• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 2044)
شنبه 22/4/1387 - 2:5 -0 تشکر 47552
صندلی داغ با حضور آقای فیروز نادری!!!

 

بازهم نام ایران و ایرانیان در میان است .در جایی که بشر در علاج یافتن چاره ای برای شکستن  دردهاست و موانع  و مشکلاتی که او را به پیشرفت در علم و علوم ، رهنمون  شود.بازهم  سخن فخر و غروری است ملی .هرچند که در تلاطم  امواج سیاست  و سیاست زدگی  رسانه ها گم شود.هر چند  که از  فرط گرفتاری های  روزمره  و تکراری حوصله شنیدن و خواندنش را نداشته  باشیم.

سخن از فیروز نادری است  که چون  فیروزه ای در آسمان  علم جهان مدرن امروزی می  درخشد و تلالو درخشش را ما نمی توانیم ببینیم.چه برای ما مهم تر  و محترم تر از علم ، فرهنگ و تمدن  ، چند قدمی است که پیش پای مان  می بینیم  و قدرمان  را دیگران  بیشتر می دانند  و قدرتمان  را غریبه ها باورتر دارند.

اجازه بدهید به  پنج سال پیش  برگردیم. به سال 2000 میلادی و درماندگی تمام دانشمندان ناسا و پروژه عظیم مریخ.دکتر چارلز آلاچی را همه می شناسند.دانشمند بزرگ نجوم و مدیر آزمایشگاه پیشرانش جت.

مرد  شماره دو ناسا درباره نادری و پنج سال پیش می گوید:" نادری پنج سال پیش در شرایطی هدایت برنامه مریخ را بر عهده گرفت که این برنامه با مشکلات اساسی روبرو شده بود و همه ما از خودمان  می پرسیدیم علاج این همه مشکل کجاست و چیست؟که یک دفعه نگاهمان متوجه فیروز نادری شد.او چشم اندازهای  موفقی  را در مقابل  این مشکلات  مطرح کرد  و پاسخ های دقیق و راه گشایی را فرا روی  این برنامه قرار داد و اینکه ما  زمینه  وسیعتری برای  بهره گیری از توانمندی های  فیروز  که پیش  از این در  طراحی  راهبردی برنامه مریخ نشان داده  شده فراهم می کنیم."

  و حالا  مزد نبوغ  ایران را  فیروز نادری از  هفدهم  اسفند دریافت خواهد کرد.او که با ارائه  طرح های  راهبردی اش  از  سال 2000 میلادی  مدیریت  ماموریت های مریخ را  با موفقیت  بر  عهده داشته ،در سمت جدید  به یکی  از کلیدی  ترین  پست های  ناسا  منصوب می  شود  و قرار است  به عنوان معاون  آزمایشگاه  پیشرانش  تجارب  خود را را در راه مطالعه  سایر بخش های  جهان  ، از زمین  تا کهکشان  دور  به کار ببندد.

دکتر چارلز آلاچی  در مورد  این  انتصاب می گوید: فیروز در سمت جدید به  تقویت جایگاه  آزمایشگاه  پیشرانش جت ، در هماهنگی با سایر بخش  های  ناسا  و پیشبرد چشم انداز جدید  فضایی ناسا خواهد پرداخت.جالب اینجاست  که دکتر  فیوک کی  لی  معاون دکتر نادری در برنامه  اکتشافی مریخ به عنوان مدیر جدید این برنامه  معرفی  شده  است .

و این همه در حالی  اتفاق می  افتد که در بهمن  ماه گذشته  فیروز نادری موفق به دریافت  عالی ترین  نشان  سازمان  فضایی ناسا  شده است  و این نشان یا مدال را که  مدال  خدمات برجسته  ناسا می نامندش نادری به دلیل  ایفای نقش برجسته  در پیشبرد  علوم و اکتشافات فضایی  دریافت کرده  است .نشانی که کمتر  به غیر خودی های  علم فضا تعلق می گیرد و غربی ها  خساست فراوانی  برای خرج آن قائلند.

فیروز  نادری ، شیرازی   است  و همشهری  شعرای معروف  و مشهوری  که  ذوق و هنر  ایرانی  بودن  را به عالم  معرفی  کرده اند و اگر این  دو نامشان  به واسطه  روح  لطیف  و طبع  ظریف ایرانی  خود بر  قله  رفیع  علم  پرچم  ایران را  برافراشته  و این جملات  بیش  از آنکه  غلو احساس  باشد .قدردانی  و قدرشناسی  از فیروز نادری است . 

خودش درباره مسیر زندگی اش می گوید: "من در  سال  1325 در شیراز به دنیا آمدم  و تحصیلات  ابتدایی خود را در شیراز  و دوره متوسطه را در  دبیرستان اندیشه تهران  به اتمام رساندم. سپس  در سال 1964 به آمریکا آمدم و سپس  در سال 1964 به آمریکا آمدم  و پس  از  تحصیلات  کارشناسی و کارشناسی ارشد در  رشته مهندسی برق ،در سال 1976  تحصیلات  دکترای خود را در رشته مهندسی  الکترونیک  به پایان  رساندم."

