• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 4154)
شنبه 7/8/1390 - 11:29 -0 تشکر 381024
تازه های زیست شناسی


سلام.این مطالب که درباره تازه های زست شناسی اند رو خوندم و به نظر جالب اومدن! امید وارم شما هم از اونا لذت ببرین ...


ژن HTT5 عامل شادی ذاتی انسانها است !

پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات مختلف نشان داده است که چرا برخی افراد به طور ذاتی شادتر از دیگران هستند . دانشمندان می گویند راز این تفاوت علاوه بر الگوی زندگی در ژنها نیز نهفته است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، متخصصان دانشکده لندن می گویند، این راز در ژنی نهفته است که مواد شیمیایی شادی را در مغز آزاد می کند.
این ژن ۵ HTT نامیده می شود که همچنین به چرخه سروتونین در سلولهای عصبی کمک می کند.
سروتونین ماده شیمایی دیگری در مغز است که با خلق و افسردگی در افراد ارتباط دارد. این متخصصان ژن های مربوط به ۲۵۰۰ شرکت کننده را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و دریافته اند شادترین افراد کسانی هستند که دو نسخه طولانی این ژن را به ارث برده اند.
هم چنین کسانی که کمتر از دیگران می توانند شاد باشند معمولا دو نسخه کوتاه از ژن مزبور را در وراثت خود دارند.
روانپزشکان پیش از این از تاثیر ژن ۵ HTT روی سلامت روان انسان مطلع بودند اما در آزمایشات جدید برای اولین بار مشخص شد که این ژن نقش ابزاری در شکل گیری سطح شادی در افراد دارد.
سروتونین، کلید اصلی در بیماری های خلقی است و نقش شادی بخش طبیعی بدن را بازی می کند .
سروتونین از انتقال دهنده های عصبی است که توسط سلول های عصبی (نورون) دستگاه گوارشی و دستگاه عصبی مرکزی ترشح می شود.
سروتونین بر روی خلق و خو و سایر عملکردهای فیزیولوژیکی بدن از قبیل: تعادل، انرژی، تغذیه، خواب و جفت گیری تاثیر می گذارد.
سروتونین به طور طبیعی از مغز ترشح می شود. اما گاهی حجم آن در خون پایین می آید، زیرا مقداری بازجذب و یا دفع می شود.

 

  قال رسول لله (ص)

طلب العلم فریضة علی کل مسلم، الا ان الله یحب بغاة العلم
طلب علم بر هر مسلمانی واجب است، همانا خدا جویندگان علم را دوست دارد.

