• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 592)
يکشنبه 7/3/1391 - 20:3 -0 تشکر 457558
سیگار دشمن سلامتی

سیگار اندام‌های بدن را از بین می ‌برد
کشیدن سیگار تنها باعث ابتلای افراد به بیماری‌های کشنده‌ای نظیر سرطان ریه و بروز عوارض قلبی و عروقی نمی‌شود؛ مصرف دخانیات عوارض ظاهری نیز در پی دارد؛ ازقبیل زردی پوست، خرابی ناخن‌ها، سفیدشدن رنگ مو و... سیگار حتی برای اندام‌هایی از بدن که کمتر تصور آن می‌رود نیز خطرناک است و حتی ممکن است سبب بروز نابینایی و ناشنوایی در افراد شود.

شاید با خواندن توضیحات اثرات سیگار بر اندام‌های بدن که به صورت تصویری ارائه شده است، در مصرف سیگار تجدید نظر کنید. شاید هم به قولی بتوان گفت که هرگاه ماهی را از آب بگیرید تازه است؛ به این معنا که اگر از امروز هم سیگار خود را کم کرده یا کنار بگذارید می‌توانید خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از سیگار را در خود کاهش دهید. پس به خود آیید که شاید امروز همان روزی است که می‌خواهید سیگار را ترک کنید!

شنوایی

افراد سیگاری ‌٣برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری به عفونت گوش میانی دچار می‌شوند. همچنین افرادی که در تماس با دود سیگار دیگران قرار می‌گیرند بیش از دیگران در معرض خطر کاهش شنوایی قرار دارند. مواد موجود در دود سیگار پس از ورود به بدن با کاهش جریان خون در مویرگ‌های گوش داخلی، دسترسی سلول‌های حساس گوش را به خون کاهش می‌دهد و موجب اختلال در عملکرد این سلول‌ها می‌شود.

دندان

افراد سیگاری ‌1/5مرتبه بیشتر از افراد غیرسیگاری در معرض خطر ازدست‌دادن زودرس دندان‌ها هستند. سیگار علاوه بر تاثیرات بسیار مخربی که بر سقف دهان می‌گذارد روی دندان‌ها هم آثار مخربی دارد. پوسیدگی دندان، جمع‌شدن جرم روی دندان‌ها و بیماری‌های لثه به میزان زیادی ناشی از رژیم‌های غذایی حاوی مواد قندی زیاد و عدم رعایت بهداشت کامل دهان و دندان است اما بیماری‌های لثه و بافت‌های لثه اطراف دندان در افراد سیگاری به‌مراتب جدی‌تر از افراد غیرسیگاری است.

قلب

مصرف سیگار سبب ایجاد فشار‌خون و کلسترول می‌شود که این دو خود از عوامل اصلی ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد هستند. سیگارکشیدن با مکانیسم‌های مختلفی می‌تواند سبب ایجاد بیماری‌های قلبی مزمن شود؛ این بیماری شامل صدمه مستقیم آندوتلیال به‌وسیله نیکوتین و منواکسیدکربن که می‌تواند دیواره یک شریان طبیعی و باز را تخریب و موجب ورود مواد چربی به‌داخل دیواره زخمی و ضخیم‌شدن، تنگی و در نهایت انسداد کامل شریان شود، است.

‌معده

کشیدن سیگار سبب افزایش میزان اسید معده می‌شود و ممکن است سبب ایجاد زخم معده شود. زخم گوارشی یک زخم باز در معده یا بخشی از روده کوچک است. همچنین کشیدن سیگار سبب برگشت اسید معده به مری و تحریک مخاط معده می‌شود.

مو

در افراد سیگاری موها زودتر به رنگ خاکستری درمی‌آیند. سیگار باعث افزایش هورمون مردانه می‌شود و به همین دلیل احتمال ریزش مو را بیشتر می‌کند. سیگار باعث نازک‌شدن لایه فوقانی پوست، کاهش ضخامت چربی زیر پوست و آسیب به فولیکول‌های مو می‌شود.

چشم

سیگار در بسیاری از بیماری‌های شایع و وخیم چشم نظیر پوسیدگی لکه زرد شبکیه ناشی از سن (دژنرانس ماکولا)، گلوکوم (آب‌سیاه)، کاتاراکت (آب مروارید) و تنبلی چشم (آمبلیوپی) به‌عنوان ریسک‌فاکتور (عامل خطرساز) محسوب می‌شود. بسیاری از این بیماری‌ها منجر به کاهش غیرقابل برگشت بینایی می‌شوند. افراد سیگاری ‌٤٠درصد بیش از افراد دیگر در معرض ابتلا به آب‌مروارید، کدرشدن عدسی چشم و ممانعت از عبور نور و در نهایت نابینایی هستند.

