• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 4805)
سه شنبه 9/3/1391 - 13:32 -0 تشکر 458055
پیگیری اخبار طراحی و احداث رصدخانه‌های بزرگ در كشور


در این مبحث، تمامی اخبار مرتبط با برنامه‌ها، طراحی، احداث و بهره‌برداری رصدخانه‌های بزرگ در كشور (اعم از اپتیكی ویا رادیویی و...) را پیگیری می كنیم.

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 9/3/1391 - 13:36 - 0 تشکر 458057

***************************************   
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری /
بزرگترین رصدخانه خاورمیانه در ایران احداث می شود

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از ساخت رصدخانه ملی ایران خبر داد و گفت: این رصدخانه بزرگترین رصدخانه موجود در منطقه خاورمیانه خواهد بود كه در ایران ساخته می شود.
به گزارش ایرنا، " نسرین سلطانخواه " روز پنجشنبه در نشستی خبری با خبرنگاران در خرم آباد، ساخت این رصدخانه از جمله طرح های كلان معاونت علمی و فناوری است كه در حد فاصل استان های قم و اصفهان احداث خواهد شد.
به گفته وی، بر اساس برنامه فاز اول این رصدخانه در نیمه اول سال 92 راه اندازی می شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان تعداد شركت های دانش بنیان كشور تا افق 1404را 50 هزار شركت عنوان كرد و گفت: طبق اهداف و برنامه ریزی های بنیاد ملی نخبگان، علاوه بر ایجاد زیرساخت های لازم، قوانین حمایتی مختلف نخبگان نیز فراهم خواهد شد.
وی افزود: به همین منظور صندوق نوآوری و شكوفایی در بنیاد ملی نخبگان راه اندازی شده است و طبق اساسنامه این صندوق، اعتباری هفت هزار میلیارد ریالی برای آن پیش بینی شده است.

1391/03/09
منبع: ایرنا
***************************************   

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 9/3/1391 - 19:0 - 0 تشکر 458150

سلام
بسیار خوشحالم که باز جناب مهدوی 3دی رو در انجمن نجوم تبیان می بینم.
به افتخار "کلاه مکزیکی" سابق!
آقا... خوش اومدی داداش.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 9/3/1391 - 22:50 - 0 تشکر 458230

دكتر جان شرمنده می فرمایید...
خوشبختانه تبیان رو به‌ راه شده و كدورت‌ها برطرف.
امیدوارم بتوانیم مفید واقع بشویم و از شما دوستان گرامی نیز دانستنی‌های خوبی بیاموزیم.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 10/3/1391 - 0:23 - 0 تشکر 458258

سلام به mahdavi3d گرامی
حضور مجددتون در انجمن نجوم رو خوشامد میگم.
ان شالله که بتونیم از این پس شاهد مطالب مفیدتون در انجمن باشیم.

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

جمعه 16/4/1391 - 22:55 - 0 تشکر 469177

***************************************   
ماکت تلسکوپ رصدخانه ملی ایران / عکس

ماکت تلسکوپ 3.5متری رصدخانه ملی ایران چند وقتی است که در محل پژوهشگاه دانش‌های بنیادی نصب شده است. رصدخانه ملی ایران در قله 3300متری گرگش در حوالی روستای کاموی کاشان احداث خواهد شد.

تلسکوپ رصدخانه ملی ایران دارای آینه اصلی به قطر 3.5 متر است که با نصب سیستم اپتیک فعال روی آن، می‌توان اثرات مخرب جو را خنثی کرد و شفافیت تصاویر را به حد تصاویر تلسکوپ فضایی هابل رساند. این تلسکوپ روی استقرار سمتی-ارتفاعی نصب می‌شود (شبیه به حرکت دوربین روی سه پایه عکاسی) و به کمک کنترل‎های دقیق کامپیوتری می‌توان آن را به هر نقطه دلخواه هدایت کرد. برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ،اینجا را کلیک کنید.




