• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 1472)
يکشنبه 11/10/1390 - 14:45 -0 تشکر 410558
نگاهی به سریال شیدایی

نگاهی به سریال شیدایی

سریال شیدایی در ظاهر سریالی عاشقانه است. قلب مریض طاها عاشق لیلا شده است. شرط لیلا برای پذیرش عشق طاها این است كه او قلب بیمارش را درمان كند. اما لیلا ظاهر قلب طاها را می بیند. قلب طاها مریض تر از این حرف هاست!

او پنج سال پیش عاشق زنی شده كه ۱۵ سال از طاها بزرگ تر بوده و به طاها ثابت كرده كه برخی از زنان خوب نیستند! طبق قانون طبیعت بین زنان هم خوب و بد وجود دارد اما لیلا فقط ظاهر قلب طاها را دیده و نمی داند كه این قلب یك بار پیش از این برای كس دیگری می تپیده است. طاها می گوید، عشق قبلی او یك اشتباه بوده و فراموش شده. چیزی هم كه فراموش شده یعنی وجود ندارد...!

 سعید نعمت الله برای نوشتن دیالوگ های سریال شیدایی همه ذوق و سلیقه و ظرافت های هوشمندانه را به كار گرفته است. همان گونه كه در شخصیت پردازی این سریال هوشمندانه عمل كرده است. 

سریال شیدایی در ظاهر سریالی است درباره عشق طاها به لیلا. اما همه داستان این نیست. داستان شیدایی در اصل درباره عشق پدران به فرزندان است. هر چند درباره شخصیت حمید (امیرجعفری) ماجرا فرق می كند. 

در او عشق و تنفر به پدر درهم آمیخته و معجونی ساخته به نام حمید! مردی كه هم عاشق پدر خود است و هم از او متنفر است. حمید تنها شخصیت سریال شیدایی است كه نعمت الله برای طراحی او از روان شناسی كودك درون استفاده كرده است. حمید شخصیت تلخ و گزنده سریال شیدایی است. 

او تلخ است و طماع. اما شخصیتی نیست كه فقط ظاهر او به نمایش گذاشته شده باشد. نویسنده و كارگردان در قسمت سوم سریال حمید را در موقعیتی قرار دادند كه لب به سخن باز كند و از گذشته خود بگوید؛ از دوره ای كه كودك بود و پدر بی خود و بی جهت او را كتك می زد.

یك روز او تصمیم می گیرد راه همه بهانه جویی های پدر را برای كتك زدن ببندد، اما نزدیكی های صبح وقتی حمید در خواب است، پدر با كمربند به جان او می افتد و او را به باد كتك می گیرد. دلیل كتك خوردن حمید لكی است كه روی پیراهن پدر است...!

 در اولین قسمت های سریال می بینیم كه حمید بشدت روی تمیزی لباس هایش حساس است. او مدام لباس هایش را می شوید، لباس سفید می پوشد كه كوچك ترین لك روی آن دیده شود.

 حمید در خاطراتش می گوید روزهایی كه در خانه تنها می ماند، خانه را تمیز می كرد تا پدر بهانه ای برای كتك زدن او نداشته باشد و در قسمتی كه برای اولین بار خانه پدر معتاد حمید نشان داده می شود، می بینیم كه حمید مانند یك زن خانه دار با سلیقه و صبور مشغول نظافت خانه است. 

در شیدایی شخصیت حمید كالبد شكافی می شود و بیننده متوجه این نكته می شود كه اگر حمید زیاده خواه است برای این است كه می خواهد پسرش، ماهان، آینده خوبی داشته باشد، در زندگی هیچ كمبودی نداشته باشد و لبریز از ثروت باشد. او نمی خواهد ماهان زندگی پدرش را تجربه كند.

 برای همین عاشقانه پسرش را می بوسد و به او احترام می گذارد. حمید شخصیتی منفی است اما بیننده او را دوست دارد چون پیشینه او را می داند و می داند كه عقده های دوران كودكی و كودك بیمار درون حمید است كه از او شخصیتی منفی ساخته است.

 البته به همه اینها باید بازی خوب امیر جعفری را هم در پردازش درست شخصیت حمید اضافه كرد. امیر جعفری می داند كه باید چگونه همه حس های تنفر و عشق خود را با چهر ه اش نشان دهد. كم حرف بزند تا بیننده به صورت او خیره شود تا بفهمد كه در درون او چه می گذرد و چه نقشه شومی برای رسیدن به خواسته هایش در سر می پروراند.

 طاها اما پدری مهربان دارد.پدری كه جانش برای پسرش درمی رود. قلب بیمار او را دوست دارد. می خواهد او زنده بماند و او صدای نفس كشیدنش را بشود.

 پدر طاها تسلیم محض عشق پسرش است. طاها زنده بماند، قلب بیمارش را پدر تحمل می كند. عشق او را هم می پذیرد، لیلا مطلقه است! ایرادی ندارد. مهم این است كه طاها زنده بماند. مهم این است كه لیلا طاها را با قلب مریضش بخواهد. اما طاها با پدر روراست نیست.

 پدر شفاف است و بی ریا اما طاها راز زندگی خود را از پدر مخفی كرده است. پدر نمی داند كه پنج سال پیش زنی در زندگی طاها وجود داشته است. زنی كه امروز می تواند یك تهدید جدی برای خانواده سپاهان باشد.

