• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کتاب و کتابخوانی (بازدید: 1096)
دوشنبه 21/1/1391 - 19:28 -0 تشکر 445145
پیشنهادهای كتاب‌خوانی اهل قلم

 

نویسندگان، شاعران و مترجمان پیشنهادهایی را برای كتاب‌خوانی مطرح كردند.

 اگر در میان كتاب‌های موجود، دنبال بهترین‌ها می‌گردید، در زیر توصیه‌های نویسندگان، شاعران و مترجمان را برای مطالعه می‌توانید بخوانید.

محمود دولت‌آبادی در پاسخ به این پرسش كه خواندن چه كتابی را پیشنهاد می‌دهد، گفت: به نظر من، اگر كتاب‌های عزیز نسین را پیدا كردید، بخوانید. این كتاب‌ها بهترین كتاب‌ها هستند .

محمود حسینی‌زاد برای توصیه‌ی كتاب‌هایی كه خوب است بخوانیم، گفت: اگر می‌خواهید ترجمه بخوانید، از ادبیات قرن 21 و ادبیات جدید بخوانید و به سراغ آثار قرن نوزدهم و هجدهم نروید.

او همچنین با اشاره كتاب‌های ایرانی گفت: در جایزه‌ی «داستان» كه رمان‌های دهه‌ی 80 در آن بررسی شد، من این كارها را انتخاب كردم: «عقرب روی پله‌های راه‌آهن اندیمشك» از حسین مرتضائیان آبكنار، «احتمالا گم شده‌ام» از سارا سالار، «اسمت را عوض نكن» از مجید قیصری، «پرسه زیر درختان تاغ» نوشته‌ی علی چنگیزی،‌ «چهاردرد» از منیرالدین بیروتی، «امشب نه شهرزاد» از حسین یعقوبی و «لكه‌های ته فنجان قهوه» از رضا ارژنگ، كه به نظرم كارهای خوبی بودند. البته به نظرم از كارهای فارسی هرچه دست‌تان می‌آید، بخوانید. برای حمایت از ادبیات هم كه شده، باید همه‌ی آثار را خواند.

بلقیس سلیمانی هم در توصیه‌ی كتاب‌ گفت: من به تازگی دو كتاب خوانده‌ام؛ یكی رمان «حرامیان» از ویلیام فاكنر و دیگر رمانی از یك نویسنده‌ی ویتنامی با نام بائو نینه با عنوان «اندوه جنگ» كه مسعود امیرخانی آن را ترجمه كرده و به نظرم كار خیلی قشنگی است و كار بسیار تلخی است.

محمدعلی بهمنی
در پاسخ به این سؤال كه چه شعر‌هایی را برای خواندن و زمزمه كردن مناسب می‌داند، گفت: من توصیه می‌كنم هر كس دوست دارد شعر بخواند، آن شكل شعری را كه دوست دارد، در شعر شاعران زیادی مطالعه كند. چون ممكن است افراد علایق محدودی داشته باشند و فكر كنند كه فقط این شعر مناسب است؛ در حالی‌كه اگر شعر بقیه را بخوانند، ممكن است باورشان تغییر كند.

محمد بهارلو نیز بیش‌ از همه «هزار و یك شب» ترجمه‌ی عبداللطیف تسوجی تبریزی را پیشنهاد كرد و گفت: قصه‌های «هزار و یك شب» بسیار زیباست. همچنین من خواندن قطعاتی از «دن كیشوت» با ترجمه‌ی محمد قاضی و ترجمه‌ی نجف دریابندری از «گور به گور» ویلیام فاكنر و «هاكلبری فین» مارك تواین را پیشنهاد می‌دهم.

جمال میرصادقی هم بیش از همه بر خواندن كتاب «هزار و یك شب» تأكید كرد و گفت: در درجه‌ی اول، كتابی كه روی من تأثیر گذاشت، كتاب جاویدان و ماندگار «هزار و یك شب» بود. این كتاب، كتابی است كه سالیان دراز باقی مانده و نویسندگان خارجی از آن خوب استفاده كرده‌اند. بورخس در داستان‌هایش به آن نظر دارد. كتابی مستطاب است و مهر دائمی بر خود دارد.

او ادامه داد: «پاییز پدرسالار» و «صد سال تنهایی» گابریل گارسیا ماركز هم كتاب‌هایی هستند كه من پیشنهاد می‌دهم از میان كتاب‌های ماركز، حتما این دو را بخوانید. رمان «بیابان تاتارها» نوشته‌ی دینو بوتزاتی هم كتابی است كه روی من اثر گذاشته است و خواندن آن را پیشنهاد می‌دهم.

