• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن بورس > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
بورس (بازدید: 2116)
جمعه 27/8/1390 - 14:26 -0 تشکر 389406
$$ مپــنـــــــــــــا $$

سلام

در این بحث به تحلیل شركت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران(مپنا) می پردازیم (اعم از تكنیكال ، فاندامنتال و...)

پس هر گونه اخبار ، گزارش و حرف و حدیثی كه مربوط به این شركت سهامی است در این تاپیك ثبت شود.

یا علی

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

جمعه 27/8/1390 - 14:34 - 0 تشکر 389412

کد خبر: 30668003 (2188706) تاریخ انتشار : 26/08/1390 - 17:07


مدیر عامل "مپنا":صنعت برق ایران قابل تحریم نیست
كرج- مدیر عامل شركت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا) روز پنجشنبه تاكید كرد : صنعت برق ایران قابل تحریم نیست.
مدیر عامل "مپنا":صنعت برق ایران قابل تحریم نیست


به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، "عباس علی آبادی" در جریان بازدید "رستم قاسمی" وزیر نفت از كارخانجات گروه مپنا در كرج اظهار داشت: اگر بتوان الگویی مانند خودكفایی كشور در صنعت نیروگاهی را در صنعت نفت و گاز نیز اجرا كرد دستیابی به ساخت تجهیزات نفتی مورد نیاز در داخل كشور امری میسر است.

وی افزود: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در مجموع هفت هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی كشور داشتیم كه همه آنها توسط خارجی ها نصب و راه اندازی شده بود و این در حالی است كه هم اكنون ظرفیت اسمی نیروگاه های كشور بیش از 65 هزار مگاوات است ك كه ظرفیت عملی آن در تابستان بالغ بر 45 هزار مگاوات می شود.

وی خاطرنشان كرد: شركت مپنا در سال 1372 و با مصوبه شورای اقتصاد تاسیس شد و این در حالی بود كه تمام تاسیسات اصلی و مهم صنعت برق از خارج از كشور تامین می شد و تمام پیمانكاران صنعت نیروگاهی نیز خارجی بودند و مپنا موفق شد تا سال 1376 طراحی/ مهندسی / ساخت و اجرای تجهیزات غیر اصلی نیروگاهی را در كشور بومی سازی كند.

علی آبادی افزود: تا سال 1380 نیز كلیه تجهیزات اصلی مورد نیاز صنعت برق در داخل كشور تولید شد وتمام فعالیت های طراحی و مهندسی و طرح های نیروگاهی نیز بومی سازی شد و هم اكنون در تولید تجهیزات صنعت برق بطور كامل خودكفا هستیم و بسیاری از محصولات ما به خارج صادر می شود.

وی ادامه داد: از سال 1382 مپنا علاوه بر ساخت و اجرای پروژه های نیروگاهی به حوزه های صنعتی و سرمایه گذاری در احداث نیروگاه نیز روی آورده و از سال 1385 نیز در حوزه نفت و گاز وارد شده است .

وی با اشاره به اینكه مپنا پروژه های متعددی در كشورهای عمان، سوریه و عراق اجرا كرده و یا در دست اجرا دارد یادآور شد: این شركت در برخی از كشورهای آفریقایی مانند الجزایر به عنوان صادركننده كالاهای نیروگاهی نیز فعالیت دارد.


مدیر عامل مپنا گفت: گروه مپنا با دارا بودن 35 شركت و 10 كارخانه بزرگترین و اولین پیمانكار نیروگاهی در خاورمیانه به شمار می رود و تاكنون موفق به راه اندازی 106 توربین گازی شده و از معدود شركت های دنیا در این زمینه است.


علی آبادی با اشاره به فعالیت های مپنا در بخش حمل و نقل ریلی افزود: از آنجا كه بازار نیروگاهی در كشور تا حدودی اشباع شده فعالیت های مپنا به سمت پروژه های نفت و گاز سوق پیدا كرده است و بر این اساس امیدواریم با مساعدت وزیر نفت گام های خوبی در جهت اجرای پروژه های نفت و گاز در كشور برداریم كه در این راستا این شركت در فازهای 13 و 14 پارس جنوبی و نیز پروژه توسعه میدان گازی فروز بی بعنوان پیمانكار فعالیت دارد.


