرستیم؛ یک MP3 را به وسیله یک برنامه انتقال مستقیم (peer-to-peer) دریافت می کنیم؛ یا یک پیام فورى را توسط برنامه‏اى مانند ICQ ارسال می کنیم. و نیز برخى از آدرسهاى وب که با ".www" شروع نمیشوند.
به خاطر هوشمندى كه در مرورگرها و اغلب وب سرورها قرار داده شده است، معموﻻً نیازى به وارد کردن ".www" قبل از یک آدرس وب وجود ندارد. وقتى یک URL را وارد میکنید، مرورگر یک درخواست به یک سرور براى پیداکردن سایت میفرستد. سرور اغلب سایت را حتى بدون پیشوند تشخیص می دهد. اما اگر نتوانست، خود مرورگر پیشوند را اضافه می کند و دوباره آن را ارائه می کند؛ یا به امید پیدا کردن یک مورد منطبق، آن را از سرورهاى بزرگتر و بزرگتر طلب (ping) می کند. حتى اگر شما www را وارد نکرده باشید هنگام برقرارى ارتباط در مرورگر شما نمایش داده می شود. اما باید کمى هم مراقب باشید، به هر حال بعضى از سرورها کمى غیر عادى هستند و توانایی تصحیح URL ها را ندارند؛ بنابراین اگر www را ننوشته باشید ممکن است سایتتان را پیدا نکنید.
یان یاکوبس از کنسرسیوم وب جهان گستر واقع در MIT مى گوید « در جهان ایده آل، URL ها نه دیده می شوند و نه شنیده ». در حال حاضر کاربران، سایتها را به وسیله موتورهاى جستجویى چون Google پیدا می کنند و براى رسیدن به هر چیزى روى لینک‏ها کلیک می کنند. کنسرسیوم در جستجوى راهبردهاى جهانى براى تغییر معمارى وب است تا گردش در آن را آسان تر کند؛ به خصوص براى افرادى که دچار نوعى معلولیت جسمى نیز هستند .

دوشنبه 2/5/1391 - 0:23 - 0 تشکر 477031

تاریخچه اینترنت در ایران 

بدون شک آغاز ارتباط با شبکه اینترنت در ایران همواره نام مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات را به یاد می آورد. مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات که در سال 1369 بعنوان نماینده ایران در شبکه آموزش و پژوهش اروپا پذیرفته شده بود، در سال 1370 ارتباط ایران را بصورت e-mail و از طریق گره اتریش با شبکه اینترنت برقرار نمود.

پس از ارتباط مطمئن و دائمی تر با اینترنت در سال 1371، مرکز تحقیقات فیزیک نظری سرویس دهی به دانشگاهها را آغاز نمود.

از سال 1372 ارایه اینترنت در ایران توسط مراکز خصوصی آغاز شد، در حالیکه قبل از آن شرکت مخابرات از طریق شرکت دیتا اقدام به ارایه سرویس اینترنت کرده بود.

دوشنبه 2/5/1391 - 0:27 - 0 تشکر 477038

پروتكل وب و دیگر پروتكلها 

Web :
وب بر اساس مدل سرویس گر(server)/سرویس گیر(client) عمل میكند 
مدل سرویس گر و سرویس گیر در سیستم شبكه های كامپیوتری شامل 3 جزء است . سرویس گر ، سرویس گیر و شبكه كه ، سرویس گیر یك نرم افزار است كه بر روی كامپیوتر كاربر اجرا میشود و سرویس گر نرم افزاری است كه بر روی كامپیوتری كه عمل تغذیه اطلاعاتی را به عهده دارد انجام میشود. كاربر از طریق این نرم افزار میتواند درخواستهایی را برای دریافت اطلاعات و انجام اعمالی ارسال دارد این درخواست از طریق شبكه به كامپیوتر سرویس گر میرسد و سرویس گر اعمال لازم را انجام می دهد. تمام اطلاعاتی كه بر اساس مدل سرویس گر و سرویس گیر عمل میكنند از یكسری ضوابط یا پروتكل هایی پیروی میكنند كه برای آن سیستم تعریف شده اند. این شكل فعالیت درخواست و پاسخ كه از طریق مدل سرویس گر و سرویس گیر اجرا میشود توانائیهای زیادی دارد رابطه سرویس گیر و سرویس گر بر اساس یك پروتكل از پیش تعیین شده برقرار میشود.
نرم افزار سرویس گر میتواند برای هر نوع سخت افزار خاصی طراحی شود در واقع Server دیگر نگران اینكه كاربر از چه نوع كامپیوتری استفاده میكند نخواهد بود زیرا میداند كه زبان مشترکی با Client دارد كه صرفنظر از سیستم سخت افزاری كاربر هر دوی آنها به این زبان با همدیگر ارتباط برقرار میكنند در واقع این طراحی در سطح نرم افزار Client صورت گرفته و همین امر است كه وب را به صورت یك پدیده غیر وابسته به سیستم در آورده است . Platform Independent برای درك بهتر موضوع مدل Server/client را مشابه سیستم پخش تلویزیونی می دانیم كه برنامه های تلویزیون از طریق هر دستگاه تلویزیونی گرفته میشود اطلاعات از یك سیستم پخش امواج بر اساس ساختار استاندارد انتشار می یابد.
- مرورگر های Web میتوانند به اطلاعات چند پروتکلی دسترسی داشته باشند مرورگرهای وب چند پروتکلی هستند این بدان معناست كه مرورگر ها میتوانند به انواع مختلفی از سرویس گرها كه بر اساس پروتكل های مختلفی ارتباط برقرار میكنند دسترسی داشته باشند مهمترین پروتكل هایی كه مرورگرها میتوانند با استفاده از آنها به سرویس گرها متصل شوند عبارتند از :
1. HTTP -Hyper text transmission protocol : این پروتكل مخصوص وب است و برای انتقال ابر متنی از طریق شبكه طراحی شده است.
2. FTP  - transmission protocol File: این پروتكل برای این طراحی شده كه به كاربر اجازه میدهد تا فایلها را خیلی سریع و به راحتی برداشت كند . انتقال فایل بین کامپیوترهای متصل به اینترنت بر عهده این پروتکل است، اما این پروتکل خدمات ذیل را هم ارائه میکند.

-  تهیه لیستی از فایل های موجود در کامپیوتر میزبان.

-  حذف، تغییر نام و جا به جا کردن فایل ها در کامپیوتر میزبان.

-  جستجوی دایرکتوریهای کامپیوتر میزبان.

-  ایجاد یا حذف دایرکتوری روی کامپیوتر میزبان.

3. Telnet : برای ورود به سیستم یك كامپیوتر میزبان ( معمولا از راه دور ) مثلاً هنگامی كه به Gopher/server متصل است بعنوان یك سرویس گر گوفر و وقتی كه به یك اخبار یوزنت متصل است مانند یك سرویس گر اخبار عمل میكند

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.