• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 1669)
شنبه 6/12/1390 - 0:24 -0 تشکر 435377
چرا آمریکا به ایران حمله نمی کند؟

سال ۲۰۱۱ گرچه با وعده برگزاری گفت و گوهای منطقی میان ایران با کشورهای گروه ۱+۵ آغاز شد اما این سال به همان آرامی ها که به نظر می رسید به پایان نرسید . روند رفتارهای دو کشور و سعی امریکا در به راه انداختن اجماع جهانی برای ایجاد فشار بیشتر بر ایران دو کشور را به سوی آغاز جنگ سرد رهنمون ساخت .
به گزارش مشرق به نقل از شفاف، آیا امریکا به ایران حمله می کند؟ جنگ سرد بین ایران و امریکا بر سر فعالیتهای هسته ای ایران و همچنین دیگر مواضع منطقه ای دو کشور بالا گرفته است اما آیا این رشته نازک روزی پاره خواهد شد و دو کشور در گیر جنگ نظامی می شوند؟

 

سال ۲۰۱۱ گرچه با وعده برگزاری گفت و گوهای منطقی میان ایران با کشورهای گروه ۱+۵ آغاز شد اما این سال به همان آرامی ها که به نظر می رسید به پایان نرسید . روند رفتارهای دو کشور و سعی امریکا در به راه انداختن اجماع جهانی برای ایجاد فشار بیشتر بر ایران دو کشور را به سوی آغاز جنگ سرد رهنمون ساخت . اما یک سوال در میان لفاظی های امریکا و اعلام سیاست “تهدید در برابر تهدید ایران”،‌همچنان بی پاسخ رها شده است؟ اگر تمام این تهدیدها و فشارها را یک جا جمع کنیم و درخواست های مکرر سران رژیم صهیونیستی از امریکا برای حمایت از حمله به تاسیسات هسته ای ایران را هم در نظر بگیریم باز هم مولفه های زیادی در اخبار و رویدادهای پیش آمده در سال گذشته میلادی وجود دارد که به ما گوشزد می کند نباید تحلیلها را به سمت درگیری نظامی بین دو طرف – هر چند کوتاه ومحدود – پیش ببریم .
امریکا گرچه رفتار تهدید آمیزی در قبال ایران دارد اما به چند دلیل مهم ، وارد جنگ با ایران نمی شود :

۱-  اوباما : اولین دلیل مهم وارد نشدن امریکا به جنگ نظامی با ایران شخص اوباما رییس جمهور فعلی ایالات متحده است . اوباما در شرایطی به روی کار آمد که مردم امریکا از جنگ های پی در پی امریکا با کشورهای منطقه خلیج فارس خسته و در عین حال درگیر جنگی داخلی به نام بحران اقتصادی امریکا بودند. اوباما با وعده تغییر پا به میدان گذاشت و در همان بدو ورود نیز به دلایل نامعلومی برنده جایزه صلح نوبل شد . آنهم در شرایطی که هنوز وقت نکرده بود نگاه درستی به میز کارش داشته باشد و پرونده های به جا مانده از زمان ریاست جمهوری جرج بوش پسر را سر و سامان دهد . با این حال اوباما مجبور بود و هنوز هم مجبور است پاسخی برای وارد نشدن به میدان کارزار حمله نظامی به ایران برای طرفداران صهیونیستش داشته باشد. آیپک ( لابی صهیونیستی در سیاست امریکا ) ناراضی و در حالتی عصبی به رفتارهای اوباما نگاه می کند و از او گلایه مند است اما اگر اوباما به ایران حمله کند ،‌چه کارنامه ای برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ دارد که نشان دهد دیدگاهش با دیدگاه جمهوریخواهان متفاوت و نظراتش صلح طلبانه است؟ راه میان‌بُر در این میان فشارهای سیاسی و اقتصادی و دیپلماتیک بر ایران است . نقشه ای که اوباما طی چند ماه اخیر آن را به اجرا گذاشته است و بسیار امیدوار است با همراهی هم پیمانان خود بتواند سدی حاصل از اجماع جهانی در برابر ایران تشکیل داده و به رزومه خود وادار کردن ایران به دست کشیدن از مواضع هسته ای اش را اضافه کند. نقشه ای که اگر جنگی این میان در بگیرد،‌به راحتی نقش بر آب می شود .

