• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 4479)
يکشنبه 1/5/1391 - 12:29 -0 تشکر 476115
جدیدترین اخبار علمی پزشکی

سلام
روزتون بخیر
میخایم اخبار علمی پزشکی روز رو براتون بذاریم

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

يکشنبه 1/5/1391 - 12:33 - 0 تشکر 476119

تایید داروی پیشگیری از آلودگی به وحشتناک ترین ویروس جهان

سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا در بیانیه ای تاکید کرد که این دارو باید به عنوان بخشی از یک "طرح جامع جلوگیری از آلودگی به اچ آی وی" مورد استفاده قرار گیرد.



به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز (July 17)، مقام های بهداشتی در آمریکا برای اولین بار، دارویی را برای جلوگیری از آلودگی به ویروس "اچ آی وی" تایید کرده اند.

سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا (اف دی اِی) گفت که ترووادا (Truvada) می تواند مورد استفاده کسانی قرار گیرد که در معرض شدید خطر آلودگی قرار دارند، از جمله کسانی که با افراد آلوده به اچ آی وی آمیزش دارند.



مطالعات نشان داده که این دارو خطر آلودگی به اچ آی وی را تا حداکثر ۷۳ درصد کاهش می دهد.

بعضی از دست اندرکاران امور بهداشتی و گروه های فعال در زمینه بیماران آلوده به اچ آی وی با تایید این دارو - که باید روزی یک بار مصرف شود - مخالف بودند.





این نگرانی وجود داشت که توزیع چنین دارویی، باعث ایجاد حس امنیت کاذب شود. علاوه بر آن نگرانی هایی در مورد رشد یک نمونه مقاوم اچ آی وی در برابر دارو وجود داشته است.



به گزارش بی بی سی، سازمان مواد غذایی و دارویی آمریکا در بیانیه ای تاکید کرد که این دارو باید به عنوان بخشی از یک "طرح جامع جلوگیری از آلودگی به اچ آی وی" مورد استفاده قرار گیرد که از جمله شامل استفاده از کاندوم و آزمایش های مرتب اچ آی وی می شود.



یک گروه مشاوره در ماه مه گفت که کارشناسان بهداشتی تایید این قرص را توصیه می کنند.

ترووادا که توسط شرکت "گیلیاد ساینسس" در کالیفرنیا ساخته شده قبلا برای استفاده در کنار سایر داروهای ضدویروسی توسط بیماران آلوده به اچ آی وی مورد تایید قرار گرفته بود.







مطالعات در سال ۲۰۱۰ نشان داد که ترووادا خطر آلودگی به اچ آی وی را در مردان سالم همجنسگرا و همچنین در میان افراد سالمی که با یک فرد آلوده آمیزش دارند به اندازه ۴۴ تا ۷۳ درصد کاهش می دهد

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

يکشنبه 1/5/1391 - 16:45 - 0 تشکر 476353

آدم می مونه با این خبر خوشحال بشه یا تاسف بخوره بر این تمدن مدرن و پست مدرن که به حق پَست مدرن هست.
مثل اون شیرین عقلی که یه دیوار ساخته بود وسط یه راه و بالاش یه فانوس آویزون کرده بود.
گفتن: چرا فانوس گذاشتی اون بالا؟ گفت: برا اینکه مردمی که از این راه رد میشن دیوارو ببینن و بهش نخورن.
گفتن: خب، چرا دیوارو ساختی؟ گفت: خب، اگر نمی ساختم اونوقت فانوسو کجا میذاشتم؟

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

يکشنبه 1/5/1391 - 18:30 - 0 تشکر 476616



نانو داروی ضد سرطان سینا داکسوزوم از ابتدای هفته گذشته از طریق شرکت توزیع داروپخش در تعدادی از ‏داروخانه‌ها توزیع شد. با راه‌اندازی خط تولید داروی سینادوکسوزوم در کشور، این دارو با یک‌سوم قیمت خارجی آن به ‏دست بیماران خواهد رسید.‏



تولید این نانو دارو پیش از این در انحصار کشورهای اروپایی (با نام تجاری «کالیکس») و آمریکایی (با نام تجاری ‏‏«داکسیل») قرار داشت و‎ ‎با قیمت بالایی وارد و فروخته می‌شد. با توجه به بومی شدن فناوری تولید آن توسط ‏متخصصان ایرانی در یک شرکت دانش بنیان، نمونه داخلی آن هم اکنون در کشور عرضه می‌شود‎.‎


منبع



 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

چهارشنبه 4/5/1391 - 19:13 - 0 تشکر 480171

ساخت نانوروبات هایی برای درمان هپاتیت C



دانشمندان به پیشرفت علمی مهمی در درمان هپاتیت C که بیش از ۱۷۰ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است، دست یافته اند.


به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، محققان دانشگاه فلوریدا نانوروبات هایی را ساخته اند که می تواند به هر سازوکار تکثیر ویروسی هجوم ببرد.

این روبات در سطح سلولی عمل می کند و سازوکاری را که موجب تولید دوباره پروتئین های مرتبط با بیماری می شود از کار می اندازد.