این مقام مسوول یادآور شد: مپنا رتبه 11 در میان 100 شركت برتر در كشور را داراست و در میان شركت های پیمانكاری موفق به كسب رتبه اول شده و توسط نشریه معتبر مید نیز در میان 10 شركت برتر خاورمیانه قرار گرفته و در میان 10 تولید كننده برتر صنایع نیروگاهی جهان قرار دارد.

وی اضافه كرد: این شركت تاكنون بیش از 57 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی اجرا كرده و یا در دست احداث و یا در حال ا انعقاد قرارداد دارد و 20 قرارداد انتقال دانش فنی نیز با شركت های مانند زیمنس آلمان، ای.بی.بی(abb) سوییس و برخی دیگر از شركتهای معتبر جهانی نیز به امضا رسانده است .


علی آبادی با اشاره به اینكه تاكنون شركت مپنا 100 هزار شغل ایجاد كرده تصریح كرد: در سال گذشته میلادی سهم تولید مپنا از مجموع تولیدات صنایع نیروگاهی در جهان 2 درصد بوده كه در سال جاری به سه درصد افزایش می یابد.


وی در ادامه اظهار داشت: شركت مهندسی و ساخت توربین مپنا (توگا)از معدود تولیدكنندگان توربین های بزرگ در دنیاست و هم اكنون توربین گازی 166 و توربین بخار 160 مگاواتی با برند مپنا تولید می كند و این در حالی است كه ما توانایی ایجاد سالیانه 6 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی در زمینه ساخت توربین را داریم و سال آینده نیز توربین 180 مگاواتی مپنا تولید خواهد شد.


علی آبادی گفت: در كنار شركت توگا كه توربین 25 مگاواتی برای توربوژنراتورها نیز تولید می كند شركت مهندسی و ساخت پره توربین مپنا (پرتو) نیزتاكنون موفق شده 85 هزار عدد از انواع پره های توربین را تولید كند و این شركت یكی از پنج شركت انحصاری تولیدكننده پره توربین در دنیا و تنها شركت فعال در این زمینه است كه تاسیسات آن بطور یكجا در یك مكان جغرافیایی در كنار هم قرار دارد.

مدیر عامل مپنا از شركت موادكاران به عنوان یكی دیگر از شركتهای گروه مپنا نام برد و افزود:اغلب پره های مورد نیاز صنعت نفت و گاز كشور توسط این شركت تولید می شود و شركت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس) نیز اقدام به تولید ژنراتورهای مورد نیاز صنعت برق و نفت و گاز كشور می كند و تاكنون 129 ژنراتور 160 مگاواتی نیروگاه گازی، 11 ژنراتور 100 مگاواتی و 24 ژنراتور 160 مگاواتی توسط این شركت تولید شده و در آینده نیز ژنراتورهای مقیاس كوچك 25 تا 30 مگاواتی و زنراتورهای بادی 2.5 مگاواتی نیز تولید خواهیم كرد.

وی با تاكید بر اینكه سیستم های نیروگاهی به مراتب پیچیده تر از پالایشگاه های نفت و گاز است ادامه داد: بطور كامل خود را جهت اجرای فازهای 13 و 14 پارس جنوبی تجهیز كرده ایم.

علی آبادی با اشاره به دیگر زمینه های فعالیت مپنا از تولید دستگاه آب شیرین كن توسط این شركت نام برد و افزود: این دستگاه توانایی تولید 9 هزار مترمكعب آب شیرین در ساعت را داراست و در كنار آن 600 مگاوات ساعت برق نیز تولید می كند و تمام تجهیزات این دستگاه در داخل كشور طراحی و ساخته شده است.


وی خاطرنشان كرد: هم اكنون مپنا مذاكراتی با تركیه در زمینه احداث یك نیروگاه در این كشور را در دست اجرا دارد كه در فاز اول آن یك هزار ظرفیت نیروگاهی ایجاد خواهد شد و از سوی دیگر برای وزارت نفت نیز در حال ساخت دو نیروگاه نفت و گاز پارس جنوبی و غرب كارون هستیم.

این مقام مسوول ضمن اشاره به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر گسترش تحقیقات بنیادی و توسعه ای در كشور خاطر نشان كرد: جایگزینی صادرات محصولات و فرآورده های نفتی به جای خام فروشی نیز مد نظر مقام معظم رهبری است.

