• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 945)
سه شنبه 18/11/1390 - 9:35 -0 تشکر 427949
شیرین کننده ها

سلام همراهان عزیز انجمن بهداشت و سلامت

در این مبحث می خواهیم راجع به شیرین کننده ها، انواعشون، مزایا و معایبشون گپ بزنیم.

 

هر که با ماست بسم الله.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 18/11/1390 - 9:48 - 0 تشکر 427954

سلام دکتر چند وقتی نبودین(خودم بدتر از شما)
اتفاقا منم خیلی دوست دارم دربارشون بدونم .اگه چیز جالبی هم دربارشون پیدا کردم بهتون میگم.

بیایید لبخند را در تمام جهان مسری کنیم
سه شنبه 18/11/1390 - 11:16 - 0 تشکر 427987

با سلام. برای منم جالبه. خصوصا اینکه این مواد واقعا چه قدر مضر یا مفیدند؟

خدا در همین نزدیکی است
سه شنبه 18/11/1390 - 14:46 - 0 تشکر 428092

سلام مجدد

کمرنگ بودنم رو به بزرگواری ببخشید و با پررنگی خودتون جبرانش کنید:)

اما برای شروع:شیرین کننده ها در چهار گروه اصلی طبقه بندی می شوند:

طبیعی، مصنوعی، تصفیه شده و الکل های قندی

می دونید که در صنایع غذایی برای شیرین کردن مواد غذایی تولیدی استفاده میشن.

هر کدوم از اینا مزایا و معایبی دارند.

+شیرین کننده های طبیعی از سالم ترین منابع قندی هستند که تاریخچه مصرف طولانی دارند.

+با تولد صنعت قند و تولید انواع تصفیه شده ی شیرین کننده ها مصرف این مواد افزایش یافت ولی گسترش بیماری های قلبی و عروقی، چاقی، دیابت و سایر اختلالات متابولیکی که به سبب ایجاد تغییرات گریز ناپذیر در شیوه زندگی انسان ها بروز یافته اند، موجب شد تا بشر به جایگزینی مواد شیرین کننده مصنوعی روی بیاورد.

این موادیعنی شیرین کننده های مصنوعی انرژی زیادی تولید نمی کنند و برخی از آن ها بدون آن که وارد روند سوخت و ساز بدن شوند دفع می گردند. تولید این مواد امکان تهیه نوشابه ها، شکلات ها و مرباهای رژیمی را برای مصرف بیماران دیابتی و افراد چاق فراهم آورده ولی در بحث مصرف این مواد، مسئله خطرات احتمالی آن ها در سلامتی انسان نیز مورد توجه بوده است. این مواد باید پس از تایید و تصویب کاربرد در مواد غذایی به عنوان افزودنی در صنایع غذایی استفاده شوند.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

سه شنبه 18/11/1390 - 14:55 - 0 تشکر 428098

اما چند نمونه از شیرین کننده های طبیعی:

شربت برنج قهوه ‏ای

شیرین‏ كننده ‏ای سنگین با طعمی ملایم است كه از برنج قهوه ‏ای تهیه می‏ شود.

قند خرما

شیرین كننده ‏ای پودری شكل است كه از دانه‏ های خشك خرما تهیه و عرضه می‏ شود.

فروكتوز

تحت نام لوولوز و قند میوه نیز شناخته می ‏شود. میوه‏ ها به طور معمول بین 1 تا 7 درصد فروكتوز دارند. این قند 40 درصد وزن خشك عسل را نیز تشكیل می‏ دهد.

شیرینی این ماده پس از حل  شدن در آب به سرعت كاهش می ‏یابد.

 وجود مقادیر زیاد فروكتوز در یك محصول موجب ایجاد طعم و مزه تند و سوزاننده می‏ شود. این قند بدون نیاز به انسولین متابولیزه شده و شیرین ‏ترین قند ساده به حساب می‏ آید.

متداول ‏ترین منبع تهیه آن در اروپا كاسنی و سیب‏ زمینی ترشی است. به دلیل محلول بودن زیاد آن معمولا به صورت شربت غلیظ استفاده می ‏شود.

آماساك

یك شیرین ‏كننده طبیعی ژاپنی است كه از تخمیر برنج قهوه ‏ای شیرین به دست می‏ آید. این نوشیدنی زود هضم برای تغذیه ورزشكاران استفاده شده و در پخت و پز و نانوایی نیز كاربرد دارد.

مالت جو

شیرین ‏كننده‏ ای سنگین و تیره رنگ است كه از جو به دست می ‏آید. طعم مالتی داشته و به صورت پودر یا مایع عرضه می ‏شود.

این ماده به عنوان تنظیم ‏كننده وضعیت روده استفاده شده و دیرهضم می‏ باشد.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

چهارشنبه 19/11/1390 - 10:21 - 0 تشکر 428423

شربت غلیظ میوه
از مخلوط شربت‏ های گلابی، انگور، آناناس و هلو به دست می ‏آید و جهت افزایش طول عمر نگهداری آن، باید به صورت فریز شده نگهداری شود.

گلوكز
گلوكز از نشاسته و سلولز (فیبر سبزیجات) تهیه می‏ شود و قدرت شیرین كنندگی آن كمتر از ساكارز (7/0 شیرینی ساكارز) است.

عسل
از شیرین كننده‏ های طبیعی است كه با توجه به منبع گیاهی آن، رنگ، طعم و بافتش متفاوت است. برای جلوگیری از كریستاله شدن عسلی كه به صورت تجاری تهیه می‏شود آن را 160 – 150 درجه فارنهایت حرارت می‏ دهند.

ممكن است عسل حاوی اسپورهای كلستریدیوم بوتولینوم باشد بنابراین نباید به كودكان زیر یك سال خورانده شود.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

چهارشنبه 19/11/1390 - 10:24 - 0 تشکر 428426

یه سوال:
160-150 درجه فارنهایت رو چجوری به سانتیگراد تبدیل می کردیم؟
یادم رفته!!
و یه وسال دیگه: به نظرتون چرا خوردن عسل که ممکنه حاوی اسپور کلستریدیوم بوتولینوم باشه برای بزرگتر از یه سال مشکلی نداره؟ ..... این باکتری که الان اسمش اومد عامل بوتولیسم هست.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

چهارشنبه 19/11/1390 - 12:25 - 0 تشکر 428496

برای تبدیل یك درجه سانتی‌گراد به فارنهایت و یا بالعكس از فرمول‌های زیر می‌توان استفاده كرد.

F = 5/9 c + 32

مدمن عزیز از مطالب مفیدتون ممنونم.

بیایید لبخند را در تمام جهان مسری کنیم
پنج شنبه 20/11/1390 - 22:25 - 0 تشکر 429163

سلام سنبله جان
با این حساب 150 تا 160 میشه حدود 20 تا 7/21 درجه سانتیگراد. درسته؟
اونوقت با گرم کردن عسل همخونی نداره ها.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

دوشنبه 24/11/1390 - 11:31 - 0 تشکر 430676

واقعا معذرت میخوام فرمولش اینهF=C*9/5 +32 که حدودا میشه302تا320 .

بیایید لبخند را در تمام جهان مسری کنیم
دوشنبه 24/11/1390 - 14:22 - 0 تشکر 430729

سلام سنبله
بازم فکر کنم ایراد داشته باشه. عسل رو باید تا 300 درجه گرم کرد؟؟!!!

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

برو به انجمن
فعالترین ها در هفته گذشته
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.