‌پوست

کشیدن سیگار، در پوست چین و چروک ایجاد می‌کند ضمن اینکه رنگ پوست اکثر افراد سیگاری کدر است. ایجاد چین و چروک در پوست افراد سیگاری بیشتر به این دلیل رخ می‌دهد که استعمال دخانیات باعث ازبین‌بردن پروتئین‌های انعطاف‌دهنده پوست می‌شود؛ همچنین ویتامینA را در پوست تحلیل می‌برد و جریان خون در عروق پوست را محدود می‌کند.

ریه

سیگارکشیدن عامل اصلی بیماری‌های انسدادی مزمن ریه است. مواد محرک دود تنباکو (قطران و گاز سیانید) مسئول بروز برونشیت و آمفیزم هستند. این محرک‌ها عمل موهای کوچک به‌نام مژه (CILLIA) که ریه‌‌ها را از آلودگی‌ها پاک می‌سازند، متوقف می‌کنند.

انگشتان

سیگار عامل خطر مهمی برای ایجاد یک بیماری خودایمنی و عروقی به نام برگر است. در این بیماری با ایجاد تنگی عروق، شریان‌ها و وریدهای کوچک مسدود شده و منجر به ایجاد زخم‌های پوستی در انگشتان پا می‌شود. انسداد عروق ایجادشده با پیشرفت بیماری، منجر به انتخاب درمان قطع پا برای ادامه حیات می‌شود. همچنین قطران موجود در دود سیگار در اثر استعمال مستمر دخانیات روی انگشتان و ناخن‌ها جمع شده و باعث تغییر رنگ آنها به قهوه‌ای مایل به زرد می‌شود

منبع:همشهری آنلاین

گدای فاطمه(س)

چهارشنبه 17/3/1391 - 22:59 - 0 تشکر 459883

سلام
و باز باید تاکید کنیم که قلیان ازسیگار بدتر است و متاسفانه جوانهای ما به قلیان بیشتر مبتلایند تا سیگار.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

پنج شنبه 18/3/1391 - 21:38 - 0 تشکر 460014

باترک سیگار هم از این سرطان‌ها در امان نخواهید بود


سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان معده و گلو را افزایش می‌دهد و ترک آن هیچ تاثیری در کاهش این احتمال ندارد.
محققان ایتالیایی اعلام کردند، خطر ابتلا به این بیماری‌ها حتی تا 30 سال بعد از ترگ سیگار نیز هم‌چنان بالا می‌ماند. آن‌ها متوجه شدند افرادی که در حال حاضر سیگار می‌کشند با احتمال دو برابر بیش‌تر نسبت به غیر سیگاری‌ها، به سرطان گلو یا معده مبتلا میشوند.

در برخی از مطالعات مشخص شد، حتی بعد از گذشت ده‌ها سال باز هم خطر ابتلا به این نوع سرطان‌ها به همین اندازه باقی خواهد ماند.

همیشه دانشمندان سیگار را یکی از عوامل اصلی ابتلا به این نوع سرطان‌ها می‌دانستند. هر سال بیش از 7 هزار نفر در انگلستان به سرطان‌های مری و گلو دچار می‌شوند. با این که ترک سیگار در هر سنی می‌تواند مفید باشد، اما دانشمندان معتقدند ترک این عادت هیچ تاثیری روی پیشگیری از ابتلا به این نوع سرطان‌ها ندارد.

برای انجام این مطالعات، دانشمندان نتایج تحقیقات انجام شده در 33 مطالعه قبلی را نیز به دقت بازبینی کردند. در مجموع این مطالعات نشان داد، افراد سیگاری با احتمال دو برابر بیش‌تر نسبت به غیر سیگاری‌ها در معرض ابتلا به سرطان گلو و معده قرار دارند.

حتی زمانی که سیگاری‌ها عادت خود را ترک کنند، خطر ابتلا به این نوع سرطان‌ها بعد از گذشت چندین سال 62 درصد بیش‌تر نسبت به افرادی هستند که در طول زندگی خود هرگز سیگار نکشیده‌اند.

بر اساس آمار ارائه شده توسط جامعه سرطان آمریکا، هر فرد در این کشور با احتمال یک دویستم ممکن است به سرطان مری دچار ‌شود. احتمال ابتلا به سرطان معده نیز یک به 114 است. این در حالی است که خطر ابتلا به سرطان معده یک سیزدهم در مردان و یک شانزدهم در زنان است و سیگاری‌ها با احتمال بسیار بیش‌تری در خطر ابتلا به این نوع سرطان‌ها هستند.
منبع:خبرآنلاین

گدای فاطمه(س)

پنج شنبه 18/3/1391 - 21:42 - 0 تشکر 460016

سیگار کشیدن مشکلات دیابتی ها را افزایش می دهد


مدیر پایگاه آموزش از راه دور دیابت با هشدار به اینکه سیگار کشیدن مشکلات دیابت را افزایش می دهد، گفت: سیگار کشیدن و دیابت یک ترکیب خطرناک هستند.
مرضیه معطری در گفت وگو با نظام پرستاری اظهار کرد: اگر بیماران دیابتی سیگار را کنار بگذارند، خطر سکته قلبی، مغزی، بیماری های عصبی و کلیوی کاهش می یابد. سطح کلسترول و فشار خون رو به بهبود می رود و گردش خون بهتر می شود.

