• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 674)
دوشنبه 22/3/1391 - 4:34 -0 تشکر 460664
پیرامون { پشت کوههای بلند }

«پشت کوه‌های بلند» مخاطب جوان را فراری می‌دهد

خبرگزاری فارس: به نظر می‌رسد که پخش سریال‌هایی چون «پشت کوه‌های بلند» مخاطب جوان را فراری می‌دهد و مخاطب را وادار می‌کند که به سرعت کانال تلویزیون را تغییر دهد.


خبرگزاری فارس: «پشت کوه‌های بلند» مخاطب جوان را فراری می‌دهد

 

مردم «امر‌الله احمدجو» را با سریال‌هایی نظیر «روزی روزگاری» و «تفنگ سرپُر» می‌شناسند و از این سریال‌ها، بازیگران و نقش‌های آن خاطره‌های خوشی در اذهان خود دارند.

«امر الله احمدجو» در دومین گام سریال «تفنگ سرپر» را ساخت که تفاوت چندانی با سریال «روزی روزگاری» نداشت و اینک پس از چند سال وقفه، مجموعه تلویزیونی «پشت کوه‌های بلند» را ساخته است که هم‌اکنون روی آنتن سیما قرار دارد.

به نظر می‌رسد «امرالله احمدجو» تمام حرف‌های خود را در سریال نخست خود یعنی «روزی روزگاری» زده و در «تفنگ سرپر» و «پشت کوه‌های بلند» فقط خود را تکرار کرده است.

 در اینکه جای سریال‌های فولکوریک در صدا و سیما خالی است و این کمبود را «امر‌الله احمدجو» با سریال‌هایش تا حدودی پر کرده است، تردیدی وجود ندارد اما پرداختن به قصه، فضای سنتی، بومی، افسانه‌ها و داستان‌های فولکوریک نیز به زبانی به روز شده، ایجاد جذابیت و خلاقیت نیاز دارد که متاسفانه هر سه سریال «امر‌الله احمدجو» تهی از این فاکتورها هستند.

برخی داستان‌های مجموعه تلویزیونی «پشت کوه‌های بلند» می‌تواند قسمت به قسمت بیننده را با خود همراه کند و برخی اپیزودهای آن اندک کششی برای مخاطب ایجاد و او را مشتاق می‌کند اما برخی اپیزودهای آن مخاطب را پس می‌زند و چیز تازه‌ای به او ارایه نمی‌کند.

بزرگ‌ترین ایراد هر سه سریال فولکوریک «امرالله احمدجو»  فقدان مدیریت زمان است، این سریال‌ها دارای سکانس‌های بسیار طولانی و سوژه‌های کشدار هستند.

زمان تلف شده در هر سه سریال به‌خصوص «پشت کوه‌های بلند» بیش از اندازه است و کاملاً واضح است که به این سریال آب بسته شده است.

البته «امرالله احمدجو» در سریال «روزی روزگاری» مدیریت زمان نصفه نیمه و بهتری نسبت به «تفنگ سرپر» داشت و در «تفنگ سرپر» به مطول‌گویی روی آورد و اینک در «پشت کوه‌های بلند» اصلاً مدیریت زمان را از یاد برده و هر آنچه که دل تنگش می‌خواسته گفته است و به تعبیری سطل سطل آب به داخل سریال ریخته است.

با ساختار بصری و مصنوعی فعلی «پشت کوه‌های بلند» می‌شد این سریال را تا 200 قسمت هم ادامه داد.

 برای مقابله با سریال‌های آب بسته شده و بیش از حد طولانی بهتر است مسئولان تلویزیونی خود وارد عمل شوند و صحنه‌های زاید را از سریال دور بریزند.

هرچند به نظر می‌رسد که سریال‌سازان ایرانی مدیریت زمان را بلد نیستند اما به طور حتم مسئولان ناظر و پخش در تلویزیون در این زمینه صاحب مهارت هستند و می‌توانند با اتخاذ تدابیر لازم جلوی ساخت و پخش بی‌حساب و کتاب آن در سریال‌ها را بگیرند.

نمی‌توان به بهانه پرداختن به قصه‌های فولکوریک، پول بیت‌المال را هدر داد و از مردم توقع داشت که صحنه‌های بی‌نتیجه سریال «پشت کوه‌های بلند» را هر شب تاب بیاورند و تحمل کنند.

با اینکه شبکه سه، شبکه‌ای برای قشر جوان معرفی شده و مخاطب خود را از جمعیت جوان بر می‌گزیند، اما سریال اصلا به چنین سیاستی پاسخ شایسته‌ای نداده و به نظر می‌رسد که تنها مخاطب میان‌سال و سالمند را مدنظر داشته است.

جوانان ایرانی نمی‌تواند با سریالی که عمده هنرپیشه‌ها و شخصیت‌های آن را میان‌سال‌ها و کهن‌سال‌ها تشکیل می‌دهند و ساختار درستی ندارد، ارتباط برقرار کنند.

به نظر می‌رسد که پخش سریال‌هایی چون «پشت کوه‌های بلند» مخاطب جوان را فراری می‌دهد و مخاطب را وادار می‌کند که به سرعت کانال تلویزیون را تغییر دهد.