۲-    بحران اقتصادی جهانی و جنبش وال استریت :  پیش از اینکه تصمیم گیران سیاسی امریکا به فکر اغاز جنگ دیگری در منطقه خاورمیانه باشند ، باید فکری به حال مشکلات اقتصادی در درون جامعه ایالات متحده بکنند. مشکلاتی که روز به روز بیشتر شده و طرحها و لوایح کنگره و سنا و امضاهای اوباما نیز نمی تواند گره از کلاف پیچیده آنها باز کند. این شرایط آنقدر بغرنج شده است که غیر از دستگیری و بازداشت هزاران نفر در تمام مناطقی که جنبش اشغال به آنها سرایت کرده است ،‌ پارتی های انتخاباتی جمهوری خواهان نیز در امان نمانده است و هرگاه یکی از نامزدهای ریاست جمهوری امریکا در انتخابات دسامبر سال ۲۰۱۲ قصد سخنرانی در محل های عمومی را دارد عده ای همراه با نمادهای جنبش وال استریت وارد میدان شده و در بسیاری موارد سخنرانی نامزدهای انتخاباتی را با اختلال مواجه کرده اند . بحران بیکاری ، بی خانمانی و وضعیت معیشتی سخت خانوارها در امریکا اجازه نمی دهد اوباما و یا نامزدهای جمهوری خواهان در برنامه های انتخاباتی خود صحبتی از آغاز یک جنگ دیگر و هزینه نظامی سرسام آور آن در منطقه خاورمیانه به میان بیاورند.

۳-  سود اقتصادی امریکا در تهدید ایران : شاید در وهله اول به نظر برسد اعمال فشارهای سیاسی و اقتصادی به ایران برای براندازی نظام جمهوری اسلامی است و امریکا به دلیل دشمنی دیرینه با ایران به دنبال ادامه این دشمنی ها و تبدیل کردن پرونده هسته ای ایران به مناقشه ای بزرگ بین ایران و غرب است. گرچه نمی توان دشمنی دیرینه دو کشور و منافع متضاد آنها در منطقه را نادیده گرفت اما امریکا در هر صورت از این دشمنی سود بسیاری نصیبش می شود . ترساندن کشورهای منطقه از قدرت سیاسی و نظامی ایران و تبدیل فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران به رفتارهایی خشونت آمیز و غیر قبال کنترل، به فروش بیشتر سلاحهای امریکایی در منطقه ختم می شود . اقدامی که طی چند روز باقی مانده تا سال نو و در ماه دسامبر سال گذشته میلادی به خوبی آشکار شد.

امریکا بعد از اعمال فشارهای بیشتر بر ایران و اعمال تحریم های گسترده تر نظیر تهدید به تحریم نفت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی به دنبال ترساندن کشورهای منطقه از قدرت نظامی و تسلیحات هسته ای احتمالی ایران بود . پروپاگاندای رسانه ای امریکا در ایجاد ایران هراسی در منطقه در نهایت هدف خود را به خوبی دنبال کرد و در ماه دسامبر امریکا توانست در قرار دادی ۳۰ میلیارد دلاری تعداد ۸۴ جنگندهF15   را به عربستان فروخته و در قرار داد یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون دلاری دیگری سامانه موشکی جدیدی را نیز به امارات متحده عربی بفروشد.