وی افزود: در این راستا مپنا داوطلب ساخت و بومی سازی تولید توربوكمپرسورهای مورد نیاز در صنعت نفت و گاز شده، چرا كه كمپرسورها یكی از مهمترین تجهیزات مورد نیاز این صنعت است و تولید آن در داخل اهمیت بالایی دارد و بر این اساس در سال جاری 30 عدد از این دستگاه ساخته می شود و تا پایان سال 1394 نیز هر ساله 36 دستگاه توربوركمپرسور تولید خواهیم كرد.

علی آبادی تاكید كرد: هم اكنون شركت مپنا در حال تامین مالی پروژه های توسعه میدان گازی فروز بی، و نیروگاه غرب كارون و عسلویه است و برای جلوگیری از خام فروشی گاز پیشنهاد تبدیل گاز به برق و صادرات برق را داده كه در گام اول این امر در میدان فروز بی كه قرارداد آن هفته آتی منعقد می شود، محقق خواهد شد.

وی در پایان اظهار داشت: میزان سرمایه گذاری در میدان فروز بی حدود شش میلیارد یورو است كه دو سوم آن توسط مپنا و بقیه آن از محل وام های وزارت نفت تامین می شود.

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

جمعه 27/8/1390 - 14:43 - 0 تشکر 389416

سهامداران بزرگترین شرکت ایرانی در اضطراب؛


با بررسی ارزش یک ساله سهام این شرکت، حتی اگر نرخ تورم را صفر در نظر بگیریم، خواهیم دید که بازدهی سهام این شرکت، سوای از سود پرداختی، نه تنها مثبت نبوده است بلکه روند منفی را گذرانده است. مپنا از صنایع ریلی تا اكتشاف نفت و عمران شهری و جاده ای، فعالیت و تأثیرگذاری گسترده ای دارد و طبیعی است كه روند نزولی آن، افزون بر شاخص كل بورس، می‌تواند ساحت‌های مهمی از كشور را متأثر كند.


کد خبر: ۲۰۴۱۷۸
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۵

سرویس اقتصادی ـ اکنون بیش از 180 روز است که سهام شرکت مپنا، روند نزولی در پیش گرفته و سهامداران یکی از بزرگترین هلدینگ‌های ایرانی در اضطراب از دست دادن سرمایه خود هستند.

به گزارش «تابناک»، مدیر روابط عمومی مپنا در پاسخ به شرایط پدید آمده گفت: سهامدارانی که بلند مدت به سهم مپنا می‌نگرند، تأیید می‌فرمایند که قرار نیست مپنا یک روز بماند.

شرکت‌هایی چون مپنا که جابجایی ارزش سهامشان، تأثیرات چشمگیری روی شاخص سهام بورس دارد، باید در رویارویی با بحران‌ها با سرعت و دقت بیشتری عمل کنند. این در حالی است که این شرکت با وجود سهام نزولی خود در چهار ماه گذشته، هنوز هیچ تدبیری عملی نیندیشیده است.

کارشناسان بورس همواره بر این نکته تأکید دارند که سرمایه‌گذران در بازار بورس باید سهام‌دار باشند، نه سهام باز و البته پاسخ مپنا به مسأله نگرانی سهامداران نیز بر همین منطق استوار است. حال پرسشی که مطرح است این که آیا بیش از 180 روز انتظار برای صعودی شدن و یا سوددهی، آن هم از شرکتی با این وسعت انتظار کمی است؟!


اما متأسفانه، باید گفت سهام‌بازان با بهره از سهام این شرکت سود بیشتری برده‌اند، زیرا در کوتاه مدت یک تا سه هفته سهام‌بازان این شرکت، می‌توانند سودی را ببرند که حتی از سود سهامداران 180 روز منتظر بیشتر است؛ برای نمونه، شما اگر سهام این شرکت را از تاریخ اول خرداد سال جاری خریده و آن را تا هم اکنون نگه داشته باشید، چیزی نزدیک 35 درصد ضرر کرده‌اید.

اما موضوع به اینجا پایان نمی‌یابد، به گونه‌ای که با بررسی ارزش یک ساله سهام این شرکت، حتی اگر نرخ تورم را صفر در نظر بگیریم، خواهیم دید که بازدهی سهام این شرکت سوای از سود پرداختی، نه تنها مثبت نبوده، بلکه روند منفی را گذرانده است، به گونه‌ای که از 350 تومان از آبان سال قبل به 233 تومان امروز رسیده است (این مسأله، گذشته از روند صعودی بورس در 40 روز آغازین سال جاری است که همه سهم‌ها روند صعودی داشتند). سهامداران با چه امید و دلگرمی باید این سهامشان را همچنان نگه دارند؟


موارد ضعف مپنا را می‌توان در عوامل زیر خلاصه کرد:

این شرکت دارای ملحقات و شرکت‌های تابعه بسیاری است و البته به نوعی از دولتی بودن مدیریت خود رنج می‌برد؛ بنابراین، گویا بهتر است تجدید نظری در ساختار مدیریتی برخی زیرمجموعه‌ها انجام گیرد.


