محمدتقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانیگفت: میزان سدیم موجود در
غذاهای آماده و
محصولات کنسروی ۲ تا ۳ برابر حد طبیعی است که این امر خطرات
بالقوه ای را برای بدن
ایجاد می کند.
وی در ادامه افزود: فشار خون بالا، نارسایی های کلیوی، ورم پاها و پوکی استخوان، از
مهمترین عوارض مصرف بیش از حد نمک است.
انوشه با بیان اینکه هر ۵ گرم نمک طعام حاوی ۴۰ درصد سدیم است خاطرنشان
کرد: در رژیم
غذایی ما ایرانی ها روزانه ۷ تا ۵/۷ گرم نمک طعام موجود است
که این میزان حاوی ۳ تا ۶
گرم سدیم است و بیشترین سدیم از غذاهای فراوری
شده همچون سوسیس، کالباس، پیتزا، چیپس و
پفک و انواع کنسروها و ترشیجات به
بدن ما منتقل می شود.
** برای طعم دار کردن غذا از چاشنی های طبیعی استفاده کنید
این متخصص تغذیه در ادامه تصریح کرد: با توجه به مصرف بیش از حد نمک در
بین هموطنان
توصیه می شود برچسب مواد غذایی و اطلاعات تغذیه ای از سوی
نهادهای نظارتی و
آزمایشگاههای مرجع مورد بررسی قرار گیرند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: خانواده ها باید توجه داشته باشند که کمتر از
غذاهای آماده و
محصولات فرآوری شده استفاده کنند و همچنین دریافت نمک را
به خصوص در کودکان جدی
بگیرند زیرا مصرف بیش از حد نمک پیش زمینه بیماری
های گوناگون در بزرگسالی خواهد بود.