• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 1007)
يکشنبه 13/9/1390 - 12:43 -0 تشکر 396219
توصیه‌های آیت الله العظمی روحانی به جوانان درباره عزاداری امام حسین (ع)

حضرت آیت الله العظمی سید محمد صادق روحانی همزمان با فرارسیدن ماه محرم تذکراتی را به منظور برگزار شدن هر چه باشكوه تر مراسم عزاداری امام حسین (علیه السلام) خطاب به جوانان بیان داشته اند که با هم میخوانیم :

به یکایک فرزندان مؤمن خویش در سراسر جهان تشیع می گویم :

اولا: وظیفه شما در این مرحله حساس تاریخی این است که همه تلاش خود را برای احیای این روز بزرگ به کار بندید. این مهم از رهگذر برگزاری مجالس سوگواری و شرکت در این مراسم، اقامه شعائر الهی مرتبط با مسأله عاشورا و هزینه کردن اموال فراوان در این راه ممکن می شود. چراکه این تلاش ها، کمترین کاری است که برای خنثی کردن نیرنگ افراد مغرض و پاسخ به شبهه افکنی ها باید انجام داد. تجمع شیعیان موجب احیای فرهنگ اهل بیت(ع) می شود. همچنانکه حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) نیز بر این مسأله تأکید ورزیده اند. ایشان می فرمایند: «فإنَّ فی اجتماعِكم ومذاكرتكم إحیاءٌ لأمرنا، وخیرُ الناسِ بعدنا مَن ذاكرَ أمرَنا، ودعَا إلى ذِكرِنَا»

حتی در نقل دیگری – که معتبرتر نیز می باشد– این روایت با تعبیری بسیار شگفت آور آمده: « فإنَّ فی اجتماعِكم ومذاكرتكم إحیاءَنا». به اعتقاد من، قلم از بیان معانی والای آن ناتوان است.

بر پایه این روایت روشن می شود که صرف حضور در مجالس و دسته های عزاداری، امری بسیار مطلوب است. بنابر این برخلاف آنچه برخی افراد غافل در داخل و خارج ترویج می کنند، دنبال کردن مراسم عزاداری و سخنرانی از راه تماشای شبکه های مختلف ماهواره ای و تلویزیونی و یا استفاده از سی دی های صوتی وتصویری کافی نیست. زیرا روشن است که همین حضور مؤمنان در مراسم و مجالس عزاداری فریادی رسا بر سر ستم و ستمگران به شمار می رود و موجب به لرزه در آمدن کاخهای مستکبران جهان می شود .

ثانیا: به فرزندان مؤمن خویش که در برپایی این مجالس ذکر و هیئت های عزاداری فعالیت می کنند، یادآور می‌شوم که این کار جهادی و بزرگ خویش را ادامه بدهید. این تلاش های شما عزیزان از برترین اعمال جهادی در روزگار کنونی به شمار می رود. همانا این مجالس دینی از مؤثرترین سلاح هایی است که موجب می شود ایمان بر قدرت‌ های کفر و شیطانی چیره شود. این راه را ادامه بدهید و نکند خدای ناکرده انسان های ضعیف النفس و کوردل برای محو این شعائر در میان شما نفوذ کنند. امید است که عزاداری های شما مورد تأئید ذات اقدس الهی قرار گیرد.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی سید محمدصادق روحانی (مدظله العالی)

لینک: http://www.rohani.ir/page-1304.htm

يکشنبه 13/9/1390 - 12:54 - 0 تشکر 396221

حضرت آیت الله العظمی سید محمد صادق روحانی همزمان با فرارسیدن ماه محرم نكاتی را به منظور برگزار شدن هر چه باشكوه تر مراسم عزاداری امام حسین (علیه السلام) خطاب به مسوولین هیاتهای مذهبی و عزاداران حسینی، تذکر داده اند که با هم میخوانیم :

توصیه به عزاداران

1) در ایام سوگواری اباعبد الله الحسین (علیه السلام) نماز بر عزاداری مقدم است. خود حضرت سید الشهداء (علیه السلام) در جنگ كه از افضل عبادات بود از آن دست كشید و نماز خواند، پس ما كه‏ ادعاى تبعیت از آن بزرگوار را داریم باید نماز اول وقت را رعایت كنیم.