قرار است به زودی، سطح قله گرگش مسطح شود تا ساخت تاسیسات و بنای رصدخانه آغاز شود. طبق برنامه‌ریزی‌ها امید می‌رود که بنای رصدخانه تا سال آینده به پایان برسد. اما ساخت تلسکوپ و تجهیزات آشکارساز آن 4 سال به طول خواهد انجامید. شایان ذکر است که طراحی تقریبا تمام اجزای رصدخانه در داخل کشور انجام شده و برای ساخت آن نیز از متخصصان داخلی استفاده می‌شود. تصویر آرشیوی زیر، طرح کلی گنبد رصدخانه را نشان می‌دهد.


موقعیت رصدخانه ملی ایران در منطقه منحصربه‌فرد است، چرا که هم آسمان منطقه گرگش که پس از 10 سال جستجو و آزمایش پیدا شده، دارای یکی از بهترین شاخص‌های رصدی آسمان در سراسر جهان است و هم هیچ تلسکوپ بزرگی (از مرتبه 3 متر) در کشورهای خاورمیانه وجود ندارد، به همین دلیل رصدخانه ملی ایران می‌تواند جای خالی خاورمیانه را در شبکه تلسکوپ‌های بزرگ زمین پر کند و برای رصد رویدادهایی استفاده شود که هیچ یک از دیگر تلسکوپ‌های بزرگ زمین (به خاطر وضعیت تابش خورشید و روز و شب) نمی‌توانند رصد کنند.

۱۳۹۱/۴/۱۵
منبع:
http://www.khabaronline.ir/detail/225645/science/astronomy
***************************************  

ماكت یك به یك تلسكوپ رصدخانه ملی ایران كه چند روزی است در محوطه پژوهشگاه دانش‌های بنیادی نصب شده، تصویری زیبا و امیدبخش از شكوه رصدخانه ملی ایران را كه مقدمات احداث زیرساخت‌های آن در حال پیگیری است، فراروی اساتید و كارشناسان این طرح ملی به نمایش كشیده است.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، رصدخانه ملی ایران در قله گرگش در حوالی كاشان احداث می شود.
تلسكوپ رصدخانه ملی ایران در رده تلسكوپ های چهار متری است كه شبكه ای شامل حدود 20 تلسكوپ از این رده در اروپا راه‌اندازی شده و رصدخانه ملی ایران هم به عنوان عضو ناظر در شبكه پذیرفته شده است.

رصدخانه ملی موقعیتی بسیار استثنایی در این شبكه خواهند داشت چون از جزایر قناری تا هند و چین تقریبا هیچ تلسكوپ مجهز و قابل اعتنایی وجود ندارد و قله گرگش از مناسب ترین قلل دنیاست و از طرف دیگر با توجه به تفاوت روز و شب در مناطق مختلف دنیا، تلسكوپ رصدخانه ملی می تواند كمك قابل توجهی به مطالعات رصدی بكند.
قسمت اپتیكی تلسكوپ رصدخانه ملی شامل یك آینه بزرگ اصلی و یك آینه كوچكتر است كه نور كهكشان‌ها توسط آینه بزرگ به آینه كوچكتر كه در بالای آن قرار دارد منعكس شده و و از آن جا به ابزارگان رصدی تلسكوپ می رود.

به گفته دكتر منصوری، مدیر طرح رصدخانه ملی ایران با اجرای طرح رصدخانه ملی ایران دانش طراحی و ساخت قسمت‌های اپتیكی تلسكوپ و فناوری های مربوطه به تدریج به كشور منتقل خواهد شد.

۱۷ تیر ۱۳۹۱
منبع: ایسنا
***************************************  

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 15/5/1391 - 23:46 - 0 تشکر 493304

رصد خانه مرکز فضایی البرز راه‌اندازی شد






رصدخانه مرکز فضایی البرز با حضور دکتر حمید فاضلی سرپرست سازمان فضایی ایران راه‌اندازی شد.

