• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4402)
چهارشنبه 20/2/1391 - 11:15 -0 تشکر 451975
تعریف کبد چرب

کبد چرب غیر الکلی یک التهاب کبدی است که در اثر تجمع بیش از اندازه چربی در بافت کبد ایجاد می شود. در این بیماری تجمع بیش از حد بافت چربی در کبد گاه باعث اختلال فعالیت طبیعی بافت کبد گردیده که می تواند سیر پیشرونده پیدا کرده و باعث نارسایی کبد و یا سیروز در انتها گردد

گدای فاطمه(س)

چهارشنبه 20/2/1391 - 11:16 - 0 تشکر 451978

شما می توانید زیر نظر متخصصین تغذیه و گوراش سیر بیماری کبد چرب را محدود و کنترل نمایید. برای کنترل کبد چرب توجه به نکات ذیل اهمیت کلیدی دارد:

  • کم کردن وزن: از آنجا که اکثر بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی چاق هستند، کاهش وزن در کنترل این بیماری نقش مهمی دارد. برای کاهش وزن انتخاب رژیم غذایی نیز باید بدرستی صورت پذیرد چرا که کاهش وزن سریع و با رژیمهای برق آسا خود می تواند سیر بیماری را بدتر نماید. خیلی از بیماران چاق که به تازگی متوجه کبد چرب خود شده اند، بدلیل ترس از عوارض این بیماری به رژیمهای غذایی سخت روی می آورند که این بیماری را ریشه کن نمایند و علاوه بر ابتلا به عوارض این نوع رژیمها گاه سیر کبد چرب را نیز بدتر می نمایند. لذا توصیه به انتخاب منطقی رژیم غذایی کاهش وزن و زیر نظر متخصص تغذیه و با کاهش وزن نیم تا یک کیلو گرم در هفته توصیه می گردد. اگر شما از افزایش وزن زیادی رنج می برید ، جالب است که بدانید با کاهش وزن مختصر در حدود 10% از وزن اولیه نیز در خیلی از موارد سیر بیماری را می توانید کنترل نمایید.
  • انتخاب رژیم غذایی سالم : رژیم غذایی پر کربوهیدرات که حاوی میزان قابل توجه از سبزی و میوه جات و مواد غذایی پرفیبر می باشند معمولا بهترین انتخاب برای رژیم غذایی افراد مبتلا به کبد چرب می باشد. محدود نمودن چربی دریافتی و بویژه چربی های اشباع شده و جایگزینی با چربی های غیر اشباع که در روغن زیتون و نیز در ماهی وجود دارد معمولا توصیه می گردد. استفاده از غلات سبوس دار در نان و نیز برنج باید جدی گرفته شود. در نهایت تعیین میزان مورد نیاز و یا ترکیب درشت مغذیها اعم از پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس شرایط افراد باید تنظیم گردد.
  • انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم: چاقی بویژه چاقی شکمی نقش مهمی در افزایش ریسک ابتلا به کبد چرب ایفا می نماید . بر همین اساس، داشتن پیاده روی منظم به میزان حداقل 30 دقیقه که در افراد دچار چاقی تا 60 دقیقه در روز از توصیه های غیر قابل انکار می باشد. اگر شما وقت رفتن ورزش در ورزشگاه را ندارید پیاده روی در محل کار و یا زندگی در دفعات مکرر و کوتاه می توانید جایگزین نمایید.
  • کنترل بیماریهای زمینه ای متابولیک: کنترل دیابت و کنترل افزایش چربی های خون در بیماران کبد چرب که از این بیماریها نیز رنج می برند ، نقش کمک کننده در بهبود بیماری کبد چرب ایفا می نماید. همانطور که می دانید از اصول مهم کنترل این بیماریهای متابولیک نیز رعایت رژیم غذایی و ورزش منظم می باشد.

محافظت کبد از عوامل خطر: از عواملی که بر روی فعالیت طبیعی کبد اثر سوء دارد باید پرهیز نمایید. از مهمترین این عوامل مصرف الکل و نیز بعضی از داروها می باشند. لذا در هنگام مراجعه به پزشک، به پزشک یادآور شوید که مبتلا به کبد چرب می باشید که در تجویز دارو بدان توجه نمایند.