2‌ـ تسویه نکردن بموقع مطالبات شركت از دولت كه می‌تواند به نوعی از پیامدهای همان مدیریت نیمه دولتی باشد، مزید بر این روند نزولی شده است.

3 ـ عدم نشدن بموقع مطالبات پیمانكاران كوچك و بزرگ طرف حساب شركت كه در كاهش وجهه شركت و گمانه‌زنی‌های منفی درباره آینده آن كه باعث كاهش اقبال به سهام در بورس می‌‌شود.

این بند به طور جدی می‌تواند از پیامدهای بند 2 باشد.

4 ـ گران شدن نرخ ارز با توجه به اینکه واردات این شرکت بیش ار صادراتش است.

5 ـ جو منفی سیاسی و اقتصادی کشورهای اروپایی و تأثیر آن بر روند بازار داخلی ایران (كه البته درباره دو بند 4 و 5 مدیریت مپنا تأثیر گذاری خاصی نداشته است).

در هر صورت، مپنا از شركت‌ها یا بهتر بگوییم هلدینگ‌های بزرگ كشور است كه از صنایع ریلی تا اكتشاف نفت و عمران شهری و جاده‌ای فعالیت و تأثیرگذاری گسترده ای دارد و طبیعی است كه روند نزولی آن، افزون بر شاخص كل بورس، می‌تواند ساحت‌‌های مهمی از كشور را متأثر كند و بخش گسترده‌ای از بخش خصوصی كشور را كه با آن در ارتباط هستند، متأثر و متضرر سازد؛ پس بجاست كه نگرانی درباره نحوه مدیریت چنین شركتی، به یك نگرانی در سطح اقتصاد ملی تبدیل شود.


اما انتظارات سهامداران به طور اخص از مپنا چیست؟

سهامداران مپنا، شاید بیش از دیگران در این مسأله و نگرانی حق داشته باشند، زیرا آنان افزون بر سرمایه‌گذاری صورت گرفته، به نوعی مالكان بخشی از این سرمایه بزرگ هستند.


شاید اهم انتظارات سهامداران مپنا را در اوضاع کنونی بتوان چنین برآورد كرد:

ــ در وهله نخست، سهامداران انتظار دارند که مدیر این شرکت بدون واسطه به پرسش‌های مطرح از سوی سهامداران پاسخ داده، برنامه‌های آتی این شرکت را در مقابله با بحران‌ها بگویند.

ــ شرکت سیاست خود را در برابر آسیب‌های ناشی از بحران ارزی بیان کند.

ــ و واکنش سریع در مقابله با بحران‌ها و خروج سهام شرکت از وضعیت نزولی چهار ماهه.

این‌ها مجموعه‌ای از راه‌هایی است که مپنا می‌تواند برای پیشگیری از منفی شدن رویکرد سهامداران بورس نسبت به سهام خود در پیش گیرند؛ بنابراین، باید در نظر داشت مپنا به دلیل حجم بالای ارزش سهام در بورس، می‌تواند در صورت عملکرد نادرست بر ارزش شاخص کل بورس کشور تأثیر بگذارد و این مسأله، مسئولیت مدیران این مجموعه را در برخورد حساب شده با مشکلات پیش رو بیشتر می‌کند.


در پایان باید گفت، انتقادات وارده به شركت‌های نیمه خصوصی و نیمه دولتی همچون مپنا كه اصطلاحا در عرف اقتصادی ـ سیاسی كشور به «خصولتی» معروف شده‌اند و تأكید بر اینكه این مدل خصوصی‌سازی نمی‌تواند تأثیر لازم را در افزایش رشد و بهره‌وری اقتصادی داشته باشد، خود را در چنین مشكلات و بحران‌های پدید آمده‌ای نشان می‌دهد.

