• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 475)
جمعه 23/10/1390 - 17:9 -0 تشکر 416545
انحلال خانه سینما

به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، بحث انحلال خانه سینما چند هفته‌ای است که در صدر اخبار کشور قرار دارد و هر روز هم شاهد رویداد جدیدی در این زمینه هستیم. همه قضایا از آن روز شکل جدی‌تری به خود گرفت که چهار صنف خانه سنیما برای حضور در سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر شرط گذاشته و این جشنواره را تهدید به تحریم کردند.


بیانیه صنوف آغازگر تمام ماجراها بود. شاید اگر این بیانیه داده نمی‌شد، خیلی از اتفاقات نمی‌افتاد و موضوع با ریش‌سفیدی و پادرمیانی بزرگان حل می‌شد اما خانه سینمایی‌ها برای فرار از انحلال خانه سینما، سیاست گروکشی را در پیش گرفتند که نه تنها سودی برای‌شان نداشت بلکه با واکنش شدید فیلمسازان و مسئولان کشور هم مواجه شد.

خبرگزاری فارس: پایان دراماتیک داستان خانه سینما با تشکیل کمیته‌ ساماندهی امور صنوف


چندی پس از آن شورای فرهنگ عمومی کشور در جلسه‌ای رای به انحلال خانه سینما داد. این اتفاق هم با مسئولان خانه سینما مواجه شد و این افراد در رسانه‌هایشان به این رای اعتراض کردند.


گذشت و گذشت تا اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارسال نامه‌ای به خانه سینما رسما دستور انحلال خانه سینما را صادر کرد و به خانه سینمایی‌ها فرصت 48 ساعته برای تخلیه داد. مدیران خانه سینما هم سریع نشستی خبری ترتیب دادند و مقابل خبرنگاران صف‌آرایی کرده و ادله خود در نفی انحلال خانه سینما را اعلام کردند.

محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل و فرهاد توحیدی رئیس هیئت مدیره خانه سینما در این نشست رسما اعلام کردند از قانون تمکین می‌کنند و هر چه قانون حکم کند را می‌پذیرند. با اینکه قانون این دوستان قانون مورد پسند‌ خودشان است و خیلی نمی‌‌توان روی حرف‌های‌شان حساب کرد ولی باز هم می‌توان کمی امیدوار بود تا داستان دراماتیک خانه سینما زودتر حل و فصل شود.


اتفاق مهم دیگری که پس از ارسال نامه انحلال خانه سینما صورت گرفت، موضع‌گیری تعدادی از فیلمسازان در مقابل تصمیم وزارت ارشاد بود. مجید مجیدی، منوچهر محمدی، کمال تبریزی، محمدرضا هنرمند، ‌ابراهیم حاتمی‌کیا، مجتبی راعی، حسن برزیده، سیدرضا میرکریمی و احمدرضا درویش 9 سینماگری بودند که در بیانیه‌ای مشترک به انحلال خانه سینما واکنش نشان دادند. این اقدام فیلمسازان هم بی‌پاسخ نماند و افرادی چون سیدضیاءالدین دری، جمال شورجه و محمدحسین فرح‌بخش، این بیانیه را یک بیانیه احساسی و سیاسی ارزیابی کردند.

 


اما «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته در گفت‌وگویی اعلام کرد موضوع انحلال خانه سینما از نظر دولت تمام شده است و دیگر در این زمینه بحثی نیست. با این صحبت جناب وزیر، دیگر حرف و حدیثی باقی نمی‌ماند، جز اینکه مدیران خانه سینما به قانون تمکین و آش خودپخته‌شان را میل کنند تا سفره برای همیشه جمع شود.

 


حمایت هشت صنف مهم سینما از اقدام وزارت ارشاد در انحلال خانه سینما هم - که روز گذشته با صدور بیانیه‌ای اعلام شد - مهری بر تایید اقدام این وزارتخانه بود و تهیه‌کنندگان که صاحبان فیلم به حساب می‌آیند از انحلال خانه سینما حمایت کردند.


در این روزها جوسازی‌های زیادی هم از طرف برخی رسانه‌ها صورت می‌گیرد. خیلی‌ها فکر می‌کنند وزارت ارشاد خانه سینما را به طور کل منحل کرده است، در صورتی که این طور نیست و تنها حرف وزارت ارشاد اصلاح اساسنامه و جلوگیری از فعالیت خودمختار و سیاسی رؤسای خانه سینماست. همه متفق‌القول‌اند که دولت نمی‌تواند صنف تشکیل دهد، خود دولت هم همین نظر را دارد و قصد ندارد صنوف را زیرمجموعه خود دربیاورد و یک صنف دولتی تشکیل دهد. صنوف باید مستقل عمل کنند اما این استقلال به معنای فعالیت خودمختار و عدم تمکین از قانون نیست.

 


اما حالا که انحلال خانه سینما رسما اعلام شده، باید هرچه سریع‌تر کمیته‌ای برای ساماندهی امور صنوف تشکیل شود تا خللی در فعالیت اصناف ایجاد نشود. این طور که شنیده می‌شود قرار است گروهی از سینماگران به صورت موقت اداره صنوف را به عهده بگیرند و پس از اصلاح اساسنامه و با رای‌گیری مجدد، منتخبان صنوف فعالیت خانه سینما را ادامه دهند.


اهالی سینما هم می‌‌دانند‌ سیاست‌های مدیریتی خانه سینما - که کار مفیدی جز تشییع پیکر هنرمندان عزیزمان را در کارنامه خود ندارد – به بن‌بست رسیده و باید خانه را به اهلش واگذار کنند.


شاید بد نباشد جناب عسگرپور و توحیدی که این روزها کمی از صندلی پر‌حاشیه خانه سینما فاصله گرفتند، بدانند: «این خانه اقامتگه ما رهگذران نیست».

فارس

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

جمعه 23/10/1390 - 17:11 - 0 تشکر 416546

وزارت ارشاد مجوز قانونی انحلال خانه سینما را ندارد

احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش های مجلس در توضیحاتی درباره انحلال خانه سینما عنوان کرد، وزارت ارشاد قانونا نمی تواند خانه سینما را منحل کند.

به دنبال درج مصاحبه ای از احمد توکلی با خبرگزاری مهر درباره مخالفت با انحلال خانه سینما، این نماینده اصولگرای مجلس هشتم در یادداشتی، توضیحاتی را درباره دلایل مخالفتش با این موضوع ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر متن این یادداشت به این شرح است:

پس از آنکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خانه سینما را منحل اعلام کرد، بنده طی مصاحبه ای با این اقدام مخالفت کردم. به دنبال آن برخی خیرخواهان از کار بنده انتقاد کردند. لازم است به احترام منتقدان  توضیحات زیر را تقدیم کنم:

1. تکیه اصلی ام بر چند نکته بود: اول آنکه، وزارت ارشاد قانوناً نمی تواند خانه سینما را منحل کند؛ زیرا خانه سینما شرکت به ثبت رسیده است و انحلال شرکت ثبت شده جز بر اساس اساسنامه اش و یا حکم مقام قضایی مقدور نیست. دولت تنها بر اساس قانون می تواند با مردم، چه حقیقی، چه حقوقی برخورد کند و حق مردم جز به شکل قانونی سلب شدنی نیست.