فیروز  نادری پس از اتمام تحصیلات خود در سال  1976 به وطن باز می گردد و فعالیت خود را در مرکز  سنجش از دور ایران " در  تهران آغاز می کند و پس  از سه  سال  فعالیت در ایران به دلیل نبود امکانات  مورد  نیازش برای  بسط  تحقیقات و پژوهش هایش و شرایط نامطمئن  ناشی  از  بحرانهای سیاسی ، کشور را به مقصد آمریکا ترک می کند و در سال  1979، یعنی  حدود  26 سال  پیش فعالیت  خود  را  در ناسا  آغاز می کند.

او در این مدت  مشاغل  فنی و مدیریتی  متعددی  را در زمینه ماهواره های مخابراتی  متحرک ، رادارهای سنجش  از دور  اقیانوسی ، رصد خانه های تحقیقاتی  اختر فیزیک و اکتشاف  مریخ  و سایر اجرام  منظومه شمسی بر  عهده  داشت .

نادری  علاوه بر اینکه مدیریت طرح سرمنشاء را برای جستجوی سیارات فراخورشیدی بر  عهده داشت ، مدیریت آزمونهای علمی پروازهای فضایی را که وظیفه اصلی اش رصد و  بررسی بادهای زمین از جو بود را نیز بر عهده داشت.

مدیر ماموریت مریخی ناسا درباره دوره کاری خودش در ناسا می گوید:من قبل از اینکه  مدیر برنامه  origin     یا همان  منشاءها را بر عهده داشتم که هدف  آن مطالعه  نحوه پیدایش  و تکامل  تدریجی  عالم و جست و جوی حیات  در  سراسر جهان  است. از آنجا  که ما  فناوری  سفر به ماورای منظومه شمسی   را نداریم ، جست و جوی حیات در سراسر جهان است .از آنجا  که ما فناوری  سفر  به ماورای  منظومه شمسی را نداریم  ، جست و جوی  حیات در بیرون  منظومه  شمسی از طریق  تکنیک های سنجش از  دور  به وسیله  تلسکوپها و اسپکترومترها  یا همان  طیف سنج های فضایی  فوق العاده  قوی  انجام می شود.

 او می گوید :" مرحله اول این  تحقِقات ، یافتن  سیارات  دیگر  در سایر منظومه  های خورشیدی  است.در این راستا ، تا اواسط دهه  1990  حدود  150  سیاره  دیگر  در  بیرون  منظومه  شمسی ما ردیابی  شده است   و ما در حال حاضر  روی  تلسکوپ و اینترفرومترها  و تداخل  سنج های  قویتر کار می کنیم  که می توانند  این  سیارات  را به تصویر  بکشند و اتمسفر  آنها  را آزمایش کنند.

او و همکارانش  امیدوارند  تا با استفاده  از نشانه ها ی  شیمیایی  موجود  در اتمسفر  آن  سیارات به فعالیت بیولوژیکی آنها پی ببرند.نادری در این باره  می گوید :"  البته   پاسخ   به این   سوالات لااقل  20 سال دیگر  طول می کشد  و من اعتقاد  دارم  که حیات  به کره زمین  محدود  نمی شود."

درباره احتمال   وجود  حیات   در  بیرون منظومه  شمسی   و  داخل آن نادری  می گوید:  همانطور  که  گفتم به وجود حیات در  خرج از منظومه  شمسی  بنده خیلی اعتقاد دارم و مطمئن  هستم  که حیات به کره زمین  محدود  نمی  شود .در خصوص  حیات  و وجود  آن در  داخل  منظومه شمسی هم محتمل ترین محل ها برای وجود حیات ، مریخ  و  یکی  از  اقمار مشتری موسوم به اروپا است .بطور کلی ، جایی که بتوانید آب  مایع  پیدا کنید ،  احتمال  پیدا کردن حیات  بیشتر می شود.به همین دلیل  است که اکتشاف  اخیر  ما در مریخ  بر یافتن نشانه هایی از وجود آب در زمان  حال یا  دوره های باستانی  متمرکز  شده  است.