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

يکشنبه 29/8/1390 - 10:32 - 0 تشکر 390275

از تحلیل شما متشکریم

يکشنبه 29/8/1390 - 15:36 - 0 تشکر 390351

mobinkan گفته است :
[quote=mobinkan;80749;390275]از تحلیل شما متشکریم

خیلی خوشحال شدم از اینکه بلاخره یه کاربر جدید بحث های تخصصی موجود رو خوندش و فقط به عضویت بسنده نکرد

مرسیییییییییییییییییییییییییییییی

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

شنبه 5/9/1390 - 7:13 - 0 تشکر 392740

معاون اقتصادی مالی شرکت در گفت‌وگو با فارس خبر داد:

انتشار 450 میلیارد تومان صکوک و فرابورسی شدن دو زیرمجموعه مپنا

خبرگزاری فارس: معاون اقتصادی مالی مپنا با اعلام آخرین وضعیت مالی و عملیاتی و مطالبات این شرکت، از فرابورسی شدن دو زیرمجموعه در سال جاری و انتشار 450 میلیارد تومان صکوک اجاره در دی ماه خبر داد.

محسن میرزایی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی فارس، با اعلام آخرین وضعیت پروژه‌ها و مطالبات و اثر دریافت طلب 180 میلیارد تومانی اخیر و جزئیات واگذاری دریافت دو نیروگاه و دارایی‌های پژوهشگاه نیرو، از از فرا بورسی شدن دو شرکت 73 میلیارد تومانی برق عسلویه و سرمایه گذاری کارکنان در سال جاری و انتشار 450 میلیارد تومان صکوک اجاره در دی ماه خبر داد و آثار تحریم‌ها و وضعیت آینده بورس در 4 ماه باقی مانده سال را ارزیابی کرد.


*آثار دریافت طلب 180 میلیارد تومانی اخیر

وی در برابر این سئوال که دریافت طلب 180 میلیارد تومانی مپنا از کارفرمایان چه آثاری بر صورت‌های مالی و پیش‌بینی سود هر سهم این شرکت دارد، پاسخ داد: این طلب بابت فروش برق بود که اخیرا" به مپنا پرداخت شد و طی نامه ایی به سازمان بورس و سهامداران اعلام کردیم. سود این حجم از مطالبات هم قبلا" شناسایی شده و در آثار مالی 6ماهه دوم سال هم لحاظ شده، اما ارتباطی با تعدیل پیش‌بینی سود هر سهم مپنا ندارد.



*چگونگی تسویه طلب دو هزار و 400 میلیارد تومانی

این مقام مسئول ادامه داد: بدهی خالص وزارت نیرو به مپنا دو هزار و 400 میلیارد تومان است که از این رقم حدود 1.7 میلیارد تومان مربوط به مطالبات پرداخت نشده سنواتی و حدود 700 میلیارد تومان ال‌سی‌های گشایشی تسویه نشده است. طبق مصوبه هیئت وزیران هم مقرر شده دو نیروگاه و سنندج و پرند به همراه دارایی‌های پژوهشگاه نیرو در قبال
این میزان بدهی به مپنا واگذار شود.

میرزایی در واکنش به این پرسش که آیا این واگذاری‌ها طلب بدهی مپنا را تسویه خواهد کرد و زمان و چگونگی این واگذاری‌ها مشخص شده یا خیر، توضیح داد: بعید می‌دانم این واگذاری ها موجب تسویه مطالبات مپنا شود، اما باید منتظر اتمام فرایند قیمت‌گذاری و تصمیم هیئت واگذاری بود. به نظر می‌رسد فرایند قیمت‌گذاری نیروگاه‌ها و دارایی‌های پژوهشگاه نیرو در سال جاری نهایی شود، اما نمی‌توان زمان انتقال آنها را تعیین کرد و باید منتظر بمانیم.

وی درباره فرایند واگذاری‌ها گفت: سازمان خصوصی سازی، پس از اتمام قیمت‌گذاری و ارزیابی اقدام به مزایده خواهد کرد و مپنا هم در این مزایده حضور خواهد داشت. اگر قیمت‌های پیشنهادی متقاضیان دیگر بالاتر از قیمت‌های مپنا باشد، این دارایی ها به فروش رسیده و منابع مالی به دست آمده به مپنا پرداخت خواهد شد، در غیر این صورت، دو نیروگاه و دارایی‌های پژوهشگاه نیرو به مپنا واگذار خواهد شد.