2) پوشیدن لباس سیاه به خودى خود جائز است و اشكالى ندارد و در این كه سیاه‏پوشى از مصادیق زنده كردن امر ائمه شده و به نوعى بیان حزن به واسطه ظلم بر امام حسین‏علیه السلام است مطلبى است كه شکی در آن نیست .

3) برهنه شدن مردان در حال سینه زدن و زنجیر زدن بر مرد جایز است ولی زن ‌ها نباید نگاه كنند.

4) دلیل سینه زدن برای ائمه علیهم‌السلام، تعظیم شعائر مذهبی است و به عنوان عزادارى بسیار توصیه شده و ‏از افضل مقربات است؛ و سینه و زنجیر زدن در عزاداری كه منجر به كبودی و حتی جاری شدن خون می شود جایز است.

5) اگر كسى به عنوان ترك یا استخفاف ‏نماز به نمازهاى یومیه اهمیت ندهد و در عین حال در عزادارى شركت و مبالغ زیاد خرج كند و ادعاى ‏شفاعت حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام داشته باشد؛ بداند ترك نماز غیر جایز است و امام صادق‏ علیه‌السلام درباره استخفاف به نماز فرمودند: «لا ینال‏ شفاعتنا من ‏استخف بصلاته»، ولى خرج‏ كردن در عزادارى اشكال ندارد.

توصیه به مسوولین هیأت‌ها

1) اگر روضه خوانى و سوگوارى امام حسین علیه‌السلام تا نیمه شب ادامه یابد به گونه اى كه موجب اذیت و آزار همسایگان محل شود؛ اشكال دارد.

2) استفاده از آلات موسیقى مانند اُرگ (از آلات موسیقى و شبیه پیانو است) و سنج و غیر آنها در مراسم عزادارى حرام است و جائز نیست.

3) باقیمانده اموالى كه به عنوان هزینه‏هاى مراسم عاشوراى امام حسین علیه‏السلام جمع‏آورى مى‏شود، چنان‌كه می‌شود نگه داشته و برای مراسم بعد استفاده شود و اگر ممكن نیست می‌توانند در موارد خیر دیگری صرف نمایند.

4) استفاده از هر چیزی كه علامت عزاداری است و شرعاً حرام نیست، مانند علم و ضریح در عزای حضرت سید الشهداء علیه السلام جایز و مطلوب است.

توصیه به بانوان

1) مداحی کردن زن برای زنان جایز است؛ مرثیه خواندن خانم‌ها با بلندگو در مجلس زنانه بدون شنیدن اجانب هیچ اشكالی ندارد. سینه‌ زدن خانم‌ها نیز در مجلس خانم‌ها هیچ اشكالی ندارد و رسیدن صدای آنان به گوش مردان رهگذر چنانچه صدایشان موجب تهییج شهوت نشود اشكالی ندارد.

2) حضور زنان با حفظ حجاب و پوشیدن لباس خاصى كه بدن آنان را بپوشاند، در دسته‏هاى سینه‌زنى و زنجیرزنى، در صورت حفظ حجاب و نگاه نكردن به بدن مرد نا محرم اشكال ندارد.

«به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی سید محمدصادق روحانی(مدظله العالی)»

http://www.rohani.ir/page-1303.htm

يکشنبه 13/9/1390 - 12:57 - 0 تشکر 396222

حضرت آیت الله العظمی سید محمد صادق روحانی همزمان با فرارسیدن ماه محرم نكاتی را به منظور برگزار شدن هر چه باشكوه تر مراسم عزاداری امام حسین (علیه السلام) خطاب به وعاظ و مداحان، یادآوری کرده اند که با هم می خوانیم :

توصیه به منبری‌ها و وعاظ

1) دقت شود که هدف اساسى از منابر شریف حسینى و هیأت‏ هاى معظم عزادارى احیاى امر اهل بیت‏ علیهم السلام از طریق بیان مظلومیت و مصیبت‏هاى ایشان و تبیین ارزش‏ها و اصول آنها مى‏باشد؛ در نتیجه اگر موضوع سیاسى، ابعاد شرعى و دینى داشته باشد در سایه موازین شرعى، پرداختن به آن در منبر صحیح مى‏باشد والا بیان مسایلی صرفا سیاسی صحیح نیست .

