• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 1748)
چهارشنبه 14/4/1391 - 19:2 -0 تشکر 468671
«سرن» اعلام كرد: مشاهده شواهد قوی از شكار «بوزون هیگز»

 

مركز تحقیقات هسته‌ای اروپا (سرن) ساعاتی پیش از مشاهده شواهدی از وجود ذره بوزون هیگز در آزمایش‌های آشكارسازهای سی‌ام‌اس و اطلس شتابگر بزرگ هادرونی سرن خبر داد.

 

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نشست مطبوعاتی اعلام این یافته بزرگ علمی  در ژنو سوئیس در حال برگزار شد.

این مراسم به طور زنده در مراكز علمی فعال در تحقیقات این مركز علمی بین‌المللی از جمله ایران پخش شد.

 

بوزون هیگز یك ذره بنیادی اولیه فرضی دارای جرم است كه وجود آن توسط مدل استاندارد فیزیك ذراتی پیش‌بینی شده است. در مدلی كه برای مدل ذرات بنیادی داریم ذرات بدون جرم فرض می‌شوند و بر اساس مكانیزیمی كه برای توضیح جرم ذرات توسط هیگز پیشنهاد شده ذره‌ای وجود دارد كه بقیه ذرات در برخورد با آن دارای جرم می‌شوند كه این ذره به نام همین دانشمند هیگز خوانده می‌شود.

 

مشاهده تجربی این ذره ممكن است بتواند درباره چگونگی جرم‌دار شدن ماده توسط ذرات بنیادی بدون جرم دیگر توضیح دهد.

فیزیك‌دانان تاكنون از برخورددهنده‌های متعددی برای كشف این ذره استفاده كرده و به اعدادی نزدیك به هم برای جرم احتمالی این ذره دست یافتند ولی تاكنون هیچ آزمایشی بوزون هیگز را با چنین وضوحی تشخیص نداده است..

 

ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

چهارشنبه 14/4/1391 - 19:7 - 0 تشکر 468673

چهارشنبه به یاد ماندنی فیزیكدانان جهان و اشك شوق «پیتر هیگز»



در زندگی هر یك از دانشمندان زمانی می‌رسد كه وزن شواهد آنها را دیگر نمی‌توان انكار كرد و چنین روزی، امروز برای فیزیكدانان مركز سرن فرا رسید و به ارائه شواهد قاطع خود از شكار ذره گریزان اما بسیار پراهمیت بوزون هیگز پرداختند.



به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سالن اجتماعات مركز سرن امروز شاهد سخنرایی‌های زنده رهبران دو تجربه اطلس و CMS این مركز بود كه هركدام بطور مستقل برای شكار ذره هیگز كار كرده بودند.



اما سرن همچنان ادعای رسمی «كشف بوزون هیگز» را با وجود اذعان بسیاری از فیزیكدانان به دستیابی به شواهد قانع‌كننده، متوقف نگه داشته است.



انتظار می‌رود تائید رسمی این كشف در ماههای آینده انجام شود. اگرچه دانشمندان چندین سال را به عنوان بخشی از یك تصویر پیچیده‌تر برای كار جهت كشف ساده‌ترین انواع ذره هیگز كه نظریه‌دانان پیش‌بینی كرده‌اند، صرف كرده بودند. كشف ذرات بیشتر از یك نوع ذره هیگز می‌تواند درها را برای یك عصر كاملا جدید از فیزیك باز كند.



توماسو دوریگو، یكی از دانشمندان تیم تجربه CMS در سرن اظهار كرد:این ذره با استفاده از شیوه‌های تنظیم شده برای مدل استاندارد هیگز شناسایی شده است. یك جسم متفاوت ممكن است وارد شده باشد اما به نظر من این امر كاملا غیرمحتمل است.



مدل استاندارد بوزون هیگز یكی از ساده‌ترین نسخه‌های مطرح‌شده برای این ذره است.


در این نشست شركت‌كنندگان با ورود پیتر هیگز، پدر 83 ساله این ذره به سالن به تشویق وی پرداختند.