شنبه 7/8/1390 - 11:33 - 0 تشکر 381026

*هر انسان 60 جهش ژنتیکی دارد!
نتایج تحقیقات دانشمندان آمریکایی و کانادایی نشان می دهد که هر انسان در حدود 60 جهش ژنتیکی جدید نسبت به والدین خود دارد.
تاکنون فیلمهای علمی تخیلی بسیاری درباره "ابَر انسانها" و "ایکس- انسانها" ساخته شده است. این فیلمها مربوط به انسانهایی است که به دلیل جهشهای ژنتیکی از تواناییها و قدرتهایی برخوردارند که در انسانهای عادی وجود ندارد.
اکنون تازه ترین نتایج تحقیقات محققان "موسسه Wellcome Trust Sanger" و دانشگاه مونترال نشان می دهد که هر یک از ما در نوع خود یک "ابر انسان" و یک "ایکس- انسان" هستیم.این دانشمندان کشف کردند که هر انسان در حدود 60 جهش ژنتیکی متفاوت از والدین خود دارد. ژنتیک ما از 23 جفت کروموزوم ساخته شده است. این تحقیقات نشان می دهد که ژنوم انسان هم در اسپرم و هم در تخمکها جهش می یابد و به همین دلیل DNA ما از DNA والدینمان متفاوت است.این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج، ژنهای دو خانواده که هر یک از آنها شامل پدر و مادر و یک فرزند بود را مورد مطالعه قرار دادند و در تلاش برای یافتن جهشهای جدید در فرزند، محققان 6 هزار جهش ممکن در هر توالی ژنوم را بررسی کردند.
این تحقیقات نشان داد که به طور متوسط در هر 100 میلیون حرف DNA تنها یک حرف در هر نسل تغییر می کند.
این محققان همچنین جهشهایی که در زمان تولید مثل در اسپرم و تخمک وجود دارند و جهشهایی که در زمان تولد دیده می شوند را با هم مقایسه کردند.
نتایج این بررسیها که در تازه ترین شماره مجله نیچر ژنتیک منتشر شده است دانشمندان را شگفت زده کرد. این بررسیها نشان داد که در یکی از این خانواده ها، 92 درصد از جهشهای فرزند از پدر آمده بود، درحالی که در خانواده دوم تنها 36 درصد از جهشها از پدر به فرزند رسیده بود.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "اکنون ما می دانیم که در بعضی از خانواده ها بیشترین جهشها ممکن از مادر برسد و در بعضی دیگر از پدر. این بسیار شگفت انگیز است. در حقیقت به دلیل اینکه ژنوم برای ساختن یک اسپرم به تعداد دفعات بیشتری نیاز دارد که کپی شود بسیاری از مردم انتظار دارند که در تمام خانواده ها بیشترین جهشها از پدر به فرزند برسد."پروژه بعدی این تیم تحقیقاتی بررسی این نکته است که فاکتورهایی چون سن والدین و تاثیرات محیط چگونه بر تعداد جهشها اثر می گذارند و منجر به بروز بیماریهای ژنتیکی و مادرزادی می شوند.


 

  قال رسول لله (ص)

طلب العلم فریضة علی کل مسلم، الا ان الله یحب بغاة العلم
طلب علم بر هر مسلمانی واجب است، همانا خدا جویندگان علم را دوست دارد.

شنبه 7/8/1390 - 11:35 - 0 تشکر 381028

*ممکن است ” ترافیک اطلاعاتی در مغز” عامل بروز میگرن باشد
پژوهشگران می گویند “ ترافیک اطلاعاتی ” عامل میگرن در مغز است .
یک تیم بین‌المللی از پژوهشگران ژنتیک، ژنی کشف کردند که نقص عملکرد آن موجب بروز سردردهای میگرنی متداول می‌شود. این ژن فعالیت پروتئینی را کنترل می‌کند که وظیفه آن برطرف کردن ترافیک‌های اطلاعاتی در مغز است.
تیم “آرنو پالتوی” از انیستیتو Wellcome Trust Sanger بریتانیا در ‎تازه‌ترین شماره مجله تخصصی “طبیعت ژنتیک” مقاله‌ای منتشر کرده که نتیجه تحقیقات گسترده این تیم در مورد سردردهای متداول میگرنی است.
این تیم ژنی کشف کرده است که عملکرد ناقص آن موجب بروز سردردهای میگرنی می‌شود. تا کنون تحقیقات مختلفی در مورد تأثیر ژن‌ها در بروز سردردهای میگرنی صورت گرفته است. البته بخش عمده این تحقیقات به‎ سردردهای نادر و شدید مربوط می‌شود.
تیم آرنو پالتوی برای نخستین بار در مورد سردردهای متداول میگرنی تحقیق کرده است. دکتر پالتوی خود می‌گوید: «برای نخسیتن بار موفق شدیم مجموعه ژنوم ‌هزاران انسان را با دقت کامل بررسی کنیم.
در این تحقیق فعالیت ‌ژن‌ها و اثر آنها را بر سردردهای متداول میگرنی را پیگیری کردیم و به نتایج جالبی رسیدیم.»

 

  قال رسول لله (ص)

طلب العلم فریضة علی کل مسلم، الا ان الله یحب بغاة العلم
طلب علم بر هر مسلمانی واجب است، همانا خدا جویندگان علم را دوست دارد.

