• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 3186)
سه شنبه 23/3/1391 - 15:22 -0 تشکر 461232
احکام اسلام وسلامت

سلام
می خواستم یه بحثی بازکنم چرا گوشت خوک حرام هست؟آیا به علت داشتن نوعی انگل هست که البته این نوع انگل درگوشت گاو نیز وجود دارد پس چرا گوشت گاوحرام نیست؟
ویا چرا بهترین گوشت، گوشت گوسفند هست؟
چرا اسلام نگهداری سگ را ممنوع کرده چون سگ نجس هست؟!!! واگر سگ پاک بود وبیماری انگلی نداشت باز نگهداری سگ اشکالی داشت ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
می توان این بحث را دینی کرد ولی چون به بهداشت جسم وروان مربوط می شود تصمیم گرفتم این بحث را اینجا بازکنم.
قبلش بگویم درحال بررسی این موضوع بودم که به مطلب جالبی برخوردم وتصمیم گرفتم اونو قبل از شروع بحثمون بگذارم
واینکه اصلا چرا حیوان باید اسلامی ذبح شودوگوشت مردار وغیر ذبح اسلامی حرام هست؟
این خاطره را بخوانید.

سه شنبه 23/3/1391 - 15:34 - 0 تشکر 461238


لیلا شهرستانی محقق علوم اسلامی است که در امریکا زندگی می‌کند و در رشته میکرو بیولوژی تحصیل کرده است.

وی دوره لیسانس را در دانشگاه کالیفرنیا استیت یونورسیتی فولرتون در رشته بیولوژی و دوره فوق لیسانس را در کالیفرنیا استیت پالی تکنیک یونورسیتی در رشته میکروبیولوژی سپری کرده است.

در جریان تحقیقات دانشگاهی جرقه‌ای در مطالعات میان رشته بین علوم اسلامی و میکرو بیولوژی در ذهن وی زده می‌شود که باب جدیدی را در


فعالیت‌های او می‌گشاید. وی درباره 
فعالیت علمی خود می‌گوید: رشتهٔ تحقیقاتی من در میکروبیولوژی در مورد لاکتوفرین بود.




لاکتوفرین یک مولکول پروتئینی است که در خون ما وجود دارد این ماده در کلستروم (آغوز) شیر مادر به میزان زیادی وجود دارد.

این ماده خاصیت ضد میکروبی دارد یا اینکه به مقدار زیادی جلوی میکروب‌ها را می‌گیرد. 

کاری که لاکتوفرین می‌کند این است که آهن را به خودش جذب می‌کند یعنی هر میکروبی که در قسمت لاکتروفرین باشد به خاطر اینکه آهن ندارد نمی‌تواند رشد کرده میکروفیلم درست کند. ماجرا این گونه بود که در یکی از رستوران‌های آمریکا به نام «جک این د باکس

jack in the box»
تقریباً حدود ۶ یا ۷ سال پیش اتفاقی افتاد که عده‌ای از اسهال خونی مردند

و بعد از تحقیقات مشخص شد که علت، این نوع باکتری‌هایی بوده‌اند که در دستگاه‌های گوارشی مثل روده و...؛ یعنی در بدن همهٔ انسان‌ها هستند.

ولی وقتی از طریق خوردن وارد بدن شود باعث ابتلابه اسهال خونی خواهد شد که درصد تلفاتش بالا است.

در این رستوران هم متوجه شدند که مدفوع زیر ناخن آشپز رستوران به گوشت منتقل شده و تعدادی از مشتریان را کشته است.
شرکتی که تامین کننده گوشت در آن ایالت بود به استاد بنده پروژه‌ای را داد که بر اساس آن قرار شد لاکتوفرین‌ها را در گوشت فعال‌تر کنیم که اگر باز هم میکروبی در آن‌ها نفوذ کرد امکان رشد نیابد.
مبلغ این قرار داد ۱۵ میلیون دلار بود و چون پروژه من نیز در مورد لاکتوفرین بود با ۵ نفر دیگر کار را شروع کردیم.
متاسفانه میزان نفوذ لاکتوفرین در گوشت‌ها در حین آزمایش متغیر بود و این امکان وجود نداشت که به ماده ثابتی برسیم که اضافه کردن آن به گوشت میزان محافظت در برابر باکتری‌ها را افزایش دهد.
ما در لابراتوار لاکتوفرین را فعال می‌کردیم. (لاکتوفرین با بافری خاص تحتpH خاصی فعال می‌شد) در هنگام تست لاکتوفرین در حالت عادی باکتری‌ها را از بین می‌برد اما روی گوشت که امتحان می‌شد گاهی موفق و گاهی نا‌موفق بود. من آزمایش روی نمونه‌ها را انجام می‌دادم و گوشت می‌گرفتم و محلول‌های متفاوت را آزمایش می‌کردم.