ویروس بیماری توسط ذره ای موسوم به "نانویزم" نابود می شود. سطح این ذره از دو ترکیب بیولوژیکی اصلی ساخته شده است.

نخستین ترکیب، آنزیمی است که mRNA را از بین می برد. mRNA حامل دستورالعمل های ژنتیکی مرتبط با پروتئین های بیماری است.

بخش دوم در واقع هوش سیستم است، اولیگونوکلئوتید DNA که ماده و ساخت آنزیم را برای نابودی حامل کد پروتئینی، شناسایی می کند.

گزینه اصلی درمان کنونی برای مبتلایان به هپاتیت C، مصرف 48 هفته ای اینترفرون و ریباویرین است که میزان موفقیت آنها در درمان کمتر از 50 درصد گزارش شده است.

هپاتیت C می تواند به سیروز کبدی منجر شود که تا کنون هیچ درمانی برای آن ارائه نشده است. این درمان ترکیبی می تواند عوارض جانبی ناتوان کننده ای در بیماران ایجاد کنند و حتی برخی از بیماران به خاطر کم خونی، افسردگی و خستگی مفرط مجبور به ترک درمان می شوند.

اما این درمان نانویی جدید عوارض جانبی ندارد چراکه سازوکار دفاعی بدن را هدف قرار نمی دهد.

محققان می گویند از این شیوه درمانی نه تنها برای هپاتیت C بلکه برای سرطان و عفونت های ویروسی نیز می توان استفاده کرد.

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

چهارشنبه 4/5/1391 - 19:14 - 0 تشکر 480172

رونمایی از 7 قلم داروی جدید تا اواخر مرداد ماه





سلامت نیوز : وزیر بهداشت از اعلام رونمایی 7 قلم داروی جدید تا قبل از پایان مرداد ماه با حضور رئیس جمهورخبر داد.دستجردی در حاشیه‌ی جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت:‌ تا قبل از پایان مرداد ماه 7 قلم داروی جدید رونمایی می‌شود و این داروها برای برخی بیماری‌های صعب‌العلاج، مبتلایان به سرطان‌ و همچنین بیماری‌های خونی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ وی با بیان این كه این داروها به طور كامل ساخت داخل هستند، گفت: این داروها در گذشته از خارج از كشور وارد می‌شدند اما اكنون با توجه به این كه در داخل تولید می‌شوند شاهد كاهش قیمت‌ آنها خواهیم بود.وی همچنین با بیان این كه طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع باعث صرفه جویی در هزینه‌ی درمان خواهد شد، خبر داد: از فردا (پنج شنبه) اجرای طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع در مازندران آغاز می‌شود.وزیر بهداشت در پایان اعلام كرد: همچنین تا سه ماه آینده تمام شهرهای استان‌های كشور تحت پوشش طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع قرار می‌گیرند.

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

پنج شنبه 5/5/1391 - 13:19 - 0 تشکر 480995

ایران در زمینه سلامت خون جزو پنج كشور برتر دنیا است


سلامت نیوز :" غلامرضا توگه " در گفت و گو با ایرنا، افزود:بهینه سازی نظام اهداكنندگان، تولید و مصرف خون و فرآورده های خون، استقرار نظام تضمین كیفیت، ارتباطات بین المللی سازمان انتقال خون و توسعه صنعت پلاسما از مهم ترین رسالت این سازمان در سلامت خون است.
وی، فعالیت شبكه خون‌رسانی كشور و ارسال پلاسما برای تهیه فرآورده‌ها و داروهای مشتق از پلاسما در مراكز پالایش گر را از مهم ترین برنامه های سال جاری عنوان كرد.توگه افزود: اكنون صد درصد نیاز كشور درخصوص ایمنو گلوبولین و فاكتور 9 از پلاسمای ارسالی سازمان انتقال خون تامین می شود.

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

يکشنبه 15/5/1391 - 20:7 - 0 تشکر 493028


به گزارش جام نیوز انگلیسی  (August 05)، داروی جدیدی در حال ساخت است که می‌تواند تسکینی باشد برای صدها هزار بیمار انگلیسی که به خاطر روماتیسم مفصلی زمین‌گیر شده‌اند.


بیمارانی که قرص «توفاسیتینیب» را مصرف کردند، نسبت به افرادی که از بهترین معالجات امروزه برخوردار بودند، درد و التهاب کمتری داشتند.



دانشمندان می‌گویند حتی این قرص در کم‌کردن آسیب به مفاصل نیز موثرتر بوده است و این مطلب بعد از نتایج آزمایش‌های بالینی مستمری که بر روی هزار بیمار انجام شده، به دست آمده است. همچنین نتایج آزمایش ها نشان داد این قرص به مراتب بهتر از معالجات رایجی چون متوترکسات (MTX) می‌باشد.


قرص توفاسیتینیب، مجراهایی را درون سلولهایی که التهاب ایجاد می‌کنند، مورد هدف قرار می‌دهد و برخلاف بسیاری از معالجات رماتیسم مفصلی، می‌توان از راه دهان به جای تزریق استفاده کرد.