این رصدخانه در ماهدشت کرج در 70کیلومتری تهران قرار دارد. مرکز فضایی البرز یکی از مراکز اصلی دریافت اطلاعات ماهواره‌ای در کشور است. ساخت این مرکز در سال۱۳۵۵ آغاز شد و در سال۱۳۵۷ به بهره‌برداری رسید. این مرکز کار دریافت، ذخیره‌سازی، پردازش، مدیریت، تکثیر و نشر اطلاعات دریافتی از ماهواره‌ها را به‌عهده دارد.


دکتر حمید فاضلی در مورد گشایش رصدخانه مرکز فضایی البرز گفت: این رصدخانه بزرگ‌ترین رصدخانه حرفه‌ای استان البرز و یکی از پنج رصدخانه بزرگ کشور است که با کمک آن می‌توان به رصد عمق فضا، کهکشان راه‌شیری و نیز اجرام سماوی پرداخت. سرپرست سازمان فضایی ایران افزود:


همچنین با استفاده از امکانات و تجهیزات این رصدخانه می‌توان به مطالعه و رصد اجرام نزدیک و ماهواره‌های عبوری از فضای کشور پرداخت و تصاویری از آنها تهیه کرد. فاضلی یادآور شد: با استفاده از تجهیزات این رصدخانه در مراحل آزمایشی با همکاری سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه (APSCO) به رصد ماهواره‌ها در مدار لئو و ژئو اقدام شد که تصاویر تهیه‌شده از دقت بالایی برخوردار است. وی همچنین از توسعه رصدخانه‌های سازمان فضایی کشور خبر داد و افزود: به‌دنبال گشایش نخستین رصدخانه سازمان فضایی ایران، شبکه‌ای از رصدخانه‌ها در کشور ایجاد خواهد شد.


سرپرست سازمان فضایی ایران همچنین از تجهیز و راه‌اندازی تلسکوپ فضایی به طول یک متر خبر داد و گفت: این تلسکوپ در آینده نزدیک در محل سازمان فضایی نصب و راه‌اندازی می‌شود. دکتر فاضلی افزود: سازمان فضایی در جایگاه خود و زیرنظر رئیس‌جمهور توجه خاصی به تمامی حوزه‌های فضایی دارد و به همت کارشناسان این سازمان به‌زودی در پژوهشکده فضایی، گروه‌های پژوهشی علوم و اکتشافات فضایی ایجاد می‌شود.


به‌گفته فاضلی در آینده نزدیک نیز سازمان فضایی درنظر دارد به‌منظور توسعه و مطالعه نجوم و اکتشافات فضایی، ماهواره‌هایی با قدرت و قطر بیشتر طراحی و تولید کند.مهندس کورش رکنی از مدیران و طراحان رصدخانه مرکز فضایی البرز نیز اظهار داشت: تلسکوپ این رصدخانه از نوع 16اینچی اشمیت گاسکرین است که فاصله کانونی آن 410میلی‌متر است و قادر است تصاویر با وضوح بالا از اجرام آسمانی و ماهواره‌ها بگیرد.


گنبد این رصد خانه نیز چهار متر ارتفاع داشته و پیشرفته‌ترین تجهیزات جانبی برای آن تدارک دیده شده است. به گفته کارشناس مسئول رصدخانه مرکز فضایی البرز در مراحل آزمایشی کارکرد این رصدخانه، پروژه‌های بین‌المللی همچون پایش اپتیکی اجرام نزدیک به زمین و رصد گذر زهره انجام شده و درنظر است در این رصدخانه امکان رصد آسمان تحت وب و به‌صورت برخط (آنلاین) فراهم شود.