روزی تصادفاً دیرم شد و مجبور شدم که گوشت از منزل ببرم که گوشت اسلامی بود. بعد از تست متوجه شدم که جواب‌ها با گوشتهای دیگر بسیار متفاوت است. یعنی اولاً وقتی باکتری‌ها را می‌گذاشتیم درصد نفوذ باکتری‌ها خیلی کمتر بود؛

یعنی خود باکتری بدون لاکتوفرین هم نفوذ نمی‌کرد وقتی هم که می‌شستیم اصلاً باکتری‌ای روی گوشت باقی نمانده بود. کنترلر آزمایش ما آب بود. یعنی هر آزمایش با محلولی خاص صورت می‌گرفت و کنترل آن با آب بود.

من مشاهده کردم که وقتی باکتری به گوشت اسلامی می‌رسد نفوذ نمی‌کند و اگر هم کمی نفوذ کند با آب کاملا تمیز می‌شود. سبحان الله! استادم که جواب آزمایش را دید تعجب کرد. گفتم که امروز فرقی ایجاد شده است. من امروز گوشت حلال آوردم.

ایشان آقای دکتر نرن نایدی بود که یک هندی هستند و دکترایشان را در سوئد گرفته‌اند. 

دکتر نایدی که به واسطه کشف دلایل میکروبیولوژیک مرگ تعدادی از زنان که از وسایل 
خاص بهداشتی استفاده می‌کردند مشهور شده‌اند؛ به من گفتند که خودشان ـ با اینکه مسلمان نیستند ـ از گوشت حلال استفاده می‌کنند. در لابراتوار بعضی برایشان سوال شده بود که این چه گوشتی است که این قدر نسبت به نفوذ باکتری‌ها مقاوم است. استاد ما در حالی که سالن را ترک می‌کرد گفت این گوشتی است که هرگز به شما اسهال خونی نمی‌دهد!

نکته جالب اینکه سازمان گوشت امریکا برای تمیز نگه داشتن گوشت ۱۵ میلیون دلار خرج می‌کند تا این آقا اسپریی برایشان بسازد که به گوشت بزنند و مقاوم شود و آن وقت خود او می‌داند که اگر گوشت اسلامی باشد دیگر نیازی به آن همه هزینه نیست. بر می‌گردم به مبحث لاکتوفرین؛ لاکتوفرین آهن را به خودش می‌گیرد و برای همین وقتی آهن نباشد باکتری‌ها نمی‌توانند رشد کنند.

وقتی گوشت را اسلامی سر می‌بریم اول شاه رگ زده می‌شود بدون اینکه نخاع قطع شود. وقتی شاه رگ قطع می‌شود از آنجایی که نخاع قطع نشده قلب هنوز در حال تپیدن است. وقتی قلب می‌زند همه خون از بدن خارج می‌شود و از آنجا که تمام آهن در گلبول قرمز است هنگامی که همه خون خارج می‌شود دیگر گوشت آهن ندارد و به خاطر همین نیازی به لاکتوفرین برای از بین بردن آهن نیست.
و باکتری‌ها هم به علت نبود اهن در خون جذب نمی‌شوند و اگر بشوند با شستشو با آب ساده از بین می‌روند.

گرچه استاد ما با‌‌ همان ایده‌ای که از گوشت اسلامی گرفت آن مبلغ را دریافت کرد و اسپری خاصی را هم ساخت و نهایتاً حق را منکر شد اما برای خود من این نکته بسیار مهم بود که حساسیت اسلام به نجاست خون ازین جهت است که در تمام فضای اطراف ما صد‌ها بلکه هزاران نوع باکتری وجود دارد که به شدت جذب اهن می‌شوند و وقتی دست شما خون می‌آید امکان جذب باکتری‌ها به وسیله آهن خون بسیار بالا است؛ بنابر این در معرض انواع عفونت‌ها هستید اما اگر با دقت (یک بار یا سه بار) دست خونی خود را اب بکشید راه نفوذ باکتری‌ها را بسته‌اید.