به گفته وی شرکت مپنا علاوه بر مطالبات از وزارت نیرو، از وزارت نفت هم طلب‌هایی مانند طلب 100 میلیارد تومانی از پالایشگاه اصفهان و همچنین از توربو کمپوسور (وابسته به شرکت گاز) دارد که مربوط به اعتبارات اسنادی گشایش یافته است که به دلیل بدهی کارفرما به بانک پرداخت نشده است.

*آخرین وضعیت حضور مپنا در مناقصه‌ها و پروژه‌های جدید

معاون اقتصادی مالی شرکت مپنا، در مورد حضور این شرکت در مناقصه‌ها و پروژه‌های جدید نیز خاطرنشان کرد: در بخش نفت و گاز در مناقصات جدیدی حضور یافته‌ایم که به برنده شدن در آنها امیدواریم. همچنین در چند مناقصه خارج از کشور نیز حضور داریم که پس از نهایی شدن، جزئیات آن به بورس اعلام خواهد شد.

میرازیی افزود: علاوه بر این، در توسعه میدان گازی فروز b نیز پیگیری‌ها با تمام جدیت در حال انجام است تا بعد از
نهایی شدن این طرح بزرگ با برآورد 6 ساله و احتمالا" تا سال 94 عواید قابل توجهی شناسایی شود. در این طرح از محل استخراج گاز پالایشگاه و تبدیل به گاز شیرین، تحویل به نیروگاه و تولید و صادرات برق، عوایدی نصیب مپنا خواهد شد، این در حالی است که برای عملیاتی شدن این طرح ملی، نیازی به افزایش سرمایه نداشته و از طریق دو سوم پروژه محور و یک سوم آورده سهامداران گروه مپنا، منابع مالی تامین خواهد شد.

به گفته وی، در بخش نیرو و برق و فروش تجهیزات نیز جابجایی ارایه خدمات از بخش دولتی به بخش خصوصی در حال انجام است.



* ادامه همکاری با طرف‌های خارجی و تامین تجهیزات نیروگاهی تا دو سال و نیم آینده

میرزایی در بخش دیگری از این گفت وگو در مورد آثار تحریم‌ها در فعالیت‌های مپنا اظهار داشت: واقعیت این است که هرچند نام این شرکت در فهرست تحریم‌ها نیست اما به دلیل تحت تاثیر قرار گرفتن صنایع دیگر از این موضوع، تحریم‌ها اثر غیر مستقیم مانند طولانی شدن فرایند پرداخت‌ها و دریافت‌ها دارد. این در حالی است که علاوه بر ادامه همکاری مپنا با طرف‌های خارجی ، برای دو تا دو سال و نیم آینده تجهیزات مورد نیاز نیروگاه‌ها تامین شده و مشکلی در این حوزه وجود ندارد.

*انتشار 450 میلیارد تومان صکوک و فرابورسی شدن دو زیرمجموعه

وی در برابر این سئوال که آیا شرکت مپنا برنامه‌ایی برای استفاده از صکوک اجاره و واگذاری زیر مجموعه‌ها در بورس یا فرابورس ندارد، پاسخ داد: در حالی تا دی ماه 450 میلیارد تومان صکوک اجاره برای تامین مالی پروژه‌های نفتی منتشر خواهد شد که تا پایان سال جاری 10 تا 20 از سهام شرکت برق عسلویه را با مایه 73 میلیارد تومانی در فرابورس عرضه خواهیم کرد. همچنین شرکت سرمایه‌گذاری کارکنان مپنا نیز وارد این بازار خواهد شد، این در حالی است که اوراق سهام مربوط به افزایش سرمایه سال جاری در آذر ماه آماده تحویل به سهامداران خواهد بود.



*دو عامل در بازدهی منفی 15 درصدی سهام

این مقام مسئول در بخش پایانی گفت و گو با فارس هم در مورد دلیل زیان 15 درصدی سهام مپنا در 8 ماه اخیر و ارزیابی از 4 ماه آینده بورس توضیح داد: دلیل این زیان ناشی از دو عامل روند نزولی بازار سهام در مدت مورد اشاره و اثر عدم دریافت مطالبات مپنا از وزارت نیرو است. این درحالی است که از نظر فاندامنتال و بنیادی، ترازنامه‌ایی و حقوق صاحبان، وضعیت مثبتی دارد، به گونه‌ایی که ارزش ویژه دفتری هرسهم مپنا 260 تومان است

پروردگارا آنگونه زنده ام بدار که نشکند دلی از زنده بودنم و آنگونه بمیران که به وجد نیاید کسی از نبودنم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.