در این مراسم همچنین مهندس نعیمی از کارشناسان مرکز فضایی البرز اظهار داشت:که بعد از راه‌اندازی ماهواره ایران‌ست در مدار 26درجه، سیستم مانیتورینگ آن باقی مانده بود که با تلاش مهندسان ایرانی توانستیم 80درصد سامانه مانیتورینگ ماهواره ایران‌ست را با تکنولوژی ایرانی راه‌اندازی کنیم. گفتنی است بعد از راه‌اندازی ماهواره ایران‌ست در مدار مذکور‌، اغلب کانال‌های تلویزیون جمهوری اسلامی ایران روی این ماهواره قرار گرفته است.


این ماهواره دقیقا روی مداری قرار دارد که ماهواره عرب‌ست قرار دارد بنابراین بسیاری تصور می‌کنند که ایران‌ست بخشی از عرب‌ست است اما این یک ماهواره مستقل است که توسط ایران خریداری شده و در مدار قرار گرفته است. مدار 26درجه بیش از 200میلیون گیرنده تلویزیونی را در منطقه پوشش می‌دهد.



منبع: همشهری آنلاین

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

چهارشنبه 18/5/1391 - 21:3 - 0 تشکر 498448

ابراز خوشحالی میکنیم
کلا خوشحالیم بابت خبرها بازگشت شما (یکی میخواد بگه مگه ایشون رو میشناسی اصلا)

خدایا..حال مرا به خوبی حال خود تغییر ده و فقر مرا به ثروت خود پایان بخش.آمین
چهارشنبه 8/6/1391 - 22:18 - 0 تشکر 534356

رئیس یک مرکز پژوهشی از تکمیل پروژه رصدخانه رادیویی در این موسسه خبر داد و گفت: این رصدخانه در مطالعات بنیادی کیهان شناسی و پیش بینی فعالیت های خورشید کاربرد دارد. محمد آکوچکیان، افزود: این رصدخانه از نوع رصدخانه های رادیویی است که برای مطالعه اجرام آسمانی راه اندازی می شود. برای این منظور رصدخانه رادیویی به تلسکوپی با قطر ۳ متر در رنج فرکانسی ۳ تا ۵ گیگاهرتز مجهز می شود. با استفاده از تجهیزات این رصدخانه مطالعاتی در زمینه شراره های توفان های خورشیدی، تاثیرات آن بر زمین، مطالعه پدیده های سطح خورشید و مطالعات در زمینه مغناطیس خورشید انجام خواهد شد.

چهارشنبه 22/6/1391 - 16:3 - 0 تشکر 559208

***************************************
سلطانخواه خبر داد:
احداث ساختمان شماره 2 رصدخانه ملی در اصفهان



معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: عملیات عمرانى احداث ساختمان شماره 2 رصدخانه ملى در اصفهان به زودى کلید مى خورد.
به گزارش خبرگزاری مهر،‌ نسرین سلطانخواه با اشاره به آخرین وضعیت طرح ایجاد رصدخانه ملی اظهار داشت: بخشهای مربوط به آیینه شامل ساخت و صیقل دادن آیینه در حال انجام است که تا پایان سال جاری وارد کشور می شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: عملیات عمرانی محل احداث ساختمان شماره 2 رصدخانه ملی در استان اصفهان به زودی کلید خواهد خورد.
وی افزود: البته تاخیر در انجام عملیات عمرانی مربوط به ایجاد زیرساختها از جمله راهسازی و ایجاد جاده بوده که به منظور دسترسی آسان‌تر، جاده ای به طول 12 کیلومتر کشیده شد و با احداث این جاده حمل و نقل تجهیزات آسان تر می‌شود و دسترسی ها هم در خود کوه و هم در فاصله جاده اصلی حاصل شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مکان احداث بزرگترین رصدخانه خاورمیانه در ارتفاع 3 هزار و 600 متری قله "گرکش" در اطراف قمصر کاشان تعیین شده و بر این اساس عملیات ساخت رصدخانه آغاز شده است.

سلطانخواه افزود: اگر تمام مسائل بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته پیش برود، پایان سالجاری نورگیری این رصدخانه صورت می گیرد.


