• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ارتباطات و فن آوری اطلاعات (بازدید: 1420)
پنج شنبه 29/1/1387 - 13:47 -0 تشکر 37201
ما هنوز اندر خم 128 كیلو بیتیم!

مسئولین امر باید بپذیرند كه مشكل از كاربران نیست و با فیلترینگ هم نمی‌توان جلوی استفاده‌های ناصحیح را گرفت. یك كاربر اینترنت، هنگامی كه فضای اطلاعاتی خوب و مؤثری در اختیار داشته باشد، دیگر سراغ راه‌های خلاف نمی‌رود؛ ولی آیا ما چنین فضایی را برای كاربران ایجاد كرده‌ایم كه از آنها بخواهیم «تنها باید در سایت‌هایی كه من می‌گویم بروی»؟


ما هنوز اندر خم 128 كیلو بیتیم!
عمید نمازیخواه
در شرایط فعلی، اگر روزنامه‌نگاری بخواهد از خجالت مسئولین محترم امور اینترنتی ایران درآید، احتمالا یكی از سخت‌ترین كارها خواهد بود؛ البته اگر دروغ گفتن برایش سخت باشد. ما هم در ماه‌های اخیر هر چه نوشته‌ایم، انتقادی بوده و البته چاره‌ای جز این هم نداشته‌ایم. از چه تعریف كنیم؟ از سرعت اینترنت، از قیمت اینترنت، از فیلترینگ اینترنت، از دولتی بودن اینترنت، از وضعیت نابسامان ISPها، از نارضایتی‌های ISPها، از سخنان گهربار مسئولان امر (مثل این‌كه می‌گویند همین سرعت هم برای كاربران ایرانی زیاد است و یا اینترنت یك بازیچه برای ایرانیان است و ....)، از كمیاب بودن اینترنت پرسرعت، از قطعی‌های مكررش و هكذا؟! شما باشید و مثلا این خبر را ببینید، چه می‌كنید؟

«یك شركت ارائه دهنده اینترنت (ISP) در مالزی اعلام كرد كه به كاربران خود پهنای باند با خطوط پرسرعت ٢٢٤ مگابیت بر ثانیه را تنها با قیمت 58 دلار در ماه عرضه می‌كند.» سرعت بالا یا قیمت پایین؛ هر دوی آنها برای من و شما مثل یك رویاست. شخصا یاد شعر آن شاعر بزرگوار افتادم كه می‌گوید اهل كاشانم من، روزگارم بد نیست، تكه نانی دارم... و شاید در وصف یك كاربر اینترنتی در ایران (مثل من) بتوان چنین گفت كه: اهل ایرانم من، اینترنتم بد نیست، تكه پهنای باندی دارم، خرده درآمدی، سر سوزن ADSLای، وزارت ICTای بهتر از برگ درخت، كاربرانی بهتر از آب روان. بگذریم و به جای خیال‌پردازی‌ها به مستندات بپردازیم.

مهم‌ترین نكته این خبر برای ما ایرانیان، همان قیمت است. باور می‌كنید كه قیمت اینترنت پرسرعت ایران حداقل 16 هزار برابر اینترنت پر‌سرعت مالزی است؟ نكته دوم هم سرعت است. نسبت سرعت اینترنت پرسرعت مالزی به ایران 1792 برابر است. البته خیلی ناراحت نباشید و دلتان برای خودتان نسوزد، زیرا در این مورد قوانینی وضع شده تا خود را با كشورهای دیگر مقایسه نكنید.

حتماً تمامی كاربران گرامی اینترنت می‌دانند كه قانون محدودیت سرعت اینترنت (كه در نوع خود از عجایب خلقت است) به كاربران تنها اجازه بهره‌مندی 128 كیلوبیتی می‌دهد (البته در ایران با سرعت‌های بالاتر هم ارائه می‌شود، فقط باید برای گرفتنش یك شركت ثبت كنید!) اثبات این رقم‌ها، محاسبه خیلی سختی نمی‌خواهد و با یك ضرب و تقسیم ساده موضوع روشن می‌شود.

