سلامت نیوز : یك متخصص تغذیه گفت: میانگین مصرف نوشابه در ایران 4 برابر میانگین جهانی است.سرانه مصرف نوشابه در جهان 10 تا 12 لیتر است ولی هر ایرانی سالانه حدود 40 تا 42 لیتر نوشابه مصرف میكنند.
مرتضی صفوی اظهار داشت: در یك لیوان نوشابه كه حدود 280 تا 300 میلیگرم 12 درصد قند دارد و در ماءالشعیر قند موجود حدود 0.4 درصد است.نوشیدن یك لیوان نوشابه حدود 75 تا 150 كیلوكالری انرژی وارد بدن میكند و زمینه ابتلای افراد را به دیابت و فشار خون افزایش میدهد. صفوی افزود: مصرف نوشابه موجب اختلالات خواب و كاهش آرامش افراد میشود، همچنین موجب بروز بیماریهای گوارشی و سوء هاضمه میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان اضافه كرد: بروز بیماریهای گوارشی و سوءهاضمه نیز با مصرف نوشابه افزایش پیدا میكند و مصرف نوشابه تعادل بدن را از بین میبرد و موجب اختلالات خواب و آرامش افراد میشود. وی گفت: همچنین اسید سیتریك موجود در نوشابه از جذب عناصر ارزشمند مانند آهن و كلسیم جلوگیری میكند. صفوی بیان داشت: قند موجود در نوشابه به سلولهای لوزالمعده فشار وارد میكند و بروز دیابت را افزایش میدهد.