2) از سخنوران دینی می خواهم که تمام تلاش خود را در راه نشر معارف ائمه معصومین (علیهم السلام)، بیان احکام شرعی و تحکیم باورهای دینی به کار بگیرید. همچنین با استفاده از ادله نقلی محکم و استدلال های عقلی به شبهات انحرافی پاسخ دهید تا از طرفی، باورهای مؤمنان را محکم تر از گذشته گردانید و از سوی دیگر ضمن اثبات اصالت منبر و کارآمدی آن ،بی پایه بودن ادعاهای افراد مغرض مبنی بر ناتوانی و ناکارآمدی منبر حسینی در بیان معارف الهی را بر همگان آشکار نمائید.

3) در راست و دروغ بودن روضه‌ها، یك مطلب که در كتب متعدد موثق، آمده باشد یا در یك كتاب موثق آمده باشد كافی است و اگر در كتاب موثقی مطلبی به صورت غیر مشهور آمده باشد، خواندن آن به عنوان روضه و مصیبت جایز است.

توصیه به مداحان

1) ذاكران و مداحان كه بعضی روضه‌ها را با آهنگ‌های موسیقی یا قریب به آن می خوانند؛ توجه کنند موسیقی مطلقا حرام است ولو در روضه خوانی باشد.

2) خواندن مصیبت، مثلا روایت اهل بیت علیهم‌السلام به صورت خودمانی و به قصد اشك ریختن، چنانچه مصیبت مجعول نباشد؛ یعنی در كتب تاریخ و روایات ذكر شده باشد، اشكال ندارد، بلكه خوب هم هست. 

3) استفاده از سبك‌های خواننده‌ها (چه خواننده‌های غربی و چه داخل كشور) برای مداحی اهل بیت علیهم السلام؛ چنان‌چه توأم با موسیقی و غناء باشد، جائز نیست، در غیر این صورت اشكالی ندارد.

4) خواندن اشعاری كه می‌گویند: «خدای من حسینه»، «مستم و حیدر پرستم»، «رب بی نیاز من یا ثارالله» و...؛ كفر آمیز است و بدون تردید خود آن امام (ع) از این اشعار ناراحت می‌شوند. حیف است مجلس عزاداری (كه آن قدر فضیلت و ثواب برای خواننده و شنونده و تشكیل‌دهنده آن مجلس ذكر شده) مبدل به مجلس معصیت بشود. حتما پرهیز كنید.

5) شنیده‏ام در ایام عزادارى و ذكر مصیبت حضرت سید الشهداء علیه السلام مطالب غلوآمیز بسیار رائج شده است و به همین دلیل بهتر است در هنگام مداحى منابع آن را براى مردم ذكر كنید. و توضیح دهید كه از كتب و منابع موثق و مجاز استفاده مى‏كنید. مداحى منصب بزرگ و بسیار با فضیلتى مى‏باشد و شایسته است كه با مطالب غیر مشروع و غیر صحیح آن را خدشه دار نكنید.

«به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله العظمی سید محمدصادق روحانی (مدظله العالی)»

http://www.rohani.ir/page-1302.htm

دوشنبه 14/9/1390 - 1:44 - 0 تشکر 396571

سلام
توصیه های لازمی بود، واقعا بعضی مواردی که تو این مجالس ارزشمند بهش پرداخته می شه، طوریه که آدم از حضور در مجلس خجالت می کشه، یعنی کافیه یه لحظه به این فکر کنیم که الان امام حسین (ع) و امام زمان (ع) از این وضعیت راضی ان؟ آیا اگه حضور فیزیکیشونو حس می کردیم شرمندۀ حرکات و گفتارمون نمی شدیم؟
یا علی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.