۱۳۹۱/۰۶/۲۲
منبع: خبرگزاری مهر

***************************************

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 1/8/1391 - 11:8 - 0 تشکر 568254

***************************************



مجری طرح رصدخانه ملی ایران در گفت‌وگو با ایسنا خبر داد:
آغاز طراحی تلسکوپ رصدخانه ملی ایران/تکمیل زیرساخت رصدخانه ملی ایران تا خرداد ماه

مجری طرح رصدخانه ملی ایران از تکمیل زیر ساخت رصدخانه تا خرداد ماه سال آینده در صورت تخصیص اعتبارات پیش‌بینی شده بویژه از محل اعتبارات پروژه‌های مهر ماندگار خبر داد.
دکتر رضا منصوری در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: زیر ساخت رصدخانه ملی شامل مکان‌یابی، تصحیح قله برای استقرار تلسکوپ ملی و ساخت پایه تلسکوپ و محفظه، ساخت ایستگاه‌های پشتیبانی و نیز بخشی از ساختمان رصد سرا در روستای کامو و احداث راه دسترسی به قله است.
وی با بیان اینکه مکانیابی رصدخانه ملی ایران از حدود ١١ سال پیش در کشور انجام شده است، تصریح کرد: پس از بررسی‌ها و ارزیابی‌های فراوان از میان دو قله با ارزش نجومی «دینوا» و «گرکش»، «گرکش» میزبان رصدخانه ملی ایران خواهد بود؛ در ضمن قله «دینوا» نیز برای آینده نجومی کشور حفظ خواهد شد.
منصوری خاطرنشان کرد: برنامه آماده کردن زیرساخت رصدخانه ملی ایران به عنوان یکی از طرحهای مهر ماندگار از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه شد که امیدواریم با تامین بودجه‌های لازم تا خرداد سال آینده تکمیل شود.

احداث ساختمان پشتیبان رصدخانه در کنار تلسکوپ
مجری طرح رصدخانه ملی ایران در خصوص روند ساخت ساختمان پشتیبان رصدخانه در بالای قله که قرار بود ٣٠٠ متر پایین‌تر از نوک قله ساخته شود، توضیح داد: پس از اخذ مشاوره‌های بین‌المللی و مخالفت اکثر کارشناسان این حوزه با احداث این ساختمان در ارتفاع بالای سه هزارمتر قرار شد به جای این ساختمان، ایستگاه شماره یک قله به عنوان امکان حداقل پشتیبانی لازم در کنار تلسکوپ و ایستگاه شماره ٢ به نام «رصدسرا» در روستای «کامو» (۴٠ کیلومتری کاشان) احداث شود.

ساخت محفظه تلسکوپ به قطر ١۴ متر به شکل چرخان
منصوری در خصوص جزییات ساختمان پشتیبانی در کنار تلسکوپ گفت: محفظه تلسکوپ بر روی یک پایه بتونی استوانه‌یی شکل به قطر ١۴ متر قرار می گیرد. پایه تلسکوپ نیز یک پایه بتنی است که هشت متر آن در زیر سطح مبنا و در وسط محفظه قرار می‌گیرد. در نهایت تلسکوپ هم بر روی آن استقرار می‌یابد.