گزارش کارشناسی مرکز پژوهش ها که امروز منتشر شده است، ضمن آنکه اختیار وزارت ارشاد را در توقف فعالیت های غیرمجاز خانه سینما تایید کرده است، انحلال را حق وزارتخانه مزبور ندانسته و تعیین تکلیف را به دادگاه صالح مربوط می داند. ظاهراً دوستان وزارت ارشاد نیز تا اینجا را پذیرفته اند.

2. نکته دوم این بود که مواضع و سوابق افراد، چه حقیقی و چه حقوقی، در رعایت حقوق آنان دخالتی ندارد. با رفتارهای ناپسند و غیرقانونی پیشین سر جای خویش باید رسیدگی و برخورد قانونی صورت گیرد. در تماس با آقای دکتر حسینی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایشان به تخلفات و مواضع سیاسی نامناسب در خانه سینما، و زیر این تابلو اشاره می کرد. بنده در پاسخ گفتم شما باید به موقع خود با آن رفتارها برخورد می کردید، نه آنکه بعد از چند سال یکباره حکم به انحلال خانه سینما بدهید و بدین ترتیب مرتکب کاری غیرقانونی شوید.

رعایت حقِ طرفداران حکومت کاری است که همه حکومت ها حتی حکومت های ظالم به آن پایبند هستند، حکومت وقتی عادل و اسلامی خواهد بود که در رعایت حقِ معترضان یا مخالفان, از مدار حق و قانونی که خودش تصویب کرده است، خارج نشود.

برخوردهای حضرت علی علیه السلام با خوارج را به یاد بیاورید. مرحوم شهید مطهری نقل فرموده است که امیر مومنان در مسجد در حال نماز جماعت بود. یکی از خوارج وارد می شود و در طعنه به مولا با صدای بلند شروع به خواندن آیه ای از قرآن می کند. چون مستحب است وقتی قرآن خوانده می شود سکوت شود, حضرت که در حال قرائت سوره حمد بود، تا آن مخالف شروع کرد، حضرت سکوت کرد و گذاشت تا طعنه مخالف به گوش همه برسد، بعد به حمد ادامه داد. فرد مزبور دوباره با صدای بلند آیه را تکرار کرد، علی(ع) نیز مجدداً سکوت کرد، بار سوم با یک آیه جوابش را داد و به نماز ادامه داد. علی علیه السلام تا خوارج دست به شمشیر نبرده بودند، حقوق آنان را از بیت المال قطع نکرد.

3. گله شده است که  این موضعگیری تو دفاع از خانه سینما با برخی رفتارهای غیرقابل قبول آنان, تلقی  می شود. در توضیح عرض می کنم, ما نمایندگان مبتنی بر اصل شصت و هفتم قانون اساسی سوگند خورده ایم که از حقوق ملت ایران دفاع کنیم. ملت هم ترکیبی است از آدمهایی با عقاید و رفتارهای گوناگون و دفاع از حق همه آنها, وظیفه ماست. بنده همانطور که در توقف روزنامه اعتمادملی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتراض کردم، در توقیف هفته نامه 9دی آقای رسایی نیز مخالفت کردم و برای بازگشایی سریع آن رایزنی های جدی انجام دادم. همان گونه که  برای خانه سینما موضع گرفتم، در بسته شدن سایت دانشجویان عدالتخواه و تعقیب مدیر مسؤل محترم سایت رجاء به تکاپو افتادم.

4. نکته چهارم این بود که گفتم  برخورد تند وزارت ارشاد با خانه سینما, که رعایت همه جوانب قانون در آن نشده, در آستانه جشنواره فیلم فجر و انتخابات مجلس عاقلانه نبوده است. می گویند از دو سال پیش می خواستیم برخورد کنیم ولی چون مشایی با آنها ارتباط گرفته بود و کمکشان کرده بود نتوانستیم! این دلیل برای پذیرفتن تعلل در انجام وظیفه قابل قبول است؟

اگر شما آنان را مقصر می دانستید چرا تحت تاثیر منحرفی مثل مشایی خلاف وظیفه کردید؟ حرف من این بود که آیا بعد از چند سال عدم اجرای وظیفه قانونی، در بدترین زمان آن هم نه کاملاً قانونی دسته ای از هنرمندان این کشور را رنجاندن معقول است!

در حالی که تعداد قابل توجهی از برجستگان عرصه سینمای دینی و انقلابی در میان آنان هستند؟ هنوز هم این کار وزارت ارشاد را عاقلانه نمی دانم و تلاشم این است که نقطه التیامی و نزدیکی پیدا شود که هم خانه سینما تخلفات قبلی اش را اصلاح کند و هم در شکل قانونی از حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار شود.

5. می ماند تحلیل سیاسی مصاحبه من که آن را به انتخابات نسبت دادم. درباره این قبیل امور حقایق بسیاری است  که به تدریج بر مردم شریف ایران، به ویژه انقلابیون دلسوز آشکار خواهد شد.

شرح این هجران و این خون جگر       این زمان بگذار تا وقت دگر

مهر

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

جمعه 23/10/1390 - 17:25 - 0 تشکر 416548

سلام

متاسفانه خانه ی سینما به یک پاتوق برای مخالفان و حتی معاندین نظام تبدیل شده بود و اصلا در چارچوب اصلی خودش حرکت نمی کرد.

خوب شد که منحل شد البته باید یه خانه ی سینما که هدفش سربلندی نظام اسلامی باشه تاسیس بشه.

شنبه 24/10/1390 - 20:6 - 0 تشکر 416874

sobhan127 گفته است :
[quote=sobhan127;657359;416548]سلام

متاسفانه خانه ی سینما به یک پاتوق برای مخالفان و حتی معاندین نظام تبدیل شده بود و اصلا در چارچوب اصلی خودش حرکت نمی کرد.

خوب شد که منحل شد البته باید یه خانه ی سینما که هدفش سربلندی نظام اسلامی باشه تاسیس بشه.