دانشمندان و مهندسان آزمایشگاه كه بسیاری از آنها از كار تمام ساعت هفته‌های اخیر خسته می‌نمودند، با ورود جو اینكاندلا، به تشویق رهبر گروه CMS و فابیولا جیانوتی، رهبر گروه اطلس كه برای اولین بار نتایج خود را در این نشست ارائه كردند، پرداختند. هر دو تیم موفق به مشاهده این ذره شدند كه از جرم حدود 125 تا 126 گیگاالكترون ولت برخوردار بوده كه 130 برابر جرم یك پروتون است.



به گفته سرجیو برتولوچی، مدیر تحقیقات سرن، شاد نشدن از این نتایج بسیار سخت است.


محققان برای رسیدن به امروز بسیار سخت به كار پرداخته‌اند. این ذره كه شبیه به هیچكدام از ذرات موجود نیست، ‌48 سال پیش هنگامی كه فیزیكدانان بر روی قوانین طبیعت با خودكار و كاغذ بجای لپ‌تاپ كار می‌كردند، مطرح شد.



شكار این ذره برای دهه‌ها به طول انجامیده و هزاران محقق را از دهها كشور به خود مشغول كرده بود. برای برخی این حاصل یك عمر كار است.



هیچ وقت برای اخبار خوب دیر نیست اما سرن با این دستاورد پیش از خاموش شدن دستگاه برای حدود دو سال در پایان 2012 كه مهندسان به كار بر روی شتاب‌دهنده برای اجرایی كردن دستگاه در انرژی كامل طراحی شده بر آن خواهند پرداخت، نفس راحتی خواهد كشید.



كشف ذره بوزون هیگز به عنوان یكی از مهمترین پیشرفتهای علمی 100 سال گذشته محسوب می‌شود. این كشف ثابت می‌كند كه یك حوزه انرژی نامرئی وجود داشته كه بر خلاء جهان شناخته شده، سایه انداخته است. تصور می‌شود كه این حوزه به كوچكترین اجزای سازنده ماده یعنی كواركها و الكترونهای سازنده اتم، جرم داده است. بدون این حوزه یا چیزی شبیه به آن، هیچ سیاره، ستاره یا حیاتی وجود نخواهد داشت.



در ابتدای این سمینار ابتدا اینكاندلا به صحبت پرداخته و از یك یافته بسیار بسیار قاطع از یك ذره جدید با جرم 125 گیگا الكترون ولت خبر داد كه آزمایشات، نشانه‌های آنرا در ماه دسامبر كشف كرده بودند. این خصوصیات با پیش‌بینی‌ها برای بوزون هیگز كه مدل استاندارد تعریف كرده منطبق است.



در این سمینار دانشمندان از 99.999 درصد قاطعیات در مورد بوزون هیگز بودن این ذره سخن گفتند.


اینكاندلا افزود: این نتایج ابتدایی بوده اما سیگنال سیگما 5 در حدود 125 گیگاولت كه ما مشاهده كرده‌ایم بسیار چشمگیر است و این در حقیقت یك ذره جدید است و ما می‌دانیم كه باید این ذره یك بوزون باشد و سنگین‌ترین بوزون كشف شده تاكنون است. كاربردهای این كشف بسیار قابل توجه بوده و دقیقا به همین علت است كه ما باید در تمام مطالعات و بررسی‌های متقابل خود بسیار كوشا باشیم.



فابیولا جیانوتی، رهبر گروه اطلس سرن نیز در صحبتهای خود اظهار كرد: ما در داده‌های خود به مشاهده علائم واضحی از یك ذره جدید در سطح سیگما 5 در ناحیه جرمی 126 گیگاالكترون ولت پرداخته‌ایم. عملكرد عالی برخورددهنده بزرگ هادرونی و اطلس و تلاشهای زیاد بسیاری از افراد باعث دستیابی ما به این مرحله هیجان‌برانگیز شده است اما زمان بیشتری برای آماده‌سازی این نتایج برای انتشار نیاز است.



در پایان صحبتهای این دو رهبر،رولف دیتر هوئر، مدیر كل آزمایشگاه سرن اظهار كرد: ما به یك نقطه عطف در درك خود از طبیعت رسیده‌ایم.