ماکت تلسکوپ رصدخانه ملی ایران در محل پژوهشگاه دانش‌های بنیادی
مجری طرح رصدخانه ملی ایران تصریح کرد: دور تلسکوپ که بر روی پایه ١۴ متری نصب می‌شود یک محفظه قرار دارد که یک سازه فلزی چرخان به قطر ١۴ متر است. طراحی سازه محفظه تلسکوپ یک بخش عمده فعالیت ما بود که در طراحی آن انواع و اقسام گزینه‌ها بررسی شد که در نهایت گزینه محفظه چرخان که با تلسکوپ می‌چرخد، انتخاب شد تا هنگام رصد حداکثر کیفیت تصویر اخذ شود.
وی ادامه داد: در ساخت محفظه تلسکوپ با شرکت‌های سازنده داخلی وارد مذاکره شدیم که امیدواریم اوائل زمستان امسال شرکت ایرانی سازنده محفظه انتخاب شود. البته فکر نمی‌کردیم تعداد زیادی از شرکتهای داخلی توانایی ساخت محفظه تلسکوپ را داشته باشند.
منصوری خاطرنشان کرد: در طول بیش از سه ماه گذشته، پیمانکار احداث جاده دسترسی از جاده اصلی به قله تعیین شده و عملیات احداث هم حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. این جاده طوری طراحی شده است که در اثر حمل و نقل یا رفت و آمد خودروها مزاحمتی برای رصد ایجاد نکند.

احداث ساختمان پژوهشکده رصدخانه ملی ایران در شهر کاشان
وی در خصوص تملک زمین رصدخانه و ساختمان‌های پشتیبان آن به ایسنا گفت: تملّک ساختمان رصدسرا در روستای کامو و ساختمان پژوهشکده رصدخانه ملی ایران در شهر کاشان در جریان است که امیدواریم استانداری اصفهان هر چه زودتر نتیجه مطلوب را اعلام کند که قول ما به دولت در چارچوب طرح مهر ماندگار به تعویق نیفتد. هم اکنون نقشه معماری و اجرایی رصدسرا آماده است و منتظر اعلام نظر نهایی استانداری هستیم.

نهایی شدن طراحی آینه ثانویه تلسکوپ ملی
مجری طرح رصدخانه ملی ایران با بیان اینکه همچنین طی شش ماه گذشته مساله طراحی آینه ثانویه و تطبیق آن با بخش‌های اپتیکی تلسکوپ، نهایی و آماده سفارش شده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر مشغول مذاکره با سازندگان و شرکت‌های صیقل دهنده آینه هستیم. طراحی بخش اتصال ابزار به تلسکوپ که به اصطلاح «آدابتر» گفته می شود نیز نهایی شد. به علاوه ساخت یکی از بخش‌های مکانیکی تلسکوپ را در کشور آغاز کردیم که امیدواریم تا پایان امسال نهایی شود؛ بنابراین همزمان با طراحی مفهومی، طراحی جزئی بخشی از تلسکوپ و حتی ساخت را آغاز کرده ایم، گرچه اتمام طراحی جزئی را اواخر سال آینده پیش بینی می کنیم.
مجری طرح رصدخانه ملی گفت: معمولا تلسکوپهای مدرن دو آینه دارند که یک آینه آن بزرگ است که به آن «آینه اولیه» گفته می‌شود و نور اشیا آسمانی ابتدا به این آینه برخورد می‌کند سپس به آینه کوچکتر به اسم «آینه ثانویه» منعکس می‌شود؛ این دو آینه ارتباط بسیار دقیق به لحاظ اپتیکی با یکدیگر دارند و به اجزای دیگر تلسکوپ وابستگی شدیدی دارند. البته بحث عمده ای هم در این زمینه با مشاوران بین المللی و متخصصان اپتیک داخلی داشتیم که چگونه آینه ثانویه طراحی شود تا بهترین تصویر را به ما بدهد. با توجه به اینکه طراحی آینه ثانویه به جزییات طراحی تلسکوپ بستگی داشت، همزمان با آینه اولیه خریداری نشد.

وی افزود: مشکل عمده مساله اعتبارات است که امسال با توجه به اجرای طرح مهر ماندگار و نیز اعتبارات تخصیصی و تصویب ردیف بودجه مستقل طرح رصدخانه ملی ایران در مجلس شورای اسلامی امیدواریم زیر ساخت رصدخانه به پایان برسد. البته با وجود گذشت بیش از هفت ماه از سال جاری همچنان منتظر انجام تعهدات هستیم.

۱ آبان ۱۳۹۱
منبع: ایسنا

***************************************

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.