سلام 

اینکه برخی رفتارش درست نبود حرفی نیست 

ولی اینکه پاتوق مخالفین هم باشه زیاد درست نیست 

بیشتر مشکلات در این حوزه بیشتر بر میگرده به لجبازی مسئولین دو حوزه 

و اگه قرار باشه خانه جدیدی هم تاسیس بشه باید توسط اهالی سینما باشه با حمایت مسئولین دولتی 

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

يکشنبه 25/10/1390 - 0:17 - 0 تشکر 416957

به نظر من کار کاملا اشتباهی بود مشکلات را ریشه بابی باید کرد با منحل کردن یه مکان که نمیتونن افکار کسی و تغییر بدن اگه یه کارایی را نکنیم که حرص بعضیا در نیاد کسیم جرات نداره حرف بزنه و مخالفت کنه بعضی از اینایی که منحل کردن یه کارایی می کنن که صدای اونا در میاد بعدشم مگه میشه یه خانه جدید تاسیس بشه و اهالی سینما توشون نباشه باید بزرگان سینما باشن تا بتونه پیشرفت کنه مثلا می خوان به جایه قبلیا کی و بذارن جاشون مگه میشه اصلا ؟
باید اساسی در مورد تصمیم گرفت و این اختلافات بچگانه را هم کنار گذاشت ما هممون ایرانی هستیم وهمه هم تفکراتشون با هم فرق داره ولی نباید هدفمون واز یاد ببریم هر کس تویه هر حوزه کاری هدفی داره که فقط به اون باید برسه متاسفانه همه مکان ها چه مراکز فرهنگی و چه مسائلی که اصلا ربطی به سیاست نداره همشون شدن سیاسی برای همینم به بن بست میرسیم باید صاف باشیم و اون وظیفه ای که بهمون محول شده را انجام بدیم که البته همه این مشکلاتم به نظر من مدیران درش مقصر هستن مدیر خیلی میتونه تاثیر داشته باشه

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

يکشنبه 25/10/1390 - 16:37 - 0 تشکر 417393

seyed68 گفته است :
[quote=seyed68;517566;416546]

وزارت ارشاد مجوز قانونی انحلال خانه سینما را ندارد

احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش های مجلس در توضیحاتی درباره انحلال خانه سینما عنوان کرد، وزارت ارشاد قانونا نمی تواند خانه سینما را منحل کند.

به دنبال درج مصاحبه ای از احمد توکلی با خبرگزاری مهر درباره مخالفت با انحلال خانه سینما، این نماینده اصولگرای مجلس هشتم در یادداشتی، توضیحاتی را درباره دلایل مخالفتش با این موضوع ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر متن این یادداشت به این شرح است:

پس از آنکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خانه سینما را منحل اعلام کرد، بنده طی مصاحبه ای با این اقدام مخالفت کردم. به دنبال آن برخی خیرخواهان از کار بنده انتقاد کردند. لازم است به احترام منتقدان  توضیحات زیر را تقدیم کنم:

1. تکیه اصلی ام بر چند نکته بود: اول آنکه، وزارت ارشاد قانوناً نمی تواند خانه سینما را منحل کند؛ زیرا خانه سینما شرکت به ثبت رسیده است و انحلال شرکت ثبت شده جز بر اساس اساسنامه اش و یا حکم مقام قضایی مقدور نیست. دولت تنها بر اساس قانون می تواند با مردم، چه حقیقی، چه حقوقی برخورد کند و حق مردم جز به شکل قانونی سلب شدنی نیست.

گزارش کارشناسی مرکز پژوهش ها که امروز منتشر شده است، ضمن آنکه اختیار وزارت ارشاد را در توقف فعالیت های غیرمجاز خانه سینما تایید کرده است، انحلال را حق وزارتخانه مزبور ندانسته و تعیین تکلیف را به دادگاه صالح مربوط می داند. ظاهراً دوستان وزارت ارشاد نیز تا اینجا را پذیرفته اند.

2. نکته دوم این بود که مواضع و سوابق افراد، چه حقیقی و چه حقوقی، در رعایت حقوق آنان دخالتی ندارد. با رفتارهای ناپسند و غیرقانونی پیشین سر جای خویش باید رسیدگی و برخورد قانونی صورت گیرد. در تماس با آقای دکتر حسینی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایشان به تخلفات و مواضع سیاسی نامناسب در خانه سینما، و زیر این تابلو اشاره می کرد. بنده در پاسخ گفتم شما باید به موقع خود با آن رفتارها برخورد می کردید، نه آنکه بعد از چند سال یکباره حکم به انحلال خانه سینما بدهید و بدین ترتیب مرتکب کاری غیرقانونی شوید.

رعایت حقِ طرفداران حکومت کاری است که همه حکومت ها حتی حکومت های ظالم به آن پایبند هستند، حکومت وقتی عادل و اسلامی خواهد بود که در رعایت حقِ معترضان یا مخالفان, از مدار حق و قانونی که خودش تصویب کرده است، خارج نشود.

برخوردهای حضرت علی علیه السلام با خوارج را به یاد بیاورید. مرحوم شهید مطهری نقل فرموده است که امیر مومنان در مسجد در حال نماز جماعت بود. یکی از خوارج وارد می شود و در طعنه به مولا با صدای بلند شروع به خواندن آیه ای از قرآن می کند. چون مستحب است وقتی قرآن خوانده می شود سکوت شود, حضرت که در حال قرائت سوره حمد بود، تا آن مخالف شروع کرد، حضرت سکوت کرد و گذاشت تا طعنه مخالف به گوش همه برسد، بعد به حمد ادامه داد. فرد مزبور دوباره با صدای بلند آیه را تکرار کرد، علی(ع) نیز مجدداً سکوت کرد، بار سوم با یک آیه جوابش را داد و به نماز ادامه داد. علی علیه السلام تا خوارج دست به شمشیر نبرده بودند، حقوق آنان را از بیت المال قطع نکرد.

3. گله شده است که  این موضعگیری تو دفاع از خانه سینما با برخی رفتارهای غیرقابل قبول آنان, تلقی  می شود. در توضیح عرض می کنم, ما نمایندگان مبتنی بر اصل شصت و هفتم قانون اساسی سوگند خورده ایم که از حقوق ملت ایران دفاع کنیم. ملت هم ترکیبی است از آدمهایی با عقاید و رفتارهای گوناگون و دفاع از حق همه آنها, وظیفه ماست. بنده همانطور که در توقف روزنامه اعتمادملی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتراض کردم، در توقیف هفته نامه 9دی آقای رسایی نیز مخالفت کردم و برای بازگشایی سریع آن رایزنی های جدی انجام دادم. همان گونه که  برای خانه سینما موضع گرفتم، در بسته شدن سایت دانشجویان عدالتخواه و تعقیب مدیر مسؤل محترم سایت رجاء به تکاپو افتادم.