به همین منظور  ما در  جست و جوی  مواد  معدنی  هستیم  که تنها  در صورت  وجود آب ، تشکیل  می شوند.این واضح  است  که  در  داخل  منظومه  شمسی  نمی توان  نمونه  کاملا  تکامل  یافته ای   از حیات  آنطور  که در زمین  وجود دارد  را پیدا کنیم  و اگر  حیاتی وجود داشته  باشد  به شکل  چند  سلولی   یا  multicells   است .  مدیریت   نادری  در ماموریت های  مریخ  در حالی  با موفقیت  فراوان  و  غیر قابل   تصور  روبرو بوده است  که ناسا  و شوروی  سابق  از  40  سال  پیش می خواستند  به مریخ  بروند. اما  بیش  از  دو سوم ماموریت ها به دلیل  دشواریهای بسِار  زیاد آن  با  شکست   مواجه  شده  بود  و در سال  2001 او و تیم  تحت  مدیریتش موفق  شدند "مدار گرد " اودیسه  را به مدار  مریخ بفرستند  و مریخ نورد  spirit   (روح)  را در  سطح  مریخ  فرود  بیاورند و مریخ  نورد دو قلوی آن به نام   opportunity  هم  پنجم  بهمن  ماه  سال  قبل  در مریخ  بر زمین  نشست و حالا  زمینی ها می  توانند  هر دو  سال یکبار به مریخ  بروند و در سال 2015  نمونه هایی از این  سیاره  را به  زمین  بیاورند. فیروز نادری در این باره می گوید:" ما  قصد  داریم هر دو سال یکبار به  مریخ برویم  و در سال جاری ، یک مدار گرد، در سال 2007  یک مریخ  نشین ، در سال  2009  یک مریخ گرد  بسیار بزرگتر  و کاراتر  از مریخ نشین های دو قلوی  روح  و فرصت  و به  دنبال  آن مریخ  نشین  دیگری در سال 2011 به  اکتشاف  سیاره  سرخ  خواهند  پرداخت  و تا  سال  2015  نمونه هایی را از مریخ  به زمین  باز می گردانند."

نادری   در خصوص  احتمال  وجود آب  در کره  مریخ می گوید:اطلاعات  مدار گرد اودیسه  نشان می  دهد که مقدار  زیادی آب  به صورت  یخ های سطحی  (کم آب ) در زیر  سطح مریخ  در عرضهای  جغرافیایی بالای آن وجود دارد.ما در سال 2007  مریخ نشینی دیگر در نزدیکی قطب شمال  کره مریخ  فرود خواهیم آورد که این مساله  را پیگیری کند.اگر در  مریخ  آب  پیدا  کنیم  ،می توانیم  به جست و جوی میکروارگانیزم ها  بپردازیم.

با این همه  یکی از آرزوهای انسان قدم گذاشتن بر  سیاره سرخ است و این  آرزو از همان  لحظه فرود  او بر کره ماه  در ذهن  جست و جوگر و مشتاق  علمیش نقش  بسته و این  نقش هر روزکه می گذرد پر رنگ تر و پر  رنگ تر  می شود .با این حال  از نظر نادری  این  امکان  سالها  بطول  خواهد انجامید و هنوز  بشر برای  رسیدن  به این آرزوی  تقریبا صد ساله از توانایی  و امکانات  کافی برخوردار نیست.

فیروز نادری می گوید:" من سفر انسان به مریخ  را تا  پیش از  سال 2030  محتمل نمی دانم  و هدف  از چنین  سفری  البته فراهم کردن  امکان  کاوش در منظومه  شمسی  خواهد بود."

البته او معتقد است  که انسان می تواند  زندگی در ماه را تا سال 2015  برآورده  سازد و این  امکان  به او کمک  می کند تا او از همان کره ماه بتواند  به جست و جو و کاوش  در سایر  کرات  و منظومه های کهکشان بپردازد.

بله ! حقیقت دارد .فیروز نادری ، فیروزه ای  نادر  است  در عالم علم و نجوم  و تمدن امروز بشر.تمدنی که ما ایرانی ها هم به واسطه امثال نادری در رشد و گسترش و پیشرفت آن نقشی مهم  و ارزنده و قابل فخر فروشی  را ایفا کرده ایم .برای جمله آخر این  کلمات  به ذهنم  می رسد که  فیروز  نادری  را باید به حق ارباب  سیاره  سرخ نامید.آیا او  آرزوی رسیدن به کرات منظومه های ماورای منظومه  شمسی را  برای بشر به ارمغان می آورد.

 

****

منبع : مقاله "آشنایی با فیروز نادری ،معاون  آزمایشگاه پیشرانش  جت  ناسا   "- تهیه کننده : کیوان آرام   ، روزنامه ایران  سال یازدهم  22 اسفند  1383 

اگه سوال یا حرفی با آقای نادری دارید بپرسید چون تبیان تو آمریکا هم انتن میده!!!

         زندگی زنگ تفریح است             ساعت بعد حساب داریم....
يکشنبه 23/4/1387 - 1:51 - 0 تشکر 47630

فیروز نادری کیه؟؟؟

راه رسيدن به موفقيت يک درصد نبوغ و نود و نه درصد تلاش و کوشش است...

يکشنبه 23/4/1387 - 1:58 - 0 تشکر 47632

ببخشید حالا که خوندم فهمیدم ایشون کی هستد.عذر می خوام...

راه رسيدن به موفقيت يک درصد نبوغ و نود و نه درصد تلاش و کوشش است...

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.