گدای فاطمه(س)

چهارشنبه 20/2/1391 - 11:17 - 0 تشکر 451979

علاوه بر افزایش چربی در بافت کبد که بر روی فعالیت طبیعی کبد می تواند تاثیر گذار باشد عوامل دیگری نیز بر عملکرد طبیعی سلولهای کبدی می تواند تاثیرگذار باشد که از آن جمله:

  • مقاومت به انسولین: بدین معنا که بدن نمی تواند قند را بطور طبیعی در بدن مورد استفاده قرار دهد. به طور طبیعی لوزالمعده پس از خوردن مواد قندی با ترشح انسولین سعی می نماید که قند اضافی موجود در خون را به سلولهای عضلات و کبد وارد نماید. در مقاومت به انسولین حساسیت گیرند های سلولی انسولین کاهش یافته که در نتیجه بدن برای ثابت نگاه داشتن سطح قند خون نیاز به ترشح بیشتر انسولین خواهد داشت. در صورت ادامه این روند در نهایت میزان قند خون افزایش یافته و فرد مبتلا به دیابت می گردد.
  • تغییرات در روند تولید چربی در بافت کبد و نحوه عملکرد کبد در برابر چربیهایی که از روده به کبد منتقل می شود.
  • اعمال جراحی که مسیر معده ، یا روده و یا هر دو را کوچک می نماید از قبیل اعمال جراحی بای پس روده.
  • استفاده طولانی مدت از لوله های روده ای برای تغذیه که پس ازاعمال جراحی معمولا استفاده می شود.
  • استفاده از برخی داروها از قبیل: آمیودارون (داروی قلبی) ، کورتون، استروژنهای صنعتی و بعضی از داروهای کنترل سرطان.


گدای فاطمه(س)

چهارشنبه 20/2/1391 - 11:18 - 0 تشکر 451981

از آنجا که این بیماری سیر پیشرونده دارد می تواند در مراحل اولیه بدون هیچ علامتی باشد تا آن زمانی که تاثیرات منفی بر عملکرد کبد ایجاد نماید. در آن زمان شما می توانید علائمی عمومی از قبیل احساس ضعف و خستگی و کاهش وزن را نشان دهید. از آنجا که سیر این بیماری مزمن است شاید سالها طول بکشد تا منجر به ایجاد سیروز کبدی ( جایگزینی سلولهای کبدی با سلولهای فیبروز) و در نهایت نارسایی کبدی گردد. در نقطه مقابل در موارد نادری بدلیل ناشناخته سیر بیماری متوقف و یا حتی به حالت طبیعی باز می گردد بدون آنکه درمان مشخصی انجام گرفته باشد.

بین 10 -30 در صد از بالغین در کشورهای پیشرفته مبتلا به این بیماری هستند که معمولا افراد چاق در سنین میانسالی را شامل می شوند. با توجه به شیوه زندگی اعم از نوع تغذیه و فعالیت بدنی شیوع این بیماری در کشورهای در حال توسعه بویژه در جامعه شهری افزایش چشمگیری داشته است.
شیوع بیماری کبد چرب با افزایش سن سیر صعودی می یابد. شیوع این بیماری در آقایان 2 برابر خانمها می باشد که با افزایش سن میزان شیوع در خانمها به آقایان نزدیک می شود. بویژه پس از یائسگی شیوع بیماری کبد چرب در خانمها سیر فزاینده ای دارد.


گدای فاطمه(س)

چهارشنبه 20/2/1391 - 21:24 - 0 تشکر 452105

سلام
چند وقت پیش دوستی زنگ زده بود بهم میگفت به یکیشون گفتن که کبدش چرب نوع سه هست!!
میگفت نوع سه چیه؟ باید چیکار کنه؟
من دستور العمل های عمومی رو بهش گفتم, گفتم از نوع هاش خبر ندارم!
جدی تیپ بندی شده ؟جدیدا" یا از قدیم اینطور بود؟
مرسی

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
جمعه 22/2/1391 - 12:59 - 0 تشکر 452384

سلام دوست من درمورد کبد جرب سوال کردید . میتونید به آدرس زیر مراجعه کنید و سوال جوابتون رو بگیرید

http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/gland/2011/2/26/157131.html

گدای فاطمه(س)

دوشنبه 25/2/1391 - 1:6 - 0 تشکر 453276

alihunter1 گفته است :
[quote=alihunter1;658382;452384]سلام دوست من درمورد کبد جرب سوال کردید . میتونید به آدرس زیر مراجعه کنید و سوال جوابتون رو بگیرید

http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/gland/2011/2/26/157131.html


سلام
مرسی از توضیحتون
خب همیشه این سه مدل بود ولی نمیگفتن نوع 1 و 2و 3
بنظرم میاد دکتر نخاسه بهش بگه مستقیما اینطوری بیان کرده!!