4. نکته چهارم این بود که گفتم  برخورد تند وزارت ارشاد با خانه سینما, که رعایت همه جوانب قانون در آن نشده, در آستانه جشنواره فیلم فجر و انتخابات مجلس عاقلانه نبوده است. می گویند از دو سال پیش می خواستیم برخورد کنیم ولی چون مشایی با آنها ارتباط گرفته بود و کمکشان کرده بود نتوانستیم! این دلیل برای پذیرفتن تعلل در انجام وظیفه قابل قبول است؟

اگر شما آنان را مقصر می دانستید چرا تحت تاثیر منحرفی مثل مشایی خلاف وظیفه کردید؟ حرف من این بود که آیا بعد از چند سال عدم اجرای وظیفه قانونی، در بدترین زمان آن هم نه کاملاً قانونی دسته ای از هنرمندان این کشور را رنجاندن معقول است!

در حالی که تعداد قابل توجهی از برجستگان عرصه سینمای دینی و انقلابی در میان آنان هستند؟ هنوز هم این کار وزارت ارشاد را عاقلانه نمی دانم و تلاشم این است که نقطه التیامی و نزدیکی پیدا شود که هم خانه سینما تخلفات قبلی اش را اصلاح کند و هم در شکل قانونی از حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار شود.

5. می ماند تحلیل سیاسی مصاحبه من که آن را به انتخابات نسبت دادم. درباره این قبیل امور حقایق بسیاری است  که به تدریج بر مردم شریف ایران، به ویژه انقلابیون دلسوز آشکار خواهد شد.


پس از خبر انحلال خانه سینما از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اهالی سینما، کارشناسان و مسئولین فرهنگی مواضع متفاوتی از خود ارائه دادند، اما در این میان اظهارات برخی از افراد غیر متخصص در حوزه سینما با اغراضی چون انتقام گیری و یا بهره برداری سیاسی قابل تامل و درنگ می باشد. از این رو خبرنگار پایگاه 598 در گفت و گوی کوتاه تلفنی با سید احمد نجفی، بازیگر و تهیه کننده شناخته شده ی سینما و تلویزیون و همچنین عضو شورای عالی سینما به بررسی این موضوع و تبیین جایگاه شورای عالی سینما در روند شکل گیری تشکلی جایگزین خانه سینما پرداخته است که در ادامه می آید.

جناب آقای نجفی، برخی از چهره های سیاسی موضوع انحلال خانه سینما را دستمایه ای برای دعواهای سیاسی خود نموده اند، نظر شما در این باره چیست؟

فکر می کنم که موضوع بیشتر از این حرفهاست ... من قصد ورود به درگیری و قضاوت در این امر را ندارم، چون نظر شورای عالی سینما عدم ورود به این مباحث می باشد. مسائل پیش آمده یکسری امور حقوقی بود که بین خانه سینما و وزارت ارشاد می باشد که ما در جریان این مسائل نیستیم وگرنه ما اهل شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت نیستیم.

من باورم نمی شود که مقامات مسئول دولتی در رسانه ها و یا در رسانه ملی مورد توهین قرار گیرند و یا تصمیمات قانونی آنان زیر سوال برده شود. این اتفاق عجیبی است اما متاسفانه انجام شده است.

یعنی با این حساب شورای عالی سینما قصد ورود به این موضوع را ندارد؟

از ابتدا نداشته و ندارد، ببینید موضوع بحث و جدل و عدم تعامل خانه سینما با شورا از دو سال پیش شروع شده و خرد خرد به اینجا رسیده است. قبل از اینكه حتی شورا تشكیل بشود. ما هم هیچ وقت وارد این موضوع نشدیم و موضع نگرفتیم. به ما مربوط نبود و كار ما یه چیز دیگری بود و هست و این مسائل حقوقی بین وزارت ارشاد و خانه سینما است.

من به شخصه گهگاهی توصیه هایی در بهبود وضعیت به دوستان كرده ام. مثلا عدم طرح موضوع در قوه قضاییه بود. فكر كردم مسئله بهتر است در خانواده سینما حل شود و یا اینكه اگر اتفاقی افتاد وضعیت صنوف چه می شود؟ و نگرانی های خود را انتقال داده ام. ولی فقط در حد مشورت و این توصیه ها هم به عنوان فردی از اهالی سینما بود نه به عنوان عضوی از شورای عالی سینما.

پس شورای عالی سینما برای تصمیم گیری آینده صنوف سینمایی تحت لوای تشکلی واحد و قانونی كه معاونت امور سینمائی و وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی که در برنامه هفت به آن اشاره فرمودند برنامه ای ندارید؟

هم اکنون در حال تنظیم و تدوین نظام نامه جدیدی برای سینما هستیم که واقعا کار سنگینی است، در مورد مسائل گوناگونی بحث میكنیم یعنی تمام مواضعی كه برای ارتقا سینما لازم است به بحث می گذاریم، میتواند یكی از این موضوعات همین مسئله باشد كه هست. ولی اینكه الان بیاییم بگوییم این مسئله حل شده، خب حرف بیهوده ای است. كار سختی است، این نظام نامه سینمایی که در حال تدوین است، باید مشكلاتش دیده شود قوانینش دیده شود روابط بین صنوف دیده شود و خیلی مسائل دیگر بررسی شود.

من از سالهای گذشته گاهی توصیه و گاهی اعتراض به خانه سینما داشتم، حتی قبل از روی كار آمدن ریاست جمهوری فعلی و اواخر ریاست جمهوری پیشین من اخطار دادم، توصیه كردم، خواهش كردم، انتقاد كردم. جوابی که نیامد بدتر هم شد. ما را به نوعی از خود ندانستد، بعداً همین طور در جاهای مختلف این نقد را داشتم كه بیایید كارهایتان را درست كنید متاسفانه هیچ توجهی نكردند، ظاهراً قرار هم نیست به یك نفر توجه كنند، فضای آن روزها فضای زیاد اعتراض آمیزی نبود عده كمی این اعتراضات را می كردند به همین دلیل مورد بی مهری هم قرار می گرفتم كه مهم هم نبود ولی شورای عالی سینما به این دلایل که گفتم به این مسائل ورود پیدا نمی کند.

آقای احمد توکلی در مصاحبه ای با زیرسوال بردن تصمیم انقلابی وزارت ارشاد، این مسئله را بازی سیاسی برای انتخابات از سوی دولت و شخص رئیس جمهور مطرح نموده اند،  به نظر شما طرح این مسائل در روند تصمیم گیری مسئولین موثر خواهد بود؟

بنده اطلاع دارم که بسیاری از اهالی سینما و برخی از صنوف سینما از موضوع انحلال خانه سینما استقبال کرده اند. اما من تعجب می کنم از این نماینده ای که علیه رئیس جمهور صحبت کرده است، این رفتار ایشان مسبوق به سابقه است.