وی در سخنانی افزود: من به عنوان یك شخص ناوارد فكر می‌كنم كه به ذره بوزون هیگز دست یافته‌ایم.



در حالیكه دانشمندان در تلاش برای درك این ذره جدید هستند،‌این كشف یك سرگردانی را بر كمیته نوبل ایجاد خواهد كرد كه اكنون باید تصمیم بگیرد چه كسی لیاقت گرفتن اعتبار برای این كار را دارد. به شیوه سنتی، جایزه نوبل به بیشتر از سه فرد نمی‌رسد اما شش فیزیكدان به انتشار مقالاتی در مورد این نظریه در سال 1964 پرداخته و همچنین افراد دیگری نیز بوده‌اند كه زمینه‌های مهمی را برای این نظریه برجا گذاشته یا بعدها آنرا توسعه داده‌اند.



پیتر هیگز در دانشگاه ادینبورگ اولین فردی بود كه در سال 1964 نشان داد كه یك ذره جدید موسوم به بوزون یك محصول جانبی از حوزه جرم دهنده است. این یك گام حیاتی بود چراكه به دانشمندان این فرصت شكار را برای آزمایشاتشان داد. یكی از شش فیزیكدان، رابرت بروت از دانشگاه بروكسل سال گذشته درگذشت و دیگران شامل فرانسیس انگلرت از بلژیك، تام كیبل از انگلیس و دیك هاگن و گری گورالنیك آمریكایی هستند.



پیتر هیگز كه در پی این اعلام، قطراتی اشك از خوشحالی ریخته بود، گفت: من از سرعت شگفت‌انگیری كه این نتایج بدست آمده، متحیر هستم. آنها گواهی بر تخصص محققان و فناوری‌های استادانه طراحی شده آنها هستند.



وی افزود: من هیچ وقت انتظار نداشتم این كشف در طول عمر من رخ بدهد و باید بخواهم خانواده‌ام برایم جشن بگیرند.



طبق این نظریه، تمام ذرات در جهان تازه متولد شده بدون جرم بوده و با سرعت نور در اطراف حركت می‌كردند. اما یك تریلیونیوم ثانیه پس از انفجار بزرگ، حوزه هیگز وارد شده و خلاء فضا را به نوعی چسب كیهانی تبدیل كرد.



فیزیكدانان ذرات از مقیاس یك سیگما برای طبقه‌بندی اطمینان از نتایج خود كه از یك تا پنج متفاوت بوده، استفاده می‌كنند. نتایج سیگمای یك و دو معمولا بیشتر از نوسانات آماری در داده‌ها محسوب نمی‌شوند. نتیجه سیگما سه به عنوان یك رصد رسمی مطرح شده، اما سیگما پنج معمولا باید به شكل یك كشف مطرح شده و یك در میلیون شانس اشتباه دارد.



در هفت ماه اخیر شواهد بوزون هیگز بسرعت افزایش یافته‌اند. در ماه دسامبر، تیمهای اطلس و CMS در سرن به گزارش نشانه‌های از ذره هیگز با جرم حدود 125 گیگاالكترون ولت پرداختند.



ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

پنج شنبه 29/4/1391 - 10:26 - 0 تشکر 474333

این یه کشف بزرگ در دوران ما محسوب میشه به طوری که به گفته خیلیا بزرگترین رویداد علمی 50 سال اخیر محسوب میشه
یه چیز هم که باید بهش افتخار کنیم اینه که ایرانی ها هم در این کشف دخیل بودن و یه جایی خوندم حدود 15 ویه جای دیگه دیدم نوشته بود 17 نفر ایرانی در این آزمایشات شرکت داشتند به عنوان پژوهشگر و محقق و اینا در این طرح بودن و ظاهرا نقش مهمی هم داشتن و یکی از قطعات مورد نیاز در آزمایشات را هم گروه ایرانی ساختن که جایزه بهترین قطعه هم گرفته و این جای افتخار داره وهم اینکه بعضی از این دانشمندای کشورمون که اونجا حضور داشتن به ایران برگشتن تا این دانششون رو در اختیار هموطناشون قرار بدن
آرزوی موفقیت برای همه هموطنامون رو داریم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.