عرقیات زمانی می توانند بیشترین اثر را داشته باشند که بطور کامل در آب پراکنده شده و یا به اصطلاح دو آتشه گردند.از تقطیر مجدد عرقیات معمولی فرآورده دو آتشه حاصل می شود که نوع مرغوب تری از عرق بوده و مزه و بوی تلخ تر و تندتری نسبت به عرقیات معمولی دارند.به این ترتیب اگر فرآورده حاصله را مجدد تقطیر نمایند از مقدار آب آن بسیار کاسته شده و به آن "اسانس گیری"گویند.
اسانس ها روغن های سبکی هستند که در بالای آب جمع شده و قابل جمع آوری می باشند.خواص دارویی آن ها نیز در حجم کمتر مانند عرقیات می باشد.در مورد میزان و نحوه مصرف عرقیات و اسانس هاحتماً از متخصصان این امر کمک بگیرید.
به نکات زیر توجه نمایید:
1-هرچه آب به کار رفته در عرقیات بیشتر باشد اثراتشان ضعیف تر بوده که این خود نشان دهنده بی کیفیتی و تقلبی بودن آن هاست.
2-این تصور که برخی اعتقاد دارند عرقیات دارای خاصیت لاغر کنندگی هستند تاکنون به اثبات نرسیده است اما باید در نظر داشت که برخی از آن ها با تنظیم فعالیت دستگاه گوارش و یا سوخت و سازبدن به طور غیر مستقیم و اندک می توانند از بروز چاقی ممانعت کنند.
3-نگهداری طولانی مدت و نامناسب عرقیات منجر به تبخیر و جداشدن اسانس آن ها گشته و به این ترتیب اثر درمانی نخواهد داشت.لذا از ورود هوا به داخل آن ها جلوگیری کرده و آن ها را در یخچال و در ظروف شیشه ای نگهداری نمایید.ظروف شیشه ای در مقایسه با ظروف پلاستیکی خنثی و غیر شیمیایی بوده و اسانس ها بر روی آن ها اثر خورندگی ندارند.
4-در هنگام خرید عرقیات به تاریخ مصرف و شماره بهداشت آن ها توجه نمایید.محصولی که استریل و بهداشتی نباشد قارچ و کپک در آن رشد کرده و موجب کدورت و تجزیه مواد مفید آن می شود.بر این اساس فرآورده حاصله خواص درمانی نداشته و می تواند منجر به بروز عوارض جانبی در مصرف کننده گردد.
5-در فصول گرم سال که در آن تعریق زیاد بوده و آب فراوانی از بدن دفع می شود از شربت ها یا نوشیدنی هایی که در آن ها از عرقیات خصوصاً بهارنارنج، بیدمشک، گلاب و کاسنی به کار رفته استفاده نمایید تا از طریق بهره مندی از خواص تغذیه ای مفید آن ها بتوانیم به بدنی سالم و به دور از هرگونه سموم و مواد زاید دست یابیم.