• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 828)
دوشنبه 4/7/1390 - 19:39 -0 تشکر 370323
نگاهی به اخراجی ها 1

هو المصور

 

چند سالی است که از اکران فیلم اخراجی‌ها 1 می‌گذرد ، اما به مناسبت هفته دفاع مقدس قصد دارم کمی درباره این فیلم بنویسم .

 

این فیلم در اکران نوروز به نمایش در آمد ، فیلمی که کارگردان آن قبلاً مستندهای اجتماعی ساخته بود و پیش‌تر یک مستند ساز و روزنامه نگار شناخته می‌شد.

 

این فیلم با توجه به آشنا بودن کارگردان به حوزه مطبوعات در زمان تولید و قبل از اکران مورد توجه رسانه‌ها بود و همین موضوع باعث شد تا در زمان اکران رکورد فروش را جا به جا کند و پرفروش‌ترین فیلم شود .

 

اما در مورد داستان فیلم می‌توان گفت که تقابل سه طرز فکر از افراطیون و تفریطیون و معتدلین است .

دار و دسته مجید سوزوکی که به عنوان اشرار محل شناخته می‌شدند و قصد داشتن با ظاهر سازی بازگشت از سفر زیارتی خود را تطهیر کند ، اما یکی از نوچه‌هایش همه چیز را خراب می‌کند . در نهایت مجبور می‌شود که به عنوان نیروی مردمی با تیمی کامل از دزد تا مطرب به جبهه برود تا دیگر حرف و حدیثی برای ازدواجش نماند  .

 

اما افراطیون به سردستگی حاجی گرینوف با چهره‌ای تماماً مذهبی دارد و اگر خدا قسمت کند به جبهه هم می‌روند .
در زمان گزینش برای عزیمت به جبهه  تقابل این دو باعث می‌شود تا هر کدامشان که برای رزمنده شدن دلیلی دارند با هم دچار درگیری شوند و با انجام گزینشی پیچیده به بیننده ثابت کنند که در ظاهر دلسوز دین و در باطن سودای موقعیتی را دارد که با ورود مجید سوزوکی ممکن است از دست برود ، سوالاتی که در ظاهر خنده دار و در باطن خطرناک است . اما این حاجی است که با پا درمیانی باعث می‌شود تا داستان در بدو شروع تمام نشود .

 

در طول راه و اردوی آموزشی دار و دسته سوزوکی از هر موقعیتی از ش . م . ر گرفته تا بوی باقالی باعث اخلال می‌شوند تا  کار به جایی برسد که مسئول آموزش  آن‌ها ( سید جواد هاشمی ) با خود تنبیهی به آن‌ها درس را یاد بدهد .  

 

از اینجا شرایط فرق می‌کند با اعزام آنها به خط و کشته شدن دوستش با آرپیچی صدای تحول مجید به گوش می‌رسد و با عبور از میدان مین در واقع مسیرش را از راه افراط به اعتدال بر می‌گرداند ؛ بیژن مرتضوی هم که جیب زنی قهار است از ماجرا مستثنا نمی‌شود و خودش را شیمیایی می‌کند .

 

از این‌ها که بگذریم محاصره شدن آن‌ها در بیمارستان صحرایی و جدال آن‌ها با سربازان عراقی لحظات آخر داستان را نمایش می‌گذارد ، مجید که حالا به چیزی مهم‌تر از دختر حاجی رسیده با زخمی شدنش دانسته هایش تکمیل می‌شود و در حد ظرفیت خودش به کمال می‌رسد ، کمالی که با شهادتش تکمیل می‌شود .
شهادتی که باعث می‌شود تا دوستانش هم به نوعی سکون رضایت دهند .

 

اما طرف دیگر داستان حاجی گرینوف است که به زعم خودش علامه دهر است اما با دیدن صحنه‌های شهید شدن مجید دچار نوعی تزلزل در افکار خود می‌شود و اشک‌هایش نوید این تحول را می‌دهد .
موسیقی پایان فیلم با صدای اصفهانی بر این خط تحول امتداد می دهد . 

 

اما داستان اصلی فیلم بعد از پایان فیلم ، شروع می‌شود ، عده‌ای فیلم را تحسین می‌کنند ، گروهی فیلم را قبول ندارند و هستند کسانی که بی تفاوت از کنار این فیلم می‌گذرند .

 

کارگردان می‌گوید داستان واقعی است اما با اعتراض مواجهه می‌شود و می‌گوید که این برداشتی آزاد است .

 

کسانی که سابقه دفاع داشتند با ورود اراذل به جبهه مخالف بودند و دلیلشان این بود که این کار باعث می‌شود تا ارزش شهدا در نگاه کسانی که جنگ را ندیده‌اند کم شود و از همین گروه بودند کسانی که موافق این داستان بودند و دلیلشان این بود که باعث می‌شود تا جوانان فکر کنند که شهدا هم از جایی عجیب نیامده‌اند .

 

نکته جالب‌تر این بود که کارگردان هر جا که صدای انتقاد را می‌شنید ، شخصاً با صدا و تصویر و یادداشت اعتراضش را به منتقد می‌رساند . 

 

اخراجی‌ها 1  پدیده بود و به کارگردان این اعتماد به نفس را داد تا با منتشر کردن  خبر ساخت قسمت دوم ، کسانی را که پیگیر اخبار سینما هستند مدتی مشغول کند .


نوشته شده توسط سید محمد حسین منصوری (seyed68)

 

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.