• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 1397)
سه شنبه 13/4/1391 - 8:22 -0 تشکر 468394
رفت وآمد خانوادگی طلبه ها!

طلبه ها با چه کسانی رفت وآمد خانوادگی میکنند؟ در انتخاب دوست خانوادگی چه نکته هایی برایشان مهم است؟ آیا زن و مرد باهم می نشینند؟ پذیرایی آنها چیست؟ چه حرفهایی میزنند؟

رفت وآمد خانوادگی، امتداد حجره نشینی: طلبه ها زمانی که تنها در شهر غربت دور از خانواده زندگی میکردند درسها طلبگی را باهم مباحثه میکردند برسر یک سفره بی ریا و ساده می نشستند گاهی در یک ظرف، غذا میخوردند در غم وشادی شریک هم بودند ،هرچه داشتند باهم از آن استفاده میکردند  جیب آنها یکی بود و کمک حال هم محسوب میشدند ، گاهی به هم تذکر میدادند ، من وتو برای آنها مفهومی نداشت آنها سلایق هم را میشناسند، حتی میدانند که دوستشان از چه غذایی خوشش می آید ، از سوی دیگر آنها دروس مشترکی را خوانده و از نظر فکری هم بهم نزدیک شده اند ، زندگی برادرانه آنها دراین چندسال آنها را مجاب میکند که رفت وآمدهای خانوادگی را در امتداد حجره نشینی تعریف کنند خصوصا اینکه در شهرغریبی زندگی کنند و خبری از خویشاوندان هم نباشد. البته باید تاکید کرد که دوستان خانوادگی طلاب محدود به هم حجره و هم مدرسه ای آنها نمیشود بلکه ممکن است بمرور کسانی دیگر نیز اضافه شوند.

زمانهای میهمانی: طلبه ها در روزهای درسی به میهمانی نمیروند این روزها از شنبه تا چهارشنبه را شامل میشود پنج شنبه و جمعه درسهای حوزه تعطیل است و معمولا میهمانی ها در این دو روز انجام میگیرد یا ممکن است در ایامی دیگر روز تعطیل در وسط هفته قرار گیرد و تبدیل به روز میهمانی شود ، در کنار این روزها طلبه ها در اعیاد اسلامی و ایام شاد بیشتر به دیدن هم میروند.

نکته های مهم برای طلاب: حفظ حریم ها یکی از مهمترین نکته هایی است که برای طلاب در انتخاب دوستان خانوادگی مهم است مثلا اینکه دوست طلبه در رفتار با همسر طلبه چه مقدار مقید است، اگر طلبه ای حس کند طلبه ای این حریمها را کمتر رعایت میکند ممکن است رفت و آمد خانوادگی را بمرور با وی کمرنگ کند، نکته دیگر همسر دوستش است برخی از خانمها فضول تشریف دارند و ممکن است بخواهد با حرفهایی در زندگی دیگران دخالت کند مثلا بگوید چرا همسرت ماشین نمیخرد؟یا بگوید چرا همسرت در فلان منطقه خانه اجاره کرده است؟ یا اینکه چرا شما به یک مسافرت درست وحسابی نمیروید؟یا بگوید چرا میگذاری همسرت لباس روحانیت بپوشد؟یا اینکه به طلاهایی که دارد فخر کند. هریک از این مباحث اگر چندبار تکرار شود میتواند زندگی طلبه را تحت تاثیر قرار دهد از اینرو طلاب سعی میکنند این نکته ها را مورد توجه قرار دهند تا کانون خانواده بخوبی حفظ و تقویت شود والبته اگر زمینه اصلاح باشد در راستای آن تلاش میکنند.

نکته های رفتاری: طلبه ها در رفت و آمد خانوادگی معمولا سعی میکنند تا خانمها و آقایان در اتاقهای جداگانه باشند تا هم خانمها و هم آقایان راحت باشند سفره غذا نیز بصورت جداگانه پهن میشود ، سفره آقایان را خود اقا میچیند ،چای و میوه ای اگر در کار باشد هم توسط آقا پذیرایی انجام میگیرد، ارتباط همسر طلبه با دوست طلبه در حد یک سلام و احوال پرسی ساده همراه با احترام است ،البته برخی از همسران طلاب هستند که در این زمینه افراطی عمل میکنند مثلا بگونه ای حرف میزنند که آدم اصلا متوجه حرفهای آنها نمیشود مثلا گاهی که انسان کاری با دوستش دارد اگر آن دوست منزل نباشد همسر طلبه از پشت ایفون جوری جواب میدهد که اصلا معلوم نیست که چه میگوید و ادم چاره ای ندارد و میگوید بله ممنونم.

پذیرایی: در این میهمانی ها پذیرایی بسیار ساده است و طلبه ها هرچه دارند بدون ریا از میهمان پذیرایی میکنند ممکن است برنج و خورشتی باشد ویا چیز دیگر، بسیار بعید است که در این سفره ها خبری از چندجور غذا بصورت همزمان باشد ، طلبه ها البته از هم انتظار عجیب و غریبی ندارند و صداقت کامل حاکم است  برخی از طلاب که بدون هماهنگی به خانه دوستشان میروند ممکن است غذای بسیار ساده تری را داشته باشند. در برخی از میهمانیها میوه هم هست اما در برخی مواقع نه واین مساله به قیمت میوه بستگی دارد. چای پای ثابت این گعده ها و میهمانیهای دوستانه است و طلابی که از دوره ی زندگی در حجره این چای خوری را بیادگار با خود بهمراه دارند.

صحبتها: در این میهمانیها معمولا از احوال هم باخبر میشوند احیانا اگر مشکلی برای دوستان پیش آمده باشد سعی میکنند با کمک هم مشکل را حل کنند، از درس و بحث سخن به میان می آید و اینکه کدام درس میروی و درس کدام استاد ، از آینده تحصیلی بحث میشود و سعی میکنند باهم همفکری کنند ، از اوضاع و احوال فرهنگی  کشور و نحوه تبلیغ طلاب صحبت میشود واینکه در این وضعیت چه باید کرد و احیانا برنامه ریزی برای ایام تبلیغی ، البته در این جلسات حتما باید سخنی از مدیریت حوزه گفته شود که معمولا حالت انتقادی دارد ،ممکن است از مسائل سیاسی صحبت شود که بعضا بحث داغ میشود و ممکن است بعضی از اوقات به کدورتهایی منجر شود البته این در صورتی است که چند نفر از طلاب حضور داشته باشند.

فرزندان طلاب:این رفت وآمدها برای فرزندان طلاب نیز غنیمتی است آنها در دیار غریب از خویشاوندان خود دور هستند واین خلا را دوستان خانوادگی پر میکنند در کنار گفتگوی پدر و مادر ها فرزندان نیز مشغول بازی و صحبت میشوند واین بازیهای کودکانه ممکن است پایه های یک دوستی طولانی مدت را رقم بزنند که بعضا ممکن است به ازدواج و...منتهی شود.

منبع

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

سه شنبه 13/4/1391 - 11:19 - 0 تشکر 468442

سلام 

مطلب جالبی بود. به شخصه خیلی دوست دارم با عالم طلبگی بیشتر آشنا بشم. من توفیق طلبه شدن نداشتم ولی ما هم مثل طلبه ها سعی می  کنیم که سفره آقایون و خانمها جدا باشه و کلا جدا از هم بنشینند . اینقدر به این مساله عادت کردیم که اگه اینجوری نباشه معذب میشیم 






خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.