این البته تنها بخشی از قرار دادهایی است که امریکا در راستای حفظ منافع هم پیمانانش در منطقه خاورمیانه اجرایی کرده و معتقد است این کار را برای حفظ منافع این کشورها در برابر تهدید ایران برای کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام داده است . اگر قرار باشد جنگی در ایران صورت گرفته و ایران هسته ای و قدرتمند دیگر نتواند تهدیدی برای منطقه باشد ( آنطور که امریکاییها تصور می کنند و تصورات خود را در قالب قراردادهای تسلیحاتی به حاکمان منطقه می فروشند ) دیگر خبری از قراردادهای کلان فروش اسلحه و مهمات به کشورهای منطقه باقی نمی ماند . با این حساب می توان به آسانی دریافت وجود ایرانی که قدرتمند بوده ،‌سلاح هسته ای دارد و در عین حال تهدیدی برای کشورهای منطقه و به خصوص اسراییل نیز هست، می تواند فرصت خوبی برای امریکا باشد که بحرانهای اقتصادی درون خود را با فروش اسلحه به کشورهای نفتی و ثرومند منطقه از سر بگذراند.

۴-  مردم می دانند ! یکی از دلایل مهم برای سرگردانی مقامات امریکایی در خصوص چگونگی برخورد با ایران ، افکار عمومی این کشور است . زمانی که جنگ افغانستان شروع شد ، مردم امریکا هنوز در شوک فرو ریختن برج های دو قلو در نیویورک بوده و با گذشت هر روز از این حادثه بیشتر به این مسئله فکر می کردند که باید کسی مسئولیت این کار را بر عهده گرفته و تاوان آن را پس بدهد . بعد از آن جنگ با عراق شروع شد اما جنگ با عراق آنقدرها هم با استقبال مردم امریکا مواجه نشد . روزهای ابتدایی جنگ عراق تمام خیابانهای شهرهای بزرگ امریکا مانند واشنگتن مملو از مخالفان جنگ و مردمی بود که اعتقاد داشتند نباید به عراق حمله می شد و سربازان امریکایی موظف نیستند با حضوردر کشورهایی در آن سوی دنیا ، حاکمان آنها را به زیر کشیده و دولتی جدید بنا کنند. ماجرا در مورد تهدید به حمله به ایران اما روی دیگری دارد . پروپاگاندای رسانه ای هر قدر هم قوی و موثر باز هم نتوانسته سر پوشی بر دروغگوییهای مقامات امریکایی بگذارد و مردم امریکا به خوبی می دانند همانطور که هیچ سلاح کشتار جمعی ای در عراق پیدا نشد ،‌در ایران هم هیچ سلاح هسته ای یافت نخواهد شد . شرایط ایران با شرایط حمله امریکا به عراق و افغانستان کاملا متفاوت است . مردم امریکا در همین چند سال شاهد تلاشهای مسئولان امریکایی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی بوده اند . چه زمانی که آشکارا از فتنه گران داخلی حمایت می کردند و چه زمانی که با اعمال تحریمهای گسترده به دنبال تاثیر گذاری بر اقتصاد ایران و معیشت مردم بوده اند . از سوی دیگر هم اکنون کسانی هم در داخل نظام سیاسی امریکا وجود دارند که به این تلاشها اعتراض کرده و معتقدند امریکا هیچ دلیلی بر غیر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران ندارد و نباید در امور داخلی این کشور دخالت کند . یکی از برهان های تایید این مسئله، سخنرانی های جدید نامزد احتمالی جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ است .

با جرات می توان به ران پل نماینده جمهوری خواه تگزاس در کنگره امریکا که هم اکنون فعالیتهای انتخاباتی خود را در سراسر امریکا آغاز کرده است ، لقب شگفت انگیز ترین جمهوری خواه را داد . ران پل در مناظره انتخاباتی خود با سایر نامزدهای احتمالی جمهوریخواهان در ایالت آیووا رسما اعلام کرد با وجود تمام تبلیغات رسانه ای ، امریکا و سازمان ملل و به خصوص آژانس بین المللی انرژی هسته ای تاکنون حتی یک سند درباره غیر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران ندارند . وی همچنین از سایر مقامات سیاسی امریکا خواست از مداخله در امور داخلی کشورها و تهدید به جنگ و ترور و ارعاب مسلمانان دست بردارند . ران پل در اظهار نظری دیگر تهدیدهای همیشگی امریکا را دلیلی بر تنفر بیشتر ملتهای دنیا از این کشور عنوان کرد و گفت : سیاست خارجی امریکا باعث تمام مشکلات و گرفتاریها در داخل کشور است . وی معتقد است دولت امریکا باید مداخله در امور داخلی کشورها را کنار گذاشته و به امور داخلی خود و سر و سامان دادن به وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم بپردازد . نماینده تگزاس در کنگره امریکا همچنین معتقد است هر گونه اعمال تحریم علیه ایران به منزله اعلام جنگ به این کشور است و بهتر است مسئولان امریکایی زمانی به جنگ با سایر کشورها بپردازند که نیروهای ارتش آنها پشت مرزهای امریکا صف کشیده باشند.