 حمید می داند كه چگونه از راز طاها به عنوان برگ برنده برای بیرون راندن لیلا از زندگی طاها استفاده كند. اشتباه طاها و مخفی كاری های او پدر را به زانو درخواهد آورد.

 داستان لیلا با پدرش اما با بقیه فرق دارد. لیلا چیزی برای پنهان كردن از پدر ندارد. یكی یك دانه باباست و پدر مانند كوه در كنار لیلاست و دختر با فراغ بال می تواند به این كوه تكیه كند و تصمیماتش را با او در میان بگذارد و هر جا كه می رود زیر سایه پدر باشد. 

دختر كه حامی ای مانند پدر داشته باشد، پنهان كاری نمی كند، به آدم های بیگانه اعتماد نمی كند و حرف دلش را با آنها در میان نمی گذارد. برای همین هیچ وقت پیش دیگران برگ برنده ای برای رو كردن ندارد. خودش است و صداقتش و حمایت خانواده كه از او شخصیتی سالم می سازد. لیلا اشتباهاتش را به گردن می گیرد و پدر هم قبول می كند كه كجاها كم گذاشته است.

 شیدایی، داستان فرزندان و پدران است. داستانی عجیب از تاثیر متقابل نزدیك ترین آدم ها به یكدیگر. داستان آدم هایی از یك رگ و خون و این كه آنها چگونه می توانند به هم نیرو بدهند یا زندگی یكدیگر را نابود كنند.  

نقد :جام جم آنلاین

 

 

آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست

                                     هرکجا هست خدايا به سلامت دارش

يکشنبه 11/10/1390 - 16:50 - 0 تشکر 410627

وای چه قدر زیبا بود این تفسیر

يکشنبه 11/10/1390 - 16:51 - 0 تشکر 410628

من کل مشکلات زندگیم از رابطۀ پدر و فرزند بوده
پدر مادرم پدری صاف و ساده بوده که دوران کودکی مرفهی داشته و برای دخترش پشتیبان بوده و هنوز هم که فوت شده اسم و ثروت و خوبی های اون پشتوانۀ مادرم هست

يکشنبه 11/10/1390 - 16:52 - 0 تشکر 410629

و پدر پدرم مردی که کودکی سخت تو دوران رضا شاه داشته و با سختی بدون حمایت خانواده بزرگ شده چندین ازدواج کرده و با خشونت تمام فرزندانش رو تربیت کرده

يکشنبه 11/10/1390 - 16:54 - 0 تشکر 410630

و پدر خودم که هرگز نتونست برام پدر باشه ، چون بلد نبود پدر باشه
چون یاد نگرفته بود پدر بودن یعنی چی
و لذت داشتن یک دختر بابایی رو از خودش گرفت و همین عامل باعث می شه من خیلی راحت دنبال تکیه گاه بگردم
این تکیه گاه شاید اینترنت هست شاید .........................
همه کس جز فردی به نام پدر

يکشنبه 11/10/1390 - 16:55 - 0 تشکر 410631

کاش این تفسیر رو برای همۀ پدر ها بفرستید تا پدر ها بدونن که اگر حامی نباشند چه اتفاقاتی می افته
چه کاه هایی کوه می شه و بعد آوار می شه رو سر آدم

يکشنبه 11/10/1390 - 18:44 - 0 تشکر 410661

سلام
نگاه خوبی بود
ولی ای اشکال خانواده طاها ثروتمند نبود
مگه چند درصد جامعه ما مثل خانواده طاها هستند تا مردم برای تاثیر پذیری و ... بتونن با فیلم همزاد پنداری کنند

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

يکشنبه 11/10/1390 - 21:14 - 0 تشکر 410745

سلام

17661766 عزیز بابت این موضوعی که مطرح کردید خیلی متاسف شدم ولی مادرتون تکیه گاه خوبی

برای شماست. دوست عزیز این رو هم بدونید که خداوند همیشه پشت و پناه همه هست و امیدتون به خدا باشه که

تمام مشکلات به دست خداوند حل میشه . مراقب خودت باش و برات آرزوی موفقیت و سربلندی دارم .





آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست

                                     هرکجا هست خدايا به سلامت دارش

دوشنبه 12/10/1390 - 10:7 - 0 تشکر 410917

سلام
میگم از بین سریال های تلوزیون این یكی رو دوست دارم وهمه قسمتاش رو میبینم
امیدوارم تا آخر همینجوری ادامه داشته باشه

زندگي سفري است که به ما مي آموزد

             "دادن وگرفتن يکي ست"

                             وهدف از وجود ما عشق ورزيدن،بخشش وشوق گشودن دست ياري 

                                         به سوي ديگري ست 

یادمن باشد که : اندک است تنهایی من در مقایسه با تنهایی خورشید .

سه شنبه 13/10/1390 - 9:26 - 0 تشکر 411322

از بازی امیر جعفری توی این سریال خیلی خوشم میاد به نظرم جز برترین کاراشون میشه حساب کرد ، خیلی حس میگرن به خصوصی زمانی که عصبانی میشن

 

thank you for attention

يکشنبه 18/10/1390 - 8:40 - 0 تشکر 413859

این سریال یكی از موفق ترین سریال ها است

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.