 وی با تاکید بر ضرورت طراحی برنامه غذایی سالم از سوی پزشک یا متخصص تغذیه برای پیشگیری از عوارض دیابت، گفت: همچنین هر روز باید دندان ها مسواک زده شود و نخ دندان کشیده شود، همچنین قند خون باید چک شود و عدد آن در دفترچه دیابت یادداشت نوشته شود. داروها نیز باید طبق دستور مصرف شود.

این عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی شیراز ادامه داد: افراد مبتلا به دیابت باید دست کم سالی یک یا 2 بار آزمایش هموگلوبین ای وان سی، تست های آزمایشگاهی چربی خون، آزمایش عملکرد کلیه ها، معاینه چشم و دندانپزشکی و معاینه پا  واکسن آنفلوآنزا را داشته باشند.

معطری با بیان اینکه آزمایش هموگلوبین ای وان سی میزان متوسط قند خون را در طول 2 تا 3 ماه گذشته نشان می دهد، گفت: حداقل 2 بار در سال این آزمایش باید انجام شود.

به گفته مدیر پایگاه آموزش از راه دور دیابت، میزان مناسب هموگلوبین ای وان سی برای بیشتر افراد دیابتی زیر 7 درصد است


گدای فاطمه(س)

شنبه 14/5/1391 - 23:55 - 0 تشکر 491608

همواره رسانه های مختلف در خصوص مضرات سیگار مطالبی را به ما گوشزد می کنند. اما اگر شما هم سیگار می کشید، به راستی چرا باید آن را ترک کنید؟ آیا به این خاطر که سرطان زاست؟ یا به این خاطر که بیماری های قلب و عروق، اغلب در افراد سیگاری دیده می شود؟ البته اینها خودشان دلایلی منطقی به حساب می آیند. اما چرا سیگاری ها را به خوبی ترغیب به ترک سیگار نمی کنند؟ در این مطلب سعی داریم به جای پرداختن به عوارض مصرف سیگار، به برخی فواید سیگار نکشیدن بپردازیم.

1. سیگار نکشید و بیشتر عمر کنید
با ترک سیگار، وارد مرحله جدیدی از زندگی شوید. به گفته دکتر Thomas Glynn مدیر مرکز بین المللی کنترل سرطان در انجمن سرطان آمریکا: "هیچ مورد مشابهی، همانند سیگار نمی تواند به عنوان یک امر روتین به روند طبیعی بدنی شما صدمه بزند." سیگار تقریباً به تمام اعضای بدن صدمه میزند.

بر طبق آمارهای انجمن سرطان آمریکا تقریباً نیمی از افراد سیگاری، بخاطر عادت به مصرف سیگار به یک بیماری دچار شده و فوت می کنند. و در این میان بیشترین آمار متعلق به سرطان است. دود سیگار عامل پانزده نوع سرطان است. پس از سرطان هم، بیماری های ریه و بیماری های عروقی، عامل های بعدی مرگ سیگاری ها هستند. مردان و زنان سیگاری، هر یک به طور متوسط ۱۳٫۲ و ۱۴٫۵ سال از سال های عمرشان را بخاطر مصرف سیگار از دست می دهند.

اغلب سیگاری ها، با وجودی که از این مسائل با خبرند، دست به خودفریبی می زنند. بهانه آنها، اغلب چیزی شبیه این است: "حالا دیگر دیر شده.." اما مطالعات بسیاری نشان داده که ترک سیگار، در هر سنی و با هر میزان مصرفی، در افراد موثر است. به گفته دکتر Glynn: "فردی که در پنجاه سالگی سیگار را ترک کند، احتمال مرگ خود در پانزده سال آینده را به نصف می رساند."

2. به دوستان و اعضای خانواده خود رحم کنید
سیگاری ها تنها به خودشان صدمه نمی زنند. آنها به نزدیکانشان هم ضرر می رسانند. دکتر Glynn می گوید: "هر ساله نزدیک به پنجاه هزار نفر بخاطر همنشینی با سیگاری ها جان خود را از دست می دهند که اغلب آنها کودک هستند. شمار زیادی نیز به بیماری های ناشی از استنشاق دود سیگار دچار می شوند."

