• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 2857)
سه شنبه 25/11/1390 - 8:39 -0 تشکر 431098
*نخستین همایش دفاع سایبری*

 برخی از اندیشمندان مهم‌ترین وظیفه علم «روابط بین‌الملل» را مطالعه «جنگ‌ها»  می‌دانند؛ جنگ‌هایی که روزگاری با ابزار و ادواتی نظیر چوب و سنگ به‌عنوان سلاح در می‌گرفت و در عصری دیگر به سلاح‌های ویرانگر هسته‌ای ختم شد. اما این پایان ماجرا نیست.

ظاهرا پس از آنکه نگرانی‌های متعددی در میان مردم جهان درباره انواع سلاح‌های هسته‌ای، شیمیایی و بیولوژیک با قابلیت کشتار جمعی بروز کرد، اینک با توسعه فناوری اطلاعات و گسترش فضای تبادل اطلاعات و ارتباطات نوع جدیدی از جنگ‌ها تحت عنوان «جنگ‌ سایبری» به‌ وجود آمده و جهان را در آستانه تهدید و نگرانی جدیدی قرار داده است؛ چنان‌که در روزهای اخیر، از یک سو آمریکا و اروپا نگرانی خود را از ورود جهان به دوران جنگ‌های سایبری ابراز کرده‌اند و از سوی دیگر روسیه پیشنهاد عقد «پیمان چند جانبه منع جنگ‌های سایبری» را مطرح کرده است. همچنین موضوع تهدیدهای سایبر آنقدر مهم است که به عنوان مثال مانوری تحت عنوان "مانور سایبر" بر روی کلیه سامانه های تحت وب متعلق به اعضای اتحادیه اروپا اجرا شد تا در این خلال نقاط ضعف سامانه های کشورهای اروپائی آشکار و به اصطلاح باگهای این سیستم ها شناسائی شود.

به هر ترتیب با مطالعه و دنبال نمودن برنامه های کشورهای صاحب فناوری به سادگی می توان دریافت که موضوع "جنگ سایبری" واقعیتی انکار ناپذیر بوده و در این شرایط رصد و پی گیری تهدیدهای حاکم بر فضای تولید و تبادل اطلاعات امری ضروری تلقی می شود. چه آنکه اگر کشوری به دنبال حفظ اقتدار ملی و استقلال و تمامیت ارضی خود در عصر حاضر باشد، نه تنها باید به طور مداوم این فضا را رصد نماید، بلکه لازم است با تشکیل سازمان و هسته های مطالعاتی و تحقیقاتی برای تدوین انواع سناریوهای دفاع سایبری برنامه ریزی نماید و بر اساس ابزارهای مورد استفاده مانند مجموعه تکنیکهائی که در آینده نگاری وجود دارد به طراحی و تدوین سناریوهایی برای دفاع از کشور بپردازد. بدون شک تدوین استراتژیهای دفاعی مناسب در فضای سایبر نیز بدون تحلیل شرایط موجود کشور و تحلیل نقاط قوت و ضعف و همچنین تهدیدها و فرصتهای محیطی موجود امکانپذیر نیست.

 بدیهی است که بررسی نقاط قوت و ضعف شرایط فعلی به طور مثال به وجود یا عدم وجود استراتژی دفاع سایبری محدود نمی شود و در این راستا بررسی کلیه زیرساختهای سخت افزاری، شبکه، نرم افزاری، حقوقی و مقررات، نهادی و سازمانی، و بسیاری از حوزه های دیگر را شامل می شود. بنا بر آنچه بیان شد، دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی ایران پس از ناکامی های پی درپی خود اینک به دنبال شکست و فروپاشی این نظام الهی با استفاده از ظرفیتهای فضای سایبر هستند. آنچه مسلم است دشمن، دشمن است و هدفی جز نابودی استقلال و کیان و هویت ایرانی اسلامی این مرز و بوم ندارد و آنچه در این بین مهمتر می نماید هوشیاری نیروها و سازمانها و کلیه ارگانهای مسوول در نظارت، کنترل و به تعبیر بهتر مدیریت هوشمندانه فضای تبادل اطلاعات و ارتباطات است. بدیهی است بیان این مطالب به معنای عدم اطلاع مسئولان و یا نبود تدابیر لازم برای مدیریت این فضا تلقی نمی شود ولی ورود جاسوس افزاری مانند "استاکس نت"و نفوذ آن در رایانه و شبکه های صنایع بزرگ کشور بیانگر آن است که میبایست برنامه ریزی منسجم تر و دقیقتری برای مقابله با تهدیدات و حملات سایبری صورت پذیرد. در این میان به نظر می رسد که طراحی و تدوین چتر دفاعی حوزه سایبر برای بخشهای مختلف و به ویژه صنایع مهم و راهبردی کشور راهکاری اساسی و راهگشا باشد. در این راستا یکی از اقدامات مناسب جهت تبیین و استخراج راهبردهای مناسب برای تدوین و طراحی این چتر دفاعی، جمع آوری خبرگان و فراهم نمودن زمینه هم اندیشی ایشان است.