سرعت اینترنت پرسرعت مالزی: ٢٢٤ مگابیت ضرب در ١٠٢٤ كیلوبیت= ٢٢٩٣٧٦ كیلو بیت
سرعت اینترنت پرسرعت ایران: ١٢٨ كیلوبیت
نسبت اینترنت پرسرعت مالزی به ایران: ١٧٩٢ برابر
قیمت اینترنت پرسرعت ایران: هر ١٢٨ كیلوبیت در ثانیه به‌طور متوسط ١٥٠٠٠ تومان
قیمت اینترنت پرسرعت مالزی: هر ٢٢٩٣٧٦ كیلوبیت در ثانیه معادل ١٥٠٠ تومان
مقایسه قیمت اینترنت پرسرعت مالزی نسبت به ایران: حدود ٩ ریال در هر ١٢٨ كیلوبیت در ثانیه به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت كه قیمت اینترنت پرسرعت ایران حداقل ١٦ هزار برابر اینترنت پرسرعت مالزی است!

این از سرعت و قیمت اینترنت. حالا می‌رسیم به بحث شیرین فیلترینگ. موضوع فیلترینگ در كشورهای دیگر هم وجود دارد و ما تنها كشوری نیستیم كه با عزم راسخ و با هزینه‌هایی جالب فیلترینگ را ادامه می‌دهیم. هر فناوری كه ابداع می‌شود فرهنگ و ادب خود را دارد، ولی این موضوع مهم است كه این فرهنگ و ادب از كجا می‌آید. مسلماً كاربران این فناوری هستند كه فرهنگش را می‌سازند و حتی به یكدیگر می‌آموزند. در این مورد و در مقوله‌هایی مانند این، بارها و بارها دیده‌ایم كه یك نهاد اجرایی نمی‌تواند سمت و سوی چگونگی استفاده كاربران را مشخص كند و آنها را به سوی هدف مشخصی سوق دهد. اگر هم تأثیر‌گذار باشد، بسیار اندك است و بهترین روش، ایجاد راه‌های استفاده صحیح و صواب است، نه تنها مقابله با راه‌های بد.

حرف‌های استاد كاوه‌راد (صاحب كرسی تحقیقاتی در دانشگاه پنسیلوانیا با عنوان پروفسور در زمینه مخابرات و همچنین برنده جایزه IEEE برای نوآوری در سرعت انتقال داده‌ها كه چند ماه قبل در همین صفحه با او مصاحبه مفصلی داشتیم) را به یاد می‌آورم كه می‌گفت: «خداوند این قدرت را داشت كه به شیطان اجازه فعالیت ندهد، ولی داد و به ما هم قدرت انتخاب را داد. كتاب هم برایمان فرستاد، راه و چاه را هم به ما نشان داد كه خودمان انتخاب كنیم و اصلاً یكی از وجوه تمایز انسان و حیوان همین قدرت انتخاب است. در واقع خدا این لطف را به ما عطا كرد كه خودمان انتخاب كنیم نه اینكه به ما مسائل را دیكته و اجبار كنند.

از طرف دیگر در هر فناوری فواید و نواقصی وجود دارد مانند وسایلی كه فایل‌های تصویری را نشان می‌دهند. شما هم می‌توانید چیزهای بد با آن ببینید و هم خوب. در واقع از هر فناوری می‌توان هم استفاده سوء داشت و هم صحیح و ممكن است تعدادی سوءاستفاده‌گر در این میان باشند. اگر قرار باشد كه به خاطر سوءاستفاده‌كنندگان جلوی فناوری را بگیریم، ظلم بزرگی به نسل‌های كنونی و آیندگان می‌كنیم زیرا آن تعدادی كه استفاده صحیح از فناوری دارند در حال رشد و نوآوری هستند و در صورت محدودیت، جلوی آن استعدادها را گرفته‌ایم.