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
دوشنبه 25/2/1391 - 10:14 - 0 تشکر 453402

تغذیه تان را اصلاح کنید


این روزها اصطلاح كبد چرب را زیاد می‌شنوید. اصطلاحی كه شاید خیلی‌ها معنای دقیق آن را ندانند. دكتر دریانی می‌گویند: «امروزه شایع‌ترین عارضه كبدی، عارضه كبد چرب است. این عارضه اغلب اوقات بدون علامت است و وقتی مشخص می‌شود كه بیمار برای آزمایش​های سلامتی معمول مراجعه می​کند، آزمایش می‌گیرد یا تست های كبدی انجام می‌دهد و می‌بیند تست‌های كبدی‌اش مختل است و وحشت‌زده مراجعه می‌كند. به این دلیل كه فكر می‌كند دچار یك عارضه هپاتیت ویروسی شده است. باید بگوییم كه عارضه كبد چرب شایع‌ترین عارضه كبدی است و متاسفانه كاملا بدون علامت است. »

به امید ظهوراقا

دوشنبه 25/2/1391 - 10:15 - 0 تشکر 453403


چاق‌ها نگران باشند


اما چه افرادی مستعد كبد چرب هستند؟«در درجه اول افراد چاق. افرادی كه چاق باشند یا دچار سندرم متابولیك باشند مستعد كبد چرب هستند. سؤال می‌كنید سندرم متابولیك چیست؟ مجموعه كسانی كه چربی خون بالا به‌خصوص تری‌گلیسیرید بالا دارند، كسانی كه فشار خون دارند، كسانی كه چاق هستند و اصطلاحا «بادی مس اندكس»(BMI )یا توده بدنی‌شان بالاست دچار این مشكل می‌شوند.»


در توضیح این حالت دکتر دریانی​می​گوید :«ما یك تقسیم‌بندی داریم كه در آن شاخص توده بدنی معمولا بهتر است زیر 29 باشد؛ به‌طوری كه از 30 تا 35 را آبز یا چاق می گویند و 35 بالاتر (یعنی بین 36 تا 40) را اصطلاحا «اور ویت» یا خیلی چاق می‌گویند بنابراین اگر وقتی شاخص توده بدنی را اندازه گرفتیم و افزایش پیدا كرده باشد، یعنی اگر شخص چاق هم باشد یا دیابت داشته باشد و افزایش تری‌گلیسیرید خون و فشار خون داشته باشد این​ها می​تواند مشکل​زا باشد. در كسانی كه به این ترتیب هستند می‌گویند بیشتر از 70 درصد آنها دچار كبد چرب می‌شوند.»


به امید ظهوراقا

دوشنبه 25/2/1391 - 10:15 - 0 تشکر 453404


سلامت كبد


«برای حفظ سلامت كبد در درجه اول تغذیه اهمیت دارد كه باید مصرف چربی و كربوهیدرات‌ها را كمتر كرده و به جای آن از سبزی‌ها و میوه‌ها استفاده كنیم. اگر از اول عادت كنیم كه طبخ غذا به‌صورت بخارپز باشد، برایمان بهتر است. بارها در ساندویچی‌‌ها دیده‌اید كه از روغن چند بار مصرف‌شده استفاده می‌كنند و آن روغن سوخته به هیچ عنوان سالم نیست. مسئله دوم چاقی است. زیرا چاقی به كبد آسیب می‌رساند. همچنین امروزه معتقدند مصرف یك فنجان قهوه در سلامت كبد موثر است و می‌تواند از فیبروز یا خشكی كبد جلوگیری كند.»


به امید ظهوراقا

دوشنبه 25/2/1391 - 10:15 - 0 تشکر 453405


این زردی علامت هپاتیت نیست


دكتر دریانی 3 مرحله را به‌عنوان مراحل كبد چرب معرفی می‌كند كه خوب است با آنها آشنا باشید: «مرحله اول، این است كه فقط دور كبد چربی جمع می‌شود. اگر به این مرحله اهمیت داده نشود كم‌كم نفوذ چربی به داخل سلول‌های كبدی باعث ایجاد التهاب می‌شود. اگر این مرحله كه به آن NASH گفته می‌شود پیشرفت كند، بیمار دچار سیروز می‌شود. سیروز به معنی از بین رفتن كبد است. این حالت، همان حالتی است كه شكم آب می‌آورد، پاها ورم می‌كند، شخص دچار زردی می‌شود و به‌اصطلاح حالت چرت‌زدگی پیدا می‌كند. اینها مراحلی است كه بعدا باعث نیاز به پیوند كبد می‌شود. معمولا هم ذكر می‌كنند 3درصد افرادی كه دچار كبد چرب هستند در آینده دچار سیروز می‌شوند. 20 درصد افرادی كه دچار مرحله دوم، هستند مشكل‌شان به سیروز تبدیل می‌شود؛ یعنی ما باید آگاهی لازم را به افراد بدهیم كه این مرحله چه اهمیتی دارد. چون این عارضه بدون علامت است و ما مثالی می‌زنیم و می‌گوییم به‌صورت یك بمبی است كه داخل بدن من و شما وجود دارد و هر آن ممكن است منفجر شود!»


به امید ظهوراقا

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.