-------------------------------------------------------------------

نویسنده: شهرام خرازی‌ها

عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران

-------------------------------------------------------------------

فارس


 

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

دوشنبه 22/3/1391 - 4:37 - 0 تشکر 460666

مكثی به اندازه تماشای یك سریال

جام جم آنلاین: «پشت كوه‌های بلند» سریال خوبی است. از آن سریال‌هایی است كه می‌توان به تماشای آن نشست به موقعیت‌های كمدی آن خندید و از رنگ و لعاب لباس‌ها، صحنه و گریم بازیگران آن لذت برد.




این سریال یك امتیاز دیگر هم دارد؛ «پشت كوه‌های بلند» ثابت كرد كه سریال‌هایی كه با موضوع تاریخ كهن ایران ساخته می‌شوند، قابلیت پخش هر شب را ندارند.



واقعیت این است فضای روایی و ساختار این‌گونه آثار با ذهنیت مردم فاصله بسیاری دارد. امروزه مردم به تماشای تلویزیون می‌نشینند تا بخشی از زندگی و دغدغه‌های خود را در آثار تلویزیونی و بخصوص فیلم و سریال‌های نمایشی ببینند.



شاید در خلال آنها راهی برای برون رفت از مشكلات خود پیدا كنند یا بیاموزند كه با این مشكلات و دغدغه‌ها چگونه كنار بیایند.


«پشت كوه‌های بلند» اما دغدغه امروز مردم نیست.حتی ریشه در تاریخ رویدادهای واقعی كشور ندارد كه مردم با دیدن آن دریابند كه ریشه برخی از مشكلات امروزشان در كجاست.


«پشت كوه‌های بلند» افسانه‌ای سرگرم‌كننده است كه تصویری شده و برای زمان‌هایی خوب است كه مردم دوست دارند اوقات فراغت خود را با تماشای اثری فانتزی پر كنند.


به همین دلیل «پشت كوه‌های بلند» برای پخش هر شب مناسب نیست چون مردم هر شب مجال این را ندارند كه به تماشای افسانه‌ای خوش آب و رنگ بنشینند.


تا چند سال پیش سریال‌های كمدی تلویزیون، هر شب مردم را پر می‌كردند و مردم از تماشای آنها لذت می‌بردند.



ساعات مفرحی كه این گونه سریال‌ها برای مردم ایجاد می‌كرد، مخاطبان تلویزیون را برای دقایقی هم كه شده از فضای واقعی زندگی دور می‌كرد اما پخش هر شبی سریالی مانند «نرگس» و استقبالی كه مردم از این سریال كردند، نشان داد كه سوژه‌های اجتماعی هم می‌تواند مخاطبان زیادی را مقابل تلویزیون بنشاند.



مخاطب زیاد به این معناست كه طیف گسترده‌ای از مردم با موضوع سریال همذات پنداری كرده‌اند و حتی تماشای آن را به یكدیگر توصیه نموده‌اند.



اگر سریال‌های طنز شبانه مردم را به خنده یا لبخند وامی‌داشت، سریال‌های اجتماعی شبانه، آنها را به تفكر وامی‌دارد. تصمیم یا راه و روش غلط یك شخصیت تلویزیونی می‌تواند بیننده را به اندیشه وادارد.



سریال‌های اجتماعی كه به صورت شبانه روی آنتن می‌رود، باعث می‌شود تا مردم در مسیر شتابان زندگی امروزی، به اندازه تماشای یك سریال مكث كنند، كمی به اتفاقات روزانه، تصمیمات، خواسته‌ها، تردیدها و... بیندیشند و راه درست‌تر را انتخاب كنند.



سریال‌های اجتماعی با نزدیك شدن به دغدغه‌های زندگی روزمره می‌توانند این اعتماد را در مردم به وجود آورند كه چشم‌هایی هستند كه مردم را می‌بینند، این چشمان دوست دارند برای مشكلات مردم راه‌حلی پیدا كنند به همین دلیل آ‌نها را رسانه‌ای می‌كنند؛ اگر مسوولان هم مانند عموم مردم این مشكلات را در قالب سریال‌های تلویزیونی دیدند و راه‌ حلی برای آنها پیدا كردند كه بسیار عالی و گرنه طرح مشكلات و دغدغه‌های روز مردم مرهمی اندك است بر زخم‌هایی كه هر روز در زندگی آنها به وجود می‌آید.



جام جم آنلاین


لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

دوشنبه 22/3/1391 - 15:6 - 0 تشکر 460874

سلام
سریال خیلی خوبیه مخصوصا لهجه ها خیلی خوب و طبیعیه و ادا نیست چون بازیگر ها با لهجه خودشون حرف میزنن و به هیچ وجهی نیاز ندارن که به لهجه ای صحبت کنن که اصلا تا بحال حرف نزدن.
دیالوگاشون عالیه مخصوصا دیالوگ کدخدا که واقعا قشنگ صحبت میکنه.
فیلم خیلی خوبیه و فکر میکنک خیلی توی دل مردم جا باز کرده باشه.

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

شنبه 27/3/1391 - 18:41 - 0 تشکر 462383

سلام
به نظر منم سریال خوبیه
ولی دوست دارم پادشاه منع صحبت کردن کدخدا رو صادر کنه

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.