همچنین شهرام شكیبا در پاسخ به این سؤال كه خواندن چه كتاب‌هایی را پیشنهاد می‌دهد، عنوان كرد: آدم‌ها كتاب نمی‌خوانند؛ اما اگر خواستند كتاب بخوانند، «حافظ» بخوانند؛ البته نه فقط برای فال گرفتن؛ بلكه آن را عمیق بخوانند. اگر بخواهیم به یك نگاه رندانه برسیم، كافی است حافظ را هزاران بار بخوانیم.

رضا امیرخانی هم برای كسانی كه زیاد به میهمانی نمی‌روند و به خواندن علاقه دارند، خواندن این رمان‌ها را توصیه كرد: «مردگان باغ سبز» نوشته‌ی محمدرضا بایرامی، «كتاب بی‌نام بی‌اعترافات» نوشته‌ی داوود غفارزادگان و «آونگ فوكو» نوشته‌ی اومبرتو اكو.

او در ادامه گفت: در زمینه‌ی داستان كوتاه نیز داستان «اندوه جنگ» بائو نینه نوشته‌ی مسعود امیرخانی را پیشنهاد می‌دهم. برای كسانی هم كه می‌خواهند به مهمانی بروند و زیاد وقت كتاب خواندن ندارند، این مجموعه داستان‌ها را پیشنهاد می‌دهم: «خواب با چشمان باز» نوشته‌ی ندا كاووسی‌فر، «سه دختر گل‌فروش» نوشته‌ی مجید قیصری و «دیوان سومنات» ابوتراب خسروی.

رسول یونان هم گفت: من تصمیم دارم امسال رمان «بینوایان» ویكتور هوگو را دوباره بخوانم. می‌خواهم دلیل این را ‌كه پول از من فراری است، بدانم و درباره‌ی این رمان باید بگویم كه این رمان از آن رمان‌هایی است كه هیچ وقت كهنه نمی‌شود؛ اثری بسیار انسانی و تحسین‌برانگیز است.

اما مجید قیصری خواندن مجموعه‌ی داستان «یك درخت،‌ یك صخره، یك ابر» (برجسته‌ترین داستان‌های كوتاه دو قرن اخیر) ترجمه‌ی حسن افشار را پیشنهاد داد.

امین فقیری نیز خواندن كتاب‌های طنز را پیشنهاد كرد و گفت: به نظرم در نوروز كتاب طنزهای خارجی منتشرشده را بخوانید تا روحیه‌تان شاد شود.

مفتون امینی هم خواندن كتاب «چنین گفت زرتشت» نیچه و كتاب‌های گابریل گارسیا ماركز را پیشنهاد كرد.

همچنین فتح‌الله بی‌نیاز در پاسخ به این سؤال كه چه كتاب‌هایی را برای مطالعه پیشنهاد می‌دهد، لیستی از كتاب‌هایی را که در سال 1390 خوانده و پسندیده است، در اختیار ایسنا قرار داد،
به این شرح: رمان‌های «خروج» نوشته‌ی علیرضا سیف‌الدینی، «دختری از پرو» نوشته‌ی ماریو بارگاس یوسا، «محله‌ی گم‌شده» نوشته‌ی پاتریك مودیانو، «باد سهمگین» نوشته‌ی میگل آنجلو آستریاس، «ظرافت جوجه‌تیغی» نوشته‌ی موریل باربری، «مرگ مورگان» نوشته‌ی آن تایلر، «خاطرات تن» نوشته‌ی احلام مستغانمی، «دسامبر رئیس‌جمهور» نوشته‌ی سال بلو، «ناشناخته‌ماندگان» نوشته‌ی پاتریك مودیانو، «آب سوخته» نوشته‌ی كارلوس فوئنتس، «تابستان در بادن بادن» نوشته‌ی لئونید تسیپکین، «خودخواهان» نوشته‌ی فدریكو توتزی، «شطرنج‌باز» نوشته‌ی برتینا هنریش، «میراث استر» نوشته‌ی شاندور مارای، «نادیا» نوشته‌ی آندره برتون، «شطرج در برابر آینه» نوشته‌ی ماسیمو بونتمپلی، «خاطرات پزشك جوان» نوشته‌ی میخائیل بولگاكف، «احضار روح» نوشته‌ی میخائیل بولگاکف، «دست‌نوشته‌های یك مرده» نوشته‌ی میخائیل بولگاكف، مجموعه‌ی داستان‌های «فرجام نیچه» نوشته‌ی هارتموت لانگه، «خواهران مرده و دو داستان دیگر» نوشته‌ی ولادیمیر ناباكوف، «خاطره‌هایی از کریسمس» نوشته‌ی ترومن کاپوتی و «سگ یک میلیون شپشی» نوشته‌ی نویسندگان مختلف.