_________________________________________________________________________________________
598

يکشنبه 25/10/1390 - 16:38 - 0 تشکر 417400

وقتی از حدود دو سال قبل، ماجراهای درگیری بین جواد شمقدری -در جایگاه معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- با محمدمهدی عسگرپور در -جایگاه مدیرعامل خانه‌ی سینما- کلید خورد، به نظر بسیاری این کشمکش‌ها فقط ریشه در خصومت شخصی بین این دو نفر از گذشته و یا حداکثر اختلافات سیاسی متأثر از حوادث سال 88 داشت.

اما کم کم بعد از گذشت دو سال، این روزها این ماجرا با افشاگری مسئولین وزارت ارشاد مبنی بر تخلفات عجیب و غریب در جریان ثبت و سپس تغییر اساس‌نامه‌ی خانه‌ی سینما و متعاقباً صدور دستور انحلال خانه‌ی سینما از سوی این وزارت‌خانه وارد فاز جدیدی شده است؛ تا جایی که با ورود وزیر ارشاد و حتی اعضای شورای عالی سینما به این ماجرا، دیگر کسی صحبت از اختلافات شخصی شمقدری و عسگرپور نمی‌کند و در عوض تخلفات حقوقی صورت گرفته در خانه‌ی سینما از بدو تأسیس تاکنون، به موضوع اصلی بحث و مجادله‌ی مسئولین وزارت ارشاد با تیم حاکم بر خانه‌ی سینما تبدیل شده است.

اگرچه وزیر ارشاد در گفت‌وگوی ویژه‌ی خبری هفته‌ی گذشته، سیاسی‌کاری های صورت گرفته در این مرکز صنفی را در کنار رسیدگی نكردن مسئولین خانه‌ی سینما به وظایف اصلی خود -یعنی مشکلات صنفی اهالی سینما- در طول این سال‏ها را از دیگر عوامل این انحلال خواند، اما به نظر می‌رسد بیش از هر چیز دیگری، تخلفات آشكار صورت گرفته در اسناد ثبتی و آیین‌نامه‌ای خانه‌ی سینما –که به نوعی کلاه برداری و جعل اسناد محسوب می‌شود-اصلی‌ترین دلیل این انحلال بوده است.

از همین رو رجانیوز سعی می‌کند با یک رویکرد حقوقی در دو گزارش با ارائه‌ی اسناد مربوط به خانه‌ی سینما در کنار قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی، تعدادی از این تخلفات دامنه‌دار را بازگو كند تا مخاطبین آگاه خود با خواندن فقط بخشی از این تخلفات، در مورد درستی یا نادرستی انحلال خانه‌ی سینما قضاوت كنند و عیار ادعای برخی از اصحاب سینما را که با صدور بیانیه‌هایی (از جمله بیانیه‌‌‌ی موسوم به نه نفره) این انحلال را در جهت ضدیت با اصل سینما در جمهوری اسلامی قلمداد كرده‌اند، مورد سنجش قرار دهند.‌

در گزارش اول، به چگونگی تأسیس خانه‌ی سینما و تقلب بزرگ مؤسسین این مرکز صنفی برای ثبت اساس‌نامه در سال 72 پرداخته شده و در گزارش دوم، بر روی تغییرات اساس‌نامه در سال 87 و حذف عجیب برخی عبارات از آن تمرکز شده است:

اول: برای تأسیس یک «خانه‌ی سینما» در سال 1366 چه کارهایی باید انجام داد؟

در ابتدا لازم است تا اشاره‌ای به قوانین موجود در رابطه با تأسیس مجامع و انجمن‌های صنفی داشته باشیم تا مشخص شود که مؤسسین خانه‌ی سینما برای ثبت این مجموعه در سال 66 باید چه مراحلی را طی می‌کردند. پس از آشنایی اجمالی با این قوانین در ادامه و در قسمت دوم، با نگاهی به اسناد ثبت شده و برخی مستندات دیگر، خواهیم خواند که گروه مؤسسین چگونه در عین داشتن آگاهی از این قوانین، روش دیگری را برای ثبت این مجموعه در نظر گرفتند و چه تخلفاتی در این میان رخ داد.

1- تعریف مجامع و انجمن‌های صنفی در قانون چیست؟

به موجب ماده‌ی (2) «قانون فعالیت احزاب و جمعیت‌ها و انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‎های اسلامی یا اقلیت‏های دینی شناخته شده»، (در تمام بخش‌های فرهنگی و غیر فرهنگی)  درسال 1360، «انجمن» و امثال آن تشكیلاتی است كه به وسیله‌ی دارندگان كسب یا پیشه یا حرفه و تجارت معین تشكیل شده، ‌اهداف، برنامه‌ها و رفتار آن به گونه‌ای در جهت منافع خاص مربوط به آن صنف باشد.

بر این اساس، «خانه‌ی سینما» را می توان ذیل این ماده از قانون، نوعی «انجمن» تعریف كرد و بر این اساس قوانین مربوط به انجمن‌ها را در مورد آن لازم الاجرا دانست.

2- چه نهادی مجوز می‌دهد؟

در ابتدا به‌موجب قانون فوق، فعالیت «انجمن»‌ها منوط به اخذ مجوز از وزارت کشور براساس تصمیم کمیسیون مقرر در ماده‌ی (10) قانون بوده است که بعدها با تصویب «قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» در سال 1366، وظیفه‌ی صدور مجوز انجمن‌های فرهنگی، هنری، ادبی، سینمایی و... از وزارت کشور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محول شده است.

ولی کمی پیش از آن، طبق بند (7) و تبصره‌های ذیل آن در ماده‌ی (2) «آیین‌نامه گروه فرهنگ عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی» -مصوب سال 1364 شورای عالی انقلاب فرهنگی- که پس از آن «شورای فرهنگ عمومی» نامیده شده است، «تصویب‌ اساسنامه‌‌ی انجمن‏ها، گروه‎ها، موسسات‌ و مراكز فرهنگی‌ و هنری‌ (غیر آموزشی‌) با رعایت‌ ضوابط‌ و مقررات‌ شورای عالی ‌ انقلاب‌ فرهنگی» جزو ‌وظایف‌ و اختیارات‌ شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌ محسوب می‌شده است.

البته این بند دارای دو تبصره به شرح زیر است:

تبصره‌ 1 - این‌ ضوابط‌ را شورای‌ فرهنگی‌ عمومی‌ تهیه‌ و جهت‌ تصویب‌ به‌ شورای عالی ‌ انقلاب‌ فرهنگی‌ تسلیم‌ خواهد كرد.

تبصره‌ 2 - صدور اجازه‌‌ی تأسیس‌ و نظارت‌ بر فعالیت‌ انجمن‌ها و گروه‎ها و مؤسسات‌ و مراكز مزبور به‌ عهده‌ وزارت‌ ارشاد اسلامی‌ است‌.

