نشانههای کم خونی فقر آهن : رنگ
پریدگی دائمی زبان و مخاط، داخل پلک چشم و لبها،
کمرنگ شدن خطوط کف دست،
احساس ضعف و خستگی، سیاهی رفتن چشم، بی تفاوتی،
سرگیجه، سردرد، بیاشتهایی،
حالت تهوع و خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست و پا در افراد
مبتلا به کم
خونی فقر آهن دیده میشود.
وی افزود: موارد کم خونی فقر آهن شدید با تنگی نفس و تپش قلب و ورم قوزک پا همراه است.
این کارشناس تغذیه در منابع غذایی آهن تصریح کرد: جگر، گوشت، مرغ و ماهی
به علت دارا
بودن آهن هم بیشترین جذب را دارند. علاوه بر آن زرده تخم مرغ،
غلات و حبوبات مثل عدس،
لوبیا، سبزیهایی مثل جعفری و اسفناج، انواع
خشکبار مثل توت خشک، انجیر، کشمش، خرما و
انواع مغزها مثل پسته، بادام،
فندق و گردو از منابع خوب آهن به شمار میروند.
وی یادآورشد: بعضی از سبزیها مثل گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، کلم، گل
کلم، دارای ویتامین C
هستند و اگر با غذا مصرف شوند باعث افزایش جذب آهن
غذا میشود.
این کارشناس عنوان داشت: میوهها به خصوص مرکبات نیز اگر پس از غذا مصرف شوند باعث
افزایش آهن وعده غذا میشوند.