اما آیا این اظهار نظرها ، نظر طیف وسیعی از مردم امریکا است و یا تنها صحبت های یک نماینده جمهوری خواه است که می خواهد با بیان نظراتی خارج از عرف دیپلماتیک ایالات متحده جلب نظر کند؟ نگاهی به آمارها و نظرسنجی‌های برگزار شده از میزان محبوبیت نامزدهای احتمالی جمهوری خواه برای انتخابات ۲۰۱۲ نشان می دهد کسی که بیشتر شعارهایش مبتنی بر ایجاد تغییر در سیاست خارجی امریکا است چقدر با این سیاستهای صلح طلبانه جدید در میان مردم جای دارد .

در ابتدای برگزاری رقابت های درون جناحی جمهوری خواهان ،‌ ۱۰ نامزد مختلف برای ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ اعلام حضور کردند که بعد از مدتی دو تن از این نامزدها خود به این نتیجه رسیدند دیگر در رقابت ها حضور نداشته باشند. اما در مورد باقی کاندیداها وضع چگونه است ؟ با وجود اینکه سیاست خارجی جمهوری خواهان معمولا در یک محدوده عقیدتی می گنجد، اظهار نظرهای خارج از چارچوب این عقاید جناحی باعث شده است ران پل طرفداران زیادی در امریکا داشته باشد . حدود یک سال و نیم است که رقابت های درون گروهی جمهوری خوهان آغاز شده و دراین میان تنها ۳ نامزد هستند که از بین ۱۰ نامزد توانسته اند بیشترین میزان آراء را در نظرسنجی ها از آن خود کنند . دو نفر اول که نسبتا رای برابری نیز دارند “نیوت گینگریچ” و “پل رامنی” هستند که در مقاطع زمانی مختلف رای های مختلفی از مردم ایالت های مختلف امریکا کسب کرده اند اما کسی که معمولا در میان این نظرسنجی ها طرفداران خاص خود با ضریب افزایش ثابت را نیز داشته ران پل نامزد سوم است که گرچه از دو رقیب خود طی یک سال و نیم گذشته عقب مانده اما نسبت به سایر نامزدهای جمهوری خواه یعنی ۷ نامزد باقی مانده رای ثابت و بالایی را کسب کرده است . البته هنوز هم حدود ۱۱ ماه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی مانده و مطمئنا در این مسیر فراز و نشیبهای زیادی وجود دارد اما به جرات می توان گفت هر زمان که پل درباره ضرورت حمله نکردن به ایران و پذیرفتن ایران هسته ای و احترام به استقلال و حاکمیت جمهوری اسلامی سخن گفته ،‌بیشترین میزان آراء را در نظرسنجیها از آن خود کرده است تا جاییکه آمار سایت جمهوریخواهان نشان داد در جلسه مناظره برگزار شده توسط فاکس نیوز که محور مهم مناظره بین نامزدهای جمهوری خواه ، مسایل سیاست خارجی و ایران بود ، ران پل بیشترین مباحثه را با نامزدهای هم حزب خود داشته و بیشترین میزان آراء را نیز از آن خود کرده است .

این مسئله تنها نمونه ایست از آمار مربوط به افکار عمومی امریکا و به نظر می رسد با این میزان انزجار از وقوع جنگی دیگر توسط نیروهای امریکایی ، مقامات این کشور نتوانند به این زودیها مردم خود را برای آغاز یک جنگ دیگر در منطقه خاورمیانه قانع سازند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.