به این ترتیب واضح است که اولاً تصویب اساسنامه‌ی یک «انجمن» در شورای فرهنگ عمومی به منزله‌ی تصویب ضرورت یا عدم ضرورت تأسیس و حتی مجوز تأسیس آن محسوب نشده، بلکه صدور مجوز تأسیس در حوزه‌ی اختیارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این موضوع به قدری حائز اهمیت بوده که در متن مصوبه بر آن تأکید شده است، ثانیاً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است متن اساسنامه انجمن‌های مزبور را به تصویب شورای یاد شده برساند.

نکته‌ی دیگر آن که تصویب اساسنامه نیز باید در چهارچوب ضوابطی صورت گیرد که قرار است بعداً به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد. یعنی ابتدا قوانین در شورای فرهنگ عمومی تهیه می‌شود و بعد برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی برده خواهد شد تا تصویب نهایی صورت گیرد.

بعدها با تصویب آیین‌نامه جدید شورای فرهنگ عمومی در سال 1376 و تصویب «ضوابط و مقررات تأسیس مراكز، مؤسسات، كانون‌ها و انجمن‏های فرهنگی و نظارت بر فعالیت آن‌ها» در سال 1375، تصویب اساسنامه مؤسسات از وظایف شورای فرهنگ عمومی خارج و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی) محول شد.

بالاخره در سال 1367، یعنی یک سال پس از تصویب اساسنامه‌ی خانه سینما در شورای فرهنگ عمومی، «ضوابط عام تأسیس مراكز، مؤسسات، انجمن‌ها و كانون‏های فرهنگی و هنری و نظارت بر آن‎ها» به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رسد.

در مواد (1) و (5) این ضوابط، مجدداً بر آزادی تأسیس مراكز، موسسات‌، انجمن‎ها و كانون‌های‌ فرهنگی‌ صرفاً با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید شده و سپس در ماده (9) هیئتی مرکب از (7) عضو با نام «هیأت‌ نظارت‌ بر مراكز فرهنگی» تعیین و اتخاذ تصمیم در مورد «صدور مجوز تاسیس‌ مراكز فرهنگی»‌ پس‌ از تصویب‌ اساسنامه‌ی‌ آن‌ مراكز در شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌‌ به آن هیئت محول می‌شود.

همچنین در مواد (6)، (14) و (15) این ضوابط آمده است:

ماده‌ 6 - فعالیت‌ مراكز فرهنگی‌ باید بر طبق‌ اساسنامه‌ای‌ باشد كه‌ به‌ تصویب‌ شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌ می‌رسد.

ماده‌ 14 - هرگونه‌ تغییر در مواد اساسنامه‌ یا اعضای‌ هیات‌ موسس‌ و مدیریت‌ مسئول‌ باید به‌ اطلاع‌ و تایید هیات‌ نظارت‌ برسد.

تبصره‌ - تغییر اساسنامه‌ باید نهایتاً به‌ تصویب‌ شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌ برسد.

ماده‌ 15 - سازمان‌ ثبت‌ شركتها (وابسته‌ به‌ وزارت‌ دادگستری‌) پس‌ از صادر شدن‌ مجوز از سوی‌ وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌ نسبت‌ به‌ ثبت‌ مراكز فرهنگی‌ اقدام‌ می‌كند.

3- چه نهادی مجوز را باطل می‌کند؟

به موجب ماده واحده‌ی «قانون‌ تعطیل‌ مؤسسات‌ و واحدهای‌ آموزشی‌ و تحقیقاتی‌ و فرهنگی‌ كه‌ بدون‌ اخذ مجوز قانونی‌ دائر شده‌ و می‌شود»، مصوب سال 1372، آمده است:

ماده واحده- اشخاصی‌ كه‌ بدون‌ اخذ مجوز از مراجع‌ قانونی‌ اقدام‌ به‌ ایجاد مؤسسات‌ و واحدهای‌ ..‌. و فرهنگی‌ ... كه‌ از وظائف‌ وزارتخانه‌های‌ ...‌ و فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌ می‌باشد، كنند و بعد از صدور دستور انحلال‌ طبق‌ ضوابط‌ مقرر مؤسسه‌ یا واحد مربوطه‌ را دائر نگاه‌دارند، در حكم‌ كلاه‌‌برداری‌ محسوب‌ و در صورت‌ شكایت‌ وزارتخانه‌ی‌ مربوطه‌ تحت‌ تعقیب‌ قانونی‌ قرار خواهند گرفت‌.

آیین‌نامه‌ی اجرایی قانون مزبور که درهمان سال به تصویب هیئت وزیران رسیده است تأکید می‌كند:

ماده‌ 2- وزارتخانه‌ها موظفند نسبت‌ به‌ شناسایی‌ مؤسسات‌ و واحدهای‌ غیر مجاز اقدام‌ كرده و دستور انحلال‌ را صادر كنند و در صورتی‌ كه‌ پس‌ از صدور این‌ دستور و با رعایت‌ مفاد تبصره‌ (2) قانون‌، مؤسسه‌ یا واحد مربوط‌ غیر مجاز دایر باشد، دایركنندگان‌ را از طریق‌ مراجع‌ ذی‌ صلاح‌ قانونی‌ تحت‌ پی‌ گرد قرار دهند و تقاضای‌ توقف‌ فعالیت‌ آموزشی‌ و تحقیقاتی‌ و فرهنگی‌ آنان‌ را كنند.

ماده‌ 4- تشخیص‌ وزارتخانه‌ها در غیر مجاز بودن‌ فعالیت‌ این‌ گونه‌ مؤسسات‌ و واحدها معتبر است.

از آنجا که مصادیق مورد نظر از مراکز و مؤسسات فرهنگی مندرج در «قانون‌ تعطیل‌ مؤسسات‌ و واحدهای‌ آموزشی‌ و تحقیقاتی‌ و فرهنگی‌ كه‌ بدون‌ اخذ مجوز قانونی‌ دائر شده‌ و می‌شود» دارای ابهام بود، مجلس شورای اسلامی در استفساریه‌ای با عنوان «‌قانون استفساریه از موسسات و واحدها و مراكز فرهنگی مندرج در قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد ‌اسلامی مصوب 1365 و تبصره (6) ماده (35) قانون اصلاح موادی از قانون مالیات‎های مستقیم مصوب 1371»، در سال 1376 مراد خود از مؤسسات فرهنگی را چنین تشریح می‌كند:

ماده واحده: 1 - منظور از موسسات و واحدهای فرهنگی مندرج در قانون تعطیل موسسات و واحدهای آموزشی و تحقیقاتی و فرهنگی كه بدون اخذ مجوز قانونی‌دایر شده و می‌شود (‌مصوب 1372) كلیه موسسات و مراكز فرهنگی است كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به قانون اهداف و وظایف‌خود و سایر قوانین و مقررات مجاز به صدور اجازه تاسیس، انحلال و نظارت بر فعالیت آنها است.

