9.مصرف نکردن دانهها و مغزها:
برخی از این مواد غذایی مانند کنجد، تخم کدو حلوایی و فندق مقادیر قابلملاحظهای آهن دارند که نخوردن آنها در میانوعدهها و مصرف خوراکیهایی که در دسته تنقلات قرار میگیرند، میتواند زمینهساز کمخونی ناشی از فقر آهن باشد.
یکی از ویتامینهایی که جذب آهن را در سیستم گوارشی افزایش میدهد، ویتامین C است. این ماده مغذی جذب آهن را چند برابر میکند
جالب است بدانید در 100 گرم کنجد، 10 میلیگرم آهن و در 100 گرم فندق، 6 میلیگرم آهن «غیرهم» وجود دارد که البته چرب بودن آنها انرژی فراوانی را به بدن میرساند بنابراین کسانی که اضافه وزن دارند، باید در مصرف این منابع غذایی حد اعتدال را رعایت کنند (روزانه یک قاشق غذا خوری تخم کدو یا کنجد بخورند و 7 عدد فندق) زیرا این مقادیر، معادل یک واحد چربی است و 45 کیلوکالری انرژی دارد. البته نباید فراموش کرد که آهن این مواد غذایی 2 تا 3 برابر کمتر از منابع حیوانی قابلجذب است اما میتوان با همراه کردن میوههای غنی از ویتامین C، جذب آنها را نیز افزایش داد.