شنبه 7/8/1390 - 11:38 - 0 تشکر 381030

*خط های سیاه و سفید گورخرها یا بارکدهای بیولوژیکی
محققان آمریکایی اسکنر جدیدی را ابداع کرده اند که می تواند نوعی بارکد بیولوژیکی را با دقتی بالا تشخیص داده و شناسایی کند، این بارکدها در واقع حیواناتی زنده هستند که مانند بارکدهای صنعتی از خط های سفید و سیاه پوشیده شده اند. به گزارش خبرگزاری مهر، تا به حال به این اندیشیده اید که نوارهای سفید و سیاه بدن گورخرها تا چه اندازه آنها را به بارکدهایی بیولوژیکی شبیه کرده است؟ اکنون گروهی از محققان و بیولوژیستهای آمریکایی نوعی اسکنر را ابداع کرده اند که با اسکن کردن این بارکدهای بیولوژیکی و با استفاده از یک تک عکس می تواند هویت هر گور خر را به صورت جداگانه شناسایی کند. این اسکنر "خط یاب" نام دارد و تنها به کمی داده های انسانی نیاز خواهد داشت. کاربر باید مستطیلی را بر روی عکس یکی از پهلوهای گورخر ترسیم کند و سپس این بخش از تصویر در اسکنر به صورت خودکار به نوارهای افقی تبدیل خواهد شد که هر پیکسل آن کاملا سفید یا سیاه خواهد بود، به این شکل تصویری کم کیفیت از نوارهای گورخر به دست خواهد آمد. سپس هر یک از این نوارها وارد مرکز داده های "خط یاب" شده و "کد خطی" را به گورخر اختصاص خواهد داد. محققان تصویری دیگر از همان حیوان را به دستگاه می دهند تا نوارهای رنگی موجود در تصویر با تصویر اصلی و مرجع اسکنر مقایسه شود. هر یک از این تصاویر باید درباره یک حیوان معین نسبتهای مشابهی از سفید و سیاه را ارائه کنند. پس از تعیین "کد خطی" این سیستم می تواند به درستی حیوانات کد دار را از یکدیگر تشخیص دهد. این اسکنر تنها سیستم موجود برای شناسایی این حیوانات زیبا نیست، اما نسبت به نمونه های موجود از دقت و کیفیت بالاتری برخوردار است. بر اساس گزارش دیسکاوری، اسکنر گورخر اولین الگوریتمی نیست که برای شناسایی حیوانات ارائه شده است، تا کنون سیستمهایی برای شناسایی لاکپشتها، پنگوئن ها و اسبهای آبی نیز ابداع شده اند. با این همه از این اسکنر جدید می توان در شناسایی دیگر حیواناتی که از لکه های رنگی محدود در زمینه رنگی وسیعی برخوردارند، مانند ببرها یا زرافه ها نیز استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

 

  قال رسول لله (ص)

طلب العلم فریضة علی کل مسلم، الا ان الله یحب بغاة العلم
طلب علم بر هر مسلمانی واجب است، همانا خدا جویندگان علم را دوست دارد.

شنبه 7/8/1390 - 21:40 - 0 تشکر 381189

سلام
چه جالب و آموزنده،ممنون از زحمتی که کشیدین
یا علی

شنبه 7/8/1390 - 22:14 - 0 تشکر 381214

ممنون از وقتی که گذاشتید.
اون ترافیک اطلاعات و رابطه اش با میگرن برام خیلی جالب بود.
ممنون.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

يکشنبه 8/8/1390 - 5:57 - 0 تشکر 381247

سلام ...خواهش میکنم!...شما هم اگه از تازه های زیستی چیزی میدونین بزارین که استفاده کنیم...

 

  قال رسول لله (ص)

طلب العلم فریضة علی کل مسلم، الا ان الله یحب بغاة العلم
طلب علم بر هر مسلمانی واجب است، همانا خدا جویندگان علم را دوست دارد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.