جواد مجابی نیز با اشاره به كتاب‌های خوبی كه اخیرا خوانده است، گفت: كتاب «در ستایش بی‌سوادی» انسن برگر كتاب خوبی است كه اخیرا خوانده‌ام. همچنین رمان «گفت‌وگو در كاتدرال» نوشته‌ی ماریو بارگاس یوسا كار خوبی بود. كتاب «از این لحاظ» مجموعه‌ی مقدمه‌هایی است كه نجف دریابندری بر ترجمه‌هایش نوشته‌ است و از خواندن آن لذت بردم. كتاب «تربیت احساسات» نوشته‌ی گوستاو فلوبر با ترجمه‌ی مهدی سحابی نیز كتاب خوبی بود. همچنین «فرهنگ گفته‌های طنز‌آمیز» نوشته‌ی رضا خدادادی كه شامل گفته‌های طنزآمیز نویسندگان جهان می‌شود، كار جذابی بود.

او در ادامه افزود: از میان مجله‌ها نیز «همشهری داستان» مجموعه‌ی تمیز و خوبی است. همچنین «پختستان» نوشته‌ی ادوین ابوت با ترجمه‌ی منوچر انور را هم خواندم كه كار خوبی است. از میان آثار جوان‌تر‌ها هم مجموعه‌‌ی شعر «فصل كاشتن كلمات» نوشته‌ی آرش نصرت‌اللهی شعرهای خوبی داشت. مجموعه‌ی «لب‌خوانی‌های قزل‌آلای من» شعر‌های شمس ‌لنگرودی را هم پیشنهاد می‌دهم.

احمد پوری نیز برای معرفی كتاب‌ها گفت: در میان رمان‌های كلاسیك، خواندن رمان «رابینسون كروزئه» با ترجمه‌ی مرجان رضایی را پیشنهاد می‌دهم كه به تازگی منتشر شده است. همچنین رمان «كشتن موش در یكشنبه» نوشته‌ی امریك پرسبرگر با ترجمه‌ی آرش گنجی و رمان «قصر به قصر» نوشته‌ی لویی فردیناند سلین با ترجمه‌ی مهدی سحابی، رمان‌های خوبی هستند. رمان خودم «دو قدم این‌ور خط» را هم پیشنهاد می‌دهم .
در زمینه‌ی شعر هم مجموعه شعر «مرده‌ای به كشتن ما می‌آید»، شعرهای رسول یونان به انتخاب احمد پوری، و «چه كسی مرا عاشق كرد»، شعرهای رسول یونان به انتخاب عباس مخبر، را پیشنهاد می‌كنم. در زمینه‌ی مباحث نظری شعر نیز كتاب «پانوشت‌ها» را پیشنهاد می‌كنم كه نوشته‌ی حافظ موسوی است و كتاب باارزشی است.

احمد شاكری هم در پاسخ به این پرسش كه مطالعه‌ی چه كتاب‌هایی را مناسب می‌داند، گفت: در حوزه‌ی خاطره، «كوچه‌ی نقاش‌ها»، خاطرات سیدابوالفضل كاظمی به كوشش راحله صبوری، كتاب خوبی است كه هم نوجوانان و هم بزرگسالان می‌توانند آن را مطالعه كنند. همچنین خواندن كتاب «سرد سفید» نوشته كاوه بهمن و «نامیرا» نوشته‌ی صادق كرمیار را پیشنهاد می‌كنم. رمان «جاده‌ی جنگ» نوشته‌ی منصور انوری را هم پیشنهاد می‌كنم كه روایت یك دوره‌ی تاریخی است؛ اما خب برای مخاطبان جدی‌تر مناسب است.

احمد بیگدلی نیز برای پیشنهاد‌ كتاب‌های خوب گفت: من از میان كارهای اخیر، خواندن رمان «آتش به اختیار» نوشته‌ی محمدرضا بایرامی، «سایه‌اش دیگر زمین را سیاه نخواهد كرد» نوشته‌ی حسین نوش‌آذر، مجموعه‌ی داستان «ایستادن زیر دكل برق فشار قوی» نوشته‌ی داوود غفارزادگان و «من، ایاز، ماهو» نوشته‌ی لیلا بابایی فلاح را پیشنهاد می‌كنم.