 بر این اساس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی در نظر دارد با محوریت سازمان پدافند غیرعامل، همایشی را با تاکید بر موضوع تهدیدات سایبری و راهکارهای مقابله با آن برگزار نماید تا از این طریق زمینه مناسبی برای تعامل نخبگان و کارشناسان این حوزه ایجاد شود.

 

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

سه شنبه 25/11/1390 - 8:41 - 0 تشکر 431100

الف) محور « تهدیدات و دشمن شناسی در حوزه سایبر» :
آینده نگاری پدافند غیرعامل در مقابل تهدیدات سایبری
تبیین و بررسی اثرات راهبردی شبکه‌های اجتماعی بر امنیت ملی کشورها
بررسی و تبیین متدولوژی‌ها و سناریوهای مقابله با تهدیدات سایبری
بررسی سناریوهای مختلف تهدیدات سایبری
بیان و معرفی نمونه‌ها در زمینه حملات سایبری


ب) محور « راهبردها و راهكارهای دفاع سایبری» :
برنامه ریزی استراتژیك در حوزه دفاع سایبری
تبیین راهبردهای دفاع سایبری و به روز رسانی آنها
بررسی الگوهای حقوقی در زمینه تهدیدات سایبری و راهکارهای حفظ حقوق کشور
تببین ضرورت و نیاز به استقرار و راه‌اندازی مركز دفاع سایبری
تبیین جایگاه جامعه دانش بنیان و جامعه اطلاعاتی و تاثیر آن در افتا
بررسی راهکارهای دست یابی به توانمندی کاهش آسیب‌پذیری‌ کشور و به حداقل رساندن تأثیر تهدیدات و افزایش هزینه حملات سایبری دشمن


ج) محور « بررسی وضعیت موجود» :
بررسی آمادگی سازمان‌ها و دستگاه‌ها جهت حضور و تامین فضای امن در فتا و تبیین نقش بخش‌های مختلف در تامین افتا
تبیین و تعیین نقش دستگاه‌های مسوول در حوزه‌های دفاع، فرهنگ، ارتباطات، صنعت، اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی، امنیت و رسانه
بررسی زیرساخت موجود كشور از لحاظ توانایی مقابله با تهدیدات سایبری
تبیین برنامه‌های سازمان‌ها در حفاظت از اطلاعات سازمانی
بررسی میزان تحقق سند افتا و چالش‌های پیش روی آن

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

سه شنبه 25/11/1390 - 13:58 - 0 تشکر 431203

سلام
باتشکر از اطلاع رسانیتون
ساعت شروع همایش و اتمامش هم خبر دارین؟
شرکت برای عموم آزاد هست؟
مرسی

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
چهارشنبه 26/11/1390 - 10:1 - 0 تشکر 431520

سلام
اینجور حملات محاسنی هم داره (مثل حملاتی كه به سازمانهای اسراییلی شد)
یكی از محاسنش اینه كه فكر میكنم كسی نمیتونه كشور حمله كننده رو مشخص كنه!

گاهي به آسمان خيالم عبور کن

شعر مرا نيم نگاهي مرور کن

دل مرده ام،قبول . . .!

تو اما مسيحا باش،

يک جمعه هم زيارت اهل قبور کن.