این مسئله ظلم بزرگ‌تری نسبت به محدودیت سوءاستفاده‌كنندگان است. كسی كه بخواهد راه كج برود، راهش را پیدا می‌كند و نمی‌توان با این محدودیت‌ها جلویش را گرفت. مردم باید آموزش صحیح ببینند.» بارها برای همه ما این مشكل به وجود آمده كه در جست‌وجوهای اینترنتی، هنگامی كه به‌دنبال كلید واژه‌ای، مانند میزان ضریب نفوذ كاربران اینترنتی دنیا (به انگلیسی) می‌گردیم، پیغام معروف فیلترینگ را می‌بینیم كه نوشته است: دسترسی به این سایت امكانپذیر نمی‌باشد (البته «نمی‌باشد» در صنف ما خبرنگاران غلط می‌باشد!) و این نشان دهنده نظارت و اجرای اشتباه فیلترینگ است.

مسئولین امر باید بپذیرند كه مشكل از كاربران نیست و با فیلترینگ هم نمی‌توان جلوی استفاده‌های ناصحیح را گرفت. یك كاربر اینترنت، هنگامی كه فضای اطلاعاتی خوب و مؤثری در اختیار داشته باشد، دیگر سراغ راه‌های خلاف نمی‌رود؛ ولی آیا ما چنین فضایی را برای كاربران ایجاد كرده‌ایم كه از آنها بخواهیم «تنها باید در سایت‌هایی كه من می‌گویم بروی»؟

خلاصه، این قصه سر دراز دارد و اگر بخواهیم از دیگر مصایبش مانند مشكلات ISPها و دولتی بودن عرضه اینترنت و... صحبت كنیم، احتیاج به نوشتن چند جلد كتاب است. فقط می‌توانیم بگوییم: هفت شهر سایبر را مالزی هم گشت/ ما هنوز اندر خم 128 كیلو بیتیم!

جمعه 30/1/1387 - 23:2 - 0 تشکر 37311

سلا م دوست عزیز...

واقعا آمار و ارقام جالبی بود من که اندر خم این مقایسات مانده ام!!!!!.ممنون.

البته خیلی هم نباید ناراضی بود همین adslها کار را انداز هستند وسرعت وقیمتشان هم بد نیست......(عادت کردیم به همه چیز راضی باشیم!).

 

خدايا در برابر هر آنچه انسان ماندن را به تباهي مي کشاند مرا با نداشتن و نخواستن رويين تن کن. (علي شريعتي)

.

.

"مدير انجمن زن ريحانه ي آفرينش"

"جانشين انجمن زبان انگليسي"

شنبه 31/1/1387 - 13:50 - 0 تشکر 37349

به نام خدای مهربون

سلام

آمار جالبی بود

والله من با اینترنت دایال آپ با سرعت 33 هم روزگار گذروندم !!!!

در مورد فیلترینگ هم باید بگم كه وقتی سرچ می كنی دقیقا همون چیزی كه میخوای پیدا میشه .. در اون حال چقدر ذوق و شوق داری كه آخ جون بالاخره پیداش كردم .. اما وقتی صفحه باز میشه می نویسه اكسس دیناید یا جمله آبی خودمون میاد كه امكانپذیر نمی باشد ! اونجاست كه به خودت میگی : دانشجوی گرامی ! گرفتن نمره از این تحقیق امكانپذیر نمی باشد

-:- می خواهم آب شوم در گستره افق ، آنجا كه دریا به آخر می رسد و آسمان آغاز می گردد -:-  
پنج شنبه 5/2/1387 - 22:31 - 0 تشکر 38023

كه ای كاش مشكل همین سرعت 56 متداول دایل آپ بود....

یك كارت اینترنت هست حدود 5 ساعت اعتبار كه بعد از اشغالی های مكرر و هدر رفتن زمان كارت توی پر ترافیك بودن خطوط از یك طرف!!

تقلب جدید كه به بازار اومده از طرف دیگه..... همین قضیه 10 ،20 ساعت اینترنت رو میگم كه روش مینویسن فلان ساعت ولی همش 3 ساعت نگذشته خالی میشه!!

این یك طرف....

حالا بماند و بخورد به سرشون اون 128 تای ناقابل.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.