حالا با دانستن این موارد، در قسمت بعدی به طریقه‌ی شکل گیری خانه‌ی سینما و مغایرت‌های عجیب آن خواهیم پرداخت:

دوم: برای تأسیس «خانه‌ی سینما» چه کارهایی انجام شد!

ویرانی از پای‌بست!

اولین اساسنامه‌ی «خانه‌ی سینما» در مورخه‌ی 22/12/66 در شورای فرهنگ عمومی تصویب شد. مؤسسین «مؤسسه‌ی خانه سینما» طبق این اساس‌نامه عبارت بودند از: معاون وقت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرعامل وقت بنیاد سینمایی فارابی و مدیرکل وقت نظارت و ارزشیابی معاونت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که اولین مدیران آن مؤسسه را انتخاب و مراحل ثبت آن را به انجام رسانیده‌اند.

در ادامه همان‌طور که از خواندن قوانین متوجه شدید، این اساسنامه‌ بعد از تصویب در شورای فرهنگ عمومی، باید برای تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی منتقل می‌شد، اما در عین ناباوری، این اساسنامه با نظر مؤسسین متنفذ خانه‌ی سینما -که در آن سال‌ها همگی دارای مقام دولتی بودند- به دلیل ترس از اصلاحیه خوردن و یا دم تصویب نشدن، هیچ‌گاه به شورای عالی انقلاب فرهنگی برده نشد و این ماجرا تا سال 72 ادامه پیدا کرد.

اما ماجرا به همین جا ختم نشد. سال 72 فخرالدین انوار معاون وقت سینمایی و امور سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با نوشتن نامه‌ای به اداره‌ی ثبت شرکت‌ها، با زیرکی تمام و بازی با واژه‌ها، اوضاع را طوری جلوه داد که گویا اساس‌نامه‌ی خانه‌ی سینما به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و حالا همه چیز آماده‌ی ثبت مؤسسه است!

متأسفانه نهادهای مسئول در ثبت شرکت‌ها نیز با اعتماد به نامه‌ی این مسئول دولتی از بررسی بیشتر غفلت کردند.

در تصویر ذیل، نامه‌ی مذکور قابل مشاهده است:

در واقع انوار با به کار بردن ترکیب «مصوبه‌ی گروه شورای فرهنگ عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی» سعی کرده است که با آوردن نام شورای عالی انقلاب فرهنگی به دروغ نشان دهد که این اساس‌نامه به تصویب این شورا رسیده و مشکلی برای ثبت ندارد!

جالب آنکه اگر همین امروز هم به وب سایت رسمی شورای فرهنگ عمومی قسمت مصوبات مراجعه کنید، صدر مصوبه‌ی اساس‌نامه‌ی خانه سینما نوشته شده است:

«این مصوبه برای تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده و برای اجرا لازم است مورد تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد».

تصویر ذیل از وب سایت رسمی شورای فرهنگ عمومی این موضوع را به وضوح نشان می‌دهد:

شایان ذکر است که سایر اساس‌نامه‌هایی که هم‌زمان با اساس‌نامه‌ی خانه سینما به تصویب شورای فرهنگ عمومی رسیده است، از قبیل «اساسنامه‌ی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی» و «اساسنامه‌ی گنجینه ملی آب ایران» پس از طرح و تصویب در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا ابلاغ شده است، اما این مهم درخصوص اساسنامه‌ی خانه‌ی سینما تاکنون اتفاق نیفتاده و بنابراین به تشخیص مرجع تصویب، (شورای فرهنگ عمومی) هنوز مراحل تصویب راطی نکرده تا قابل اجرا باشد.

در این میان دو نکته‌ی مهم دیگر نیز وجود دارد:

1-طبق قوانینی که در بخش اول آورده شد، تصویب اساسنامه در شورای فرهنگ عمومی، به فرض اتمام مراحل تصویب و لازم الاجرا شدن آن، به تصریح آیین‌نامه شورای فرهنگ عمومی، مجوز فعالیت محسوب نمی‌شود و مجوز فعالیت وفق ضوابط مربوط به تشخیص تأیید هیئت نظارت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می‌شود نه با تصویب شورای فرهنگ عمومی.

2-استفاده‌ی مؤسسان خانه‌ی سینما از بی‌اطلاعی عموم نسبت به آنکه در آن زمان تصویب اساسنامه مراکز، مؤسسات و انجمن‌ها جزو وظایف معمول شورای فرهنگ عمومی بوده و به منزله‌ی مجوز فعالیت محسوب نمی‌شده است و دامن زدن به این تصور که گویا شورای فرهنگ عمومی به‌طور خاص تصمیم به تأسیس خانه سینما گرفته است!

اگر فکر می‌کنید که تخلفات مؤسسین خانه‌ی سینما به هین جا ختم می‌شود، اشتباه می‌کنید. یعنی حتی اگر فرض کنیم که نیازی به ارائه‌ی اساس‌نامه به شورای عالی انقلاب فرهنگی نبوده و مراحل تصویب قانونی به صورت کامل طی شده است، باز هم متوجه می‌شویم که در میان غفلت مشکوک نهادهای مسئول، تقلب عجیب و غریبی اتفاق افتاده و برای ثبت مؤسسه، به جای اساس‌نامه‌ی 21 ماده‌ای تصویب شده در شورای فرهنگ عمومی اساس‌نامه‌ی جدیدی با 32 ماده فرستاده شده است!

اساسنامه‌ی مصوب شورای فرهنگ عمومی برای «مؤسسه خانه سینما» شامل (21) ماده است که در ماده‌ی (21) آن آمده «این‌ اساسنامه‌ مشتمل‌ بر 21 ماده‌ و 6 تبصره‌ در جلسات‌ مورخ‌ 24/11، 1/12، 8/12 و 22/12/66 شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌ به‌ تصویب‌ رسیده‌ است» و در ماده ‌ی(19) آن تصریح شده است: «هرگونه‌ تغییر در مواد اساسنامه‌ به‌ پیشنهاد مجمع‌ عمومی‌ و تصویب‌ شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌ خواهد بود.» اما در کمال تعجب، مؤسسین خانه‌ی سینما اساسنامه‌ای کاملاً متفارت از آنچه در شورای فرهنگ عمومی تصویب شده است، شامل (32) ماده را برای ثبت «مؤسسه خانه سینما» به مرجع ثبتی ارائه نموده اند که هیچ ربطی به اساسنامه‌ی قبلی ندارد! جالب آنجاست که مدیران یاد شده در آن زمان بر لزوم تصویب اساسنامه یا تغییرات آن در شورای فرهنگ عمومی نیز علم و اشراف کامل داشته‌اند که سطر اول نامه‌ی فوق کاملاً  داشتن آگاهی به این مهم را ثابت می‌کند.