داوود امیریان هم خواندن كتاب‌های سیمین دانشور را پیشنهاد داد و گفت: من خواندن سه رمان «سووشون»، «ساربان سرگردان» و «جزیره‌ی سرگردانی» را پیشنهاد می‌كنم. همچنین خواندن سری «هری پاتر» را  پیشنهاد می‌كنم.
«شوایك سرباز پاكدل» نوشته‌ی یاروسلاو هاشک نیز رمان طنزی است كه خواندنش در این روزها مناسب است. خواندن كتاب «خانواده‌ی من و بقیه‌ی حیوانات» نوشته‌ی جرالد دارل با ترجمه‌ی گلی امامی را هم پیشنهاد می‌كنم.

تابناک همراه با تغییر

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

چهارشنبه 23/1/1391 - 18:37 - 0 تشکر 445577

سلام

من نمیدونم چطوری ازتون تشکر کنم. خیلی خیلی ممنون. کتابای خوب و جالبی معرفی کردید... بازم از این تاپیکها بذارید.

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

جمعه 25/1/1391 - 23:14 - 0 تشکر 445939

dehkade2010 گفته است :
[quote=dehkade2010;591792;445577]سلام

من نمیدونم چطوری ازتون تشکر کنم. خیلی خیلی ممنون. کتابای خوب و جالبی معرفی کردید... بازم از این تاپیکها بذارید.


سلام
خواهش میکنم
این کار در راستای نظر سنجی کتابی بود
البته با تشکر از تابناک که به من کمک کرد
امیدوارم استقبال بشه

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

چهارشنبه 6/2/1391 - 21:30 - 0 تشکر 448440

متاسفانه استقبالی نشد !!!

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

دوشنبه 11/2/1391 - 13:19 - 0 تشکر 449372

seyed68 گفته است :
[quote=seyed68;517566;448440]متاسفانه استقبالی نشد !!!

:(

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

سه شنبه 12/2/1391 - 0:17 - 0 تشکر 449696

ای امان
راهکار شما چیست ؟

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

سه شنبه 12/2/1391 - 20:44 - 0 تشکر 450040

seyed68 گفته است :
[quote=seyed68;517566;449696]ای امان
راهکار شما چیست ؟

:)

در این مدت قبول دارم که کم کاری کردم برای انجمن کتاب... اما فکرهایی کردم که برای عملی شدنش حتما اعلام عمومی میشه!

یکیش اینکه هرماه یک کتاب رو معرفی می کنیم و بعد سیر مطالعاتیمون رو حول اون کتاب شروع می کنیم. در موردش بحث میکنیم، خلاصه اش رو به زبان خودمون میذاریم و اگه سوالی بود روش فکر میکنیم.

موافقید؟ ما تو دانشگامون چند گروه سِیر مطالعاتی داریم که البته هیچ وقت من نتونستم توش شرکت کنم چون بیشتر برا بچه های خوابگاهیه و اونم آخر شب!

به امید خدا از خرداد ماه شروع می کنیم.
کتاب رو هم یا با همفکری با دیکتاتوری تحمیل میکنیم:))

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

چهارشنبه 13/2/1391 - 22:5 - 0 تشکر 450268

سلام بزرگوار
خیلی خیلی ممنون...دنبال یه همچین مطلبی میگشتم...تاپیک بسیار مفیدی هستش..
فقط الان یکم گیجم..........نمیدونم چه پیشنهاد کتابی ای رو، رو چه حسابی قبول کنم......نمیدونم چه کتابایی میخوام......اووووفففففففف خدا.....
فقط تو ذهنم در حال حاضر اسم دو کتاب چرخ میخوره: "حافظ هفت" و "ژان کریستف"

دستتون درد نکنه:)

یک نیمه ی من شعور افلاطون است، یک نیمه ی دیگرم دل مجنون است،،،من بر لب تیغ راه رفتم یک عمر،این رنگ حنا نیست به پایم، خون است

 


چهارشنبه 13/2/1391 - 22:9 - 0 تشکر 450271

کتاب شعر جدید خوب...یعنی اشعار نو یا سپید از شعرای جدید خوب....کسی سراغ نداره؟

یک نیمه ی من شعور افلاطون است، یک نیمه ی دیگرم دل مجنون است،،،من بر لب تیغ راه رفتم یک عمر،این رنگ حنا نیست به پایم، خون است

 


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.