اكنون كه هوا رو به گرما میرود، شرایط نگهداری انواع گوشت سختتر شده، كوتاهی در رعایت اصول بهداشتی باعث ایجاد فساد در گوشت میشود.
اگر نمیخواهید به سبب ناآگاهی از راههای ساده تشخیص گوشت سالم و ناسالم، مسموم و بیمار شوید، هنگام خرید هر گوشتی به این نكات توجه كنید:
گوشت قرمز: گوشتی كه در شرایط غیربهداشتی تولید و توزیع شده، بویی زننده میدهد و از رنگ غیرطبیعی و سطح لیز و مرطوبش قابل تشخیص است. هر چه بو و لیزی آن بیشتر باشد، فاسدتر است.
گوشت مرغ: پوست مرغ تازه كشتار در شرایط بهداشتی و اصولی، چروكیده نیست و پارگی و كوفتگی ندارد. رنگ آن زرد متمایل به كهربایی و در ناحیه ران، شفاف و سفیدِ متمایل به صورتی است. امتداد استخوان سینه آن سفید و بدون شكستگی است و اگر با انگشت سطح آن را اندكی فشار دهید سفت و محكم است. گوشت مرغ فاسد یا ذبح شده در شرایط غیربهداشتی، رنگی تیره و كبود دارد و بخصوص در ناحیه ران، خونریزیهای زیر پوست، شكستگی استخوان و ضربدیدگی معلوم است. هر چه از زمان كشتارش گذشته باشد رو به رنگ خاكستری و حتی سبز روشن میگذارد كه در این حالت باید مستقیما روانه زبالهدان شود.
گوشت ماهی: چشم ماهی فاسد، حالتی گود و تو رفته دارد و فشار انگشت بر آن، سبب ایجاد فرورفتگی میشود؛ پوستی كدر، تیره رنگ و گاه چسبنده دارد و بوی تازگی از آن به مشام نمیرسد اما ماهی سالم، رنگی درخشان و شفاف داشته، سطحی لیز دارد و بویژه رنگ قرمز روشن و سطح غیرلزج آبشش آن نشان میدهد كه گوشتی سالم را در دست گرفتهاید.
منبع: جام جم آنلاین