سه شنبه 23/3/1391 - 17:23 - 0 تشکر 461318

سلام
بحث بسیار جالبیه. جای کار و صحبت فراوان هم داره.
اولین مطلب را هم که گذاشتید بسیار جالب و قشنگ بود. من قبلا فکر کنم بهم ایمیل شده بود این مطلب. بنا داشتم اونو در یه مبحث ثبت کنم که شما زحمتشو کشیدید.
همراهیم باهاتون.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 23/3/1391 - 22:32 - 0 تشکر 461395

برای تکمیل اون خاطره و برای راحت تر یادگیری این "لاکتوفرین" و کارش:
لاکتو + فرین = لاکتوفرین
پیشوند لاکتو رو زیاد شنیدید. این پیشوند همه جا ارتباطی با شیر یا قند شیر رو نشون میده. مثلا قند شیر میشه لاکتوز. اینجا هم خوندید لاکتوفرین در شیر کلستروم یا آغوز زیاد هست.
فرین هم مربوط به آهن هست همه جا. قرص فروس سولفات رو که همه شنیدید. Fe هم که در شیمی نماد اختصاری عنصر اهن هست.
------------------------------------
بی صبرانه منتظر ادامه هستیم.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

چهارشنبه 24/3/1391 - 12:28 - 0 تشکر 461528

سلام
من به همه موارد وارد نیستم.دوستان هم دراین بحث شرکت کنندواگر مطلبی دارند دراین تاپیک بگذارند تا همه استفاده کنند.

اولین مورد چرا گوشت خوک حرام است؟همانطورکه گفته شد انگل موجود درگوشت خوک درگوشت گاو هم وجود داردپس چراگوشت گاو حرام نیست؟دوستان چه نظری دارند؟

چهارشنبه 24/3/1391 - 17:39 - 0 تشکر 461604

malinaz گفته است :
[quote=malinaz;428027;461528]سلام
من به همه موارد وارد نیستم.دوستان هم دراین بحث شرکت کنندواگر مطلبی دارند دراین تاپیک بگذارند تا همه استفاده کنند.

اولین مورد چرا گوشت خوک حرام است؟همانطورکه گفته شد انگل موجود درگوشت خوک درگوشت گاو هم وجود داردپس چراگوشت گاو حرام نیست؟دوستان چه نظری دارند؟

با سلام و احترام
در ابتدا چند تا نکته به نظرم می رسه در این مورد میگم:
به نظر من،
اول اینکه تمامی احکام دین مبین اسلام حکمت خاصی دارند و بلا استثناء رعایت احکام اون به نفع ماست چه در دنیا چه در آخرت.
دوم اینکه گاهی این حکمتها آشکار می شوند و علم و شواهد بر آن حکمت صحه میگذارد و گاهی علم ما و علوم مدرن در کشف این حکمتها ناتوان است.
سوم اینکه گاهی ما مسلمانان با تنبلی و سهل انگاری صبر می کنیم و خودمان بدون فعالیتی می نشینیم تا دانشمندان خارجی به حکمت برخی از احکام پی ببرند بعد اون رو در بوق و کرنا کنیم و بگوییم که دین ما دین کامل است را نمی پسندم. باید جامعه ما محلی برای بررسی آثار و علل این احکام داشته باشد.
چهارم اینکه گاهی احکام جنبه ی عبادی دارند و نمیتوان گفت و فهمید چرا انسان یک کار نباید بکند و یک کار را باید! دلیل قاطع بر انجام یا ترک ان تنها خواسته خداوند حکیم و قادر و متعال است و بس.
=================================
اما در مورد خاصی که اشاره کردید یعنی گوشت خوک.
ببینید نظر من اینه: ممکنه یکی از دلایل حرمت گوشت خوک این انگل باشه اما قطعا این تمام ماجرا نیست. شاید روزی علم به این قدرت برسه که شواهد بیشتری کشف کنه.
اما شخصا فکر نمی کنم دلیل حرمت گوشت خوک این مورد باشه. استدلالم هم دقیقا همینی هست که شما در مورد گوشت گاو عرض کردید.
البته این را هم بگم که دلیل نداره تمام حکمت این حرمت ها مادی باشند یعنی بشه در عالم ماده شاهدی بر اون پیدا کرد و چیزی که من در مورد گوشت خوک شنیدم اینه که خوردن گوشت خوک غیرت را از انسان می گیرد. می دونید تنها حیوونی که غریزه جنسیش را در حالت طبیعی هم با همجنسش ارضا می کنه خوکه.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