چهارشنبه 26/11/1390 - 21:11 - 0 تشکر 431831

سلام
اطلاعات بیشتر در سایت همایش :
http://www.cyberconf.ir

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

چهارشنبه 26/11/1390 - 21:17 - 0 تشکر 431839

ممنونم از نظر دوستان

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

چهارشنبه 26/11/1390 - 21:22 - 0 تشکر 431845

برگزاری نخستین همایش «دفاع سایبری» در روزهای آخر بهمن

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی از برگزاری نخستین همایش ملی دفاع سایبری در روزهای بیست و نهم و سی‌ام بهمن ماه سال جاری خبر داد.



به گزارش «وبلاگ نیوز» دکتر سعید قاضی مغربی در گفت‌وگو با ایسنا، توضیح داد: بحث سایبر از دهه ۳۰ میلادی به صورت جدی مطرح و به دنبال آن فضای جدیدی در دنیا ایجاد شد. بعدا در دهه ۷۰ با ورود اینترنت، سایبر در قالب جدیدی عرضه شد. با این وجود مانند بسیاری از فناوری‌های دیگر سایبر نیز به ایران وارد شد اما نحوه استفاده از آن و اهداف سایبری مورد غفلت واقع شد و در این زمینه فرهنگ‌سازی لازم انجام نگرفت.

او با اشاره به این‌که هم مسوولان، هم مردم و هم نخبگان از پشت صحنه فضای سایبر و اینترنت غفلت کرده‌اند، گفت: در پشت صحنه فضای سایبر و اینترنت این ژنرال‌های بازنشسته آمریکایی هستند که تعداد زیادی از NGOها را هدایت می‌کنند که این NGOها در ظاهر فعالیت‌های تحقیقاتی و علمی می‌کنند.

قاضی مغربی افزود: ‌ژنرال‌های آمریکایی برای توسعه فضای سایبر، استراتژی پیشنهاد می‌دهند و در این زمینه آینده پژوهشی می‌کنند.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی درباره رویکردهای همایش ملی دفاع سایبری توضیح داد: تبیین حوزه دفاع سایبری و ابعاد آن، گسترش و نهادینه‌سازی دفاع سایبری در سطح ملی، بررسی میزان اجرایی شدن ابلاغیه مقام معظم رهبری درباره امنیت فضای تبادل اطلاعات و ارتباطات و تبیین وضعیت کشور در حوزه سایبر از جمله اهداف نخستین همایش ملی دفاع سایبری هستند.

او درباره لزوم نهادینه‌سازی فرهنگ دفاع سایبری در سطح ملی گفت: در جنگ تحمیلی هشت ساله، این مردم بودند که خودشان به صحنه آمده و از کشور دفاع کردند. در حال حاضر نیز که بسیاری از حملات دشمن علیه کشورمان از طریق فضای سایبر انجام می‌شود، باید تلاش کنیم تا آگاهی مردم درباره این فضا افزایش یابد.

قاضی مغربی با اشاره به تجربیاتی مانند ویروس استاکس نت اظهار کرد: وظیفه ما در قبال چنین حملاتی این است که در این باره فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی کنیم. امروزه حملات سایبری تنها به یک کلیک نیاز دارد و تاثیر حملات سایبری بعضا از حملات نظامی مستقیم نیز بیش‌تر است.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با اشاره به حساسیت آمریکا برروی حوزه سایبری گفت: فرمانده ارتش سایبری آمریکا گفته است که اگر به حوزه سایبری آمریکا حمله شود، مانند این است که به خاک این کشور تجاوز شده است. در این صورت آمریکا حق حمله نظامی را برای خود محفوظ می‌داند.

او ادامه داد: از این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که فضای سایبر عملا مانند خاک یک کشور شده است. این فرهنگ باید در بین ما هم ایجاد شود و مردم نسبت به حمله ویروس‌های اینترنتی همان قدر حساس باشند که نسبت به حمله به یک از شهرهای کشور حساسند.

وی با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی درباره این‌که اگر به آمریکا حمله سایبری شود باید اینترنت به طور کامل قطع شود، گفت: در حال حاضر بسیاری از امور از طریق فضای سایبر انجام می‌شود. بنابراین باید پرسید که وظیفه مردم و مسوولان در برابر قطع احتمالی اینترنت چیست.