بر طبق مطالعات اخیر، ریسک تولد نوزاد مُرده در زنان بارداری که در خانه یا محل کار در معرض دود سیگار قرار دارند، به نسبت سایر خانم های باردار بسیار بالاست. این نشان می دهد که خطر دود سیگار برای جنین تا چه حد زیاد است. کارشناسان بر این باورند که مواد شیمیایی موجود در سیگار و دود آن می تواند موجب محدود شدن جریان خون و احتمال آسیب دیدن نوزاد و حتی مادر شود.

کسانی که در جوار افراد سیگاری هستند، به اجبار همان مواد سرطان زایی که فرد سیگاری مصرف می کند را استنشاق می کنند. کودکان و نوزادان، در خانه ای که یک سیگاری دارد، به نسبت سایر بچه ها بیشتر دچار بیماری هایی از قبیل سرماخوردگی، برونشیت، عفونت گوش و انواع مشکلات ریوی و تنفسی می شوند.

3. با توقف مصرف سیگار به شروع فوری ترمیم بدن تان کمک کنید
تنها چند ساعت پس از مصرف آخرین سیگار، بدن پروسه ترمیم را در بدن آغاز می کند. دکتر Glynn می گوید: "تقریباً ظرف ۷ تا ۱۰ روز، بدن شما قدرت خود را باز یافته و در کنار آن، در ادراک حس بویایی و چشایی شما، بهبود چشمگیری حاصل می شود." ضربان قلب و فشار خون تان به سرعت کاهش می یابند. همچنین وضعیت گردش خون و تنفس شما نیز ظرف چند هفته بهتر می شود. شما حتی نشانه های بهبود را در بینایی خود نیز حس می کنید.

تاثیرگذاری منفی سیگار بر روی پوست به سرعت خود را نشان می دهد. پیری و چین و چروک های پوستی، در کنار ایجاد لکه بر روی دندان ها و ناخن ها و همچنین بوی بد دهان، اولین نشانه هایی هستند که با مصرف سیگار آغاز می شوند. اما این نشانه ها به مرور پس از ترک سیگار از بین می روند و اغلبشان بهبود پیدا می کنند.

4. دوست داشتنی تر شوید
این روزها سیگارکشیدن کمتر مورد قبول عموم افراد اجتماع است. هر روز شاهد محدودیت های بیشتر برای سیگاری ها در اماکن عمومی هستیم. نشانه های "استعمال دخانیات ممنوع" و "لطفاً سیگار نکشید" را تقریباً در همه جا می توان دید. از تاکسی تا بیمارستان.

اغلب دولت ها برای کاهش هزینه های سرانه درمان که از سیگار ناشی می شوند، در صدد وضع قوانین سختگیرانه بیشتر برای کاهش مصرف سیگار هستند و در حال حاضر در بسیاری از کشورهای جهان، ممنوعیت مصرف سیگار در اماکن عمومی سربسته مانند رستوران ها و حتی کافه ها به قانون تبدیل شده است.

یک بررسی که در شهر نیویورک انجام شده نشان داد که ۸۱ درصد از مردم حاضر نیستند یک پرستار سیگاری را برای مراقبت از فرزندانشان برگزینند. همچنین ۷۲ درصد مردم گفته اند حتی حاضر به ملاقات یک سیگاری نیستند و ۳۹ درصد آنها در پاسخ به این سوال که آیا به یک فرد سیگاری فکر می کنید یا نه، پاسخ منفی داده اند.

نتایج این مطالعات و بررسی ها در مجموع نشان می دهد که افراد سیگاری علیرغم اینکه به اجبار با مشکلات و استرس هایی در خصوص سیگار کشیدنشان در اماکن عمومی روبرو هستند، مورد علاقه اغلب مردم نیز نیستند. پس اگر شما هم یک سیگاری هستید، بد نیست هر چه زودتر تغییر رویه دهید.

5. پول خود را هدر ندهید
علیرغم تمام نکات منفی مصرف سیگار، چنین عادتی برایتان گران هم تمام می شود. طبق گفته های دکتر Glynn، یک فرد سیگاری به طور متوسط سالانه ۲۲۰۰ دلار از درآمدش را هزینه ی سیگارش می کند.
اگر باور نمی کنید، تنها کافیست هزینه ای که روزانه صرف خرید سیگار می کنید را در ۳۶۵ ضرب کنید. البته در کنار آن تورم، هزینه های بیمه خدمات درمانی و مراقبت های بهداشتی که دیر یا زود گریبانتان را می گیرند را هم محاسبه کنید. خواهید دید که نسبت به در آمدتان چقدر پول برای سیگارتان خرج می کنید.

این نکات می توانند بهانه هایی مثبت برای ترک سیگار باشند. لطفاً آنها را جدی بگیرید و بیشتر در موردشان بیاندیشید.

منبع : سالم زی

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.