پنج شنبه 25/3/1391 - 13:10 - 0 تشکر 461757

سلام
دقیقا درست فرمودید.
در قدیم کشف کردند که گوشت خوک حاوی کرم‌هایی است که با تناول آن به بدن انسان منتقل می‌گردد و عده‌ای خیلی خوشحال شدند که لابد علت حرام بودن گوشت خوک، وجود همین کرم‌ها می‌باشد. پس از یک مدتی با پیشرفت علم تجربی، بشر قادر شد که آن کرم ها بکشد و از بین ببرد. آیا گوشت خوک حلال شد؟ خیر.
باز مدتی گذشت و بشر کشف کرد که گوشت خوک حاوی کرم‌های دیگری می‌باشد که با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شود. عده‌ای گفتند: پس لابد علت تحریم همین بوده است. اما بشر با پیشرفت علمی توانست آنها را نیز از بین ببرد. آیا حلال شد؟ خیر.
باز مدتی گذشت و امروزه دانشمندان انگلیسی با انجام آزمایشاتی روی گوشت مرغ و برخی دیگر از حیوانات کشف کرده‌اند که «گوشت هر حیوانی، طینت آن حیوان را به خورنده‌اش منتقل می‌کند». مثل درنده‌ خویی، تنبلی، حرص ... یا بی‌غیرتی.بله ژن های موجود درغذاهایی که ما می خوریم به انسان منتقل می شود این غذا چه حیوانی باشد وچه گیاهی!!!
 خوک غیرت ناموسی ندارد و جفت خود را درمعرض خوک‌های نر دیگر قرار می‌دهد و حتی از این کار لذت هم می‌برد، که این صفات در گوشتش هم تاثیراتی دارد از این جهت اشخاصی که از آن تغذیه می‌کند همان صفات و اخلاق رذیله را پیدا می‌کنند.
خوک حتی نزد اروپائیان که از گوشت آن می‌خورند سمبل بی‌غیرتی است وحیوانی کثیف است.دردین یهود هم خورنده گوشت خوک گناهکار است.

پنج شنبه 25/3/1391 - 13:20 - 0 تشکر 461759

حالا به نظرتون چرا به خوردن گوشت گوسفند سفارش شده است؟

پنج شنبه 25/3/1391 - 14:19 - 0 تشکر 461802

با توجه به گفته های قبلیتون شاید یکی از دلایلش معروف بودن گوسفند به معصومیت هست.
چون بچه ی روستا هستم و با دام و کشاورزی هم سر و کار هرچند کم داشتم، دیدم که گوسفند و شتر و حتی مرغ ممکنه از مواد غذایی کثیف و حتی نجس تغذیه بکنند ولی تا بحال خودم ندیدم گوسفند غذایی غیر از گیاهان رو بخوره. مثال عرض کنم گاو رو دیدم که پلاستیک فریزر رو هم میخوره! ولی من ندیدم گوسفند این کار رو بکنه.
===================
منتظرم نظر خود شما را هم بدونم.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

پنج شنبه 25/3/1391 - 14:38 - 0 تشکر 461807

شاهکارالحدیثین از زبان امام رضا:چرا گوشت خوک حرام است؟



حضرت امام رضا(ع) فلسفه حرمت گوشت خوک را اینگونه تبیین می فرمایند: «خوک، حیوانی است شهوت ران… ! چندانکه غریزه شیطانی شهوت، آنچنان وجودش را تسخیر نموده که بر خلاف سایر حیوانات كه نوعی غیرت داشته و از تعدی همنوعان به جنس ماده شان جلوگیری می کنند، او نسبت به چنین اموری بی تفاوت و عاری از احساس است و چون حالت یاد شده از طریق خوردن گوشت خوک نیز سرایت پیدا می کند، خداوند آن را حرام نمود تا مرض بی غیرتی در بین مردم رواج نیابد» (علل الشرایع ، شیخ صدوق).

پنج شنبه 25/3/1391 - 19:2 - 0 تشکر 461897

حدیث بسیار جالبی بود. ممنون
باعث افتخار شیعه است که ائمه ای اینچنین داره.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.