وی ادامه داد: اینجاست که ضرورت ایجاد شبکه ملی، اینترنت ملی و سوییچ ملی احساس می‌شود. مردم حق دارند که از دولت بخواهند تا راه‌اندازی شبکه ملی برای تبادلات و ارتباطات داخلی هرچه زودتر فراهم شود و بدانند چرا بسیاری از داده‌های ما در حال حاضر در کشورهای خارجی میزبان می‌شود یا بدانند ایجاد دیتاسنتر ملی به کجا رسید؟ اینها موضوعاتی هستند که در همایش مطرح می‌شوند.

قاضی مغربی با بیان این‌که تلاش می‌شود در همایش نخست اهداف کلان مورد بررسی قرار بگیرند، اظهار کرد: نخستین همایش ملی دفاع سایبری با هماهنگی جهاد دانشگاهی و سازمان پدافند غیر عامل در سالن وزارت کشور در روزهای بیست و نهم و سی‌ام بهمن‌ماه برگزار می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی همچنین با اشاره به این‌که فضای سایبر امروز قدرت را در جهان توزیع کرده است، گفت: ما نیز باید بر اساس مزایا و توانایی‌هایی که داریم سهم خود از این توزیع قدرت به دست آوریم.

به گفته وی در حاشیه نخستین همایش ملی دفاع سایبری، کارگاه‌های آموزشی و نمایشگاه شرکتهای فعال در زمینه سایبر نیز برپا می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی همچنین با اذعان به این‌که برخورد فیزیکی با فناوری دیگر جواب نمی‌دهد، عنوان کرد:‌ امروزه فناوری‌ها در حال بیش‌تر پنهان شدن و کوچک‌تر شدن هستند.

انتهای پیام/.

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

دوشنبه 1/12/1390 - 22:56 - 0 تشکر 433965

سلام سلام

چند تا تیتر خبر :

خبر آنلاین
رئیس سازمان پدافند غیرعامل: 22 کشور در دنیا قرارگاه دفاع سایبری تشکیل داده اند

ایسنا
/همایش دفاع سایبری/ سردار جلالی: فضای سایبر، پنجمین عرصه جنگ است دفاع سایبری صرفا در حوزه نظامی نیست

واحد مرکزی خبر
سردار جلالی: ضرورت بومی سازی مدل دفاع سایبری

روزنامه کیهان
رئیس سازمان پدافند غیرعامل: یاهو و جی میل هیچ امنیتی ندارند باید دیتا سنتر ملی داشته باشیم

فردا نیوز
سردار جلالی: یاهو و جی میل امنیتی ندارند

ایسنا
سردار جلالی خبرداد: شناسایی و کنترل سه ویروس جاسوسی استاکس نت، استارس و دوکو در ایران

خبرگزاری مهر
تهدیدات ویروسی دشمن شناسایی و کنترل شده است

جهان نیوز
یاهو و جی میل امنیتی ندارند

خبرگزاری فارس
ویروس های استاکس نت، دوکو و استارس مدیریت شدند/ یاهو و جی میل هیچ امنیتی ندارند

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

دوشنبه 1/12/1390 - 22:58 - 0 تشکر 433966

http://www.khabaronline.ir/Images/News/Larg_Pic/29-11-1390/IMAGE634651755686221084.jpg
تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جلالی رئیس پدافند غیرعامل در نخستین همایش ملی دفاع سایبری

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

دوشنبه 1/12/1390 - 22:59 - 0 تشکر 433967

جلالی فضای سایبری را فضای جنگی و درگیری مستمر خواند و گفت: طبق نظر کارشناسان حوزه دفاعی و نظامی، فضای جنگی پس از زمین و هوا و دریا و فضا در سایبر صورت می گیرد و فضای سایبری نقش محوری و مکمل چهار فضای یاد شده را به عهده دارد.

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

دوشنبه 1/12/1390 - 23:3 - 0 تشکر 433970

http://www.khabaronline.ir/Images/News/Larg_Pic/29-11-1390/IMAGE634651755668749053.jpg

وزیر ارتباطات بر اهمیت وحدت و یكپارچگی در اجرای امنیت تاكید كرد و افزود: فناوری اطلاعات در ذات خود ضد امنیتی بودن را دارد و اگر آن را كنترل نكنیم آسیب‌های آن بیشتر از فواید آن خواهد بود.

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.