بسیاری از غذاها در روغن سرخ میشوند و به بسیاری دیگر، روغن را به عنوان چاشنی اضافه میكنند. مانند برنج و سالاد.
روغن مصرفی ما دو منشأ دارد: حیوانی و نباتی. روغن حیوانی سرشار از كلسترول(چربی) است و مصرف آن توصیه نمیشود.
روغن نباتی هم به دو صورت مایع و جامدعرضه میشود.
روغن مایع ارزش غذایی بیشتری دارد، امّا درمقابل حرارت و نور آفتاب آسیبپذیرتر است.
روغن نباتی جامد ارزش غذایی كمتری دارد، امّا در مقابل تغییرات دما مقاومتر است و دیرتر خراب میشود. نكتههای قابل توجّه در خصوص تهیّه و مصرف روغن:
1-علائم ظاهری فساد در روغن شامل افزایش بو، غلیظتر شدن روغن مایع، تغییر رنگ و تند شدن آن است.
2- هنگام خرید روغن به برچسب تولید آن، پروانه بهرهبرداری و پروانه بهداشتی و تاریخ مصرف دقّت كنید.
3-روغن را در محلی خنك و دور از نور و هوا و در ظرفهای دربسته نگهداری كنید. در ظرف روغن را پس از مصرف حتماً ببندید.
4- به هنگام مصرف روغن، از حرارت كم استفاده كنید. حرارت دادن زیاد و طولانی، روغن مایع را خراب میكند و روغن سوخته میتواند سرطانزا باشد.
5- روغن اضافی مصرف شده را به ظرف اصلی روغن برنگردانید.
6- از مصرف مجدد روغنی كه چندبار حرارت دیده، جدّاً خودداری كنید.
7- در مجموع سعی كنید تا جایی كه امكان دارد، روغن كمتری برای پختن غذا استفاده كنید. غذاهای آب پز معمولاً ارزش غذایی بیشتری دارند و خطر افزایش چربی خون نیز با استفاده از آنها كمتر میشود.