• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن امور تربیتی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
امور تربیتی (بازدید: 1361)
يکشنبه 18/10/1390 - 15:1 -0 تشکر 414096
ناخن جویدن کودکان

عمل جویدن انگشتان که اغلب نشانه استرس است، علامتی است که بیشتر در کودکان مشاهده می‌شود. در اینجا دلایل این عادت غلط و اینکه چگونه در برابر آن واکنش نشان دهیم را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ناخن جویدن علامتی است که در بین کودکان بین 3 تا 10سال بسیار شایع است و از هر 4 کودک، یک نفرشان به آن دچار می‌شود. کودکانی که ناخن‌هایشان را بیش از حد می‌جوند و همواره یکی از انگشتانشان را در دهان می‌کنند، احتمال دارد که دچار عفونت شوند. انگشتانشان را مرتب یکی پس از دیگری در دهان می‌کنند تا جایی که دردشان می‌آید، پوست انگشت‌شان نازک می‌شود و تا جایی پیش می‌رود که از آن خون می‌آید.

این پدیده بیشتر کودکان و نوجوانان را دربرمی‌گیرد. این عمل که اغلب توجهی به آن نمی‌شود، معمولا حدود 6سالگی برطرف می‌شود و ممکن است قبل از سن نوجوانی (از شروع 10سالگی) دوباره ظاهر شود و بعدها دوباره ناپدید شود یا آنکه تا سنین بزرگسالی ادامه پیدا کند. 

يکشنبه 18/10/1390 - 15:2 - 0 تشکر 414097

منشأ مشکل:

جویدن ناخن معمولا به‌دنبال وقایعی که می‌توانند منشأ اضطراب کودک باشند، بروز می‌کند. وقایعی چون: تولد یک برادر (ورود یک نوزاد به خانواده)، ورود به مدرسه و آغاز سال تحصیلی و یا جدایی والدین.

کودکی که ناخن‌هایش را می‌جود، کودکی مضطرب، کمرو و نسبتا درونگراست که برای کنترل اضطرابی که در اثر واقعه‌ای استرس‌زا در او ایجاد شده و نمی‌تواند به‌گونه‌ای دیگر اضطرابش را اداره کند، این رفتار را از خود نشان می‌دهد.

جویدن ناخن‌ها تنها روشی برای تخلیه اضطرابی است که در پشت آن چیزی عمیق‌تر را پنهان می‌کند؛ چیزی مثل خشمی فروخورده، عدم‌اطمینان یا نیاز به آرام کردن خود؛ اندکی شبیه مکیدن شست که نوزاد نمی‌تواند از مکیدن آن امتناع کند، با این تفاوت که به جای آنکه خشمش را بیرون بریزد یا آن ‌را بروز دهد، با جویدن انگشتانش خشمش را در خود نگه می‌دارد.

تعداد دفعات، شدت و مدت زمان این رفتار از عواملی هستند که باید زمانی که کودک ناخنش را می‌جود به آنها توجه داشت. در حقیقت، گاهی پیش می‌آید که کودکان فقط در یک دوره زمانی این رفتار را از خود نشان می‌دهند که دقیقا به‌مدت زمانی که واقعه‌ای استرس‌زا آنان را تحت‌تأثیر قرار داده است، مربوط می‌شود.

اما همچنین ممکن است اگرچه واقعه استرس‌زا ناپدید شود، عمل جویدن ناخن‌ها همچنان باقی بماند و هر بار که کودک با موقعیت خاصی روبه‌رو می‌شود، به‌طور خودکار این عمل را انجام ‌دهد.

يکشنبه 18/10/1390 - 15:3 - 0 تشکر 414098

چه باید بکنیم؟

اولین عملی که باید از آن اجتناب کنید، سرزنش کردن کودک است. این عمل بی‌فایده است و حاصلی ندارد. با سرزنش کردن کودک احتمال دارد او را به سمت شرایط بدتری سوق دهید، عدم‌اعتماد به نفسش را افزایش دهید و در نتیجه عادت جویدن ناخن‌ها در او تشدید شود.

در عوض، سعی کنید با صحبت کردن با کودک در مورد احساسی که دارد، منشأ استرسی که رفتار کودک از آن ناشی می‌شود را بشناسید.

به او توضیح دهید که طبیعی است که گاه انسان احساسات ناخوشایندی را تجربه کند و اینکه شما نیز اغلب چنین احساساتی را تجربه کرده‌اید و هنوز هم ممکن است برایتان پیش‌ بیاید.

برای آنکه تشویش و نگرانی‌‌اش را کنترل کند، راز کوچکی را با او در میان بگذارید (زمانی‌که کوچک بودید چه کارهایی انجام می‌دادید).

به کودکتان کمک کنید تا خشمش را به‌گونه‌ای دیگر ابراز کند مثلا از طریق بازی یا ورزش کردن. چنانچه کودک نشان می‌دهد مایل است دست از این کار بردارد و به حمایت شما نیاز دارد، می‌توانید با موافقت او به لاک‌هایی متوسل شوید که در داروخانه‌ها یافت می‌شوند و به ناخن‌ها مزه تلخی می‌دهند، تا جایی که عادت جویدن ناخن‌ها از سرش بیفتد. این مواد محصولات طبیعی‌ای هستند که مواد اصلی آنها از روغن گیاه چای یا روغن بادام گرفته می‌شوند.در مورد این نگرانی کوچک با پزشک کودکان صحبت کنید تا درصورت نیاز شما را به یک متخصص معرفی کند.

سه شنبه 20/10/1390 - 12:6 - 0 تشکر 414892

سلام
متاسفانه من این عمل نا پسندو در افراد بزرگتر هم دیدم .
به نظر شما دلیلش چیه ؟ همون دلایلی که در مورد کودکان صدق می کنه ؟ یا از روی عادت این کارو انجام می دن ؟

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.