به هر حال در تاریخ 13/7/1372 «مؤسسه‌ی غیرتجاری خانه‌ی سینما» بنا به درخواست معاون وقت امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استناد به تصویب اساسنامه‌ی آن مؤسسه در شورای فرهنگ عمومی، ذیل شماره 7674 در اداره ثبت شرکت‎ها و موسسات غیرتجاری تهران به ثبت می‌رسد. بدون اینکه کسی از تقلب بزرگ صورت گرفته خبردار شود!

و نکته‌ی پایانی آنکه به راستی مؤسسین خانه‌ی سینما از چه چیزی هراسان بوده‌اند که به هیچ وجه در جریان ثبت موسسه‌ی خانه‌ی سینما زیر بار ساختارهای قانونی و تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی نرفتند؟ این همه فرار از نظارت، آیا اتفاقی است؟ ضمن دعوت از مخاطبین برای خواندن قسمت دوم این گزارش، قضاوت را به شما واگذار می‌کنیم.

يکشنبه 25/10/1390 - 17:30 - 0 تشکر 417449

مسئله این هستش که چرا بعد از این هم سال و دوره های معاونت مختلف یهو یادشون افتاد که مشکل قانونی داره
بیشتر از اینکه مسئله جنبه حقوقی داشته باشه
جنبه لجبازی و اعمال نفوذ و گفتن من از تو قوی تر هستم خودنمایی میکنه
میشه مشکلات قانونی رو با برگزاری مجمع حل کرد
مسائل رفاهی سینماگران هم مشکلی نیست که خانه سینما بتونه حل کنه
همه این مشکلات معیشتی رفاهی بیمه ای و... بقیه اصحاب هنر هم دارن
مثل تئاتر نویسندگان چرا برای اینا که همه چیزشون دست دولتی هاست کاری نمیشه
باید دید با گذشت زمان از اقدام انحلال خانه سینما به نیکی یاد میشه یا اینکه تاسف میمونه
و دیگر اینکه همین دوستان تا دیروز از برنامه های انتقادی که توسط سیما ( مثل صرفا جهت اطلاع )
پخش میشد گلایه می کردن و میگفتن که پخش آثار شما باعث شده در شبکه های ماهواره فلان و بهمان شود
حالا چرا خودشون به شبکه های ماهواره ای سوژه میدن اشکالی نداره

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

يکشنبه 25/10/1390 - 21:50 - 0 تشکر 417505

سلام.
انحلال این خانه ی سینما زیاد برام مهم نیست.
ولی سواستفاده ی این نماینده ی مجلس که به ترک دیوار هم گیر میده رو خواستم پاسخی نوشته باشم.
هم روند رو نوشتم و هم مصاحبه ای از خانواده ی هنر و سینما قرار دادم.
وقتی خبر رو می ذارم یعنی قصدم اطلاع رسانی هست نه تحلیل؛
انحلال یه موسسه بر اساس قوانین، چیزی نیست که بهونه ی برنامه های ماهواره ای بشه، مخصوصا که فرصت کافی برای این هم بهشون داده بشه که دست از لجبازی و سیاسی بازی بردارن و کار خودشونه بکنن.
وقتی بهونه هایی از همین موسسه دست بی بی سی چی ها می افته و از همکارانی بی بی سی چی حمایت می کنن.
اگر این خانه از دولت جمهوری اسلامی بودجه دریافت میکنه یعنی دستش توی جیب من و شما میره تا برای این طرف فعالیت کنه! نه اونطرف! تحریم جشنواره ی ملی فجر چه معنی خاصی داره؟
راجع به مقایسه بین صرفا جهت اطلاع و این نوع سوژه دادن، هم من دوبند بالاتر عرض کردم. سوژه های خانه ی سینما میداد بیشتر از این انحلال بود.
وقتی خلاف اساسنامه اش عمل میکنه حقشه که منحل بشه و یه نهاد دیگه یه تشکل دیگه جاشو بگیره.
یا علی

يکشنبه 2/11/1390 - 19:19 - 0 تشکر 420479

با موضوع انحلال خانه سینما،
وكلای وزارت ارشاد و خانه سینما مناظره تلویزیونی می‌كنند

فریدون جیرانی گفت: اوایل هفته جاری ویژه برنامه‌ای با حضور وكلای خانه سینما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اقناع افكار عمومی و اهالی سینما درباره انحلال خانه سینما پخش می‌شود.

به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دربرنامه‌ی «هفت» شب گذشته‌ ـ‌ 30 دی ماه ـ فریدون جیرانی با اشاره به دیدار هفته‌ی گذشته خود با معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:‌ در این دیدار آقای شمقدری از اجماع برای انحلال خانه سینما گفت و تاكید كرد كه خودش مایل نبوده این كار انجام شود. حتی تاكید كرد كه پیش از صحبت‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگوی ویژه‌ی خبری شبكه‌ی دو سیما، در صحبتی با یكی اعضای هیات مدیره خانه سینما آخرین تلاش‌های خود را انجام داده تا با پیشنهاد استعفای هیات مدیره، انحلال خانه سینما منتفی شود ولی هیات مدیره شروطی داشته كه این توافق به انجام نرسیده است.

مجری برنامه «هفت» با تاكید بر اینكه همه تابع قانون هستیم، ادامه داد: شنیده‌هایی از رایزنی‌هایی داریم تا انحلال خانه سینما به تعویق بیفتد یا انجام نشود ولی از آنجایی كه این شنیده‌ها مطبوعاتی نشده‌اند نمی‌توانیم آنها را عنوان كنیم. ‌با این حال می‌دانیم شكایت خانه سینما به دیوان عدالت اداری رفته و قرار است این مساله بررسی شود. همچنین هفته‌ی گذشته مركز پژوهش‌های مجلس در گزارشی تلویحا انحلال خانه سینما را تاكید كرد. با این حال تا به این لحظه تابع قانونی هستیم كه وزیر ارشاد براساس آن اعلام كرد خانه سینما منحل شده است.

وی در عین حال تصریح كرد: از آنجایی كه اهالی سینما اقناع نشده بودند قصد داشتیم مناظره‌ای را بین وكیل خانه سینما و وكیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار كنیم كه به دلیل سفر وكیل خانه سینما و دیر رسیدن وی به برنامه از مدیریت شبكه سه تقاضا كردیم اوایل هفته، برای اقناع اهالی سینما و افكار عمومی برنامه‌ی دیگری داشته باشیم.
ایسنا

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.