بیش از نیمی از کسانی که آزمایش هایی بر روی آنها انجام گرفت، علائم کمتری نسبت به آنهایی که معالجات MTX داشتند، بروز کرد و حتی آسیب‌های مفصلی کمتری در آنها نمایان شد.

بیماری رماتیسم مفصلی، که در آن سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله می‌کند، می‌تواند در جوانی این ضربه را بزند برخلاف بیماری شایع‌تر آرتروز(استئوآرتریت) که بیشتر به افراد مسن ضربه می‌زند.


این بیماری غالبا بر دست‌ها و پاها اثر می‌گذارد، اگرچه ممکن همه مفاصل بدن ملتهب و دردناک گردد.
در حال حاضر توفاسیتینیب در حال بررسی توسط متخصصینی در آمریکا، اروپا و ژاپن است و در صورت تایید، این دارو اولین نسل جدید داروهای درمانی بازدارنده در بازار خواهد بود.

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

پنج شنبه 26/5/1391 - 9:54 - 0 تشکر 515154

خطر ایجاد بیماری لثه در مردان تندخو


       اخیراً مطالعه ای كه در دانشگاه جان هاپكینز انجام شد نشان داد مردانی كه در اغلب اوقات روز ناراحت و تندخو هستند 43% بیشتر از افراد آرام به بیماریهای شیرونهای لثه دچارمی شوند . همچنین مردانی كه حداقل یك دوست صمیمی دارند در مقایسه با افراد گوشه گیر و منزوی 30% كمتر دچار Periodontitisمی شوند . استرس با عدم رعایت صحیح بهداشت دهان ، افزایش ترشح گلوكوكورتیكوئیدها و افزایش مقاومت به انسولین ارتباط دارد كه همه اینها می توانند خطر ابتلای شخص به بیماریهای لثه را افزایش دهند .                                              

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

پنج شنبه 26/5/1391 - 9:58 - 0 تشکر 515157

استفاده از ضد دردها ممكن است بهبودی را به تأخیر بیندازد .


براساس اظهارات محققان انجمن ارتوپدی آمریكا به كار بردن داروهای استاندارد ضد درد كه به طور گسترده بعد از عملهای جراحی كلاهك چرخاننده مورد استفاده قرار می گیرند ممكن است روند بهبودی آنها را به تأخیر بیندازد . كلاهك چرخاننده متشكل از عضلات و تاندونهایی است كه در قسمت فوقانی استخوان بازو قرار گرفته و آن را به مفصل شانه متصل می كند . درحدود 2 میلیون نفر در آمریكا درگیر مسائل و مشكلات مربوط به ضعف و یا پارگی كلاهك چرخاننده می باشند كه میزان آن در افراد بالای 40 سال به مراتب بیشتر است . این محققان افزودند اگر چه داروهای NSAIDضد دردهای مؤثری هستند اما مشخص شده كه اثرات منفی بر روی بهبود شكستگی استخوانها و اتصالات نخاعی دارند و ممكن است اثرات معكوس بر روی بهبودی لیگامانها داشته باشد .

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

شنبه 28/5/1391 - 0:21 - 0 تشکر 516928

راه‌اندازی شبكه‌‌ تلویزیونی سلامت در آینده‌ای نزدیك


رییس سازمان صدا و سیما در نشست با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از آغاز به کار شبكه‌ تلویزیونی سلامت به زودی خبر داد.










به گزارش ایسنا، مهندس عزت‌الله ضرغامی در نشستی با وزیر و مدیران ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و مسوولان پزشکی کشور، ایجاد شبكه‌ای با عنوان سلامت را نتیجه نیاز مردم برای دسترسی به اطلاعات بهداشتی و پزشكی دانست و گفت: رسانه ملی با توجه به این نیاز جامعه سعی دارد اطلاعات نوین پزشكی را در كشور به اطلاع آحاد مردم برساند تا ضریب سلامت جامعه را ارتقا دهد.
رییس رسانه ملی گفت: این شبكه به دلیل رسالت بزرگ خود باید كنداكتوری دقیق و حساب شده داشته باشد، به طوری‌ كه تمامی ظرفیت‌های پزشكی و نیازهای مردم در آن گنجانده شود.
رییس صداوسیما همچنین طب كودك را مهم‌ترین مقوله‌ای دانست كه باید در شبكه‌ سلامت به آن توجه شود و ادامه داد: در این بخش باید آموزش‌هایی در زمینه‌ سلامت كودكان ارائه شود؛ چرا كه سازندگان آینده همین كودكان امروزند. وی در بخش دیگری از سخنان خود بر تولید برنامه‌هایی در مورد تغذیه و كمك‌های اولیه تاكید كرد و گفت: هم‌اكنون بسیاری از هموطنان ما از بیماری‌های ناشی از مشاغل رنج می‌برند؛ بنابراین طب كار مقوله‌ای است كه در بسیاری از زمینه‌ها می‌تواند راهگشا باشد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.